Fórum témák
» Több friss téma |
ok most már értem megnéztem az adatlapját
Köszi mégegyszer
jah és még egy kérdés ennek a kapcsolásnak mennyi fesz kell?
vagy szimetrikius kell neki?
Igen szimmetrikus! Maximum +/-15 volt, de elmegy kisebbről is!
Én már üzemeltem ilyet két 9 V-os elemről is! Egyszrűen öszekötöttem sorosan az elemetek, a közepe lett a GND a két széle pedig a +/-9 V!
Asszem nem...
De akár feszkétszerezővel is meg tudod oldani a szimm.tápot. De a 9 V-os elem is tökéletes megoldás, és tartós az is, jó sokáig bírja
tudnál adni ilyen feszkétszerező kapcsolást vagy fesz szimetrizálót?
Köszi
Én buta! Zöldfülűként nem gondoltam bele (vagy csak elsiklottam felette), hogy a negatív feszültségből stabilizált 5voltot kell kapcsolni a mute és standby lábakra. én meg 7805-tel próbálkozam 7905 helyett (természetesen a negatív tápfeszültségen)... hát persze, hogy nem működött helyesen a kapcsolás.. még nem cseréltem ki az alkatrészt, de sztem 99%, hogy ez a baja az erősítőmnek.
hát igen...fél év alatt rájöttem, hogy mi volt a probléma
Helló
Olyan előerősítő kellene nekem, amire ha mondjuk 500mV-ot adok akkor erősítse fel 775mV-ra, ha viszont például 900mV-ot kap akkor meg csökkentse le 775mV-ra. lehet ilyet csinálni, vagy hülyeség amit kérdeztem. Mert ha hülyeség akkor bocs a zavarásért.
és akkor olyat lehet hogy ha 775mV-nál kevesebb megy rá akkor az arra a szintre erősítse fel, a jel nagyságától függetlenül?Mert szerintem úgyse fog annál nagyobbat kapni, csak megkérdeztem.Azért kellene egy ilyen előerősítő, mert különböző dolgokat kötök az erősítőre, amiknek nem egyformák a kimenő jeleik, és van amelyik elég gyengén hajtja meg a véget.
Tudsz ajánlani valami jó előerősítőt? Ne legyen túl bonyolult se, ha lehet.
Sziasztok.
Én egy LM 833 IC-vel akarok előerősítőt építeni. Azt hámoztam ki a leírásából hogy elég kicsi a zajszintje. Egy MP4 és egy végfok közt lenne. A "NAB Preamp" ábrát építsem meg erre a célra? Ha valakinek van valamilyen tapasztalata vagy véleménye az IC-vel kapcsolatban írja le kíváncsi vagyok rá. Előre is köszi.
Üdvözlet!Keresnék én valakit aki egy előerősítőt készítene nekem az autoba.Jelenség: MP3 játszóval hajtok egy (kettő) erősítőt az autoban és nem hajtja meg teljesen nyilván. De autorádiót nem akarok betenni. Kellene nekem egy 12v os olyan preamp aminek a bemenete az MP3 játszó(3,5 ös jack), a kimenete a2 db RCA val az erősítő bemenete(a szabvány szinttel).Valami kis zajú verziót szeretnék kis áthallással...Tud valaki segíteni ebben??Aki megcsinálná pl ármegjelöléssel, vagy nevet címet adna ebben a kérdésben??
Ezt inkább az Apróhirdetés rovat, Keres részlegébe rakd fel. Ott biztos találsz valakit. Egyébként is oda való. :yes:
Ajánlom figyelmedbe az lm1036 ic-t
Olcsó Könnyű megépíteni és nagyon szépen szól. Én st151 es véghez használom, és szinte semmi zaja. Van balance Basszus magas és hangerő szabályzása 50k-s potikkal. Árnyékolt kábel, ,meg csak a bemeneteihez és a végfok osszekötéshez kell, a 4 potihoz nem, 2 óra alatt összetettem. Nagyon jó. Mindent megtalálsz a rovatban ami kell.
Köszi, Lassan megoldódni látszik a dolog.
Ok köszi.
Most én is St151et készítek. Ha elkészül csinálok majd hozzá
Hello
Csináltam a kocsinkba egy kisebb mélynyomót végfokkal. Rákötöttem az aksit, a bemenetet az autórádió SW kimenetére kötöttem, engedélyeztem a rádióban ezt a kimenetet. Viszont nagyon halkan szól, gyakorlatilag nem is hallani. Szóval úgy gondolom, hogy kellene valamilyen előerősítő. Találtam ezt a kapcsolást. Ez működhet? Időközben jelentkezett még egy probléma. Teszteléskor, amikor kipróbáltam a mélynyomót, a zene USB-ről szólt, viszont amikor átkapcsoltam CD-re, kisebb búgás-súgás hallatszódott a mélynyomóból. Gondolom belehallatszik a CD-t forgató villanymotor az SW kimenetbe (szám váltását-léptetését a mélynyomóból is hallani lehet). Szóval gondolom ha most megépítem az előerősítőt, és működni fog, akkor szerintem CD hallgatásakor kegyetlenül hangosan fog búgni a mélynyomó(erősödne a zaj is). Szerintetek hogy lehetne megoldani, hogy a mélynyomó is rendesen szóljon, viszont a motor ne hallatszódjon bele? Van a rádión hátul vonalszintű kimenet(jobb-bal), de attól félek, hogy azok is zajosak lehetnek, ha megpróbálnám azokat használni. Üdv.
Hello
Kipróbáltam, a vonalszintű kimenetek is zajosak Most már csak úgy lehetne szerintem megoldani a dolgot, hogy a magas szintű kimenetről kellene vonalszintet csinálni - de olyat, ami elég legyen a mélynyomó végfokjának. Majd ezt ráküldeni aluláteresztő szűrőre. Gondoltam, hogy egyszerűen megcsinálnám fesz.osztóval, de egy másik topicban dbase írta, hogy az autórádiók magasszintű kimenete hidalt, szóval ha azt kötném rá én ellenállásos feszosztóra, akkor a kimenet egyik fele közvetlenül testre kerülne és így rövidzár jönne létre. Erre kellene nekem valami megoldás. Üdv.
Valaki tud NE5534-es előerősítő kapcsolási rajzot?
Sziasztok!
Ezzel a kapcsolási rajzzal bekötöttem egy NE 5534 ic-t. +/- 5.6 voltot kap a kapcsolás. Az ST151-es erősítő bemeneti érzékenysége teljes kivezérléshez 1V. Az lenne a kérdésem hogy meg tudja-e adni az ST 151-nek ezt az 1 volt feszültséget?
Szia
Azt szeretném megkérdezni hogy a boxxer BX 1065 ös erősítőnek mekkora az áramfelvétele mert nem tudom üzemeltetni hálózatról 100W os az erősítő a szubcső pedig 80W os de a 12V os adapterrel ami 800mA nem megy nagyobbat meg nemakartam venni látatlanba előre is kösszike
Sziasztok!
Van egy lm358n és egy jrc4558dd.Valaki tud ehez olyan kapcsolási rajzot amivel csak mélyhangokat ad le? Előre is kösz.
Üdv!
Ahogy olvasom a hozzászólásodat, úgy veszem észre, hogy nem értesz túl sokat az elektronikához... Szóval: 1. Ilyet sose csinálunk, hogy látatlanba veszünk adaptert! Szépen veszünk egy multimétert ész lemérjük a tápfeszültségét az adott áramkörnek! 2. Szerintem mérd le, hogy mennyi áramot vesz fel. 3. Ha maga az erősítő 100W-os, akkor a hangszórónak alapból többnek kell lennie, ugyanis ha kisebb akkor az erősítő túl fogja vezérelni és tönkre megy. Az áramfelvételét talán úgy lehet kiszámolni, hogy I=P/U (100/12=8,3A), de ebben nem vagyok biztos
Sziasztok!
Én nekem TDA2030-hoz kéne előerősítő,aminek a hangja nem fémes ha cintányért ütnek:hide: Létezik ilyen Azthiszem a báttyám LM1036N IC-böl készült előfokot tett a végfokok elé,annak igencsak fémes volt a hangja,basszusa rendben volt,nem is csoda hiszen jó drága IC-cske
hellósztok
kellene egy kis segitség.Tudna valaki adni egy egyszerű tranyós előerősitőről kapcsolást? ~200mV-ból kellene csinálni 1-2voltot |
Bejelentkezés
Hirdetés |