Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Propeller Clock
Idézet: „Tehát a vételi érzékenység 38kHz-n még 75%. Érdemes kipróbálni.” Úgy legyen! Az USB bázis R32 ellenállása ??R mit azt Kkobra elárulta! Hogyan határozzam meg az értékét? R31 nekem Bővebben: Link lesz.
Ujra itt!
Nekem fent van a net framework 3.5 aszthiszem! De akkor sem mukodik!
Sok olvasás után azt hiszem rájöttem mi az R32 értéke. Bővebben: Link
Ebben a hozzáoszlásban a rotoron levő photoresistorrol van szó, de gondolom az én esetemben is ugyan ez a helyzet. A kéznél lévő photoranzistor 10cm távolságról egy asztali lámpához tartva körülbelül 500ohm értéket mutatott, teljes sötétségben viszont kiakasztotta a multimétert 20mohm-ot túllépte. Ez probléma, vagy így kell működjön? Csak azért kérdezem, mert egy előző hozzáoszlásban ez a típus volt említve, viszont erre az van irva hogy " 50 kOhm (0 lux) " az enyém meg 20m-t is túllépte :S
Az érzékelő és az ellenállás egy feszültség osztót képez, ennek a "közepén" méri a feszültséget a kotroller. Sötétben 0V körüli, napfényen 5V körüli értéket kellene mérni.
Jó, ha az osztó forrásimpedanciája nem magasabb 10k - 20 k -nál, de a pontosság itt nem érdekes annyira. A program csak egy komparátor, ha sötét van, csökkenti a led -ek fényerejét.
Can you plz give me hex file of your modified propeller clock
I have a lot of variations. Please give a link to the schematics or a picture of the schematics of the selected clock.
Since hex is depending a lot of parameters (address of clock, command codes) i uploaded a variation of source archives. Search the forum for prop*.zip and base*.zip files. Prop zip files and base zip files Use MpLab 8.8x -- 8.92 to compile them in absolute mode. A hozzászólás módosítva: Nov 12, 2014
plz give me pcb of propeller clock ver 2.27
You can find here. Please prefere to download the source archive, update the address of clock amd the command codes, compile to hex using MpLab assembly.
Hi hp41c do you have any propeller layout for 5mm leds
I have no layouts, but patexati has some. Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Nov 16, 2014
Tisztelt fórumozók!
A vertical-prop nevű óra csak 16F84-es proceszszorral működik vagy olcsóbb tipussal is meg lehet építeni?Kiváncsiságból készítettem egyet régebbi(nem SMD) alkatrészekből,azért lett ilyen nagy.Gondoltam jól mutat majd a 3D Led Globe derekán.De húzósnak tartom 2300ft-ot a 16F84-ért ha lenne olcsóbb amivel helyettesíteni lehet.
Szia! Azt nem tudom megmondani hogy helyettesíthető-e, viszont ez az IC sajnos elég drága a HEstore-ban. 20 Mhz-es változat bruttó árai más üzletben jóval kedvezőbbek, pl. ChipCad 1219 Ft, HQ Elektronika 1179 Ft, HR Elektronika 1207 Ft. (Nem reklámnak szántam, csak segíteni a kollégáknak spórolni kicsit.)
Szia!
Köszi az infót.Tehát akkor szét kell néznem az árakat és formát illetően.
Egy kis munkával tfordítható akár 16F628A -ra (430+Áfa) vagy egy kicsit több munkával 16F1826 -ra (390Ft+Áfa) is.
Az en oramban egy PIC16F84A-20/P van ami a tme -nel 879+posta.
szia
Látom óra mániás lettél!!Megépíted az összes létező változatot? Mondjuk itt nem igazán van olyan akinek kettőnél kevesebb van. Vagy sorozatgyártásba megy?
Szia!
Igen valóban mániás vagyok mert megtudom építeni működik,csak azt nem tudom,hogy mi hajtja.Azért esett a választásom most erre az alap orára.Ahogy Hp41C írta "Egy kis munkával átfordítható akár 16F628A-ra"is.Kis segítséggel,nagy akarattal talán sikerül.Már vissza olvastam a Wand Clock hozzászolásokat,ami nagyon hasonló.De valahogy nemtiszta előttem az egész.
Valakinek már módosítottam a 16F628(A) verziót hengerpalást kijelzőre.
Porp_new_628_39 A UseVerticalLeds szimbólum definíciója ne legyen kikommentezve a fordításkor.
Segítség !!! Valami meghibásodott az órámon. A rotor 26 LED es SMD és meg állt az idő rajta.
A kijelzés rendben megy minden a helyén. Újra indítom utána 1-2 percig jól működik és kifagy, nem méri az időt, a kijelzőn a még mért időpont látható a kikapcsolásig A hozzászólás módosítva: Nov 24, 2014
Kvarcot és főleg a kis kondikat melyek a lábánál vannak ellenőrizd! Szerintem a kondikat élből cseréld is ki legelőször és próbáld meg.
Melyikről is beszelsz ? 20MHz-es mellett a 22pF-et
A hozzászólás módosítva: Nov 25, 2014
Lemostam alkohollal a nyákot mert vastagon retkes ragacsos volt a portól de így lemostam a lakkot is vele. Így utólag mivel mivel lehetne lefújni és hogyan a ledek miatt
Igen azt! Nem szabad lelakkozni inkább alkoholban oldott gyantával kel bepepecselni ha nagyon be akarod valamivel vonni.
Elhalálozhat ? Ebben a környezetben? 20x nagyításban megnéztem a forrasztásokat teljesen rendben van de mindjárt kiforrasztom a kondikat és cserélem
igen hogy ne egyen csúnya a huzalozás most még majdnem fényesek a vonalak
A kis kerámia kondi eltörhet a vibrációtól és nem is veszed észre a nagyító alatt. Főleg ha le van lakkozva.
Gyorsan levettem a kondikat a nyákról az egyiket (sikerül gyorsan el is veszíteni) a másikat megmértem LCM3 műszerrel 21pF et mértem
és kiderül az is nincsen itthon 22pF kondim
Akkor kicsit nagyobb vagy kisebb is jó de párban egyforma legyen.
Hát a kondi csere nem vezetett eredményre. Cseréljem a kvarcot is?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |