Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   1021 / 1274
(#) vi46 hozzászólása Dec 25, 2014 /

Sziasztok. Még új vagyok. Mindenkinek kellemes ünnepeket kívánok. Thomson tévém van. Elment a sortranzisztor. Csere után nem indul. Távra reagál, de a prociról nem jön le a sorjel. Sor kollektorán 120 v. Mi lehet, ami letiltja a sor jelet, esetleg proci hiba?
Kincskereső.
(#) BarnaPili válasza vi46 hozzászólására (») Dec 25, 2014 /

Isten hozott ! A TV típusát írd le,kicsit könnyebb lesz. A proci,és a sortranzisztor között van még pár alkatrész,azok jók?
István
(#) vi46 válasza BarnaPili hozzászólására (») Dec 25, 2014 /

A típusa: Thomson 28DF170 G
Kincskereső.
(#) vi46 válasza BarnaPili hozzászólására (») Dec 25, 2014 /

Sajnos nincs rajzom hozzá, de végig néztem a proci sorkimenete és a sortranzisztor közötti alkatrészeket.
kincskereső.
(#) BarnaPili válasza vi46 hozzászólására (») Dec 25, 2014 /

Egy rajz hozzá: TX807 CS sasszi A GET MANUAL-ra kattintva lejön a service manual.
(#) kadarist válasza vi46 hozzászólására (») Dec 25, 2014 /

Így még extra kattintás sem kell: Bővebben: Link.
(#) deer28 hozzászólása Dec 26, 2014 /

Sziasztok!
Először is Kellemes Ünnepeket kívánok mindenkinek. Van egy Alba tv dvd szeretnék segítséget kérni a javításához. Túláramot kapott. Készenlétben volt amikor történt. Durrant egyet se kép se hang. Biztosíték jó benne az volt az első amit megnéztem. Elment benne a táp tranzisztor, amit kicseréltem más hibát nem találtam a tápegységben.
(#) kadarist válasza deer28 hozzászólására (») Dec 26, 2014 /

Szia!
A villanyáram elmegy a táptranzisztorig? A hálózati nagy pufferkondenzátoron van feszültslét?
(#) deer28 válasza kadarist hozzászólására (») Dec 26, 2014 /

Szia!
Igen Elmegy az áram a táptranzisztorig 73V. Hálózati pufferen 140V van.
(#) Ricsi89 hozzászólása Dec 26, 2014 /

Sziasztok!
Sony AE-2 sasszival szerelt tv-vel küzdünk épp. A hibajelenség az volt, hogy nincs hang. A táppanelen kifolyt kondi megevett pár vezetősávot. Ezt pótoltuk, volt 1-2 szakadt ellenállás illetve biztosíték. Mindez a hangvégfok tápjánál. Ez jó lett, majd később már nem kapcsolt be a tv, különböző hibakódokat adott. Készenlét volt, de bekapcsoláskor csak hibakódot villogott. Rengeteg hibás forrasztás kijavítása után és a tápban kicserélt pár kondi után van készenlét, el is indul, egy nagyon pici színes folt látszik a képcső bal felső sarkában, de nem sokkal a bekapcsolás után elkezd össze-vissza villogni a standby led. De ilyenkor is reagál távirányítóra, ki tudom kapcsolni, ekkor visszaáll a készenlét, majd ismét be lehet kapcsolni. Táp primer oldalán az IC mellett cseréltem 3 kondit, mert ezelőtt már készenlét sem volt, csak a standby led villogott. Ezután lett készenlét, be is lehet kapcsolni, de itt ismét led villogás fogad. Ahhoz képest, hogy a tv működött, mikor ide került jól állok. Azóta már a fél táp kicserélésre került és még mindig nem akar elindulni. A tv manuálját feltöltöttem, mert terjedelme miatt nem tudom az oldalra feltenni. Bővebben: Link
Ha bárkinek bármilyen ötlete van szívesen fogadom, mert kezdek kifogyni az ötletekből. Majd el felejtettem, utolsó hibakódja a 13-as volt, ami a vertikális eltérítés hibája. Viszont most nincs hibakód.

A műszered negatív vezetéke a nagy pufferkondi negatív kivezetésén legyen, ha a hálózati oldalon méregetsz! Gondolom, hogy a sasszi testhez képest mértél és azért ennyire kevés a feszültség.

Igazad van! Úgy mértem. Most nem hagy nyugodni újra belekezdek. Megmérem úgy ahogy írtad. Jelzem mire jutottam. Mi a véleményed mit mérjek ki ezeken kívül?

A táptranzisztor durrant, vagy meg van a felrobbant alkatrész?

Tranzisztor csak simán zárlatos volt. Átvizsgálom alkatrészről alkatrészre a tápot, mert amit írtál kell lenni benne valaminek ami szólt és annak látszani kellene.

Na Szóval a hálózati puffer szólt. Körülötte mellette van egy sorozat ellenállás. Értéküket még nem tudom. R909 R908 R906 R907 R905 R903 R855 Rosszak.
Táp trafó körül R912, 921, 931 919, 933, 931, 923, 924 szintén nem tudom az értéküket ezeken zárlatot mér a műszer. Diódák jók.
Mellékelt képeken a bekarikázottakon szakadást mértem a bekeretezetteken semmit nem mutatott a műszer. Ennyire jutottam.

3. képen az a szétégett ellenállás a ptc lenne? Ilyennel még nem találkoztam.

Rajzot sem találok hozzá vagy is egyet találtam, de az japánul van. 0707-A20296-00 Sasszi száma.

Egyelőre a primer oldalon kutakodj, ott, ahol a háromszögben lévő felkiáltójelek vannak. Pótold az eldurrant elkót, nézd meg, hogy nem zárlatosak-e az egyenirányító diódák és vedd ki azt a rossz PTC-t.

Diódákat jónak mértem. Ezen a képen amit látsz ellenállást mind rossz. Ha ezeket pótlom pufferral együtt elvileg valamit már kellene csinálnia a tévének, hogy lehessen vele tovább haladni.
Mi a véleményed?

4.JPG

Mindegyik ellenállás szakadt?

Igen.

Akkor cserések. A tranzisztorokat is mérd át meg a többi kis diódát. Ha van optocsatoló, azt is cseréld, mérés nélkül.
A hozzászólás módosítva: Dec 26, 2014

Köszönök minden segítséget. Holnap megpróbálok alkatrészt venni hozzá. Egy dolog akkor sem kerek. Olvadó biztosíték miért nem ment ki az elvileg azért van, hogy ilyen ne történjen.
(#) eyess válasza deer28 hozzászólására (») Dec 26, 2014 /

Ennek a tv nek mi a model száma , vagy a hátulján valami típus megjelölés ?Utána nézek van e rajz hozzá.
(#) deer28 hozzászólása Dec 26, 2014 /

Szia! Köszi a segítséget. 0707-A20296-00 Sasszi száma ez alapján találtam rajzot, de kínai nyelven.
Hátuljáról hiányzik a matrica. Alba tv dvd combo ez van rajta az elején. Ennyi adatom van róla.

A rajz hogy lehet kínai? Honnan töltötted le a rajzot?

Van ic a tápjában ? És ha van , akkor véletlenül nem MC44608? És a meghajtó 2SK2750 ?

Ha megfeszülök akkor sem találom meg újra, de tényleg az volt. Viszont most keresgéltem
Akai Tv DVD combi CT-S14MtD-E3 ugyan ez a bélése így már lehet találni hozzá rajzot. Keresem is.

Én tudom hol találtad azt a kínai rajzot belelátok a gépedbe.
(#) deer28 válasza eyess hozzászólására (») Dec 26, 2014 /

Legalább akkor tudom, hogy nem őrültem meg és tényleg van olyan

Ok figyelj mit használsz Firefox ot ?
(#) deer28 válasza eyess hozzászólására (») Dec 26, 2014 /

Igen.
Következő: »»   1021 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem