Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 10, 2005
Témakörök:
Képet tegyél rola...ne linket!
Itt a képek nem a legjobb minőségben de a lényeg azér látszik , ja és a hangszóró amugy 30 centis sal srp3040-es
Ha visszaolvasol, láthatod mennyien próbáltunk lebeszélni, az általad használt ipari-hulladékról hangszóró helyett!
[/i]"Az okos a más kárából tanul, a buta, a sajátjából sem!"[/i] Milyen indíttatásból gondoltad, hogy egy SRP 3040, a kör alakzaton kívűl, bármilyen hasonlóságot mutat, egy P Audio SD-18-al? Ég és föld! (adatlapok, a linkeken) Kép: Hivatkozás
szerintetek egy sal 60w os sub hangvalto eleg lenne egy 80/50w sal subnak
Igen a sal az tényleg egy nagy sz*r bocs a kifejezésért de most szerinem nem a hszen mulik ez a morgásos meg sistergéses hang hanem szerintem valamit a dobozon rontottam el..... én arra tippelek hogy a hangszóró tartó lapot kicsit befelé döntöttebben kelett volna rakni... meg amugy is ha most beleteszek egy olyan rohadt drága hszt akkor is ugyan ugy szol hogy csak derékmagasságban vannak mélyhangok...
Idézet: ...akkor is ugyan ugy szol hogy csak derékmagasságban vannak mélyhangok...[quote]„...szerinem nem a hszen mulik...[quote] De igen, sajna. ” A mélyhangok (jellemzően) nem irányíthatóak ennyire. Mely buliban láttál gugoló embereket, hogy hallják a szub-ot? Teljesen más alkalmazású a két driver! A sal-t, sokkal kisebb dobozba kell rakni.
Múlik azon is persze de ha beleteszek egy böszme nagy drága hszet akkor sem fog fejmagaságban is olyan mély keletkezni mint derékmagasságban
amúgy ez a hsz ami most van benne az csak ideiglenesen van bent .... amit helyette szeretnék bele vanni az egy 40centis somogyis kevlár membrános lenne de ez lehet hogy rossz döntés ... vagy esetleg talán tudok szerezni egy reflex szórót is 30 centiset
Szerintem sokan nagy félreértésben vagytok a sub-okat illetőleg.Ezek kiegészítő mélyek nem azok aminek te gondolod 100hz felett már nem beszélünk subról. tehát egy rendszerbe subot tenni nem egyenlő a mély kiváltásával. A quad 405-ös erősítő tapasztalatok és hibák topicban valahol feltettem egy hanggenerátor programot. Hats meg egy ismert rendszert 100 hz-el és figyeld meg hogy ott mit hallasz. A mély közép magas továbbra is kell csak egy igen jó \"fűszer \"a sub de mivel igen sok levegőt mozgat meg sokszor a subok környezetében lévő dolgok csörögnek.nekem 2 sal hsz van egy megfelelő ládában de a szobádat szétszedné
Nagy'hírtelen:
A jelenlegi sal-od: Qts: 0,67; VAS: 147,80L ez meg ami kellene: Qts: 0.26; VAS: 254.3L Óriási a különbség! Ha találsz hasonlót, csak akkor adj pénzt érte! :yes: mrex írta: megfelelő ládában ez a "titok" megoldása!
Ahogy mrex is állítja a sal is tud szólni , amugy nekem nem kel olyan nagy kültérre való láda hanem egy maximum 150négyzetméteres terembe kell. Amugy az előző dobozban elég jól szólt ez a hsz de ebben nem. A 40 centis kevláros somogyi csak jobb lesz nem? Vagy dobjam el jó messzire?
na végre meg tudtam nézni a z eredeti dobozt hát ez egy komoly motorhoz illesztett rövid tölcsérnek látszó tárgy de ez sasllal nem jó mert ha a hangszóród gyenge akkor dobozzal kell javítani jó hangszórón a rövid tölcsérek csak kismértékű de mindenképp hatásfokjavulást adnak. Szerintem egy jó tölcsérrel még ne írd le a Salt innen szép nyerni.
szerintetek egy sal 60w os sub hangvalto eleg lenne egy 80/50w sal subnak
egyebkent en is csinaltam egy sub-ot. kocka ladaja van es nagyon szol.sal bxc2020 wan benne es a lada 30*30*30cm (belso meretek)
De kihalt hirtelen a fórum...
Nézd csak meg ezt. Énis ezt néztem ki. Itt minden adat dobozterv megvan hozzá. Nekem a jó érzékenysége miatt teccet meg. Viszont más véleményét még nemhallotam róla szóval ha télleg jóű netalántán rossz szolhattnátok rolla valamit. MEghogy ennyi pénzért télleg megéri-e? Mert nekem elég drága, de jobb érzékenységü nemtaláltam hasonló kategóriába
kOSZI A TIPPET MAJD JELENTKEZEM HOGY MI SULT KI BELOLE
Hy mindenkinek
A WinISD ezekből kiszámolja nekem h mien dobozt épitsek kocsiba mélyhez? http://mnc.hu/popup_spec.php?.%2Fproducts%2Fhome%2F01_05_Sunflower%2F30312 Méret: 12" / 300mm Impedancia: 8ohm Teljesítmény: 150 / 300W Frekvencia: 32Hz - 3,5kHz Lengőcséve: 51 mm Érzékenység (1W/1m): 92 dB Mágnes méret: 40oz Jah és BandPass megoldás lehetséges vagy házilag bonyolult lenne? köszi
Hello
Hát mnc elég kevés adatot szokott megadni.... Hát írd be és lesz ami lesz, amúgy ezeknek akkora a szórása hogy normális ládát csak akkor tudsz csinálni ha mérsz... Különben kocsiba 8ohmos hangszórót? Biztos jó ötlet ez?
sziasztok!
én autóba szeretnék egy kicsi! mélydobozt berakni. a láda maximális méretei adottak (mivel az ülés alá kell kerülnie a helyszűke miatt), ez, ha emlékeim nem csalnak 47*35*40 (lehet kicsit nagyobb, a pontos méretekhez el kellene sétálni a kocsihoz egy mérőszalaggal) ebbe a méretbe kellene nekem egy mélyhangszóró, azaz méreteit tekintve a 16-18cm átmérőjű kategóriában kellene gondolkoznom. tudtok olyan típust mondani nekem, ami elérhető (árban, és persze kapható is), és azért van valami hangja is? elvileg a jbl-nek van ekkora méretre kialakított hangszórója, de valahogy nem találom... (és persze a lényeg nem a hangerőn van, hanem azon, hogy a mélyebb hangokat is lehessen élvezni a kocsiban)
Hy!Ha jól értelmeztem ez a hangszóró ugye zárt dobozba való?Hangszóró
Hali,
Elvileg igen.
Oks!Am ha túl cincogó akkor azon hogy lehet mélyíteni hogyha nagyobb vagyha kisebb kondit rakok be?Mert így elég idegesítő ez a nagyon magas!
NEmtudja valaki hogy ilyen kábelt holtudnék venni?Mert sehol nemtaláltam...Olyan kéne aminek egyik végén egy 3.5-ös jack a másikon DIN csatlakozó van..
Kép:Csati
THX!
Nha lassan készül a picinyem
1 Átmeneti probát csináltam, reflexcső nélkül...! De hihetetlen jo hangja volt igy is...nem kopogott Majd mikor teljesen késsz lessz dobok még fel kepeket..
én autóba szeretnék egy mélydobozkát készíteni. a méretek adottak, ugyanis ennél nagyobb nem fér be! (nem tudom a csomagtartót használni a láda tárolására, mert ott cipelek mindent, így az ülés alá kell bezsúfolni)
a méretek, amibe bele kell férnie (méretek mm-ben): szélesség: 320 mélység: 450 magasság: 210 ez 18mm-es mdf lapból készítve 20l körüli dobozt eredményez... ha két hangszórót rakok bele egymással szembe fordítva, akkor már csak kb. 15l lesz, mert máshogy nem férne bele a méretbe. (de így meg lehetne két 8ohmos hangszórót használni) kérdésem, hogy normális áron milyen hangszórót tudok belerakni, hogy azért élvezhető mélyhangjaim legyenek? persze az is fontos lenne, hogy a hangszórót meg tudjam venni valahol budapest közelében. az erőlködőm, ami hajtani fogja: daewoo db43
Hy!mégvalami nemtudja valaki hollehetne venni kivezérlés jelzőt?Erősítőkbe is szokott lenne ilyen kis műszer ami a zene ütemére tér ki..Mert láttam olyan házat amibe ilyen van de házat nem akarok cserélni csak egy ilyen mérőt szeretnék bele tanni valahogy...Lehet nem pont ebbe a topicba való téma de hátha tud valaki segíteni!!
Szia! mégis milyenre gondoltál? Ilyen forgó tekercses mutatós kijelzőre gondolsz? Csatolom a képeket, van egyes és kettes kijelző! a Conradban kapható!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |