Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » LC mérő
Szia
bekapcsoltam lcm3 ast kapcsoló c állásban megvárom mig kiirja hogy cx =5.145Nf ezután összezárom elkó mérőt GND vel ekkor kiirja hogy Rx = ? ohm ekor callibralo kapcsoló átkapcs. Re 0.242Kohm majd c->0 Rx =? ohm utána elkó mérőt elveszem gnd ről kiirja cx=2pF de csak egy pillanatra majd cx= -4.405nF ![]() call kondenzátor és a másik 1nf os is RET ből vásárolva...vásároltam egy tucatra valót és egy ismerős egy masik műszerrel kiválogatta nekem a pontossan 1nF osakat és azokat raktam építettem be.... Elnevezés: 1 nF 630/250 V 2,5% FKP-2 RM=5mm Cikkszám: 11-04-52 Cikkcsoport: WIMA KONDENZÁTOR Gyártó: WIMA Gyártói kód: 1000/630-2.5% köszönöm a segítséget A hozzászólás módosítva: Szept 4, 2014
Az egész rendszer észre sem veszi a masik 1nF os kondit mikor az is bekapcsolodik parhuzamossan..Ezt onan gondolom hogy annak a kondinak a labaira amit nem a rele kapcsol ratettem megegy 1nF ost es f0 ugynaugy 503Khz maradt a ket db i nF os kondival viszont mikor mar kapcsolt a rele es merta az fcal t ekko lement 200kHz re de iylenkor mar 3 db 1 nf os kondi volt parhuzamossan kapcsolva...Meres ilynekor se adott ertekelheto eredmenyket viszont cx beallt 0pf ra kalibracio utan szal nem ugralt fol 5nf kornyekere hanem maradt 0pf on..
Gondoltam ha beteszek a rele alltal nem kapcsolt kondi mele megegy 1n osat akkor f0 lemegy 350 korulire de nem ez tortent hanem maradt 500Khz ....viszont 3 db 1nf ossal mar lement f cal 200 ra..de ez csak rele kapcsolasa utan mikor a mero kondi is bekerult a korbe...
Szervusz!
A 100uH értéke biztos jó? A kvarc biztos 20MHz? Szkópod van?
kvarc 20Mhz ret szam 62-01-51 20mHz 30ppm mini
tekercs RLB 1314-101K 100 µH 1 A 0,12 OHM ÁLLÓ O12x12mm ret szam 56-02-42 kvarc melet 2 db 22pF kondi szkóp van kószónóm a segítséget
Akkor, használd!
Nézd meg a tényleges frekvenciát és jelalakot a rezgőkörön és a kvarcon. A mérőfej 1/10 állásban legyen.
Az első probléma, hogy stiroflex helyett 1n-os Polypropylen kondenzátort használsz.
Második nem reagáltál a Ccal áramkör folytonosságának vizsgálatára. Azt a plusz két kondit kösd a Ccal-al párhuzamosan és akkor is 200kHz-et mérsz? Szkóppal vizsgálva a test és a kimenet között milyen frekvenciát mérsz? Csak a tervezők által előírt kondenzátorokkal működik megfelelően. Ez vonatkozik a 33nF-os kondira is.
Sziasztok
Nagyon koszonom mindenki segitseget a problema megoldodott...A 20mhz es kvarc egyik laba nem volt rendessen befforasztva a pic 2 es labara meno. Azert nem hasznalok stiroflex kondit mert nem talaltam a ret katalogusaban ilyen kondit ....es onan rendeltem mindent ,de ezt a kondit forumban ajanlotak ...Most f0 480khz fcall 352Khz ![]()
Külső kvarc hiján a belső 8MHz-es oszcillátor indul el. A frekvenciaméréshez használt egyik 16 bites változó emiatt túlcsordúlt és ezért mutatott butaságokat.
A hozzászólás módosítva: Szept 5, 2014
Már megint én: nézz utána légy szíves a mértékegységek jelölésének, írásmódjának.
![]()
Sziasztok!
Egy kérdésem volna csak, mert most dobozolom befele az LCM3-mat, és szűkségem volna a D1, D2-es diódák típusára, oda milyen dióda kellene?. ( schottky dióda de milyen?) A hozzászólás módosítva: Szept 11, 2014
pl. BAT85
1N5822 3 A-s megfelel és olcsó
Köszönöm a gyors válaszokat!
![]()
Sziasztok!
Készen lett a gép, be is dobozoltam, működik tökéletesen, kivéve annyit hogy mikor kondenzátort mérek mondjuk egy 2,2µF-ost akkor a mikro betű helyett valami más betűt ír ki, ezt nem lehet ki javítani valahogy?.
Vagy átírod a programot
![]() Valami előlapot még készíthetnél neki, hogy valóban készen legyen ![]()
Szia!
Inkább meg barátkozok ezzel a kis szépséghibával, már ez a második kijelző amit vettem hozzá, többet már nem fogok, már így is sokba van nekem ez a műszer, pláne hogy meg kellet vegyem hozzá a PICKIT2-est hogy fel tudjam programozni a PIC16F690-est!. A programozáshoz meg sajnos nem értek. ![]() A hozzászólás módosítva: Szept 12, 2014
Újabb HEX kell hozzá.
Sziasztok!
Aki használta már az alább linkelt teszterek közül valamelyiket az megtudná mondani, hogy áramkörön belüli mérésekre használhatóak-e vagy sem? Leginkább az ESR funkció érdekelne. Véleményem szerint nem, de nem tudom pontosan, még az is lehet hogy igen. Bővebben: Link Bővebben: Link
Nagyjából BÁRMILYEN! De ha jól emlékszem, a leírásban van is javaslat. Ráadásul a mérőfej nem a dobozban van!
Szia!
Ez a készülék a tranzisztorteszter és hasonló fantázia neveken emlegetett készülék kínai változata.Tudomásom szerint nem is a legjobb programmal van töltve (nem mér frekit és hasonlókat),igazából nem való arra amire Te szeretnéd használni,de tesztelésre jó kiszerelt alkatrészeknél.
Tetszik ez is: Bővebben: Link
Szia!
Ennek a készüléknek is van saját témája: AVR-es tranzisztorteszter Ez a fórum elsősorban az LCM3 mérőműszerről szól. Üdv.: Feri A hozzászólás módosítva: Szept 27, 2014
ITT leírtam a tapasztalataimat. Nem túl pontos, öntesztre nem képes, a grafika a mérés rovására megy.
Ezek a teszterek tudomásom szerint "In-Circuit" mérésre nem alkalmasak. Nem lett hozzájuk program fejlesztve ehhez a funkcióhoz.
Sziasztok!
LCM3 műszer ügyében kérnék segítséget. 2 hónap "nyaralás" után végre ismét lett egy kis időm és gondoltam megépítem az LCM3-at. Szóval az 1nF-os és 33nF-os kondik ügyében szeretnék tájékozódni, hogy milyet érdemes használni illetve hol lehet beszerezni őket? Összekapartam néhányat szerintetek ezek közül mi használható? A 2 db szürke közül az egyik egy x2-es a másik egy elvileg jobb minőségű talán 5 vagy 10%-os, csak persze annak a lábtávolsága nem igazán jó. A másik 4 átlátszóról nem tudok sokat, hogy az most polisztirol vagy polietilén én nem tudom. A kicsikre 1000J van ráírva (5%-osak). 1nF-ban van 10%-os olyan lapított kivitelbe mint a 33nF, de az szerintem polietilén ami nem túl jó.
Sziasztok!
Milyen hibát követhettem el? Megépítettem az LCM3-at, de csak az egyik sorban világítanak a kijelzőnek a pont így, mint a másik fórumtársunknak: Bővebben: Link Leellenőriztem a kijelzőm kompatibilis (direkt így vettem egy sráctól a itt a HE-n..)
A kijelződ csak tápot kap, vezérlést nem. Lehet elkötés: rossz a kijelző bekötése (sorrend, vagy forrasztási hiba), lehet a PIC program hibája is: nincs programozva, vagy hibásan - v. részben van csak programozva, és lehet PIC körüli hardwer hiba is: PIC, vagy kvarc, vagy a kondija.
Köszönöm a tippeket, holnap rájuk lesek. A PIC program hiba kilőve, most este beleraktam 2x 2 különböző verziót is, vissza is olvastam őket, szóval ott nem lehet gond. A PIC-et is újan vettem ahogyan a kvarcot is. A többi esélyes.
Üdv!
Ha szkópod van, érdemes rálesni a kvarcra, jár-e, és mennyivel? Az LCD vezérlő és adat lábain van-e mozgás?
A másik módszer, hogy bekapcsoláskor fülelsz, mert a reed relé pici kattanása hallható bekapcsolás után kb. 1-2 másodperccel. Ha ez OK, akkor a PIC dolgozik, fut a program.
Szkópom sajnos nincs, de a relére rá fogok hallgatni.
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |