Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Westen 240 Fi gázkazán hiba

Témaindító: mics, idő: Máj 29, 2010
Lapozás: OK   24 / 83
(#) VIM válasza szerviz hozzászólására (») Máj 27, 2014 /

Szia!Teljes mértékben igazad van, vettem a "célzást" ha rám gondoltál ezzel a helyreigazítással, de a jelenlévők mindig kivételek. A segítség mindig az adott probléma felszámolására irányul és nem biztos, hogy végleges és teljes értékű. A segítségre szoruló majd eldönti, hogy mikor akarja megnyugtatóan és véglegesen felszámolni a problémát, mert lehetnek olyan gondjai, hogy pillanatnyilag nem áll rendelkezésre erőforrás. Amit nem akartam leírni azt Te profi módon kifejtetted és Tőled hitelesebben is hangzik. Valljuk be őszintén, hogy szeretné mindenki, "ha kicsit még kitartana" vagy "kibírná még egy darabig" a hangzatos kívánságokat beteljesülni. Nem szívesen tolnám a száraz tényeket, amivel később mindenképpen szembesül az ember ha elodázza a probléma végleges megoldását.
(#) sinick válasza szerviz hozzászólására (») Máj 27, 2014 /

Köszi a választ mindkettőtőknek.

A szűkítő nem találomra, hanem füstkép elemzés után került a ventilátor elé. Először a évenkénti kéményellenőrzés során szólt az ellenőr, majd a szaki is leellenőrizte és úgy rakta be.

A kenőanygos szakim területi márkaszervizes, nem Westenes.

Kenőanyagot nem WD40-et kapott, hanem valami sűrűbb szintén hőálló anyagot.

Klassz... kb. 120 ezer egy komplett kazán és 40 ezer egy mezei ventilátor. Azt viszont nem értem, hogy a 2 évvel öregebb 10 éves Vailantomba ugyanez a ventilátor kb. 15 ezer forint (tavalyi ár). Ha vennék egy új kazánt, akkor jobban járok, mert akkor már lesz egy rakat vadiúj kazántestem, hőcserélőm, keringető szivattyúm, vezérlő elektronikám, meg még ki tudja mim, amit szintén 30-40 ezrekbe mérnek. Talán savazni is kellene, az is 10-15 ezer. De ha veszek, akkor az már nem ez a márka lesz.

A ventilátor hol szerezhető be és mi a cikkszáma? Megnézem külfölgi oldalakon is, hátha...
A hozzászólás módosítva: Máj 27, 2014
(#) ebizsu01 hozzászólása Máj 30, 2014 /

Sziasztok! Végigolvastam a hozzászólásokat, de szeretném a véleményeteket megkérdezni a problémával kapcsolatban, tehát:
Westen Pulsar D 24 F típusú turbó kazánunk van, amely a beszerelés után kb. 2 évvel garancia lejárta után E25-ös hibakódot írt (biztonsági beavatkozás valószínű szivattyú leblokkolás miatt, tennivaló: hívja az engedéllyel rendelkező szervízközpontot)! Első lépésként ki lett savaztatva a kazán, valamint a teljes rendszer át lett mosatva, így kb. fél évig jól is működött, majd kezdődött elölről a egész, így a gázszerelő ismerősünk javasolta, hogy újabb savazás helyett próbáljuk ki a FERNOX F5-öt, amit meg is rendeltünk, s feltöltöttük a rendszerbe, ameddig a rendszerbe volt kifogástalanul működött minden! A rendszer átmosatása után kb. 1 hónapig nem jött elő a hibakód, de most már rendszeresen jelentkezik, amely csak teljes áramtalanítással orvosolható, RESET gomb nem segít! A kazánt szakember helyezte üzembe, s teljesen új radiátorok és rendszerre lett telepítve! Légyszíves segítsetek mi lehet a gond, mert már megörülök tőle!
Segítségeteket előre is köszönöm!
Üdv.
(#) Zosi hozzászólása Aug 14, 2014 /

Sziasztok! Tud valaki valami tippet adni arra, hogy van egy westen energy 240fi gáz kazánom, és tegnap még bekapcsolt de kb 5mp-ig adott lángot aztán meg állt. Világit rajta a piros led folyamatosan hiába resetelem vagy áramtalanítom és azóta semmi egy relé kapcsol benne de nem gyújt be. Nyomás rendbe van gázt nem nyitja be szerintem de nem tudom. Szivattyú is el indul.
(#) valcsi77 hozzászólása Aug 28, 2014 /

Sziasztok!Nekem olyan problémám lenne,hogy van egy westen star 240 fi kazánom!Savtalanított,nyomás rendben,most látta gázszerelő,mert folyamatosan ki-be kapcsolt a meleg!Elvileg sikerült megcsinálni,de ez 2 napig tartott!Emiatt a víznyomással kisérletezünk !Mert néha jó,néha meg nem!Végül is a fő probléma a csepesgés!Ha megy a melegvíz nem csepeg!Egyébként fél nap alatt kicsöpög a víz a kazánból!Nemtudom mennyire látszik,de amögött a kör alakú valami mögött csöpög!Nemtudom hogy esetleg ott a lyukban nem kellene egy csavarnak lenni,mert altta és fölötte van!Nő vagyok ,gondolom ez az írásból látszik!Kérlek ha tudtok segíteni miért csöpög,kérlek írjatok!A válaszokat előre is köszönöm!
(#) szerviz válasza valcsi77 hozzászólására (») Aug 28, 2014 /

Beszéljünk a csepegésről!
Fényképed alapján a váltószelep elülső záródugójában lévő "O" gyűrű ment tönkre. Javítása az alkatrész cseréjével lehetséges, az alkatrész ára br. 8.900 forint.
És még néhány gondolat......
Ha ezt a kazánt most látta gázszerelő, és nem tudott a csepegéssel mit kezdeni (vagy nem is vette észre), akkor sürgősen KIRÚGNI !!!
Ha a kazán "savtalanítása" , azaz savazása úgy történt, hogy a kazán kimenő csonkjaira rákötött a mester és "benyomta" a kazánba a savat, akkor KIRÚGNI !!

Na, hogy ezekután hogyan találsz hozzáértő, tisztességes szervizest, azt persze nem tudom......
(#) zoszka válasza ebizsu01 hozzászólására (») Aug 28, 2014 / 1

Ez gradiens hiba lesz, ami azt jelenti, hogy megadott időn belül nagyobb a hőmérséklet emelkedése a megengedett értéknél. Okai lehetnek:
dugulás (nincs keringés, szivattyú gyenge, vagy leragadt, szűrő dugult)
túl nagy teljesítmény (beszabályzás)
sönt (az előre menő visszakering) (váltószelep átereszt, közeli radiátor nagyon nyitva van)

és lehet még pár oka...
(#) valcsi77 válasza szerviz hozzászólására (») Aug 29, 2014 /

Nagyon köszönöm a segítséget!
A szerelőkről,annyit,hogy kb.ez az úr volt a hatos számú aki elvállalta,mert ahogy kimondtam a gázkazán típusát mindenki azt mondta hogy nem ért hozzá!Kicsit elkeserítő!
Még egyszer köszönöm,nagyon hasznos volt!
(#) janika29 hozzászólása Szept 7, 2014 /

Sziasztok!Lenne egy olyan kérdésem,hogy van nekem egy Westen quasar 24f-es kombi cirkóm(turbós),és kb 2 hete olyat tapasztalok folyamatosan,hogy mikor elzárom a melegvizet,a fűtési részbe mintha belenyomna hirtelen.Ha elzárom a fűtés előre és vissza jövő körét,akkor meg a tágulásiba hallani,mintha belebuborékolna.
Mi lehet a gondja?Előre is köszönöm a segítségeteket.
(#) sanaxx válasza janika29 hozzászólására (») Szept 7, 2014 /

A feltöltő szelep gondolom zárva van teljesen ugye?
(#) VIM válasza janika29 hozzászólására (») Szept 7, 2014 /

Szia! Olyat NE csinálj, hogy elzárod a kimeneteket, mert csak a bypass köre marad a kazánnak pontosan az ilyen esetekre, tehát kerülendő! Ha a HMV beledolgozik a fűtési körbe akkor ott már kilyukadt a bitermikus hőcserélő (lefőtt a kv). A hálózati víznyomás bele tud nyomni a fűtési oldalba és túl tudja tölteni annak beállított nyomásértékét ami előbb-utóbb a biztonsági szelep megszólalását okozza (2.5bar). Talán fűteni lehetne vele ha ki lenne zárva a HMV rész használata vagy fordítva, de mindig a rendszernyomással lesznek a gondok és így NEM lehet használni a készüléket. Ennek a típusnak ez a gyenge pontja (bitermikus hőcserélő).
(#) janika29 válasza sanaxx hozzászólására (») Szept 8, 2014 /

Persze
(#) janika29 válasza VIM hozzászólására (») Szept 8, 2014 /

Értem,jelenleg még nem tapasztalok nyomás problémát,fixen olyan 1.4b-on van.Lehet ehez a tipushoz kapni bitermikus hőcserélőt?Mennyiért,hol?
(#) janika29 válasza janika29 hozzászólására (») Szept 8, 2014 /

Egyáltalán megéri vele foglalkozni?Ha jól látom olyan 130000 ft körül már újjat adnak.
(#) kisbuga válasza Galó Erzsébet hozzászólására (») Szept 24, 2014 /

Szia megkérdezhetem, hogy mi volt a hiba oka mert nekem is ezt a kódot írta ki.
(#) kisbuga válasza gg hozzászólására (») Szept 24, 2014 /

Szia! Megoldódott a hiba? Csak azért kérdezem mert nekem is ez a baja a kazánnak és nem tudjuk kideríteni, hogy mi okozza.
(#) dlaci08 hozzászólása Szept 26, 2014 /

Starmaster 240 Fi kazánom látszólag nem kap áramot, bár a konnektor rendben.
Három éve használjuk, egy nagytakarításon kívül más gond eddig nem volt vele.
A közelmúltban a bejövő ármavezetéket cserélte az E-on. nulla szakadás miatt,
de a HMV gond nélkül müködött. Egy jelenséget tapasztaltam: a viznyomás nagyon
leesett, de ezt feltöltöttem.
(#) VIM válasza dlaci08 hozzászólására (») Szept 26, 2014 /

Szia! Most akkor hogy állunk? Mióta nem működik a kazán? Az E-on munkálatok óta, vagy ma reggel óta? A víznyomás már lerágott csont, hogy azt hogyan kell helyrehozni. Ha a konnektorban van áram és a készülék nem működik akkor a készülék saját biztosítékait is meg kell nézni és a fázishelyes csatlakozásra is oda kell figyelni.
(#) dlaci08 válasza VIM hozzászólására (») Szept 26, 2014 /

A víznyomás rendben, engem a biztositékhoz való hozzáférés érdekelne, ill. hogy milyen biztosítékot vegyek bele?
(#) VIM válasza dlaci08 hozzászólására (») Szept 26, 2014 /

Nincs meg a doksija? Kettő darab 2A-os, ha minden igaz.
(#) dlaci08 válasza VIM hozzászólására (») Szept 26, 2014 /

Köszi, megpróbálom beszerezni!
(#) rema73 hozzászólása Szept 28, 2014 /

Sziasztok,

Segítséget-tanácsot szeretnék kérni, mert visszaolvasva nem találtam hasonló problémát és többek közt két apróság is van a családban.
Van egy Westen Star Master 240 FI kazánom. A melegvizet tökéletesen csinálja, viszont a fűtés egyáltalán nem kapcsol be, mintha nem is kapna vezérlést. Kb egy hete még működött tökéletesen. A termosztát adja a jelet, a fűtés készenlét be van kapcsolva, a vevő veszi a termosztát jelét, most mértem ki a vevő reléjét, meghúz és van is kontakt, nincs beégve, a kazán viszont nem reagál semmit, se hibakód, se semmi, csak a készenléti állapot van.
Ha nem tudnátok segíteni, akkor egy debreceni, vagy Debrecen környéki( Mikepércs) korrekt szerelő ajánlásának is örülnék.

Köszönöm szépen,
Gábor
(#) VIM válasza rema73 hozzászólására (») Szept 28, 2014 /

Szia! Tehát ha a relé kontaktusát rövidre zárod a kazán panelen, akkor sem indul a fűtés?
(#) rema73 válasza VIM hozzászólására (») Szept 28, 2014 /

Szia! Azt még nem próbáltam, most fog jönni, ha hazamegyek a melóból.A termosztát vevőegységét néztem még át, reggel csak lekaptam gyorsan.
A relé kontaktusa egyébként mit kapcsol? Egy másik relét a főpanelon?
(#) VIM válasza rema73 hozzászólására (») Szept 28, 2014 /

A relé záró kontaktusa a kazán termosztát bemenetének rövidzár átkötése helyén adja ugyanezt az "átkötést" a szabályzó beavatkozására.
(#) rema73 válasza VIM hozzászólására (») Szept 28, 2014 /

Köszönöm az infót, ha rövidrezártam, akkor megírom az eredményt
Remélem jó lesz, vagy megoldódik valami apró javítással
(#) Misi85 hozzászólása Szept 29, 2014 /

Sziasztok! Szeretnék, tanácsot kérni mi lehet a hiba a Westen energy 240 Fi típusú kazánnal, ha bekapcsolom, a kazánt egyből elkezd fűteni, van meleg víz is a termosz jó hívtam szerelőt is ő azt mondta panelcsere. Nektek mi a véleményetek. És ha szerintetek is panel hiba mit kéne rajta kicserélni. Esetleg kapcsolási rajzot is kaphatnék?
(#) Spacsek hozzászólása Okt 1, 2014 /

Sziasztok!
Westen Star Master kazánommal kapcsolatban kérek tanácsot.
A jelenség: a beállított vízhőfokot nem tartja, hanem fölé megy, és 5 fokkal fölötte kikapcsol.
Ez kb 1-2 perc alatt lezajlik. mikor lehűl 27-28 fokra, újraindul, és így tovább. Hibát nem jelez.
Így aztán a jelenlegi külső hőmérséklet mellett sem fűti fel a lakást 19 fok fölé.
Amíg működik, a csövek mindenhol melegek, ezért úgy gondolom nem szivattyúhiba, vagy dugulás. Vagy tévedek?
Mi lehet a baj?
Előre is köszönöm
A hozzászólás módosítva: Okt 1, 2014
(#) csokszi hozzászólása Okt 3, 2014 /

Sziasztok! Problémám van a kazánommal Westen energy 240i!
Használati melegvíz esetén felfűti a vizet majd kikapcsol, kb fél perc után újra bekapcsol ezt ismétli folyamatosan. Kicsit zavaró mert fürdés közben visszahűl a víz, teljesen nem is melegíti fel a vizet nincs forró vizem. Olvasgattam kicsit nálam a fűtéskörbe menő cső forró miközben a meleg víz éppen csak meleg. Fűtésnél ilyen gond nincs ott normálisan melegíti a vizet.
Segítségeteket megköszönném!
Üdv
(#) VIM válasza csokszi hozzászólására (») Okt 3, 2014 /

Szia! Valószínű, hogy a hidraulikus differenciál presszosztát membránja szakadt át és a vízvétel hatására nem nyit ki "rendesen" a váltószelepe és lekapcsolgat, mert túlmelegszik a kis körön a víz de nem adja át a hőt a vételezési oldalnak a hőcserélő.
Következő: »»   24 / 83
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem