Fórum témák
» Több friss téma |
Szia! Mekkora pentóda anódárammal kalkuláltál? Ránézésre 25mA-re saccolom, hát az nem fogja beszakítani a dobhártyádat
Én nem kalkuláltam semennyivel Vaterán futottam bele ebbe a kapcsolásba és érdekelt, hogy mit gondolhattok róla, működőképes e, és esetleg érdemes e kipróbálni vagy faragni rajta kicsit és kipróbálni
Sziasztok!
Megépítettem a reloop-féle JLH fejhallgató erősítőt, de kipróbálva csak éppen felismerhetően és halkan recseg a zene. Mi lehet a hiba? Illetve a 2 trimmert hogy kell beállítani? Köszönöm
Szia! A biztonság kedvéért rákérdezek, tettél a kimenetre csatoló kondenzátort?
Hivatkozás. A P1-el állítsd T4 kollektor-feszültségét a tápfeszültség felére. A P2-vel állíts be kb. 100mA áramfelvételt. Hány ohm-os fejhallgatód van? Számolok majd pontos értéket.
Ja mert hogy Te nem a nyákra raktad a kimeneti csatoló kondenzátort hanem külön, már emlékszem. Viszont én a Te NYÁK -odat készítettem el. Csak ennyi lenne hiba? PC tápról amúgy használható a a szerkezet?
A teszthez nem tudom mekkora fejhallgatót használtam, de ha működik majd 32 Ohmos fejhallgatóval lesz használva. A hozzászólás módosítva: Aug 11, 2014
A 100mA pont jó lesz. A csatolót a rajz mutatja, igyekszem minél távolabb vinni a hűtőbordától, a meleg nem barátja.
Köszönöm szépen! Hamarosan kipróbálom.
A kicsatoló az 2200µF elkó? A 32 Ohm -os R7 ellenállás a fejhallgatót jelöli? Köszönöm
A kicsatoló nem kőbevésett érték, ilyet használok, de lehet kisebb kapacitású is.
Az R7 valóban a fejhallgató, lehet a helyén egy 1-10k körüli ellenállás ami a kicsatolót feltölt mikor nincs a füles rádugva, így nem fog koppanni.
Sziasztok.
Találtam egy kapcsolást ami szerintem ígéretes 600 ohm-ra. Szeretném a véleményeteket kérni róla. Köszönöm.
Ez majdnem ugyan az mint EZ
Nincs nekem szerencsém ezzel az erősítővel. Kapott egy 1000µF 25V -os kicsatoló elkót, 47pF kondenzátort a a BC301 -hez, de ugyanúgy halkan recseg. A trimmereket bárhogy állítom, a kollektor fesz nem akar 2V fölé menni.
Valamit helytelenül csináltál, fotózd le!
Többen kérték privátban a kis hibrid fejhallgató erősítőm terveit. Közzéteszem itt.
A tápot nem raktam össze azóta sem, így arról nem tudom, hogy működik-e. Aki akarja, az előerősítőt megépítheti az eredeti tervek alapján, ahol is a cső fűtőköre a munkaellenálás, vagy pedig a 240Ohm-51Ohm párhuzamos ellenállás párost 1db 20-22Ohmos 5-10W-os ellenállással kell helyettesíteni. Ez utóbbival szebben szól, és más csövek is alkalmazhatóak hozzá. A hozzászólás módosítva: Aug 22, 2014
Még egy módosított terv, itt már a munkaellenállás is a panelon van. Én 2db 47Ohm 6W-os ellenállást kötöttem be, így langyos. A paneltől viszont el kell emelni!
Köszönet mindazok nevében, kik aktív érdeklődői e készüléknek, nagyon szép munka!
Jómagam is nekifutottam e készülék több variációs megtervezésének, de jelenleg még nem készült el egy sem... Én meg töltök fel PDF-et, azok számára akiknek nincs Sprint Layout tervezőjük. Az egyik változatban nyák beültetés egymás mellé szétforgatva, vasaláshoz tükrözve mindkét felület. (Vagy is csak a beültetés, mert az vasaláskor kap helyes pozíciót, a nyák meg akkor invertálódik a jó irányhoz.) A második verziónál egyben van a nyák és a beültetés, a rajznak oldalhelyesen.
Köszönjük szépen!
Nekem elkészült, tökéletesen működik. Sajnos nem volt még időm vele tovább foglalkozni (doboz,táp), de ha egyszer nagyon unatkozni fogok, akkor mindenképpen csinálni fogom tovább. Sok áramkört csak a próba miatt rakom össze. Remélem ezzel nem így lesz.
Köszönöm a rajzot!
Összeraktam, szól de nagyon nagy a zúgás, búgás nem tudom hogy nevezzem, és nagyon melegszik. Pár perc után nem tudom megfogni a hűtő felületet és elkezdi rángatni a tápot is. Valami ötlet?
Jó napot.
Érzékeny a tápra, jól meg kell szűrni. Mekkora a hűtés mert anélkül nem szabad használni ?
Nem is érzékeny a tápra , ott inkább a munkapont nem jól van beállítva !
Hali!
Nem lehet, hogy a kicsatoló kondi nélküli beüzemelés miatt elszállt valamelyik tranzisztor? Ez olyan egyszerű kapcsolás, hogy elsőre mennie kell(ene) neki.. A hozzászólás módosítva: Szept 10, 2014
Szia!
A tápot stabilizálni is kell! Ha ECC82-t használsz, akkor a cső 9-es lábát nem szabad bekötni.
Helló!
Lehet az is, de elkövettem egy olyan hibát, hogy aztán később azt hittem falnak megyek... szigetelés nélkül rajtam a hűtőbordára a szerkezetet. Már csak ki kell mérni, hogy mit tettem tönkre és csere után jó lesz szerintem. A hozzászólás módosítva: Szept 10, 2014
Semmi komoly 7812 /24/ és kész is...
A hozzászólás módosítva: Szept 10, 2014
Bocsánat hogy nem válaszolok mindenkinek külön.
A táp stabil, a hűtés egy alumínium lap a panel alatt és ECC85 van benne.
A féltáp beáll ?
Egy kép sokat segít állta lába.
ECC85 rádiófrekvenciás cső.
Lehet hogy gerjed.
Bocsánat de a csöves témával most ismerkedem, kérhetném valami szájbarágósabban?
Ez azt jelenti hogy a kimeneten 12V-ot kellene mérnem? Bocs ha hülye vagyok de valahol el kell kezdeni.... |
Bejelentkezés
Hirdetés |