Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép távoli bekapcsolása
Lapozás: OK   3 / 3
(#) Rapidus hozzászólása Jan 10, 2008 /
 
Működik! És pont úgy, ahogy elterveztem.
Az élesztés során kiderült egy hiba, ami miatt a 2. és 3. relé nem ment. Ez egy elkötésből (be nem kötésből) adódott. D2 és D3 katódja nem volt bekötve. Ennek kijavítása után azonnal üzemképes volt. Most még nem a titi féle nyákon van, hanem a saját magam tervezte nyákon, aminek az átnézésében és a hibajavításában titi segített.
Egy szó mint száz, egy komplett project lett belőle, remélem más is hasznosítani tudja,hiszen nem csak sz.gép, hanem bármilyen más 220-al működő berendezést lehet vele akár más földrészről is bekapcsolni.
Szeretném Frankye is titi segítségét megköszönni, nélkülük ez a project nem jött volna létre! Külön köszönöm titi hibakeresési tanácsait, ez sokat segített az élesztésben!
Sajnos a pontot nem lehet csak 1 embernek adni, pedig szívem szerint Frankye-nek is adtam volna.

(#) titi válasza Rapidus hozzászólására (») Jan 10, 2008 /
 
Idézet:
„Sajnos a pontot nem lehet csak 1 embernek adni, pedig szívem szerint Frankye-nek is adtam volna.”

Jelezd egy modinak, és megoldják!
(#) Rapidus hozzászólása Jan 10, 2008 /
 
Végül 2 fotó a kész áramkörről.
Külön felhívnám a figyelmeteket az LDR profi szigetélésre!
(#) Frankye válasza Rapidus hozzászólására (») Jan 10, 2008 /
 
Idézet:
„Külön felhívnám a figyelmeteket az LDR profi szigetélésre!”

Profi!
Amúgy is szép munka, gratulálok, és külön öröm számomra, hogy mostmár rendben működik! (z meg pláne, hogy segíthettem!)
A pontot meg megoldjuk...
Használd egészséggel!
(#) ashtor hozzászólása Feb 16, 2009 /
 
Szeretném megoldani, hogy mobil csörrenésre bekapcsoljon a számítógépem. Első ötletem az, hogy egy mobilt szétszedek, és a hangszóró helyére kötök egy kicsike elektromágnest.

Majd csinálok mp3 csengőhangot, amely fél másodpercig sípol, utána néma csend. Ez arra lenne jó, hogy az elektromágnes áramfelvétel után két picike fémszálat összezár, ami az alaplapra van rákötve. Voálá, beindult a gép.

A kérdésem az, hogy kivitelezhető-e az ötlet, vagy van-e jobb megoldás. Mert a mobil hangszórója nem ad le túl sok áramot. Lehet, hogy túl kevés egy elektromágnes meghajtására.

Olvastam itt a topicban fototranzisztorról, csak rossz volt a link, így kevés infóhoz jutottam.

Ötletek?
(#) Medve válasza ashtor hozzászólására (») Feb 16, 2009 /
 
Hello, határeset, ha kihangosítós, akkor talán meg tud hajtani egy relét,de próbáld ki egy reed-relével.... Én inkább a fototranyós módszert forszíroznám...Ha a hangszórós szimpatikusabb, akkor használj egy nagy kitöltési tényezőjű jelet, hogy minél nagyobb legyen a DC komponense..
(#) 18david18 hozzászólása Feb 16, 2009 /
 
Szia!

Ajánlom ezt .
Ha így építed meg nem szükséges a telefon szétszedése
Szia!
(#) valve válasza ashtor hozzászólására (») Feb 16, 2009 /
 
Szerintem meg egy foto-tranzisztor a mobilod képernyőjére, s nem kell szétszedd a mobilodat...
(#) lalca válasza ashtor hozzászólására (») Feb 16, 2009 /
 
Hi!
Akkor én is ötletelek.
Egy filléres mobil szétkapása szerintem nem gond.Akkor pedig egyetlen opto is elég.A ledje a teló alaplapjára,a tranyó meg párhuzamosan a gép POWER ON gombjával.
(#) Spagoca hozzászólása Feb 16, 2009 /
 
Ezek az ötletek nagyon jók, de én máshogy csinálnám meg.
Ha már szétszedem a telefont először is a vibramotor meghajtását használnám fel. A telefont rezgőre állítanám. X rezgés után egy elektronika fel venné a telefont. A hangszóró kimenetre egy DTMF dekódert kötnék így többféle parancsot is ki lehet adni a telefonról. Az már csak ráadás ha a mikrofonra (legegyszerübb esetben is) csipgást vezetek aminek a számából az adott állapot(ok)ról visszajelzést lehet kapni. 10 másodperc után az elektronika automatikusan bont.
Remélem sikerült eléggé érthetően előadni magam
(#) ashtor válasza Spagoca hozzászólására (») Feb 16, 2009 /
 
Ugh, látom értitek a témát - nem mint én.

Egy pár kérdésem lenne. A "Kezdet kezdete" című cikkben van leírva nyák tervezettel együtt egy nagyszerű kütyü, ami fototranzisztorral bekapcsolja a gépet. Nagyon tetszik, de hogy én azt nem tudom összerakni, az is tuti. Illetve ha nagyon akarom megcsinálom, hajrá.

Ám van ezzel egy kis gondom: csörög a mobil, bekapcsol a kijelző, zár a relé, beindul a gép, aztán szépen ki is kapcsolja :S Ugyanis ha 5 mp-ig benyomva tartom a POWER gombot, leállítja a gépet. Csörög a telefon 6 másodpercig, szépen kikapcsol a gép, mert a fototranzisztor "megnyomja" a power gombomat egészen a kikapcsolásig.

Jól gondolom?

Egyszerűbbnek hangzik egy relét rákötni a hangszóróra. Vagy a vibra motorra?

Apropó egy kérdés: "nagy kitöltési tényezőjű jel" mit is takar? Szerintem... egy nagyon magas frekvenciás hang, de inkább egy nagyon mély frekvenciás hanghullám ad a legnagyobb löketet a hangszórónak. Gondolj csak egy bass test-re.
(#) Medve válasza ashtor hozzászólására (») Feb 17, 2009 /
 
Hello, jó irányban kapisgálsz, van köze a lökethez. Ugyanis feltételezem, hogy a telefon végerősítője "egy" tápot kap a testhez képest. Igy ha egy olyan négyszögjellel vezérled, ami ugyanannyi ideig magas, mint alacsony (50%-os kitöltési tényezőjű) akkor a kimeneten lévő átlagfeszültség a táp közel fele lesz. Ez miatt olyan hangfrekit kellene generálni, ami minnél hosszabb idejű bekapcsolást okoz, ami növeli a kimeneti feszültséget. Sajnos (vélhetőleg) a telefon végerősítője nem alkalmas az egyenáramú vezérlésre, igy rövid időközökre meg kell szakítanunk azt. Erre a dologra gondoltam, de még mindig az optikai csatolást ajánlom.

A ki-bekapcsolási problémádat nehezen értelmezem...van egy olyan lehetőség, hogy bistabil áramör, vagy R-S flip-flop. Ha ezt alkalmazod, akkor az elérhető, hogy a vezérelt berendezés az első "csörgésre" bekapcsoljon, a másodikra pedig ki. Ám ha nem tudod elkészíteni, akkor halott ügy.
(#) Spagoca válasza ashtor hozzászólására (») Feb 17, 2009 /
 
A ki-be kapcsolási problémát egyszerűen kivédheted.
A gép game vagy usb portjáról a tápot (5V) rávezeted egy kapuáramkörre. Miután a táp megjelent, a további vezérlő jel kikapuzható a mobil felől. Gondolom a leállítás egy távoli asztallal vagy vnc-vel megoldható.
Azért meg kell nézni, hogy az usb-n készenléti állapotban nincs-e kint a táp. Alaplapja válogatja.
(#) Medve válasza ashtor hozzászólására (») Feb 17, 2009 /
 
MOst már értem a dolgot...ha a gép bekapcsoló gombjának kezelése a BIOS-ból nem állítható be, akkor egy monoflop megoldás lesz a jó, ami a csörgésre egy impulzust ad.
(#) ashtor válasza Medve hozzászólására (») Feb 17, 2009 /
 
háhá

Asszem megvan a legjobb megoldás :Đ

Bevásárló-lista: 1 db fotótranzisztor, 1 db led. Szétszedem a mobilt, a hangfal helyére bekötök egy ledet. Ezt kukucskálja egy fotótranzisztor. Az MP3 csengőhang meg fél másodpercig ad jelet, utána néma csönd.

Így csörgéskor felvillan a led, záródik az áramkör. Csak egyszer, még ha 3 percig is csörög a telefon :Đ

Mit szóltok hozzá?
(#) Medve válasza ashtor hozzászólására (») Feb 17, 2009 /
 
Helyes, egy galvanikus leválasztás jól jöhet, de kitaláltak erre egy praktikus eszközt, ez az optocsatoló. (optocoupler) Bővebben: Link
(#) ashtor válasza Medve hozzászólására (») Feb 17, 2009 /
 
"galvanikus leválasztás" vétéef?

informatikus vagyok, az áramkörök kimaradtak a bitjeimből

hova kössem be?
(#) Medve válasza ashtor hozzászólására (») Feb 17, 2009 /
 
Én pedig ezt a szlenget nem ismerem Az optocsatoló LED-jét a hangszóró helyére kötheted, de gondolj az esetlegesen szükséges áramkorlátozásra. És az utolsó gondoltat tőlem: ha nem tudsz elektrokonikát készíteni, és/vagy nem értesz hozzá, akkor tanulj előbb.
(#) zuleyman válasza MoOn hozzászólására (») Jan 13, 2011 /
 
Szia!

Szeretnék kérdeezni tapasztalatokat, hogy a gép távoli irányításával kapcsolatban miket küldtek a fórumozók. Nekem egyrészt szükség lenne egy tanya örzésére, amihez 5-6 webkamerát használnék, mivel IP kamerára nincs pénzem, ennyire., Másrészt jó lenne, ha távolról tudnám irányítani, ki, be kapcsolni, ha lehetséges. Kérlek, tudnál segíteni?
***

Laikus vagyok a dologhoz, ezért légyszi érthetően magyarázz
Köszi: Zuzu
(#) djgombi válasza zuleyman hozzászólására (») Jan 13, 2011 /
 
Szia! A ki-be kapcsolást meglehet oldani progival is. A többire vannak hozzáértőbb emberek is.
Persze ezt csak beállított időpontra.
(#) mizuapo hozzászólása Jún 12, 2014 /
 
Sziasztok,

Elöljáróban a problémámról: vettem egy Lg 47la740s tv-t ami tök jó tök szép stb, de van egy olyan problémám, hogy ha ki van kapcoslva a tv, nem tudom bekapcsolni pl a munkahelyemről ha be szeretnék időzíteni egy filmet felvételre vagy egyszerűen távolról akarok valamit nézni (a tv tud a telefonra streamet küldeni, így vpn-en keresztül elvileg tudnék tv-t nézni)

Tehát a problémám az, hogyan is tudnám távolról bekapcsolni a tv-t?

Gondolkodom több mindenen, hátha valaki hasonló cipőben járt már:

- Wake on lan - ez lenne a nyilvánvaló, de gyanítom az lg a firmware-ben letiltotta ezt az opciót, vagy a hálókártya egyáltalán nem is támogatja. A szerviz menüt még nem tudtam elérni, de gyanús hogy ott sem lesz erre lehetőség.
- usb ? - nincs ilyenben tapasztalatom
- hdmi-cec - - nincs ilyenben tapasztalatom
- egyedi fejlesztésű eszköz, ami illeszkdi a tv távirányítójához (magic remote nevű csoda, ami elvileg nem IR-en kommunikál, de sajnos több infóm nincs róla /blutooth vagy valami egyedi frekvencián?/)


Bármilyen tippet, ötletet megköszönnék!
(#) mizuapo hozzászólása Okt 13, 2014 /
 
Sziasztok,

Sajnos nem oldódott meg a tv-t távolról kapcsoljuk be problémám, viszont időközben lett egy nas-om, amire usb-n keresztül bármilyen eszközt ráköthetek ami megoldhatná.

Tehát olyan eszközt keresek / szeretnék építeni, amivel "power on" jelet tudok küldeni usb-n keresztül. A programozás része nem probléma, de a hardveres részéhez nem értek.

Lényegében tökmind1 hogy miylen módon, (tehát valami univerzális power on is jó lehet) csak működjön a bekapcsolás, a további funkiót már hálózatról tudom vezérelni.

Magyarán: olyan eszközt keresek, amit számítógépbe dugva usb-n keresztül ir jelet tudok sugározni a tv felé.

Köszi a tippeket!
A hozzászólás módosítva: Okt 13, 2014
(#) mizuapo hozzászólása Okt 18, 2014 /
 
Úgy látom itt nem igazán értenek ehhez a dologhoz ezért más fórumokhoz fordultam ahol kaptam is hathatós segítséget. Hátha másnak is segítségére lesz:

http://hup.hu/node/135959
Következő: »»   3 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem