Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektroncső

Témaindító: NBalage, idő: Aug 28, 2005
Lapozás: OK   70 / 139
(#) Orbán József válasza szili83 hozzászólására (») Szept 23, 2014 /

Háttérnek nem kell csöves, fölösleges. Amikor a PC mellett STK-n zenét hallgatok, aztán leviszem CD-n a majdnem csöves hangú JLH-ra, rá sem ismerek. Ami itt esetleg idegesít, a jó cuccon odafigyelve - remek.
(#) konyak6 hozzászólása Szept 23, 2014 /

Sziasztok!
A katonai, és a sima cső között van más különbség is, vagy csak az élettartam? Ma vettem észre hogy kétféle 6N2P-van. Az egyiken halványan látszik az EV felirat. Meg kialakításban is más.
(#) kérdező válasza konyak6 hozzászólására (») Szept 23, 2014 /

Elvileg a katonai csövek hosszabb élettartamúak. Érdemes őket beépíteni szerintem.
(#) Sebi hozzászólása Szept 29, 2014 /

Ilyet még nem láttam... P578 W-Germany a szigetes feliratból kihámozható. Glimmnek saccoltam, de 220k-val hálózati fesszel semmi életjel.
Vajon mi lehet?

cső.jpg

(#) bakos13gab válasza Sebi hozzászólására (») Szept 29, 2014 /

Lángőr. A pontos neve nem ugrik be, de a lángcsóva fényére reagál. Nekem is van valahol egy.

Bővebben: Link
UV fényre. UV szondának írja.
A hozzászólás módosítva: Szept 29, 2014
(#) kadarist válasza Sebi hozzászólására (») Szept 29, 2014 /

Fotoelektromos ulraibolya szenzor. Bővebben: Link
Alkakmazás.
(#) Sebi válasza bakos13gab hozzászólására (») Szept 29, 2014 /

Köszönöm!
Érdekes, hogy itt néztem én is - a típust beírva - de nem volt találat... Akkor csak lesz benne valami gáztöltés.
(#) Sebi válasza kadarist hozzászólására (») Szept 29, 2014 /

Húú, Neked is köszönöm, ez lett volna a következő kérdés, hogyan alkalmazták...
(#) Sebi válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Szept 29, 2014 /

Mindenki először glimmnek nézte... Csak ki fogom próbálni - bár lehet, nem véletlenül került a porba.
(#) zut hozzászólása Okt 12, 2014 /

valaki meg tudja mondani hogy ey mire jo>
ech81
koszi
(#) elektroncso válasza zut hozzászólására (») Okt 12, 2014 /

Például rádióba keverőcső.
(#) ujfalusi hozzászólása Okt 18, 2014 /

Sziasztok!
Van egy csövem, amiről sajnos nem tudom milyen típus. Hátha valaki felismeri. Előre is köszönöm.
(#) kadarist válasza ujfalusi hozzászólására (») Okt 18, 2014 /

Ez egy ipari kivitelű pentóda. 18046 = E81L.
(#) ujfalusi válasza kadarist hozzászólására (») Okt 18, 2014 /

Köszönöm.
(#) szebee hozzászólása Okt 27, 2014 /

Sziasztok! Találtam a fiókban pár csövet. A VR100-ból lehetne valamit összehozni? A 3. cső meg nem tudom milyen, valamilyen AZ.. egyenirányító de nem tudom pontosan a típusát. Tud valaki segíteni?
A hozzászólás módosítva: Okt 27, 2014

DSC_0029.JPG

(#) lefituta válasza szebee hozzászólására (») Okt 27, 2014 /

Szia! A harmadik cső egy AZ11-es egyenirányító cső. Megfelel az AZ1-esnek, más foglalattal. A többi cső, pentóda és mint ilyet használhatod erősítésre de meg kell nézzed a gyári adatait.
(#) szebee válasza lefituta hozzászólására (») Okt 28, 2014 /

Köszönöm!
(#) havranarpi hozzászólása Okt 30, 2014 /

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem ,hogy a Tungsram 807-es csövet lehet-e valami más típussal helyettesíteni?
Hozzám került egy EAG AV760/C és szeretném beüzemelni ,de a 807-esek anódsapkái letörtek
Továbbá nem egy olcsó darab a 807-es
A hozzászólás módosítva: Okt 30, 2014
(#) szikorapéter válasza havranarpi hozzászólására (») Okt 30, 2014 /

Szovjet G-807 (R-807-es). Szerintem ez a megfelelője.
(#) Sebi válasza havranarpi hozzászólására (») Okt 30, 2014 /

Ha nem lettek gázosak (fehér getter) akkor meg is lehet forrasztani.
(#) havranarpi válasza Sebi hozzászólására (») Okt 30, 2014 /

nem gázosoott be csak az üveg tövében letörött a láb

Régi ampullareszelővel, gyémántos tűreszelővel (esetleg simával is, de azt lehet, hogy eldobhatod utána) kiszabadítható 3-4 tized mm-re a kivezetés. Azt már meg lehet forrasztani.
Vesztenivalód nincs, de légy ügyes és biztos kezű...
(#) havranarpi válasza Sebi hozzászólására (») Okt 30, 2014 /

Továbbá abban a nagy dilemmában vagyok ,hogy hogyan tudnám kimérni a csöveket?
Az a gond ha minden cső bent van akkor lenyomja az automatát ,ha csak az AZ4-ek vannak bent akkor is leveri ,szóval valamelyik AZ4 rossz.Csak egy multiméterem van.Hogyan lehet megmérni?
(#) _BiG_ válasza havranarpi hozzászólására (») Okt 30, 2014 /

Ott még lehet táptrafó és kapcsolt részei gondja is. Ha a szekunder oldalon van gubanc, akkor előbb égeti ki a saját biztosítékot (ja, olyan nincs vagy patkolt?), vagy magát a trafót le.
Ha van primer oldalon szűrőkondi, akkor lehet az is zárlatos.

Upd: Ha az AZ4 zárlatos, akkor robban a pufferkondi, de a zárlat kimérhető.
A fűtés úgy kerülhet zárlatba az anóddal, ha elszakad a fűtőszál, mert közvetlen fűtésű.
De az meg szemmel látható.
A hozzászólás módosítva: Okt 30, 2014
(#) havranarpi válasza _BiG_ hozzászólására (») Okt 30, 2014 /

Van bent bizti ,de az nem megy ki.Ha nincsenek bent a csövek simán be tudom indítani megvannak a feszültségek is a foglalatokban.Még a kondikat átnézem nem zárlatos-e valamelyik.
De az anódsapkára visszatérve ,ha sikerül kireszelni akkor ráforrasztom egy rövidke kis vezetékkel a sapkát és felragasztom?

Bárhol lehet zárlat... Ha nincs AZ4, nincs anódfesz, tehát ez nem mond sokat.
Először szakaszolni kell: válaszd le az AZ4-ekkatódjait (szabadra) és elsőként így próbáld.
Akár lehet az első puffer is zárlatos...

Ha nem a szépség és korhűség a követelmény, akkor ne erőltesd a sapkát, mert az a bunkó fej könnyen letöri. Érdemesebb szigeteletlen fejre cserélni, az nem terheli a sapkát. FBS-sel ragaszd, az rugalmas. És természetesen - ha sikerül felforrasztani a vezetéket - 3-4 rugózó menetet hagyj a sapkán kidugás előtt (FBS is rugalmas!)
(#) _BiG_ válasza havranarpi hozzászólására (») Okt 30, 2014 /

Írtam még az előzőhöz.

Ha az olvadóbizti nem megy ki, akkor lehet, hogy túl nagy áramú és lomha. Vagy nem tudom, mekkora terhelésű konnektorba dugod. Ha az erősítőd mellett megy még valami nagyétvágyú ketyere arról az automatáról, akkor simán leverheti akkor is, ha az erősítő egyébként jó.

Ha az anódkivezetést óvatosan kiszabadítod, akkor forrasztasz, de nem lesz egyszerű, mert az anódsapkára is rá kell forrasztani a drótot és mellette a csonkra is. Kézügyesség
És még mellette ragasztani is kell. Tehát forrasztás előtt zsírtalanítás és hőálló ragasztás.
(#) CIROKL válasza havranarpi hozzászólására (») Okt 30, 2014 /

807 filléres cső ...
(#) Gránátalma hozzászólása Nov 1, 2014 /

Sziasztok!
Összeraktam egy kis kapcsolást, de nem akar működni:
Bővebben: Link

Szinusz jelet adok a bemenetre, a kettes lábon mérem a szinuszt veszteség nélkül, de az egyes lábon nincs semmi, csak egy kis negatív brumm.
Mitől lehet ez?
Elkötést nem véltem felfedezni benne.
A csőnek elvileg nincs baja, két darab 6n2p-vel is kipróbáltam, az egyik vadonat új volt eddig.
A hozzászólás módosítva: Nov 1, 2014
Következő: »»   70 / 139
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem