Fórum témák
» Több friss téma |
Hogy lehet finomitani meg azon hogy ugyanolyan melegek legyenek a radiatorok. Ahigy beallt 60 fokra a rendszer azt tapasztalom hogy a sorban elso radiator melegebb picit mint a furdoben levo utolso.
Csak akkor allitgatok a rendszeren ha nem teszem tonkre a mostani jo aramlast. Van lehetoseg meg egy picit hangolni?
Amelyik nagyon meleg azon tekerj befele de ne mindegyiken..
Okes, akkor ezzel nem boritom fel a franko aramlast ugye?
Ha mindet előtte félig kinyitottad akkor nem
Akkor ami irto meleg azon tekerjek egy kicsit befele a tobbit meg hadjam ugy ahogy most volt.
Most minden radiatort ahigy mondtad betekertem total es onnan tekertem vissza kettot. Ami meleg azon meg szukitek.
Nem azt mondtam hogy kettőt, hanem a teljes tekerhetőség felét. Ha 8 tekerés a teljes, akkor 4et. Ha 6, akkor 3....
Hat kb aza ket tekeres nekem a felehez er. Tehat az ugy jo nalam.
Ne szemre nézd... Hanem tekerésre.... Figyi.... Miért nem azt teszed amit írok? Így csak fölösleges köröket csinálunk. Az előbb is kb ötödikre tetted amit leírtam...
A hozzászólás módosítva: Nov 2, 2014
Bocsi, ezt akkor beneztem szemre ugy tunik mintha a felenel lennek. Na de mindjart tekeres ugyileg a feleig tekerem. Eszmeletlen somat segitettel mar ezzel is, hogy segitettel beloni a radiatorkort.
Amig nem volt belove annyira lassan melegedett. Amikor az elso radiator mar meleg volt akkor a harmadik negyedik radiator teteje volt egy kicsit langyon a tobbi resze jeghideg. Most viszont irto jo. Na nem farasztalak a kerdeseimmel ma mar tovabb, koszi megegyszer a segitseget.
Ilyen fajta termosztátnál jól gondolom, hogy a következő képpen kapcsol?
Be van állítva 50 fokra és 38-nál bekapcsol kb. és 62-nél ki?!
http://heilmann.hu/spd/3057-e/Csotermosztat-MMG-tokozott-0---90-C-f...84---0--
anyósoméknél reggelre ez ment ki a változatosság kedvéért
Nem úgy kéne neki. 15 fokos elvileg a △t-je. 50-nél ki és 35-nél vissza.
Ami a "fém hőtágulás elvén működik" az nem igazán jó megoldás. A kapilláris csöves gőztenziós sokkal jobb és érzékenyebb nála.
Sziasztok. Új vagyok a forumon, a neten keresgélve általában a ti oldalotok jött fel amiben értelmes tanácsokat és ötleteket találtam.2007 óta egy Termomax inka 35 krk kazán szomorú tulajdonosa vagyok. A kezdete óta csak szívás van ezzel a kondíciós kazánnal, aminek időközben megszüntették a gyártasát. Még az első évben kilyukadt a kazántest, de még gariban kicserélték, ill. azóta már mindkét szivattyút is cserélni kellett. A szereĺőkről pedig nekem is csak a lehúzás jut eszembe, mert hadovált panelcseréről, lehet hogy a nagy lehet hogy a kispanel a hibás és hát 50- 150 eft ig terjedhet az alkatrész ár.
Két körös a fűtés, egy radiátoros (ami az emeleten van, itt van egyébként a kazán is, ezzel nincs különósebb bajom ) és egy padlókör, ami eleve xarul lett letekerve. Az elöző tulaj a 4 körböl az egyiket kb 40nm-re tekertette le A problémám, hogy leesik a nyomás 2-3 naponta, ill. hogy a kevertkör nem akar füteni. Egész pontosan a motoros váltószeleptől a melegvíz eljut a keverőszelepig onnan viszont nem megy tovább. A padló szivattyúja működik hideg vízzel. Onnan tudom meg, hogy hibàs-e a keverőszelepem, vagy csak levegőbuborék okozhatja a problémát. Várom segítségeteket köszi!
Nehéz ezt messziről kitalálni, de ellenőrizd a padló szivattyúját nem levegős-e.
A kaznon 2 automata légtelenítő található, egyik a legtetején a bal oldalon, a másik pedig az öntvény hőcserélő alatt jobb oldalon található, és van a radiátoros ķör legmagasabb pontján szintén egy automata légtelenítő.Amikor a készülék üzembe lett helyezve a szakszervizes is pár órát elkinĺódott a légtelenítéssel, amit a végén a két keringetőszivattyú végcsavarjainak kinyitásával tett. Itt is próbáltam ami a kb 2héttel ezelőtti teljes feltőltéskor -igaz vagy egy fél napig tartott- de eredménnyel, mert e szürcsögő hang a végen megszünt és melegített a padló. Ezeken kívül mas légtelenítőt nem tudok a gépkönyvében sem találtam.Amit még az elején elfelejtettem leírni az elején, hogy néha úgy kattog, mintha egy orosz hadsereg tartana benne lőgyakorlatot, és általában ilyenkor mikor kattog, a pdlót sem melegíti. Tudok küldeni gépkönyvet is hozzá. A melegvíz előállítóját már nem használom, de egyébként működik.sajnos a gépkönyvet nem tudtam feltölteni, mert az 2,01Mb.
Sajnos a hidraulikailag egyben lévő padlófütésed is okozhat ilyes jellegü problémát, javallom a sentinel család egyik-másik folyadékát, csodákra képes. Sajnos valoban megszünt a gyártás de még vannak szakemberek kik tudnak segíteni (privátban tudok adni számot). A keveröszeleped milyen irányban van jelen esetben? Milyen hőfokon üzemel a készülék?
A másik nagy baj amit az elején írtam, hogy nem jól van letéve azegyik kör, és nagy hosszuság miatt a maxra keĺett állítani a padló előremenőjét, azaz 50 c-ra hogy meleget érezzünk a padlón. Az az igazság hogy szakmám alapján ne vagyok se műszerész, sem pedig gázszerelő. A gázszerelő nem lenne rossz ötlet ( mert ha ajánlod biztos jó és megbízható ) , de félek hogy nagy a"távolság". Én Ķecskemét "környéki" vagyok
A keveröszeleped milyen irányban van jelen esetben? Ezen mit értesz ?
A keverőszelep irányát azért kérdeztem mert nagyban befolyásolja az elöremenő víz hőmérsékletét. A padlófőtés osztod szelepes vagy sima, mert ha szelepes akkor tudsz rajta állitani hogy melyik kör milyen vízmennyiséget kapjon.
A szerelőm lehet hogy nem tud kimenni a nagy távolság miatt de tud ajánlani mást.
Feltettem képet a keverőszelep "motorjárol", a váltószelepről ill. a fűtési rendszerem vazlatáról. A forumot ill. más infókat olvasgatva, lehet hogy a "pótszivattyúm" se jó helyen van, mert mintha azt olvastam volna, hogy az előremenő ágra kellett volna rakni, nem pedig a visszatérőre.
A kazánban lévő Vilo szivattyúknáln nem láttam manuális fordulatszám állítási lehetőséget, csak a "pót szivattyun" van ilyen.
Bocsi a vázlatrajzomon pont az előremenő ágra rajzoltam a pótszivattyút, pedig mint azt írtam ill. a valóságban is a visszatérőre van rátéve.
Sziasztok!
Nemrégiben lecseréltük a fűtésrendszerünket szabadáramlásos padlófűtésről hőcserélősre és egy kis segítségre lenne szükséem. Kazáncsere és egyéb dolgok is voltak a felújításban, de valahogy az új rendszer nem látjuk, hogy azt hozná amit vártunk tőle. Majdnem ugyannyi gáz megy el mint korábban a régi kazánnal (25 éves) és van hogy 4 óra múlva kezd csak a padló melegedni. Egy rajzot mellékeltem a rendszerről. Adatok: - A kazán 55 fokon megy. (BAXI MAINFOUR 24) - A hőcserélő mögötti thermosztatikus radiátorszelep most maximumon van (67fok fölött) - A hőcserélő mögötti áramlásvezérlő 20fok alatt kapcsolja ki a szivattyút felette pedig bekapcsolja - A szivattyú 2-es fokozaton van a 3-állásból. a Lakás 75nm területű és ebben a nem farkasordító időben is elmegy napi 8-10 körméter gáz. A korábbi sima rendszer régi kazánnal 13-t vitt el farkasordító minuszokban. ez 400e forintos felújítás után nem túl nagy megtakarítás. Valami rosszul van talán beállítva? Vagy a csövek rakódtak le szennyeződéssel? (a beszerelők konfigurálták a rendszert)
A rajzon kapásból fordítva van bekötve a hőcserélőd, ellenáramba kell bekötni. Hiányzik belőle az értéktartó szabályzás. Így nem tud teljesítményt átvinni, csak kergeted benne a vizet. Nem írtad le a hőcserélő teljesítményét és a szonda sem jó helyen van. Kb ennyi így elsőre. Ha a rajz megfelel a valóságnak, akkor azt kell mondjam, ez egy nagyon amatőr munka. Tipikus... láttam már hogy csinálják... munka, szakértelem nélkül.
A hozzászólás módosítva: Dec 23, 2014
Igazad van tényleg fordítva áll a hőcserélő iránya a kazán oldalon, a képet hibásan rajzoltam fel! Bocsánat.
- A hőcserélő Link - Értéktartó szabályozás? Ez hogy értsem? Mi kellene bele és hová? - A szondát (gondolom ez a thermoszatikus radiátorszelep) hová kellene rakni? A kimenő csőre? a hőmérő után?
Azt hiszem értem mire célzol azzal, hogy rossz helyen van a szonda. A Thermosztatikus szelepnek nem is a padlófűtés körben kellene lennie hanem a hőcserélő előtt a kazánkörben és csak az érzékelője legyen a padlőfűtés kör előremenőjében.
Ahogy most van úgy a keresztmetszetet szabályozza, ezért van, hogy hiába állítom be 45 fokra mert akkor 45 fok lesz a kimenőn de áramlás az nem lesz mert a szelep leszűkíti. (akkor ezért van az a fura durrogás) Ha átkerül a kazán körbe, akkor azt szabályozza, hogy mennyi hőt kap a hőcserélő viszont a padlófűtéskör áramlást csak a szivattyú szabályozza. Ha jól értem ezért van a kazánkörben egy áthidaló kör a kimenőből a visszajövőbe, ami mindig nyitva kell hogy legyen, mert mikor a thermoszelep majd lezár, akkor nem akasztja meg a kazánkör rendszerében a keringetést, hanem az áthidalón tovább keringeti a vizet. Tehát átalakítva úgy kéne kinéznie a szelepnek a rendszerben ahogy a mellékelt ábrán van az én rendszeremben nézve?
A meglátásod helyes. Mondjuk bekötés szempontjából furcsán néz ki, hogy alul vannak az előre menők, hisz a gravitációt is ki kell használni. A szivattyú termosztátját én a kazán előre menőjére raknám és kb 35 fokra állítanám. Így mikor a kazán kikapcsol néhány perc múlva a padló szivattyúja is. Ha a radiátoraid nem termoszelepesek, vagy legalább kettő nem az, akkor nincs szükség shöntre a rendszerben, mivel van a Mainfour-ban is tehermentesítő ág. Egyébként a készülékben van egy programozható kimenet amit szivattyú vezérlésre is lehet használni, csak fel kell programozni és akkor nem kell a szivattyú kapcsolgatásával külön bűvészkedni. (ez már szervizes munka)
A hozzászólás módosítva: Dec 24, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |