Fórum témák
» Több friss téma |
Ha nem használom kikapcsolom. Nehéz bekapcsolva felejteni, a kék háttérvilágítás elég feltűnő. Az akku meg jól bírja.
A 431 lábkiosztását nem figyeltem, csak a nyákra néztem rá, és a feliratokra. A zener meg ha már beterhel akkor baj van, ugyanis ott elvileg nem lehet 5V-nál több. Nekem azért lett beépítve, ha külső feszültséget mérek, akkor se kaphasson az avr 26. kivezetése 5V-nál magasabb feszültséget.
Most így néz ki a panel, csak a hangvezérlés nincs beültetve. Az még várat magára, mert azon agyalok, hogy a menüből lehessen kapcsolni, az általam úgysem használt kikapcsolás opcióval. Ez egy 98x53 mm-es panel A hozzászólás módosítva: Nov 2, 2014
Ez a verzió nálam nem azonosítja a Schottky diódákat: "No, unknown, or demaged part". Szilícium diódákat, tranzisztorokat, J-FET -eket és MOS-FET -eket felismerte.
A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2014
Az, amelyik abban a hozzászólásban van feltöltve, amire válaszoltam. Miután nem ír ki semilyen verziószámot, onnan nem tudom azonosítani.
A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2014
De ki ír , ha megcsinálod az öntesztet , ami arra is jó hogy kalibrálja magát .Nos a végén ki kell , hogy írja az lcd re a verzió számot is.
Az önteszt végre hajtása a három mérőpont egy idejű összezárása , és a kijelzőn követni kell az instrukciókat.
Szia! Az nagyon nem jó. A telep és a tápfeszt jól méri?
A mérőpontok egyforma értékűek ?
Úgy értem , ha Digit műszerrel megméred egymáshoz képest a három pontot egyforma értéket kell hogy kapjál.Ha ez nem , így van , akkor valahol árulás van , és elvész a mérés pontossága .Illetve csak kérdezném , hogy remélhetőleg min 1% alkatrészekkel építetted meg a tesztert .Főleg a mérőpontok ellenállásai nagyon fontosak , hogy kis érték tűrésűek legyenek.
Ha digit ellenállásmérővel mérem a pontokat mind a 6 lehetséges esetben 94.3 kOhm -ot mérek. Nagyon éredekesen működik:
2.2nF kondenzátor 1-2 : 2125pF, 1-3 : 2124pF, 2-3 : 2126pF 47pF kondenzátor 1-2 : 46pF, 1-3 : 45pF, 2-3 : 45pF 2u2/400V: 1-2 : 2032nF ESR 10 ohm, 1-3 : 2010nF ESR 11 ohm, 2-3 : 1993nF ESR 11 ohm, 4k7: 1-2 : 5785, 1-3 : 5786, 2-3: 5783 Ohm 100k: 1-2: 79.93, 1-3: 80.03, 2-3 : 79.94 kohm. Jelenleg 1% -osak az ellenállások. A K0ntha -ban vettem 470k 0.1% -osat, de sajnos 680 ohm nem volt nekik. A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2014
Fusebitek rendben be vannak égetve? L=FF(FD) H=D9 E=FF
Ha elárulod milyen kavics van benne, küldök egy hexet kipróbálasra. De már csak reggel.
A Fuse bitek jól vannak beállítva. A quartz 8MHz -es. Most fordítottam egy 1.11k verziót, mivel az LCD -men az omega és a mű máshol van...
A 94.3 k Ohm az nem igazán lesz jó Ha csak a 470 K ohm os ellenállásokat nézed a mérő pontokon már nem lehetne 93 k ohm.
Kb olyan 4 - 500 k ohm között kellene lennie egymáshoz képest.Nálem például egy 1 k ohm / 5% ra pontosan 1000 ohm ot mutat a teszter , és nálam olyan 480 k ohm os értékek vanak a mérőpont kimenetein műszerrel mérve.
Nem írtad le érthetően, mit is mérjek...
Természetesem a 680 ohm -os és 470k ohm -os ellenállásokat egyforma értékre válogattam a vásárolt 10 - 10 darabból. Ha az AVR -t kiveszem a foglalatból, a 680 ohm -osakat 678 ohm -nak, a 470k ohm -osakat 471k -nak mérem, egyformának... A lefordított 1.11k el sem indul... Ennyit még nem vacakoltam egy pic -es projecttel sem... A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2014
Az AVR - t tedd vissza , és mérendő alkatrész nélkül a teszter kikapcsolt állapotában mérd meg a mérőpontokat egymáshoz képest . Itt olyan 4 - 500 k ohm közötti értéket kell kapjál , és nagyjából egymáshoz képest egyformán.Ha ez nem ennyi , akkor valami nem ok
Úgy mértem a 94.3 k ohm -okat. Ha kiveszem, akkor szépen mérhető a 680 ohm és a 470k is. Most akkor az AVR lenne rossz??
Ha kiveszed az AVR -t akkor a három mérőponton egymáshoz képest mit mérsz ?
Tehát nem a 680ohm , és a 470 k ohm ra mérj , hanem a három mérőpontra , tehát ahová tennéd az alkatrészeket.
A kérdésedre a válasz: 6 helyen szakadást mérek.
Ellenben, fogtam egy árava ATmega8-16 -ot, beletettem a 1.06k -t, belső oszcillátorra konfigurálva. Isszonyúan lassan dolgozik a 328 -hoz képest, de a 10k ellenállást mind a 3 helyen 10.16k -nak méri. Nem tudtam öntesztet csinálni rajta: "Timeout". A 100nF kondenzátort 10.02 nF -nak méri. Az általad javasolt mérést a AtMega8 -cal megcsinálva 1.64M ohm -okat mérek a mérőpontok között.
Az már mindjárt jobb mint a 93 k ohm.Nyílván lassabb az atmega 8 a 328 hoz képest .Viszont nekem 328 van és azokat mértem amiket leírtam.Egyébként nem minden verziónál van önteszt.
Egyik mérő ponton sem méri , és más Schottky diódával ?
Az 1 k ohm ra , és a 100 k ohm ra egy egy példa .Nálam a teszter ezeket mérte .
Egyik mérőponton sem méri, sem az ATmega8 sem at ATmega328.
Nem az a kérdés, hogy a tied miért mér jól, hanem az, hogy milyen problémája van a példányomnak. Úgy gondolom, mivel az ATmega8 jól méri az ellenállást mind a három lehetséges bekötésben, a mérőpontok ellenállásai rendben vannak. Valami más hibaforrást kellene felderíteni. Az szúrt szemet, hogy az ATmega328 már bosszantóan gyorsan kikapcsol, addig az ATmega8 bőven hagy időt a leolvasásra - talán túl sokat is. Az ATmega328 fuse bytejai: LFuse : 0xFF, HFuse : 0xD9, EFuse : 0xFC és 8MHz kristály. Az ATmega8 bytejai: LFuse : 0xC2, HFuse : 0xD9. Bárcsak az AVR hex állomány is tartalmazna mindent (program, adat, fuse bitek) - mennyivel könnyebb lenne az élet. A hozzászólás módosítva: Nov 5, 2014
Én úgy látom a feszültségeket méri rosszul (a 4148-at 0,2V-ra méri), nézd át a AREF és a 431 környékét is.
Elnézést, ha beledumálok - mivel nem én voltam a címzett -, a kapacitás mérésnél nem igazán a felhasznált passzív alkatrészek szórása a meghatározó. Itt minden az időn múlik és ez nagyon fontos. Tehát abban az irányban kellene kutakodnod. Konkrétan: nagyobb kapacitás mérésénél a 680 ohmos ellenálláson keresztül egy 10ms hosszú impulzussal töltődik a fel a kondi. Ezt nyilván többször "eljátssza", hogy átlagolni tudjon. Nyilván valóan ha a 10ms valójában nem 10ms, akkor megtévesztő eredmény kapunk. A kisebb értékek mérésénél a 16bites számlálót használja. Vagyis tudni szeretné, hogy egy bizony időintervallum alatt "mennyi az annyi", mert így tudja meghatározni az időt, mivel a számláló "real time-ban" ketyeg. Tehát ennek tükrében kellene keresgélni.
A TL431 kimenetén 2.5 V mérhető, 100nF kerámia kondenzátorral szűrve. A tápfeszültséget az ATmega328 4.97 .. 4.98 V -nak méri, a telep (dugasztám) feszültsége 10V. Elemmel próbálva is ugyan ez a helyzet, csak a telep feszültség 9.1V. Sajnos az ATmega8 -cal nem mértem a diódát.
Szerintem inkább gyorsabban megy, mint kellene és a feszültségek nem alakulnak ki... A hozzászólás módosítva: Nov 5, 2014
Az AVR hex állománya tartalmazza mind azt amit szeretnél. Ugyanis a make fájlban a fordítás előtti állapotban minden benne van .Aztán szépen bele kerül fordítás után a programba , igy a kikapcsolási idő is. Hozzávetőlegesen ez olyan 10 ms.
Nem azért tettem fel az én teszterem mérési eredményeit , hogy kérdés legyen belőle. Hanem azért , hogy látható legyen az , hogy nem szabad akkora különbségeknek lennie a mérési eredményekben , mint amit leírtál anno. Nagyon sokat számít az , hogy mi lett lefordítva a processzorba kerülő programba , és a processzor beállítások , amik ugyancsak a lefordított programban szerepelnek.Ha ezek nincsenek összhangban , akkor lehetnek differenciák. A hozzászólás módosítva: Nov 5, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |