Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   588 / 1177
(#) kvic válasza efraim hozzászólására (») Júl 4, 2014 /

Kösz! Akkor magyarul vegyek egy másik ventit, ha nem akarok 10db l024f-nemtommit rendelni Malajziából...
A hozzászólás módosítva: Júl 4, 2014
(#) mraulajos hozzászólása Júl 5, 2014 /

Hali!
Kérnék valakit reagáljon erre Köszönöm!
(#) zosza18 válasza mraulajos hozzászólására (») Júl 5, 2014 /

Szia!
Hiába írod ki 100x, hogy nézzük meg a kérdéses alkatrészt, ha nem tudunk rá mit mondani, akkor úgy se ír senki. Idővel biztos megoldódik, de attól még felesleges írni, hogy segítsünk!
Ennyit tudtam gyorsban előszedni a világból: kérdéses alkatrész
A 33-ól azt vettem ki, hogy valami 3,3V-os regulátor és mivel a táprésznél van, így ez reális is lenne. Azt kellene csinálni, hogy megnézni milyen alkatrészek vannak körülötte és csinálni valami jobb képet arról a területről. Nem biztos, hogy aaz az alkatrész amit belinkeltem, mert annak a max. bemeneti fesz. 16V, így 9V-tól nem kellett volna falhoz menni neki, de hát sose lehet tudni.
(#) Sebi válasza zosza18 hozzászólására (») Júl 5, 2014 /

Idézet:
„max. bemeneti fesz. 16V, így 9V-tól nem kellett volna falhoz menni neki,”

Attól függ, mennyi ideig kellett (volna) elviselnie a 2,7V feszültségejtés helyett 6,7V-ot, aminél a rajta átfolyó áram ugyanannyi, de a disszipáció több, mint duplája.
(#) zosza18 válasza Sebi hozzászólására (») Júl 5, 2014 /

Igen, bár ez eddig nem derült ki, hogy meddig volt 9V-os betáp. Mraulajos majd megmondja, hogy mi is volt pontosan. Nekem ennyi jött össze hirtelen, meglátjuk mit tudunk csinálni.
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Júl 5, 2014 /

Sziasztok. A képen látható szerver kátyán latható BGA FET (-ek) típusa után érdeklődök.

A típusa:
VT1100S
AF0509
98027

Ezeket a Feteket, több kontroller fog össze aminek a típusa: VT1100M5

Előre is köszönöm, ha valaki FET- ekkel kapcsolatban feltudna világosítani.
Köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Júl 5, 2014
(#) orichalcos hozzászólása Júl 5, 2014 /

Sziasztok. Segitséget kérnénk, ezt a fórumot ajánlották hátha itt tudtok segiteni. Ismerős ezt a képet mutatta, próbálunk rájönni mi is lehet ez:

Bővebben: Link

Amit kis tudással kihámoztunk, hogy van rajta Tungsram Reed csöves relé, meg másik fórumról srác irta, hogy "Nyomtatott áramkör vastagréteg hordozón, furatszerelt alkatrészekkel. hogy mi célt szolgál, no fucking clue."

Valaki tipp esetleg? Állitólag nagyon régi.
(#) pjg válasza orichalcos hozzászólására (») Júl 5, 2014 /

Az IC őse. Terta kocka. Lehet monostabil, vagy más multivibrátor, de lehet erősítő, tirisztor vezérlő. Amit a merendelő kért. Katalógust kizárt, hogy találsz róla. Kisker forgalomban nem árusították. Cégek rendelték közvetlenül a gyártótól. A 60-as évek közepétől a 70-es évek elejéig futottak.
(#) pjg hozzászólása Júl 5, 2014 /

Tegnap hallottam: "lyuk zéner". Gugli nem ismeri. Mi ez?
(#) elektroncso válasza orichalcos hozzászólására (») Júl 5, 2014 /

Szia, mondok egy nagy dolgot. Lehet akár katonai berendezés alkatóeleme is. A felső szélén a nyáknak HM felirat van, ezzel abban az időben a Honvédelmi Minisztérium részére készített illetve kiválogatott alkatrészeket látták el.
Sajnos nem mondhatjuk hogy kérdezd meg a gyárat a modulokkal kapcsolatban mert a MEV (Mikroelektronikai vállalat) 1983-ban leégett. Hogy mik lehetnek azokban a modulokban esetleg meg lehet tippelni, de pontosan senki nem tudja, (ha csak nincsenek itt közöttünk az egykori fejlesztő csoport emberei) főleg ha tényleg katonai felhasználásra készült. Esetleg talán valaki felismeri az egész panelt.
Talán az IC-k felirata segíthet megtippelni mire lehetett eredetileg a panel használva, de nem biztos.
(#) Ricsi89 válasza orichalcos hozzászólására (») Júl 5, 2014 /

Ezt nem igazán lehet már semmire használni, az eredeti helyét kivéve. Ezt el kell tenni emlékbe, hogy a magyar ipar ilyet is gyártott. A benne lévő fekete beöntött kockákról nem igazán lesz semmi adat, mert nem egy nagy példányban gyártott valamiről lehet szó.
(#) kadarist válasza orichalcos hozzászólására (») Júl 5, 2014 /

Szia!
Ezek a MEV-HIKI által gyártott Berendezés Orientált ÁramKörök (BOÁK) és annak idején sok hazai gyártású berendezésben használtak ilyen hibrid IC-ket. Bővebben: Link
(#) orichalcos hozzászólása Júl 6, 2014 /

Köszönjük választ mindenkinek. (elsőre valami katonai cuccnak néztük amúgy mi is)
(#) killbill válasza pjg hozzászólására (») Júl 6, 2014 /

A Terta kocka, az Terta gyartmany volt. Nekem meg volt is katalogusom roluk. Ezek viszont MEV gyartamnyok. De valoszinuleg valami hasonlo lehet.
(#) Buvarruha válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Júl 6, 2014 /

Ez nem egyszerű FET, hanem a speciális Volterra meghajtó IC-nek, a driverei, a doksi ezekhez nem publikus, szóval sokmindent nem lehet tudni róluk.
(#) nedudgi válasza orichalcos hozzászólására (») Júl 6, 2014 /

Itt lehet tovább nyomozni az alkatrészek után. Nem lehet messze a megoldás!
(#) tyurrusz hozzászólása Júl 7, 2014 /

Sziasztok. Segítséget kérném. Miele mosógép panelon találtam ezeket az alkatrészeket (tranzisztorokat) nem tudom beazonosítani őket: 3FW- 51, 4AW- 4d, VZ7- 51,Y6W- 4d, Z1W- 51.
a kötőjel utáni számok keresztbe voltak ráírva.

P7073370.JPG

(#) kadarist válasza tyurrusz hozzászólására (») Júl 7, 2014 /

Szia!
Általában az első két betű számít. Segédoldal: Bővebben: Link.
(#) GyurikaBx hozzászólása Júl 7, 2014 /

Sziasztok,
Segítséget kérnék, össze hozott a sors egy B&D akku töltővel és panelon van két smd dióda amit nem tudok beazonosítani a dióda típusa:UM05
(#) kadarist válasza GyurikaBx hozzászólására (») Júl 7, 2014 /

Szia!
Menj az első találatra: Bővebben: Link.
(#) GyurikaBx válasza kadarist hozzászólására (») Júl 7, 2014 /

Köszönöm a gyors választ.
(#) mindenes válasza elektroncso hozzászólására (») Júl 8, 2014 /

Kis idő pont eltolódás van itt azért. A MEV 1986 ban égett le...No more commentEgy történelmi eseményről van szó, az ilyen említést érdemel helyesen, ne feldekezzünk már meg róla!
A hozzászólás módosítva: Júl 8, 2014
(#) cstomi hozzászólása Júl 8, 2014 /

Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Nem tudok beazonosítani két alkatrészt, amelyek egy régi szovjet csengőben találhatók. Az egyik a képen látható sárga, a másik pedig a piros alkatrész.
A következő feliratok találhatók rajtuk:
- Sárga: 8703
- Piros: 0285
Vajon mik lehetnek ezek, és mivel lehetne őket pótolni? Előre is köszönöm a segítséget!
(#) moderboy válasza cstomi hozzászólására (») Júl 8, 2014 /

Én tranzisztorra tippelnék, a feliratok pedig a gyártási időt jelölhetik. De javítsanak ki a tapasztaltabb fórumozók ha tévednék.
(#) zolika60 válasza cstomi hozzászólására (») Júl 8, 2014 /

Biztosan tranzisztorok. Talán itt tud valaki segíteni, mivel helyettesíthetőek. (Persze, ha egyáltalán rosszak.)
(#) elektroncso válasza cstomi hozzászólására (») Júl 8, 2014 /

Én is megerősítem, mind a kettő szovjet szilícium tranzisztor. Sajnos a szovjeteknek volt egy rossz szokásuk, gyakran csak a gyártási dátumot írták rá az alkatrészeikre. Láttam már kvarcot amin csak a dátum volt rajta, hogy milyen frekvenciájú az nem.
Ha a csengő nem működik szerintem ne a tranzisztorokat nézegesd, hanem először az elektrolit kondenzátorokat nézd meg, ezeknek a minősége kritikán aluli. Mostanra a legtöbb kiszáradt.
(#) _ampervadasz_ válasza Buvarruha hozzászólására (») Júl 8, 2014 /

Azt látom, meg nagyából sejeteti is, hogy nem egy egyszerű FET.
Talán "programozható" FET -ről lehet szó. Konkrétan a kontroller IC nem is érdekel annyira, csak azért raktam, fel, hátha valaki annak az adatlapját találja meg, amiből lehet következtetni ( kisérletezni), viszont a FET -ek nem jönnének rosszul más projektekben, ezért is nyomozok utánuk.
Logikai analizátorral is csak azért nem tudom megfigyelni a működését, mert nincsen meg már a szerver, amiből ez a CPU kártya származik ( akkor sem lenne könnyű dolgom ).
(#) Davidd hozzászólása Júl 8, 2014 /

Sziasztok! Van egy alkatrészem amit nem tudok meghatározni hogy mi lehet. Google nem ad ki rá semmi értelmes találatot. Mellékelek egy képet róla. A szöveg ami rajta találhato: PBH10R0-1%
(#) pjg válasza Davidd hozzászólására (») Júl 8, 2014 /

10 Ohm 1%. Mérd meg.
(#) Davidd válasza pjg hozzászólására (») Júl 8, 2014 /

Ez ellenállás lenne? Igen mértem rajta 10.4 ohmot.
Következő: »»   588 / 1177
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem