Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » 500W erősítő
Témaindító: vtsoftware, idő: Szept 2, 2007
Témakörök:
Ez stimm! Ez mind ok! Remélem nem lesz elvive off-ba ez a beszélgetés...
![]() ![]()
Illllllyyyyyy! De hülye vagyok! Elnézést, hogy ilyen "okos" kérdéseket tettem fel.... Aminek megkérdőjeleztem az értelmét, az nem is úgy védi az erősítőt, ahogy én gondoltam....
![]()
A FET sokféle lehet, már nem emlékszem, hogy mit tettem bele. Valószínűleg J210 jó lenne, de egyébként is a FET-eknak nagy a szórásuk, ezért mindenképpen le kell mérni az áramát, és a 2,2 k-t úgy megváltoztatni, hogy 1 mA folyjon!
Bocs, még egy kérdésem lenne:
Mekkora tápfeszültség kell ennek???
Én +/-84 V-ot használtam, de előtte lemértem az összes végtranyó letörési feszültségét, hogy biztosan bírják-e. Ha nem akarsz méregetni, akkor más típus, nagyobb feszültségű javasolt. (Pl. MJL21193/94.)
Ha TO3 tokozású kell akkor az MJ21193 MJ21194 ugyanaz, mint az MJL, 250W-os pd-vel és még olcsóbb is.
Milyen módszerrel mérted meg a tranyó letörési feszültségét?
Áramgenerátor (0...30 mA), feszültségmérő, szabadon hagyott bázissal.
Ezt főleg Pafinak linkelem be. Nemtudom hogy láttad-e már. Úgy láttam te foglalkozol D osztályú végfokokkal. Van fénykép valahol a belső elrendezésről is az oldalon.
Romacsek Árakat nem tudok, azt láttam csak, hogy a legnagyobbik DN3600 200.000 Ft.
Sziasztok!
Báttyám akar csinálni LM3875-IC-Ből 2x50W-os erősítőt,és szeretném a munkályát könnyíteni! ![]() Ebben ti is részt vehettek(Persze ha kedvetek van hozzá) NYÁK terv kéne,az erősítőről és tápjárol! A hifidiy.net-en találtunk is egy egész jót de a nyák másik oldala nem volt látható ![]() A segítségeket előre is köcce! ![]()
Üdv Mindenki!
Tudna valaki szerválni TDA8920BJ IC-hez rajzokat.Beültetési,NYÁK,Kapcsolási. Amugy nagyon jó kis IC. ![]() ![]() ![]()
Bővebben: Link Itt van hozzá adatlap.
Kösz. De az ittlévő kapcsolás elég bonyolult, nincs egyszerübb.
![]() ![]()
Üdv!!
Lenne egy olyan kérdésem hogy mi lenne ha egy amalog v égfokban olyan fetet építenék amt pwm végfokban szoktak használni? Ezek a fajta fet ek miben különböznek az analóg erősítökben levö fet-ektöl? Elöre is köszi a válaszokat!! Üdv!!
Semmi különbség. Az a lényeg : PWM = E-B , Analóg C-B De szerintem erősítőbe jobb a tranyó.
ezt hogy érted hogy E B és C B emmiter bázis és kollektor bázis?
A Fet ek nem gyorsabbak mint a tranyók?
Igen a közöttük lévő feszülség a lényeg. Végülis a fet az nem rossz csak könnyebben elpukkanhat. Meg nagyobb az E-B nyitófeszültsége. (Gate -Source)
Én ezt az erősítöt szeretném majd megépíteni csak nem 8 hanem 10 FET-tel mert szeretném ha 2 ohm on is lehetne hajtani.elvileg 400w-ot tud 8 ohmon és 500 at 4 ohmon csak a 2 ohmban nem vagyok biztos.
ugy látszik rajtam kivül senkinek sem tetszik ez a végfok
![]() olyan rossz lenne? szerintem szép kis teljesítményt lenne képes leadni 10 FET-tel,de az a baj hogy ezt még senki sem erősítette meg. ha valaki tud valami konkrétat erröl a végfokrol lécci irjon!! Elöre is köszi!! Üdv!!
Nekem se tetszik
![]()
ezt hogy érted hogy +- 35-40 v elég 4ohm-ra?
2 ohm-ra más fesz kell?
Igen , kisebb ellenállásra kevesebb feszültség kell. De szerintem jó lesz az 4 ohmosra is. A tápegység úgyse bírná a nagy áramot.
És mivan ha marad ez a fesz és mondjuk egy 1kw-s torroid lenne a táp?
Az a baj h nem akarom h 8 ohmon tul nagy teljesítménít adjon le mivel 2db 4 ohmos hangfalat hajtana meg csatornánként igy szobában sorba lenne kapcsplva és 8-ohmon lenne hajtva a vég,hangosításra meg párhuzamosan meg 2-ohmon! Gondolom nem könyü egy ilyen erősítöt építeni de sztem ez 2008-ban már nem lehet lehetetlen?
Semmisem lehetetlen, ha megtudod fizetni. Trodid van? Vagy tisztába vagy vele hogy adják?
Inkább építs 2 db 150 w-osat. Azt se fogod soha kihasználni. Szteroban sokkal szebb hangzása van. Trafónak elég egy 250w . +- 40volt.
![]()
Még nincs torroid de lehet kapcsitáp lessz benne ha sikerül megépíteni.
nem arra megyek hogy minél olcsóbb legyen,ami kell bele azt megveszem ![]() Ez sem olyan nagy teljesítményü max 400W 8-ohmon igy az erősitönek lesznek tartalékai és 100-150w on szépen minimális torzítással és melegedéssel fog üzemelni!
Még nem vagyok nagyon jártas a kapcsitápok világában de megpróbálkozok egy építésével és ha beválik kapcsitápos lessz az erölködö ha nem jöhet a jó öreg torroid
![]()
A troid jobb egy erősítőbe, és a kapcsitáp nagyon nehéz. De neérts félre nemakarlak lebeszélni semmireöl, de kitartásod legyen
![]()
T'od hova jobb a toroid?
A MÉH-be ![]() Meg mindenhova, ahol kilóra veszik a cuccot. Mondjuk kapcsolóüzemre (ez hülyeség; mondjuk 50 kHz-re) kicsit más a zavarszűrés, mint 50 Hz-re. |
Bejelentkezés
Hirdetés |