Fórum témák
» Több friss téma |
Sikerült!! A vízszint érzékelő úszója volt tele lerakódással. Kitisztítottam és TÖKÉLETES! Mellékelek egy képet előtte és utána. Csak szét kell húzogatni, pattintani és könnyen kitisztítható. Egy kis ecet segít.
Hali! Az ajtó nem zárt le.. fel lehetett nyitni. Úgy ahogyan "normál" esetben.
Sziasztok! Van egy Zanussi ZDS300 mosogatógépem, a hétvégén elkezdett vacakolni azzal, hogy futás közben bekapcsolt az elárasztás védelem. Lebontottam az oldalát, a kifolyócsövet kicsit mozgatva az rögtön eltört, így gyanús volt, hogy ez okozta a szivárgást. Vettem egy új csövet, mivel a pontos adatokat nem tudtam, egy picit rövidebb, illetve a könyök a gép oldali csatlakozásnál 90 fokos, ellenben az eredeti kb. 120 fokos csatlakozóva, de rendesen rá lehet húzni a csatlakozóra.
Most azonban, ha indítom a programot a szívattyú elindul, búg kb. 2 percig, megáll egy kicsit, majd újabb egy percig és a végén megáll azzal, hogy a program vége lámpa kétszer villog, ami a leírás szerint: "a szifon eltömődött, vagy a kifolyó víztömlő összenyomódott, vagy meg megtört, vagy nincs megfelelően elfektetve". Elvileg a cső, mivel új nem okozhatja. Még annyit, hogy a csőcseréhez le kellett vennem az oldalán két vékony csövet fogadó műanyag tartályszerűséget (nyomáskapcsolók?), amit utána elvilge ugyanúgy vissza is kötöttem. Tud valaki segíteni, hogy mi lehet a gond, illetve hogyan érdemes tovább menni? Előre is köszönöm. Üdv, István Ui:a képen karikázott csövet cseréltem, és a tőle balra levő két vékony csövet kellett levenni a kép bal alsó sarkában levő tartályról.
Akkor valószínűleg ez lesz a baja.
Szerintem azt érzékeli hogy tele van vízzel amiket lekötöttél annak köze lehet a hibához.
Aha. Ha jól értem, van valahol egy vízszintérzékelő (ami a mosogatótérben levő vízszintet méri/érzékeli), ami valahogy úgy néz ki, mint varlaca néhánnyal fentebbi hsz-ében (azaz az általam csatolt képen nem látható). Az én gépem másik oldalán valóban van egy ilyen.
Üdv,
Üdv!
Ugyanez a problémám a Fagor mosogatógépemmel, a fűtőszál kimérve, a termosztát kicserélve. A gép melegít, de mégis megáll egy idő után F6 hibakóddal. Nem láttam a kérdésedre választ a fórumon, mi volt végül is a probléma?
A kolléga nem volt itt két hónapja. Írj neki emailt, arra hamarabb válaszol. A címét az adatlapján találod a nevére kattintva. Egyébként szerintem testzárlatra kéne megmérni a fűtőbetétet.
A hozzászólás módosítva: Ápr 3, 2014
Hello! Szétszedte apum a motrot, az egyik tekercs benne le van égve, meg el is szakadva. Dràga mulatsàg egy ilyesmit megtekercseltetni? A másikdolog hogy a program lefuttatásával kiderült hogy a vizet nem melegìti. Van köze egyknek a másikhoz? Nem ùgy van hogy beszivja a vizet aztàn melegìti majd utána spricceli?
szerintem nem drága mert egy új motor 20 30 ezer.A tekercselő szerintem egy 10 esből kihozza.
Köszönöm. Esetleg arra ötlet hogy van e köze a két dolognak? Vagyis a víz melegítése.
Amennyiben átfolyós rendszerű a vízfűtése úgy igen mert víznyomásra kapcsolja a betétet.
Köszönöm, megoldódott, valami ilyesmi lehet a gond, mert elkezdtem megmozgatni az általam szintérzékelőünek vélt valamit és utána megindult.
Vélhetően itt is lerakodás vagy úszó fennakadás lehet (csak este, sötétben már nem igazán láttam). Üdv,
Sziasztok! Kaptam egy rossz mosogatógépet,hátha meg tudom csinálni.A típusa: Whirlpool ADP 4108.A gond az,hogy ha elindítom a mosogatást akkor az a várható kb.1 óra helyett 8 perc alatt
végez,legalább is a gép szerint.A vizet rendesen beengedi jár egy kicsit,majd a hideg vizet kipumpálja,és a működést jelző led kialszik.Semmilyen hibakódot nem "ír" ki,úgy csinál,mintha rendesen végzett volna.Gondolom,hogy valamilyen hibával le kéne,hogy álljon...Előre is köszönöm a segítséget!
A fűtőszálnak egyből a víz beengedése után meg kell kapnia a 220V-ot? Köszönöm!
Sziasztok!
Az eredeti felvetésem: http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_post_1595798.html#1595798 1. Kihívtam egy szerelőt, kiborította a vizet, azt mondta, lehet, hogy megjavult, elkért 6800 Ft kiszállási díjat, és elment. Hívjam, ha mégis gond lesz. Tettünk alá újságpapírt, többször elindítottuk a gépet, 1-2 cseppnél több nem került az újságpapírra. Akkor még ritkábban állt le, egy-egy program még végigment, de később megsűrűsödött a csepegés, és végül már egy program közben többször is ki kellett önteni a vizet. 2. Elküldtem a csöpögésről a fényképet egy másik szerelőnek. Szerinte csepegés valószínőleg a fűtésboxból jött, 32.287,- Ft + Áfa, szivattyúhoz javítókészlet 12.230,-Ft + Áfa, meg nyilván kiszállási díj. Oké, leírta, hogy mivel nem személyesen hanem fényképek alapján írta ezeket, nem 100%-os a diagnózis. 3. Egy ismerősöm ajánlotta a falunkból az egyik ismerősét. (Csak pár éve lakom itt, nem tudtam, hogy őt is hívhattam volna). Kijött, 10 perces meló, a csöpögő csőre tett egy bilincset, 1.500 Ft, azóta is tök jól működik a gép. A cső csak akkor csöpögött, amikor a gép a használt vizet nyomta ki a szivattyúval. Szerintetek létezik, hogy ennyiből - egyelőre - megúsztam? "Felhasználói szemmel" nézve minden rendben, a gép töképetesen mosogat, mint korábban, semmi csepegés.
Én siemens bosch gépnél jártam ugyanígy lejött a cső bilincsel együtt. Mitől?? Máig nem tudom de a gép azóta is jó.
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni a következőhöz! Bosch sgi53a35eu mosogatógép, látszólag a program jól lefut de a poharakat mégis párásan veszem ki. Pedig a szárítást követően minden edény/pohár forró. Nem tudom milyen módszerrel szárít, a párának hogyan kéne távoznia? Esetleg repair manual valakinek? Előre is köszi&üdv!
Mikor elkészült a programmal, ki kell nyitni az ajtót, hogy meg tudjanak száradni az edények!
Ha este mosogatunk, és csak reggel nyitjuk ki, nekünk is nedves marad benne minden.
Kedves qvasz2,
Ezelőtt a program lejárta után mindíg szárazan/alig párásan vettem ki az edényeket, az utóbbi 5mosásnál viszont lényegesen párásabb ill koszosabbak is. Ezért gondoltam h valami eldugulhatott, talán nem is a szárításnál hnem öblítésnél lenne gond?
Szia! Sikerült csinálnom képet a szétszedett motorról.
4 szál van megszakadva meg a másik oldalon megégve. Hogy hogy szakadhatott meg a 4 szál passz. Még meg össze is forrasztanám,de melyik melyikkel van azt ki tudja. Meg gondolom a túloldalt ahol fekete ott meg már zárlatos is lehet. (esetleg lekaparni és lelakkozni)? Vagy valami ötlet?
Szeritem megszorult a motor forgórésze és azért égett le(már jártam így bosch siemens gépnél) Újra kell tekercselni a motort.
Nem lehet kimérni hogy melyik szál hova tartozik? Egy próbát megérne.(ha van erre mód)
És te tekercseltetted már újra? Milyen lett? ,és mennyibe fájt?
Valahogy ki lehet csipogtatni(mérni) hogy melyik szál melyikhez mehet?
Hát nem hiszem megmondom őszintén sosem próbàltam.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |