Fórum témák
» Több friss téma |
Mit jelent nálad a 6 mm+?? Ezeknél a motoroknál sokszor a 10 mm is kevés. Szintszabályzó egy van benne.
Idézet: ..... Igen, annak a csőnek a felső végén van a szintérzékelő. „Egy vékony fekete csövön megy felfelé valami, talán az lehet a felső szint érzékelő.”
Azt jelentené, hogy még 6mm-ert visszatolódik a tokjába, ha visszahelyezem.
A szint érzékelőn 4 db csatlakozó van. Két kapcsolót mértem ki benne. Egy alaphelyzetben zárt és nyomásra nyílót és a fordítottját. A negyedik érintkezőn egy kondi lehet, nyomásra egy pillanatra jelez a műszer, ez után szakadás.
A szénkefékre visszatérve, lehet hogy már nem elég a rugónyomás, én még megnézném a szivattyút is. Már jártam úgy, hogy csak rezgett a lapátja, nem pörgött, ilyenkor még vizet érzékel a dobban,ezért nem centrifugál. Ha a szivattyú lapát csak rezeg, sokkal kevesebb a kiszállított lúg mennyisége, ezért érzékel vizet a dobban.
Nálam, is okozott valami egyszer anomáliákat, hogy kimaradt program, meg megállt, és mire rájöttem a hiba okára, mindent szétszedtem, kipucoltam, csak a motor maradt. Ugyanis a szénkefepor, átvezetést okozott, a fázis-föld között, és ez zavarta meg. A motor kapott egy teljes takarítást, kommutátorok közt is kipucoltam, és azóta jó. Egy próbát nálad is megérne, főleg ha annyira elkoptak a kefék.
Eléggé intenzíven nyomja ki a szivattyú a vizet azzal nem lehet gond. De szerintem akkor is forgatja a szivattyút, ha már régen üres a dob.
Majd rámérek a szintszabályzóra, ha újra jelentkezik a hiba.
Azok a szénkefék rövidek !! és igen a motort szénkefeportól jól ki kellene pucolni.
Szénkefe csere után a bekoptatást azt, hogy érdemes csinálni?
Ezt meg hol hallottad? Jól is néznénk ki,ha minden cserénél becsiszolnánk a rádiuszt! Kipucolni a kefeport,betenni az újat,a koptatást elvégzi a motor maga.
Helló Urak!
Segítséget kérnék. Adva van egy AWM 8125/2 mosócsoda. Program elindítása után kb 2 perccel ajtózár villog gép megáll. Csak centifugánál is. Szétszedtem. Panelen enyhe füst. Ok megvan a hiba. Kérdés: A képen látható relé mit kapcsolhat? Az ic-n "csak" szénport láttam égést nem, de ha valaki tudja hogy mi a szerepe a panelen megköszönném ha megosztaná velem. Ja bocs elméletileg a KL2-es relé és az IC1-es alkatrészek gyanúsak. A hozzászólás módosítva: Okt 6, 2014
Én is úgy gondoltam, de nem kell üresbe járatni amíg bekopik? Nem fog nagyon melegedni, ha bekopás előtt csak kis felületen érintkezik?
L94MF7-es van benne. Hol kapok ilyet vagy mivel tudom helyettesíteni?
Ezeket általában kefeházzal együtt forgalmazzák. Itt a neten,v. márkaszerviz!
Igen nézegettem, az úgy elég húzós. Mondjuk a tartót ha megtartanám, akkor honnan tudom, hogy milyet tehetek bele? Mert a villamossági boltban méretre szerintem adnak hasonlót. De, hogy mibe való, milyen fordulatra azt honnan tudom?
Ha a mérete megfelel nem számít a fordulatszám mindegyik jó.
Nem fontos a fordulatszám,ha a méret stimmel,gond nélkül belerakom.a hossz fontos!
Azért nem csak a méret számít! ( asszony szerint sem).
Szénkefénél számít a keménysége is nehogy a túl kemény szénkefe "megegye" a kommutátort. Nálunk Győrben van műszénbolt ahol ezt is nézik.
Ha mondod hogy mosógépbe kellés hogy ekkora akkor olyat fognak adni ami jó bele.
Na igen,ahol van! Én egyébként egy kemény kartonon hasonlítom össze a az írásnyomot.
Szia.
A szén por az ic-n nem az ic meghibásodásától van, az csak rárakódott, lekell takarítani mindkét oldalon tőle a panelt, a relék lábait pedig beforrasztod és forrazd át a többinek is, azok a motort kapcsolják.
Igen. Köszönöm. Az ic csak azért kérdeztem hogy nem e zavarhatott be esetleg máshol adott át. A relét megnéztem szerencsére semmi baja. Most éjjel át lett forrasztva. Holnap (vagyis ma) próba. Köszönöm.
Sziasztok Mesterek!
Nem vagyok szakmabeli a mosógépek területén. Van egy Worlpool AWO/D51105 típusú mosógépem. A hibája az, hogy pl. egy 40 fokos mosási program akár két órán keresztül is tart. A mosás végén meg el felejt centrizni. Ha átkapcsoljuk centrifuga üzemmódba, akkor az is el tart egy jó darabig és azt sem fejezi be. Mi lehet a hibája. Én a vezérlő elektronikára gyanakszom. Még nem szedtem szét, de aki már találkozott hasonló jelenséggel annak a segítségét szívesen venném. A választ/hozzászólást előre is köszönöm! Üdvözlettel: Zolka56
Először is 2 dolgot néznék meg: azt hogy rendesen fűti a vizet vagy sem illetve amikor centrinél felpörög akkor elhalványulnak e a ledek vagy sem.Ha igen akkor paneltáp hiba ami megmagyarázza mind a 2 hibát.
Hogyan érted hogy nem fejezi be a centrifugázást?
Köszönöm a választ és megnézem amit tanácsoltál.
Egyáltalán nem centrizi ki a ruhát. Teljesen vizes marad. Ha csak centrizést választom akkor az ürítő szivattyú működik, de nem centrizik és a program végén leáll.
Üdv! Vizet rendesen kinyomja? Mosásnál meleg a víz?
Igen a vizet kinyomja az ürítő és melegíti a vizet.
AWG327 gepem szét volt szedve csapágy miatt. Azóta nem lep tovább, állandóan csak melegít és forgat. Ha tultekerem a következőre, akkor mar jó, a program vegig megy,. Csak az elejen nem ugrik tovább, mintha nem érdekelne a hőt, mert vizet csak a normált engedi be, többet nem. Ami adja a futoszalra a nullát érzékelő a dobban, az allandoan o ssze van zarva, de ha szethuzom, akkor sem lep tovabb, csak forgat. Kerem a segitsegeteket, elore is köszi.
A leírásod alapjàn elsőkörben egy szerelőt javasolnék. Vagy nem érzékeli hogy felfűtött vagy programkapcsoló hiba.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |