Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem: Hol lehet mo-n zöld színű, lézerdiódát, DPSS lézert venni? thx.!
Na ez engem is nagyon érdekelne de még akár a kék is
Hy! Szerintem magyaroszágon max rendelésre lehet venni, de biztos 3-szor drágábban, mint külfölön Így szerintem nézzd meg EZT a linket.
az lehet de a rendelés sem olcsó dolog...
ezzel a z-boltal már én is "kikezdtem" egyszer akartam onnan rendelni egyet, de nem jött meg.
Én valami Mo-i Forgalmazóra gondoltam , ami nem a GTLASER várom válaszotokat
Na igen a GTLASER-től én egyszer már kértem és kaptam is árajánlatot de amint megjött, dobtam is egy hátast az áraktól... legolcsóbb valahol 400e körül volt
Sziasztok!
Ez tényleg igaz ez az ár. Én dolgoztam annál a cégnél. Kérdezzetek bátran. Egyébként a kék, az nagyon ritkaságszámba megy. Olcsóbb egy kicsi Argon lasert venni, de az meg sokat fogyaszt. Üdv Szetty
nekem zöld is jólenne de nem kell ám nagy kb 5-15mw kb mennyi lehet decsak a lézer, scanner nélkül Vannak zöld lézerdiódák is? hol lehet ilyet kapni (ha van)
üdv valteri
Mire kell neked 5-15 mw? Ha csak fénytechnikát akarsz vele fabrikálni, és nem egy eész stadion a cél, akkor elég egy 1-5 mw. Szerintem.
Bár, ha azt nézzük, hogy én is épp nitrogén lézert akarok építeni, ami szintén 5-10 mw-os, akkor miről is beszélek. A kissebb 1-2 mw-os modulok mindíg sokkal olcsóbbak.
a zöld ára 100 ezertől kezdődik, mert az nem "csak" dióda lézer, hanem az egy DPSS lézer
üdv
a használni kívánt teljesítmény nem csak attól függ, h mekkora a helység, attól is, h milyen gyorsan hajtod.
azt tom hogy van dpss ami ugye egy infra lézerdiódával hajtott szilárdtestlézer de van csak zöld lézer dióda?
szettynek igaza van álló csóvához elég 1-5mw is még egy fél stadionba is de ha már köröket, alakzatokat rajzolsz akkor már csak cca: 2m mi a gyíkom kerül abba 100 rugóba
én még nem hallottam önmagába zöld színű lézerdiódáról.
egyébként azért drága, mert speciális kristályok kellenek hozzá, mint a YAG, és a KTP (ez még ráadásul speciálisan metszve) sőt azt még hangolni is kell!!!
egyszerláttam egy videót a gtlaser -ről valami malev airtime videó magazinban, ami ott volt zöld lézer modul az mekkora telj .volt a csaj kezében a papírral hát mondhatom szépen "átvitte"
Mekkora telj szükséges a papír gyújtogatáshoz? a szín is számít? pl piroson ? zölden? a kéket hagyjuk:rinya:
200 mW elég, h átégessen egy papírt, talán kevesebb is, bár elég jelentősen rongálja a kátrány az optikát
egyébként ez függ a papír színétől is, és a fókusztól is. szin a papír színe miatt számíthat, mert ha zöld a papír, akkor arról elég sok zöld fény verődik vissza. akkor könnyű égetni papírt, ha az elnyeli a fényt. (erre jó a fekete papír )
nekem van itthon egy 50mw-os piroslézerdióda
az optika tekergetésével sikerült 0.5 mm átmérőjű pötyit csinálni akkor éget ugye ha rohadt kicsire van fókuszálva, vagy tévedek ezzel mit lehet égetni fekete follpackot v mit szeretnékégetni
igen akkor éget, de 50mW nem nagyon erős, bár 10-szer erősebb, mint egy kulcstartópointer.
miért akarsz égetni?
mer teccik
szóval nem erős pedig drága vót nem nagyon lehet venni nagyobb lézerdiódát te már láttál?
mi a különbség a lézerdióda és a led között
láttamegy lézerpointert amiben csakled volt fókuszálva , nemlehetne zöld ledet fókuszálni vannak nagyonerős ledek is pl: 1-2cd
a led (mezei) nem bocsájt ki lézer fényt, hiába erős. lézerfényhez oszcilláció kell (akár belső, akár külső).
egyébként az 1-2 cd az nem is sok. lehet kapni 15-20 cd-sat is, sőt, vannak még erősebbek is, de annak a fényerejét lm-ben adják meg. (most mezei led-ről beszéltem)
nem láttam még 50mW-nál nagyobb teljesítményű lézerdiódát. ettől még lehet :yes:
led, oszcilláció szóval oszcillálni kell , de hogyan külsőleg , ledet pl nagyfrekivel kapcsolgatni
mitértesz az oszcilláció alatt?
ezt azért elég hosszú elmagyarázni
de javaslom a google-t írd be, h laser. a lényeg, h az atomokat magasabb energiaszintre kell juttatni, és mikor visszaesnek maguktól, akkor fényt (fotont) bocsájtanak ki. ha ezeknek a fotonoknak egy részét tükörrel visszatükrözöd akkor nagy valószínűséggel eltalálnak másik atomokat, melyek ismét gerjesztve lesznek és majd ha visszaesnek szintén fényt bocsájtanak ki (ez az oszcilláció) persze a fotonok másik része, ami kijön az az a fény, amit lézerfénynek hívnak. magasabb energiaszintre juttatni az atomokat, pedig erős fénnyel (pl.: rubin lézernél villanócsővel, argon lézernél feszültséggel és árammal, vagy egyéb lézereknél más lézrefénnyel) lehet. olvass egy kicsit utána a neten . vagy esetleg középiskolai fizikakönyvben emlékszem még ilyenre. üdv
vissza térve az 50mw -os vörös lézerre egy hajszálat se tud égetni? próbáltam mindent kevés sikerrel a lézer meghajtó áramkörében van egy poti az ugye alázer áramát szabályozza namos nemlehet ne valahogy 70-80 mw -ot kicsikarni ebből a diódából extrém hűtés?
Mer ugye azér nemlehet neki több powert adni mert melegszik na most ha lehűtjük akkor emelhető az áram nem? van itthon egy peltier elemem hogyan lehetne rábarkácsolni a diódát ? vélemény Mennyire lehet ezeket túlhajtani? normális hőfok a 80c° (most ennyi ) mekkora emelkedéstől halnak meg, és miért?
teljesítményt mérni fénymérővel lehet. nem olcsó műszer.
peltier elemmel hűtheted, az jót tesz neki, viszont figyelj a páralecsapódásra, mert attól megnyekken. és van még valami: mi van ha túlhajtod, fűt, mint állat, pelterrel elszívod a hőt, de ha kikapcsolod, akkor a pelier másik végéről a hő elkezd áramolni a dióda felé, és szintén megölheti. azért döglik meg a melegtől, mert a kristályszerkezet átrendeződik (mint a mezei lednél) egyébként a 80 fok az elég magas szerintem.
a peltiert hogyanlehet rá b*szni a diódára.
kb hány százalékos túlhajtást bir el 0 c-on szóval a lényegaz h ne melegedjen fel a kkor lehet 200mw osat is csinálni belőle?
ragasztani tudod csak.
nemtom, h mennyit bírhat a dióda. ezt csak tesztel lehet leellenőrizni, de akkor már késő. sztem inkább ne hajtsd túl.
juteszembe
lehet kapni 200mw-os 905nm-es ir lézerdiódát ebből nem lehetne valahogy látható fényt csinálni házilag ha fókuszálom akkor éget az infralézer 200mw |
Bejelentkezés
Hirdetés |