Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Autóriasztó és központi zár

Témaindító: hzsolt77, idő: Jan 15, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   103 / 167
(#) zosza18 válasza Geza59 hozzászólására (») Máj 24, 2014 /

Köszi!
Ha közvetlen az IC hajtja a piezzót, nem tranyón keresztül, akkor az IC cserés. A dugasztáp jó neki, nem hiszem, hogy kell neki más kapcsolat ahhoz, hogy próbálni lehessen. Megnézegetem a képeket meg a leírását, hátha abból kiderül.
(#) uniman válasza Geza59 hozzászólására (») Máj 24, 2014 /

Hello!
Említettem egy kis smd kondenzátort...a kis piezzo fehér drótjánál...azt nem ártana megmérni. Valamint a fotódon látom a beépített akku csatlakozóját is...az a fehér két pólusú csatlakozó, a kép jobb szélének a közepén, a 4 db dióda mellett...
A hozzászólás módosítva: Máj 24, 2014
(#) uniman válasza uniman hozzászólására (») Máj 24, 2014 /

Csatolok egy képet...
(#) Geza59 válasza uniman hozzászólására (») Máj 24, 2014 /

Igen, a kis piezzo lábánál van 7 pici valami, nem tudom, hogy kondi-e vagy ellenállás van amelyiken van szám van amelyiken nincs. A kis piezzóhoz legközelebbi úgy néz ki, hogy az kipurcant mert valami folyás látszik mellette.

Hogyan mérjem meg a kondit ha már tudom, hogy melyik az?
Igaz a multim tud kondi kapacitást mérni, de sohasem használtam.

Nincs a házban aksi, még a műanyag forma is másképp néz ki nálam, biztosan elférne ott egy aksi, de valószínű, hogy más alakú vagy méretű.

Egy kérdés: amikor válaszolok itt egy üzenetre, minden egyes alkalommal be kell jelölni az "Értesítést kérek..." ha akarok prüntyögést hallani új üzenet esetén?
Mert az egy kicsit fárasztó.

A fehér drót mellett első a kondi (100nF fölötti)...a második egy 10K-s ellenállás, és ezek sorba vannak kötve közvetlenül a piezoval...a "a trutyi"-t én is látom, de az inkább egy fekete csíknak tűnik nálam, jobban megnézve...

Szóval hogyan teszteljem a kondit? Csak úgy mint egy ellenállást, mérjem meg?
(kaphatok használható értéket ha a kondi része egy áramkörnek?

Ezzel lehet kondenzátort is mérni...Igen, látom lehet...
A multimétert megfelelő állásba kapcsolva a két mérőcsúcsot a smd kondi két végére teszed...és máris látni fogod a kapacitását.

Hát nem tudom, mit értesz mérés, alatt, kapacitást tudok mérni, de kondi jóságot nem tudom, hogy tud-e illetve a kapacitás mérés egyezik-e a jóság méréssel.

Egy pillanatra tegyük fel, hogy lehet, akkor hogyan kell mérni, és megpróbálom.

Látom, te a "V" sorozatot nézed, az enyém kb. 25 éves, tehát se nem "V" se nem "III" hanem csak sima 87-es. De nagyon sok mindent tud még így is. Mellékeltem a kezelési utasítást.

0,128 µF

Kb. annyi nálam is...közben elmélkedem, hogy a DIP kapcsolók mit is kapcsolnak? Ki lehet-e velük kapcsolni a csipogást?

a beszerelési utasítás ezt írja a 3. kapcsolóra:

OFF ACOUSTIC TONE ACTIVATED
ON ACOUSTIC TONE DEACTIVATED

Hogy ez most a kis piezzóra vagy a nagyra vonatkozik vagy mindkettőre, nem tudom. Az enyémen OFF-ra beállítva tehát a hang be van kapcsolva.

Ez a némaság probléma azzal kezdődött, hogy a kocsi állt egy hónapig, az aksi lemerült, kivettem az aksit, feltöltöttem, a kocsi utána beindult, minden OK, kivéve a riasztó némult el.
(#) zosza18 válasza uniman hozzászólására (») Máj 24, 2014 /

Itt ebben a hsz.-ben feltette Geza59 a leírását, abban benne vannak a Dip kapcsolók is.

leírás

Nálam így vannak a kapcsolók beállítva:

1 2 3 4 5 6
le, fel, le, fel, le, le

NEM...az OFF=KI ...talán nézzük meg az enyémen, hogy vannak beállítva...

logikailag igazad lenne, de a gyár másképp gondolta.
(#) Geza59 válasza Geza59 hozzászólására (») Máj 24, 2014 /

Itt a beszerelési utasítás, a dipswitch táblázat a 6. oldalon található.

Igen, valóban úgy van...tévedtem.

ALARM_DIP.jpg

(#) Pozor Vlak hozzászólása Máj 26, 2014 /

Sziasztok!

Sikura Azero 2 riasztóhoz szeretnék kérni programozási leírást.
Két darab távirányító van a riasztóhoz és az egyik működik, a másik nem, de ez nem volt használva még. A működő pedig néha nem akarja be- és kikapcsolni a riasztást. Ezért inkább az újabbat használnám, csak nem érzékeli a riasztó a távirányítót.
Az elemekkel nincs semmi baj, az nem lehet a hiba forrása.
A segítséget előre is köszönöm!
(#) Inhouse válasza Pozor Vlak hozzászólására (») Máj 26, 2014 /

A réginél a gombokkal lehet a gond, cserélhetőek szoktak lenni, filléres dolog.
Amúgy elvileg őket meg tudod kérdezni:
Patrolline kft
(#) Pozor Vlak válasza Inhouse hozzászólására (») Máj 26, 2014 /

Mondjuk a nyomógomb tényleg nem a legjobb a réginél. Kb. 10-ből 8-szor működik, de a múltkor vagy 5-ször meg kellett nyomnom mire valamit is csinált. Ki tudná kicserélni a gombot? Hová vigyem? Kicsit tanácstalan vagyok ezzel kapcsolatban.
És az új távirányítót, hogy lehet összebarátkoztatni a riasztóval?
(#) Inhouse válasza Pozor Vlak hozzászólására (») Máj 26, 2014 /

Idézet:
„Ki tudná kicserélni a gombot?”

Akkor éri meg, ha van a közeledben valaki, aki segít, ha neked nem megy.

Idézet:
„És az új távirányítót, hogy lehet összebarátkoztatni a riasztóval?”

Ezt sajnos nem tudom.
(#) Pozor Vlak válasza Inhouse hozzászólására (») Máj 27, 2014 /

Sikerült kapnom leírást a riasztóhoz. Most már csak össze kell barátkoztatnom a két kütyüt.
Nem lesz egy könnyű menet.
(#) Inhouse válasza Pozor Vlak hozzászólására (») Máj 27, 2014 /

Akkor légyszíves rakd fel ide, hogy ha később egy hasonló problémával szembesül valaki, akkor legyen segítség! Köszi.
(#) Pozor Vlak válasza Inhouse hozzászólására (») Máj 28, 2014 /

Így tudtam csak feltölteni. De sikerült. Remélem tudok ezzel segíteni másoknak is.

Mod: A fájlokat kivettük, tartalmazza a következő post.
A hozzászólás módosítva: Máj 29, 2014
(#) Inhouse válasza Pozor Vlak hozzászólására (») Máj 28, 2014 /

Kösz, esetleg lehetne cserélni erre: (összepakoltam egybe a kettőt, és minimálisan kicsinyítettem rajta, 90%-ot, hogy beleférjen a 2MB limitbe - amúgy 2,16MB lett volna! - alapból egy jó nagy bitmap, azért volt ilyen nagy)
Ja, hogy könnyen kereshető és található legyen, Sikura Azura 2 riasztó beszerelői leírás és rajz.
A hozzászólás módosítva: Máj 28, 2014
(#) huligan82 hozzászólása Máj 29, 2014 /

Szasztok!

A napokban vásároltam egy Mistral MAX 2 R típusú autóriasztót. Az autómban most benne lévő riasztó típusa SELCA FC 6.21. Valaki tudna segíteni, hogyan kössem be a riasztót a régi helyére? A régi leírása nem egyértelmű számomra így egy két dologban bizonytalan vagyok.

Tudna valaki segíteni? csatoltam az új riasztó csatlakozását. KÖSZÖNÖM!
A hozzászólás módosítva: Máj 30, 2014
(#) huligan82 válasza huligan82 hozzászólására (») Máj 29, 2014 /

Azt elfelejtettem írni, hogy ami benne van riasztó jelenleg az gyári, így gondolom/bízom hogy a megadott színek megfelelőek és a leírás alapján lett bekötve!
(#) Lens hozzászólása Máj 29, 2014 /

Segítségeteket szeretném kérni Berasec 2000 tÍpusú riasztó bekötésével kapcsolatban, egy részét már bekötöttem, viszont van még néhány dolog ami nem egyértelmű a számomra, pl. a központi zárat hogyan tudom a távirányítóval működtetni...
A hozzászólás módosítva: Máj 30, 2014

Berasec.jpg

Következő: »»   103 / 167
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem