Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosogatógép hiba

Témaindító: Redsaw, idő: Dec 13, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   81 / 262
(#) varlaca hozzászólása Ápr 2, 2014 /

Sikerült!! A vízszint érzékelő úszója volt tele lerakódással. Kitisztítottam és TÖKÉLETES! Mellékelek egy képet előtte és utána. Csak szét kell húzogatni, pattintani és könnyen kitisztítható. Egy kis ecet segít.
(#) küzmös Gergely válasza botesz hozzászólására (») Ápr 2, 2014 /

Hali! Az ajtó nem zárt le.. fel lehetett nyitni. Úgy ahogyan "normál" esetben.
(#) neucerma hozzászólása Ápr 3, 2014 /

Sziasztok! Van egy Zanussi ZDS300 mosogatógépem, a hétvégén elkezdett vacakolni azzal, hogy futás közben bekapcsolt az elárasztás védelem. Lebontottam az oldalát, a kifolyócsövet kicsit mozgatva az rögtön eltört, így gyanús volt, hogy ez okozta a szivárgást. Vettem egy új csövet, mivel a pontos adatokat nem tudtam, egy picit rövidebb, illetve a könyök a gép oldali csatlakozásnál 90 fokos, ellenben az eredeti kb. 120 fokos csatlakozóva, de rendesen rá lehet húzni a csatlakozóra.
Most azonban, ha indítom a programot a szívattyú elindul, búg kb. 2 percig, megáll egy kicsit, majd újabb egy percig és a végén megáll azzal, hogy a program vége lámpa kétszer villog, ami a leírás szerint: "a szifon eltömődött, vagy a kifolyó víztömlő összenyomódott, vagy meg megtört, vagy nincs megfelelően elfektetve". Elvileg a cső, mivel új nem okozhatja.
Még annyit, hogy a csőcseréhez le kellett vennem az oldalán két vékony csövet fogadó műanyag tartályszerűséget (nyomáskapcsolók?), amit utána elvilge ugyanúgy vissza is kötöttem.

Tud valaki segíteni, hogy mi lehet a gond, illetve hogyan érdemes tovább menni?
Előre is köszönöm.

Üdv,
István

Ui:a képen karikázott csövet cseréltem, és a tőle balra levő két vékony csövet kellett levenni a kép bal alsó sarkában levő tartályról.
(#) botesz válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Ápr 3, 2014 /

Akkor valószínűleg ez lesz a baja.
(#) botesz válasza neucerma hozzászólására (») Ápr 3, 2014 /

Szerintem azt érzékeli hogy tele van vízzel amiket lekötöttél annak köze lehet a hibához.
(#) neucerma válasza botesz hozzászólására (») Ápr 3, 2014 /

Aha. Ha jól értem, van valahol egy vízszintérzékelő (ami a mosogatótérben levő vízszintet méri/érzékeli), ami valahogy úgy néz ki, mint varlaca néhánnyal fentebbi hsz-ében (azaz az általam csatolt képen nem látható). Az én gépem másik oldalán valóban van egy ilyen.

Üdv,
(#) ildiguszti válasza sztmiki hozzászólására (») Ápr 3, 2014 /

Üdv!

Ugyanez a problémám a Fagor mosogatógépemmel, a fűtőszál kimérve, a termosztát kicserélve. A gép melegít, de mégis megáll egy idő után F6 hibakóddal.
Nem láttam a kérdésedre választ a fórumon, mi volt végül is a probléma?
(#) zolika60 válasza ildiguszti hozzászólására (») Ápr 3, 2014 /

A kolléga nem volt itt két hónapja. Írj neki emailt, arra hamarabb válaszol. A címét az adatlapján találod a nevére kattintva. Egyébként szerintem testzárlatra kéne megmérni a fűtőbetétet.
A hozzászólás módosítva: Ápr 3, 2014
(#) vladcepes válasza botesz hozzászólására (») Ápr 3, 2014 /

Hello! Szétszedte apum a motrot, az egyik tekercs benne le van égve, meg el is szakadva. Dràga mulatsàg egy ilyesmit megtekercseltetni? A másikdolog hogy a program lefuttatásával kiderült hogy a vizet nem melegìti. Van köze egyknek a másikhoz? Nem ùgy van hogy beszivja a vizet aztàn melegìti majd utána spricceli?
(#) botesz válasza vladcepes hozzászólására (») Ápr 3, 2014 /

szerintem nem drága mert egy új motor 20 30 ezer.A tekercselő szerintem egy 10 esből kihozza.
(#) vladcepes válasza botesz hozzászólására (») Ápr 3, 2014 /

Köszönöm. Esetleg arra ötlet hogy van e köze a két dolognak? Vagyis a víz melegítése.
(#) botesz válasza vladcepes hozzászólására (») Ápr 3, 2014 /

Amennyiben átfolyós rendszerű a vízfűtése úgy igen mert víznyomásra kapcsolja a betétet.
(#) neucerma válasza botesz hozzászólására (») Ápr 4, 2014 /

Köszönöm, megoldódott, valami ilyesmi lehet a gond, mert elkezdtem megmozgatni az általam szintérzékelőünek vélt valamit és utána megindult.
Vélhetően itt is lerakodás vagy úszó fennakadás lehet (csak este, sötétben már nem igazán láttam).

Üdv,
(#) peze hozzászólása Ápr 7, 2014 /

Sziasztok! Kaptam egy rossz mosogatógépet,hátha meg tudom csinálni.A típusa: Whirlpool ADP 4108.A gond az,hogy ha elindítom a mosogatást akkor az a várható kb.1 óra helyett 8 perc alatt
végez,legalább is a gép szerint.A vizet rendesen beengedi jár egy kicsit,majd a hideg vizet kipumpálja,és a működést jelző led kialszik.Semmilyen hibakódot nem "ír" ki,úgy csinál,mintha rendesen végzett volna.Gondolom,hogy valamilyen hibával le kéne,hogy álljon...Előre is köszönöm a segítséget!
(#) zolika60 válasza peze hozzászólására (») Ápr 7, 2014 /

A fűtést ellenőrizd először.
(#) peze hozzászólása Ápr 7, 2014 /

A fűtőszálnak egyből a víz beengedése után meg kell kapnia a 220V-ot? Köszönöm!
(#) zolik válasza zolik hozzászólására (») Ápr 7, 2014 /

Sziasztok!

Az eredeti felvetésem: http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_post_1595798.html#1595798

1. Kihívtam egy szerelőt, kiborította a vizet, azt mondta, lehet, hogy megjavult, elkért 6800 Ft kiszállási díjat, és elment. Hívjam, ha mégis gond lesz. Tettünk alá újságpapírt, többször elindítottuk a gépet, 1-2 cseppnél több nem került az újságpapírra. Akkor még ritkábban állt le, egy-egy program még végigment, de később megsűrűsödött a csepegés, és végül már egy program közben többször is ki kellett önteni a vizet.

2. Elküldtem a csöpögésről a fényképet egy másik szerelőnek. Szerinte csepegés valószínőleg a fűtésboxból jött, 32.287,- Ft + Áfa, szivattyúhoz javítókészlet 12.230,-Ft + Áfa, meg nyilván kiszállási díj. Oké, leírta, hogy mivel nem személyesen hanem fényképek alapján írta ezeket, nem 100%-os a diagnózis.

3. Egy ismerősöm ajánlotta a falunkból az egyik ismerősét. (Csak pár éve lakom itt, nem tudtam, hogy őt is hívhattam volna). Kijött, 10 perces meló, a csöpögő csőre tett egy bilincset, 1.500 Ft, azóta is tök jól működik a gép.

A cső csak akkor csöpögött, amikor a gép a használt vizet nyomta ki a szivattyúval.

Szerintetek létezik, hogy ennyiből - egyelőre - megúsztam? "Felhasználói szemmel" nézve minden rendben, a gép töképetesen mosogat, mint korábban, semmi csepegés.
(#) botesz válasza zolik hozzászólására (») Ápr 7, 2014 /

Én siemens bosch gépnél jártam ugyanígy lejött a cső bilincsel együtt. Mitől?? Máig nem tudom de a gép azóta is jó.
(#) sger hozzászólása Ápr 8, 2014 /

Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni a következőhöz!
Bosch sgi53a35eu mosogatógép, látszólag a program jól lefut de a poharakat mégis párásan veszem ki. Pedig a szárítást követően minden edény/pohár forró.
Nem tudom milyen módszerrel szárít, a párának hogyan kéne távoznia?
Esetleg repair manual valakinek?

Előre is köszi&üdv!
(#) qvasz2 válasza sger hozzászólására (») Ápr 8, 2014 /

Mikor elkészült a programmal, ki kell nyitni az ajtót, hogy meg tudjanak száradni az edények!
Ha este mosogatunk, és csak reggel nyitjuk ki, nekünk is nedves marad benne minden.
(#) sger válasza qvasz2 hozzászólására (») Ápr 8, 2014 /

Kedves qvasz2,

Ezelőtt a program lejárta után mindíg szárazan/alig párásan vettem ki az edényeket, az utóbbi 5mosásnál viszont lényegesen párásabb ill koszosabbak is. Ezért gondoltam h valami eldugulhatott, talán nem is a szárításnál hnem öblítésnél lenne gond?
(#) qvasz2 válasza sger hozzászólására (») Ápr 8, 2014 /

Lehet, egy alapos géptisztítás sosem árt!
(#) botesz válasza sger hozzászólására (») Ápr 8, 2014 /

A vizet fűti?
(#) vladcepes válasza botesz hozzászólására (») Ápr 11, 2014 /

Szia! Sikerült csinálnom képet a szétszedett motorról.
4 szál van megszakadva meg a másik oldalon megégve.
Hogy hogy szakadhatott meg a 4 szál passz.
Még meg össze is forrasztanám,de melyik melyikkel van azt ki tudja.
Meg gondolom a túloldalt ahol fekete ott meg már zárlatos is lehet. (esetleg lekaparni és lelakkozni)? Vagy valami ötlet?

1.jpg

2.jpg

(#) botesz válasza vladcepes hozzászólására (») Ápr 11, 2014 /

Szeritem megszorult a motor forgórésze és azért égett le(már jártam így bosch siemens gépnél) Újra kell tekercselni a motort.

Nem lehet kimérni hogy melyik szál hova tartozik? Egy próbát megérne.(ha van erre mód)

És te tekercseltetted már újra? Milyen lett? ,és mennyibe fájt?
(#) vladcepes hozzászólása Ápr 13, 2014 /

Valahogy ki lehet csipogtatni(mérni) hogy melyik szál melyikhez mehet?
(#) botesz válasza vladcepes hozzászólására (») Ápr 13, 2014 /

Hát nem hiszem megmondom őszintén sosem próbàltam.
(#) vladcepes válasza botesz hozzászólására (») Ápr 13, 2014 /

Aha, értem.
Pedig jó lenne megpróbálni mielőtt elvinném tekercseltetni.
Gondoltam megkérdem hátha van rá valami mód.
Következő: »»   81 / 262
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem