Fórum témák
» Több friss téma |
Köszi!
Ha közvetlen az IC hajtja a piezzót, nem tranyón keresztül, akkor az IC cserés. A dugasztáp jó neki, nem hiszem, hogy kell neki más kapcsolat ahhoz, hogy próbálni lehessen. Megnézegetem a képeket meg a leírását, hátha abból kiderül.
Hello!
Említettem egy kis smd kondenzátort...a kis piezzo fehér drótjánál...azt nem ártana megmérni. Valamint a fotódon látom a beépített akku csatlakozóját is...az a fehér két pólusú csatlakozó, a kép jobb szélének a közepén, a 4 db dióda mellett... A hozzászólás módosítva: Máj 24, 2014
Igen, a kis piezzo lábánál van 7 pici valami, nem tudom, hogy kondi-e vagy ellenállás van amelyiken van szám van amelyiken nincs. A kis piezzóhoz legközelebbi úgy néz ki, hogy az kipurcant mert valami folyás látszik mellette.
Hogyan mérjem meg a kondit ha már tudom, hogy melyik az? Igaz a multim tud kondi kapacitást mérni, de sohasem használtam.
Nincs a házban aksi, még a műanyag forma is másképp néz ki nálam, biztosan elférne ott egy aksi, de valószínű, hogy más alakú vagy méretű.
Egy kérdés: amikor válaszolok itt egy üzenetre, minden egyes alkalommal be kell jelölni az "Értesítést kérek..." ha akarok prüntyögést hallani új üzenet esetén? Mert az egy kicsit fárasztó.
A fehér drót mellett első a kondi (100nF fölötti)...a második egy 10K-s ellenállás, és ezek sorba vannak kötve közvetlenül a piezoval...a "a trutyi"-t én is látom, de az inkább egy fekete csíknak tűnik nálam, jobban megnézve...
Szóval hogyan teszteljem a kondit? Csak úgy mint egy ellenállást, mérjem meg?
(kaphatok használható értéket ha a kondi része egy áramkörnek?
Hát nem tudom, mit értesz mérés, alatt, kapacitást tudok mérni, de kondi jóságot nem tudom, hogy tud-e illetve a kapacitás mérés egyezik-e a jóság méréssel.
Egy pillanatra tegyük fel, hogy lehet, akkor hogyan kell mérni, és megpróbálom.
Látom, te a "V" sorozatot nézed, az enyém kb. 25 éves, tehát se nem "V" se nem "III" hanem csak sima 87-es. De nagyon sok mindent tud még így is. Mellékeltem a kezelési utasítást.
Kb. annyi nálam is...közben elmélkedem, hogy a DIP kapcsolók mit is kapcsolnak? Ki lehet-e velük kapcsolni a csipogást?
a beszerelési utasítás ezt írja a 3. kapcsolóra:
OFF ACOUSTIC TONE ACTIVATED ON ACOUSTIC TONE DEACTIVATED Hogy ez most a kis piezzóra vagy a nagyra vonatkozik vagy mindkettőre, nem tudom. Az enyémen OFF-ra beállítva tehát a hang be van kapcsolva. Ez a némaság probléma azzal kezdődött, hogy a kocsi állt egy hónapig, az aksi lemerült, kivettem az aksit, feltöltöttem, a kocsi utána beindult, minden OK, kivéve a riasztó némult el.
Nálam így vannak a kapcsolók beállítva:
1 2 3 4 5 6 le, fel, le, fel, le, le
NEM...az OFF=KI ...talán nézzük meg az enyémen, hogy vannak beállítva...
A hozzászólás módosítva: Máj 24, 2014
logikailag igazad lenne, de a gyár másképp gondolta.
Itt a beszerelési utasítás, a dipswitch táblázat a 6. oldalon található.
Igen, valóban úgy van...tévedtem.
A hozzászólás módosítva: Máj 24, 2014
Sziasztok!
Sikura Azero 2 riasztóhoz szeretnék kérni programozási leírást. Két darab távirányító van a riasztóhoz és az egyik működik, a másik nem, de ez nem volt használva még. A működő pedig néha nem akarja be- és kikapcsolni a riasztást. Ezért inkább az újabbat használnám, csak nem érzékeli a riasztó a távirányítót. Az elemekkel nincs semmi baj, az nem lehet a hiba forrása. A segítséget előre is köszönöm!
A réginél a gombokkal lehet a gond, cserélhetőek szoktak lenni, filléres dolog.
Amúgy elvileg őket meg tudod kérdezni: Patrolline kft
Mondjuk a nyomógomb tényleg nem a legjobb a réginél. Kb. 10-ből 8-szor működik, de a múltkor vagy 5-ször meg kellett nyomnom mire valamit is csinált. Ki tudná kicserélni a gombot? Hová vigyem? Kicsit tanácstalan vagyok ezzel kapcsolatban.
És az új távirányítót, hogy lehet összebarátkoztatni a riasztóval?
Idézet: „Ki tudná kicserélni a gombot?” Akkor éri meg, ha van a közeledben valaki, aki segít, ha neked nem megy. Idézet: „És az új távirányítót, hogy lehet összebarátkoztatni a riasztóval?” Ezt sajnos nem tudom.
Sikerült kapnom leírást a riasztóhoz. Most már csak össze kell barátkoztatnom a két kütyüt.
Nem lesz egy könnyű menet.
Akkor légyszíves rakd fel ide, hogy ha később egy hasonló problémával szembesül valaki, akkor legyen segítség! Köszi.
Így tudtam csak feltölteni. De sikerült. Remélem tudok ezzel segíteni másoknak is.
Mod: A fájlokat kivettük, tartalmazza a következő post. A hozzászólás módosítva: Máj 29, 2014
Kösz, esetleg lehetne cserélni erre: (összepakoltam egybe a kettőt, és minimálisan kicsinyítettem rajta, 90%-ot, hogy beleférjen a 2MB limitbe - amúgy 2,16MB lett volna! - alapból egy jó nagy bitmap, azért volt ilyen nagy)
Ja, hogy könnyen kereshető és található legyen, Sikura Azura 2 riasztó beszerelői leírás és rajz. A hozzászólás módosítva: Máj 28, 2014
Szasztok!
A napokban vásároltam egy Mistral MAX 2 R típusú autóriasztót. Az autómban most benne lévő riasztó típusa SELCA FC 6.21. Valaki tudna segíteni, hogyan kössem be a riasztót a régi helyére? A régi leírása nem egyértelmű számomra így egy két dologban bizonytalan vagyok. Tudna valaki segíteni? csatoltam az új riasztó csatlakozását. KÖSZÖNÖM! A hozzászólás módosítva: Máj 30, 2014
Azt elfelejtettem írni, hogy ami benne van riasztó jelenleg az gyári, így gondolom/bízom hogy a megadott színek megfelelőek és a leírás alapján lett bekötve!
Segítségeteket szeretném kérni Berasec 2000 tÍpusú riasztó bekötésével kapcsolatban, egy részét már bekötöttem, viszont van még néhány dolog ami nem egyértelmű a számomra, pl. a központi zárat hogyan tudom a távirányítóval működtetni...
A hozzászólás módosítva: Máj 30, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |