Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Sziasztok! Üdv. Mindenkinek!
foximaxi, mikrokapcsolo és Szammer köszönöm az elimerést, és a kritikát is! A felirat miatt jogos, mert keverem. Van olyan tápegységem, amin minden felirat magyar, de a zászló alatti szöveg az angol, abból a megfontolásból, hogyha egy hottentotta megnézi, akkor az is tudja, hol készült, mert angolul biztos tud. Egyébként nem vagyok Jobbik-os, csak büszke arra, hogy magyar! mikrokapcsoló Te már kaptál egy piros pontot is látom. Nem találtam nyák képet, de a kedvedért szétszedtem, és csináltam egy párat. Ez volt a legelső vasalt nyákom, előtte csak filctollal rajzoltam, de volt, hogy ennél szebbre sikerült. Sajnos a forrasztások a denszeszes lemosás után megszürkülnek egy kicsit. Üdvözlettel: István
Szép alulról is. Viszont a nyákon a felirat valahogy nem tudom, hogy hogy van? Tükrözve?
A vasalás is jó lett, még a sorosport csati lába közötti vékonyka is. Le van ónozva az egész, jól látom?
Első alkltásom és 10 éves vagyok apa (lajos1969) segített és én forrasztottam be az alkatrészeket.
Tudom nem nagy cucc de készítettem egy wermona 1060-ba kimeneti egyenfeszvédőt steelbird kolléga segítségével .
Mivel eredetileg nem tartalmaz semminemű védelmet a biztiken kívül, amik az erősítő tápjában vannak. Így féltve a hangsugárzókat készült beépítésre a védelem. Eléggé szűkös benne a hely így csak a második nekifutásra sikerült megfelelő helyet és hozzávaló panelt gyártanom (kézzel) ami rögzíthető is lett az erősítő fúrása-faragása nélkül.
Szia Roland!
Én is gratulálok, lassan lekörözöd apát! Üdv. mindkettőtöknek! István
Gratulálok. Apudnak meg gratulálok hogy ilyen fia van
Ügyesek vagytok! Lassan felvonul itt az egész kis család (ami egyébként nem baj)!
Jó lett! Viszont a forrasztási maradványokat denszesszel, vagy valamivel le tudod szedni, sokkal jobban fog kinézni.
Koszi,A gyanta maradvanyokat akarod,hogy lemossam?
A nyakot nem merem lemosni,mert minden 10-edik inditasnal valahol felszakad a nyak.
Igen, azt. Hogy érted azt, hogy felszakad? Vagy a nyák minősége nem valami jó, vagy nagyon vékonyak a sávok és nagyn forró pákával forrasztottad.
(Jogos, elnézést.)
Olcso kiniai nyak,15 nyakbol pont azt az egyet kaptam el,amelyik nem jo semminek.
Sziasztok!
Sajnos nem készültek "hogyankészült-fotók", de megígértem, hogy ha elkészülök vele, felteszem ide, hogy ne csak én gyönyörködhessek benne. Annyiban kapcsolódik az elektronikához, hogy a tápegység AC/AC és a vezeték ketté ágazik: az egyik a kis 2W-os szivattyút hajtja, a másik pedig egy szabad szál 12V-al. Sajnos a váltóáram miatt a kis lámpásban elhelyezett ledek bántóan vibráltak, tehát a Kezdő Kérdésekben kapott támogatással, egyenirányítani is megtanultam. Kezdő vagyok ezért nagy sikerélményt jelent egy ilyen -számotokra egyszerű- művelet is! Amúgy az egészet én építettem, itthon fellelt dolgokból (mint a kis díszlámpás, a lemezkanna, a cinege, ami letört egy dísztárgyról, és akváriumi dísznövény, na meg az apró szemű kavics, és a Wok teteje, amiben van) Köszönöm mindenkinek a segítséget!!! Szép napot mindenkinek!
Látványos lett, gratulálok hozzá.
Szia!
Gratulálok, csak így tovább. Arra vigyázz, hogy éjszakára ne hagyd bekapcsolva, nehogy csőtörés legyen a vége
Sziasztok! Üdv. Mindenkinek!
*** Búcsúzóul még ide teszek két linket ***, ahol kész, félig kész, és soha el nem készülő munkáimat láthatjátok, a teljesség igénye nélkül. A kis bin-óra deszka modelljéről egy kis videót is letölthettek, igaz ez a régebbi Vicsys mester-féle változat, az új a fényképeken látható változat már többet tud:nincs a PIC kimenetein meghajtó tranzisztor, akár kikapcsolható pwm fényerő szabályozás. Mindkettőt ugyanilyen méretben, és kijelzővel (LED-ekkel) építettem meg. A munkáitokhoz sok sikert, és sajnálom! Üdvözlettel: István bin óra rar képek Újabb vitát generáló részeket kivettem. Ha problémád van egy hozzászólással, használd a Idézet: gombot!„moderációt kérek!” Elismerjük a munkádat, egy felhasználó miatt kár megsértődni nem éri meg. -moderátor- A hozzászólás módosítva: Júl 29, 2014
Nagyjából 1 év telt el azóta, hogy a hőmérőim paneljai elkészültek,akkor meg is vettem a dobozokat, de idő hiányában, és attól való félelmemben, hogy nem fogom tudni majd megmunkálni a műanyag dobozt (korábbi sikertelen akcióim miatt) elnapoltam ('eléveltem'). Most vettem a fáradtságot, időm volt, és kész lett. Nyilván nem a legszebb csomagolás amit láttok, de nekem megfelel. Sokat bénáztam mire a matricák készek lettek, inkább nem is mesélek...
Ja, és direkt piros az egyik a másik pedig direkt narancssárga, nem akartam teljesen egyformára készíteni őket. Ez a munka alatt megtanultam, hogy a közepesen jó munkához már jó sok idő kell, na meg hogy hogyan kell a műanyagot okosan, szépen megmunkálni, főleg reszelni és fúrni, valamint a matricázásnak a meneteit. Mondjuk a megrajzolás is 1 délután volt.. Várom a kritikát, korábban így nézett ki, ez van belül... Szerk: gondolom lesz aki beleköt az egy tizedes eltérésbe a kettő hőmérő között. Nekik szólok, hogy ez a fényképezés azután lett rögtön, hogy rámelegítettem az előlapi fóliát, másodszorra.. Szóval nem valós értékek. A hozzászólás módosítva: Júl 29, 2014
Nagyon szép munka! Nem is akarok kukacoskodni
Szia! Örülök hogy örülsz és működik, szép kivitelezés.
De (ez az én magánvéleményem): giccses, olyan "neo szocreál". A hozzászólás módosítva: Júl 29, 2014
Gondolom mindenki ismeri a hivatalokból jött frászt hozó borítékok belső felét. Mintája megtetszett, kicsit olyan 70-es évekbeli konyhapult burkolat jellege van. Dobozt tapétáztam vele, és első ránézésre kifejezetten jó lett.
A hozzászólás módosítva: Júl 29, 2014
Egy kérdés a kijelzőt miért kellett úgy kiemelten tenni , hogy a doboz felületétől jóval kiérjen?
Talán előnyösebb lett volna , ha a felülettől lejjebb kb 1- 2 mm rel lejjebb , és egy füst színű plexit illeszteni a kijelzők elé .Vagy akkor ? Egyébként valóban dizájnos. A hozzászólás módosítva: Júl 29, 2014
Nem nez ki rosszul. Az ido mulasaval nem koszolodik be, es serul meg a papir?
De, sajnos erre én is gondoltam. Szerintem ha rárakok valami fóliát esetleg lakkot, strapabíróbb lesz.
En mikor feliratot vagy elolapot csinalok valamire, miutan megtervezem elviszem nyomdaba (nincs nyomtatom), lehuzos lapra nyomtatom, es kerem, hogy vonjak be valami vekony foliaval.
Teljesen jogos kérdés, igazad is van! A plexi az egy örökös problémám, sosem tudok szerezni sehonnan, ezért nincs plexi, a kijelzők meg azért vannak ennyire kinn, mert így jött ki a lépés.. Igazából nem tudok rá választ adni, így láttam helyesnek.. Lehet valami belső hang utasított erre, hogy ne kelljen méricskélni órákat, hogy pont egy szintben legyek a dobozzal..
|
Bejelentkezés
Hirdetés |