Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Ez egy kifejezetten kiszajú erősítő. A tranzisztor is kiszajú, a zaja erősen függ a kollektor áramtól (adatlap). A kis áram miatt van a 100 kohm. Ennek következménye a nagy kimenő impedancia. Ezért a második fokozat impedancia illesztő is.
Egy erősítő jel/zaj viszonyát az első fokozat erősítése, és a saját zaja határozza meg alapvetően. A hozzászólás módosítva: Ápr 10, 2014
Igen ezt értem. Engem az érdekelne, hogy honnan tudom, hogy egy tranzisztoros erősítőbe (legyen az előerősítő, vagy vagy egyszerű erősítő) hogy mekkora ellenállást illik tenni.
A hozzászólás módosítva: Ápr 10, 2014
Szia!
Meg van az igényelt kollektoráram, igaz? Ehhez az áramhoz választjuk meg a kollektor és bázisellenállásokat. O hm törvénye és az egyéb erősítést meghatározó számítások szerint. Segítségek. A hozzászólás módosítva: Ápr 10, 2014
Pont ez az hogy azt nem tudom, honnan tudom a kollektoráramot, amihez választom az ellenállást. Például rajzolok egy egy tranzisztoros erősítőt, akkor honnan tudom hogy mekkora kollektoráram az ideális?
A tranzisztor adatlapjából kinézed, hogy a legkisebb zajhoz mekkora kollektoráram tartozik. De olyan adat is van, hogy milyen beállítás mellett a legnagyobb az erősítés (nagyfrekvenciás tranzisztor). És így tovább. Egy részletes adatlap nagy támogatást nyújt a tervezés fázisában.
Adatlapból. Pl. BC413 tranzisztornak a specifikált zajszáma 0,2 mA -nél van.
Mindkettőtöknek köszönöm a segítséget, akkor most már ezt is tudom. Ezek szerint az adatlapon a ,,Noise figure" nevű adatot kell keresnem.
Köszönöm.
Tegyél bele mondjuk Omron G2R-t. Otthoni erősítő / hangdoboz esetén áramterhelhetősége megfelelő, megbízhatósága és strapabírása felül is múlja az ilyen üzemelési környezetet.
Hello! A "hol"-ra nincs általános szabály, csak a "hogyan"-ra. A cél a földhurok elkerülése. Vagy is hogy a digitális áramkörök nagyobb és zajosabb GND áramai ne folyjanak bele, az analóg áramkör GND hálózatába. Mert akkor a változó (kattogó-ugráló) digitális áram zajai belekerülnek az analóg jelbe. Általánosságban a "csillagpont kapcsolás" szisztémáját használjuk. Ennek egyik megoldását szemlélteti pld. a ICL7107 adatlap 4. ábrája. Egy adott áramkör tervezésénél, (pontosság és igénytől függően) ezt elsőre nembiztos, hogy sikerül kialakítani. üdv!
Köszönöm! Ilyesmire gondoltam én is.
Igen elvileg tekercsekre ír 150 burkolatra 60 fokot. Tegnap nekiálltam aktivan használni a motort közel nem melegszik úgy mint üresen. Viszont a 6-14re állítható gmv motorvédő 6ra van állítva,de nem kapcsolt ki.
Pedig 12A van a motor tábláján és volt, hogy megfolytottam a motort. Miért lehet ez?
Sziasztok! Ezt hogy kell bekötni?
A 2. - GND, 3 - csatorna A, 4 - csatorna B ? 1. mi ?
Az 1. nyugalmi állapotban zárt a 3. ponttal. Ha beledugsz egy csatlakozót, megszakad a kapcsolat.
Üdv!
Ha download módban is újra indul a telefon, akkor valószínű, hogy ott valami hardverhiba lesz. De előbb próbálj meg egy hard reset-et. - Kapcsold ki a telefont. - Tartsd lenyomva a "*" a "3" és a "hívás(zöld)" gombokat. - Majd kapcsold be a telefont és várj amíg a Nokia Asha logó megjelenik. - Ezután már elengedheted mind a 4 gombot. Ha szerencséd volt akkor tényleg csak az SW döglött be rajta.
Ha egy LCD tv elektronika reszet kiveszem akkor a Kijelzo kene vilagitson ? vagy valami kene tortenjen ? mellekeltem egy kepet , rakarnak jonni hogyha a tapjaval van a baj vagy nem ..
Mert else indul , a kijelzo LED se gyull ki mivel volt egy zarlat az elektronika reszen . Koszonom valaszotokat A hozzászólás módosítva: Ápr 11, 2014
Akármelyik panelt kiveszed nem fog történi semmi. Mérd meg hogy a tápból kijön e valami.
Üdv!
Kedvet kaptam ebben a cikkben megcsinált spektrum analizátor megépítéséhez/átépítéséhez, minden alkatrészem megvan kivéve a legfontosabbat a MSGEQ7 típusú IC-t. Magyarországon beszerezhető gyorsan valahonnan, vagy csak külföldről 1hónapos várakozással? A legnagyobb gondot a 2 hetes határidő okozza nekem, így az ebay ország kilőve. Ha boltban nem lehet hozzájutni akkor van olyan lehetőség, ami 2héten belül lebonyolítható, valami olyan online bolt? Előre is köszönöm a segítséget! Viktor
Baj van skacok. Bármilyen forrasztható monós jack dugót veszek 6,3-as méretben, valahogy mindig darabjaira hullik. Van valami masszívabb verzió a problémára?
Sziasztok!
Az alábbi kapcsolással egy 1,5 V -os rizsszem izzót is lehetne működtetni? A hozzászólás módosítva: Ápr 11, 2014
Van ám, nézd a csatolt képet. Ilyen kell neked. Nem olcsó, de örök. Tapasztalatból mondom.
Neutrik jack ár.
Sziasztok!
Max1674-et szeretnék berakni Sprint Layout 5 be. Az Smd- között milyen tokozásnál kell keresnem? Nézem az adatlapját de azon nem látom, vagy lehet hogy rossz helyen nézem?
Lehetne, de minek? Az az izzó nem világításra, csak jelzésre való. Amíg egy elem elegendő áramot tud biztosítani, addig az izzó közvetlenül is világít. Mivel a kapcsolás hatásfoka elég rossz, 1V alatt már amúgy sem tudná felizzítani az izzószálat.
A kapcsolásnak csak LED esetén van létjogosultsága, mivel 1,5V tápfeszültség alatt már csak észlelhetetlen fényt kaphatsz, mint például egy infra LED esetén. A hozzászólás módosítva: Ápr 11, 2014
Csak úgy gondoltam, hogy 0,5 V -nál is ugyanolyan fényerővel világítana az izzó, mint 1,5 V -nál.
A hozzászólás módosítva: Ápr 11, 2014
Néhány másodpercig. 1V alatt az elem által leadott áram rohamosan csökken...
Debrecenbe van a Mixvill villamossági szaküzlet. Egy mindenre kiterjedő katalógust szerettem volna kérni tőlük. Mivel nem volt online formában tudnátok nekem küldeni egyet? Legalább tisztában leszek azzal mi micsoda.
Sziasztok!
CR 2032 helyett betehetem az alaplapra a CR 2025-öt? Mi a különbség a két elemtípus között? A hozzászólás módosítva: Ápr 12, 2014
Ha egy trafó primere elé bekötök egy triakos teljesítményszabályzót, akkor a szekundert ha egyenirányítom és pufferelem akkor kapok egy szabályozható DC tápegységet? Vagy ez nem ilyen egyszerű.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |