Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » CNC építése házi alkatrészekből az alapoktól
Lapozás: OK   193 / 376
(#) SALáta válasza kaqkk hozzászólására (») Szept 7, 2014 /

Digitális tolómérővel is be lehet mérni, az nullázható. Gondolom Mach 3 a használt sw. Ott van tengely beállítás, kb re belövöd majd azzal pontosítod, 3-4 belövés a tengely beállításnál , próbamunkák és megvan a kívánt eredmény, mindig maximális motortuning sebességgel megy, előtte egy tengelyenkénti derékszög belövés se árt, arra jó az óra, meg egy frankó mindenfelé derékszögű "vas" téglalap.
(#) kaqkk válasza SALáta hozzászólására (») Szept 7, 2014 /

Nem a cnc usb program és vezérlő lesz a lelke.
(#) mex válasza kaqkk hozzászólására (») Szept 7, 2014 /

Az én "projekt"-em is halad, (már ha csinálom)
Amúgy lérer kerül rá.
A hozzászólás módosítva: Szept 7, 2014

P1110236.JPG

(#) kaqkk válasza mex hozzászólására (») Szept 7, 2014 /

Jól néz ki
(#) Melphi válasza mex hozzászólására (») Szept 7, 2014 /

Álljunk meg egy szóra, én is egy lézeresen ügyködök, kérhetlek hogy más szögből is fényképezd le, motor és a szánszerkezet adatait hasznos munkaterületet megadnád, nagyon babán néz ki, hálás(hálásak lennénk ha te és kaqkk is beszámolna a további folyamatokról.
Köszönöm.
(#) mex válasza Melphi hozzászólására (») Szept 7, 2014 /

A munkaterület A4 lesz...
Egy ilyen lesz feltéve rá, csak 1.7W-os kivitel.
Az Y tengely 10x2 trapézmenet, házilag képeztem ki a csapágyhelyeket, és a tengelykapcsoló fogadására alkalmas csaprészt is. Az anya ZX100 műanyag, házilag készített menetfúróval menetelve, és a szintén sk készült alu kockába préselve. A csapágyházak, véglemezek is saját gyártásúak. Igyekszem minél több alkatrészt előállítani, számomra ez is hobbi, nem pénzkereseti forrás, (mert akkor biztos nem tö..ölnék ennyit vele)
Az X tengely fogazott szíj hajtású, ide gyors mozgás kell, viszonylag kis tömeget kell gyorsítani, lassítani, remélhetőleg elegendőnek bizonyul a NEMA17-es motor is. Az X profil leánykorában egy Festo dugatyúrúd nélküli munkahenger volt, lineár volt a tetején, de sajnos skilócsapágya volt a rajta lévő kocsinak, így ezt a részt cserélni kellett egy golyós lineárra. Ezt egyébként szét kell szednem, ki kell takarítanom, és a sínt is meg kell pucoválni, mert erősen ráfér a karbantartás... Reményeim szerint ezután könnyedén fog mozogni, ezen az egyébként annyira nem kritikus felhasználási területen.
Az elektronika kész van, az előző kis marógépemet szolgálja ki, de a tengelyek beállításával minden további nélkül jó lesz ide is. Ha nagyon belejövök, valószínű kap egy külön meghajtóegységet, de ez még nagyon a jövő...Ha kéznél van a fényképező, akkor szoktam dokumentálni a készítés ...éggel.
(#) KBal76 válasza mex hozzászólására (») Szept 7, 2014 /

Ügyes vagy, és figyelsz a külalakra is! Csak így tovább! Szerintem az a Nema17 moci, ha csak a lézerdióda lesz fent a hűtőbordával, meg az optikával, akkor bőven elég lesz.
(#) Pali79 válasza mex hozzászólására (») Szept 7, 2014 /

Miért nem volt jó a siklócsapágyas lineár? Ha jól látom kaqkk is siklóssal épít.
(#) kaqkk válasza Pali79 hozzászólására (») Szept 7, 2014 /

Az asztal is görgős (robotron írógép sin) egyszerű az ok ezt sikerült vennem.A hídon és az x tengelyen golyós lineárok vannak-lesznek 12-3 as menetes orsók és pom-ból esztergált anyák fogják mozgatni a gépet (ajándékba kapott motorokkal , és cncusb vezérlővel )
(#) mex válasza Pali79 hozzászólására (») Szept 7, 2014 /

A siklócsapágyas lineár egy háromszögbordákkal ellátott eloxált alu sínből, és egy műanyagbetétes kocsiból állt eredetileg, amit a hozzá kapcsolt dugattyú könnyedén mozgatott 4-7bar hatására.. Levegő nélkül, még a dugattyú kiiktatása után is megfogta volna a nema 17-es motort ...
(#) Pali79 válasza kaqkk hozzászólására (») Szept 7, 2014 /

A képről úgy tűnt, hogy az igus féle drylin van a hídon.

És mennyiért vesztegetik ezt a lézer egységet, gondolom egy százas környékén van?
Köszi

A fele sincs..

Egyébként én Mo-n vettem 30 üzemórával, némi kiegészítővel, szemüveggel, sárga plexivel negyvenért.

Az jó, majd kíváncsi leszek hogy válik be, egyből felszereled vagy lencséket akarsz mozgatni?
(#) abalazs hozzászólása Szept 7, 2014 / 1

Sziasztok!

Nyár eleje óta én is haladtam, már munkára fogható a gép, de a munkaasztal még ideiglenesen OSB+bútorlap "kókálmány".

A Képalbumot mostanában nem nagyon frissítgettem, de majd pótolom.

Elővettem a lézeregységet, és provizór bekapcsoltam..

12V táp mellett 1570mA áramfelvétele van. A fókuszt elég tág határok közt tudom állítani a beépített lencsével, olyan~ 25-60mm-ig. Kézből szépen vágja a fényes kartont. Az ecset nyelét (tölgyfának nézem) meg kifejezetten harapja.
(#) sunraw hozzászólása Szept 8, 2014 /

Lézereseknek!

Szívesen segítek. Én 1W 808nm-est használok. Most is megy, sorozatgyártásban. Hasonló szerkezetem van, mint mex-nek. Hibátlan, gyors, pontos.

Az 1W-os, 30e forintból kihozható, szemüveggel együtt. Ha jó a tokozás, még aktív hűtés sem kell neki.

Program ügyileg, jelenleg Mach3 vezérel és Cambam készíti a kódot.

Van egy saját készítésű doksim is hozzá.

Keressetek bátran, segítek, amiben tudok. Nehéz rész ez, már csak a támogatás miatt is.

Elszívó készítését mindenkinek ajánlom, mert a tanuló gépemet ez vágta gajra. (A köszörült felületek rozsdásodására gondolok.)

Természetesen erre is van egy egyszerű megoldásom.
(#) cpt.zoltan.simon válasza sunraw hozzászólására (») Szept 8, 2014 /

1W-al te mit és milyen vastagon vágtál? Mire elég az 1W?
(#) sunraw válasza cpt.zoltan.simon hozzászólására (») Szept 8, 2014 /

A vágás felejtős, égetni viszont gyönyörűen lehet vele.

Maximum fekete fóliát vághatsz vele, de abból öntapadósat is.
A hozzászólás módosítva: Szept 8, 2014
(#) Melphi válasza sunraw hozzászólására (») Szept 8, 2014 /

Szia sunraw!
Te hogy oldottad meg a kontúrvonalak,kontraxt problémáját, mert van aki azt mondja hogy menyen lassabban ahol erősebb a kontraxt kell, van aki a harmadik tengely helyére köt egy vezérlőt ami a lézer erősséget állítja?
Ezt a 808 IR lézert hogy kell elképzelni, üzem közben mit lehet látni, esetleg egy piros pötty vagy csak egy fényes pont, esetleg a nyalábból valami látszik füstben, ilyennel még nem volt dolgom, inkább kék lézert láttam üzem közben?
(#) sunraw válasza Melphi hozzászólására (») Szept 8, 2014 /

Szia!

Mivel infra, semmit nem látsz. Erre a mach3 kamera pluginje és egy webcam van a segítségünkre.

Az infra ereje nálam fix, azt, hogy milyen vastagságot éget, a sebesség határozza meg.

Keresek egy videót és megosztom itt.

üdv.arni
(#) sunraw válasza sunraw hozzászólására (») Szept 8, 2014 /

Ez egy régebbi videó, a tanuló gépemről:
Bővebben: Link

A lényeg, hogy védőszemüveg nélkül ne használd, se ezt, se azt!!!

Merre lehetne megnézni a jelenlegi gépedet?

Balassagyarmat vagy:

Bővebben: Link
(#) sunraw válasza sunraw hozzászólására (») Szept 8, 2014 /

kész holmik:

Bővebben: Link - Bővebben: Link - Bővebben: Link

Jelenleg az USBCNC-s megoldáson dolgozom, egy teljesen új mechanikára ültetve.
Két épített vezérlőm is van, regisztráció megoldott.

Szuper, érdekes mechanika.

Köszi!

Segítek mechanikában is, ha szükséged van rá. Másnak is szívesen.

Mindent magam készítettem itthon, egyedül a lézer kuckó és az orsó házikók voltak esztergályos munkák.
Következő: »»   193 / 376
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem