Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?

Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   183 / 1685
(#) huba válasza mrex hozzászólására (») Jan 25, 2008 /

Épp most agyaltam azon hogy fogjam be a 0,7mm-s fúrót a drill-embe, mert kb 2,5mm-ig fog. Szét is kaptam a cerkámat, beválik a dolog.
(#) tbence3 válasza huba hozzászólására (») Jan 25, 2008 /

Igen nekem befogja egészen 0.6-ig de ha kisebbet használok akkor egy drótdarabnak a burkát, szigetelését ráhúzom és azzal együtt fogatom be.
(#) Rapidus válasza tbence3 hozzászólására (») Jan 25, 2008 /

És központosan fut? (Bocs az off-ért)
(#) tbence3 válasza Rapidus hozzászólására (») Jan 25, 2008 /

Választ itt adok: NYÁK készítés kérdések
(#) MPi-c hozzászólása Jan 26, 2008 /

Sziasztok!

(Újra én) Az egyik kollegám kérésére építetem ezt a hőmérőt. Gépkocsiba szánja, külső hőmérséklet mérésére. Meghatározott méretben kérte, így kicsi LED kijelzőket kellett keresnem. Ezek karaktermagassága 7 mm. Furatfémes NYÁK-ot gyártattam hozzá és SMD alkatrészekből raktam össze az áramkört. Első SMD-s próbálkozásom, egy kicsit furcsa nagyító alatt forrasztani.
PIC16F628A, a hőmérő meg 2 m-es kábel végén egy DS1621.
Az első kép a programfejlesztés alatt készült, akkor még tranzisztorok hajtották a kijelzőket.
(#) dpeti válasza MPi-c hozzászólására (») Jan 26, 2008 /

pöpec, bár először nem értettem, hogy miért .5C
egyből elkezdtem átváltani hexába
---
épp' tegnap gondolkodtam azon, hogy hogyan lehetne kiváltani a 6 tűs ICSP headert, hogy még kevesebb helyet foglaljon, most próbálok keresni tűérintkezős, rugós csatlakozót, így csak 5 db pad-et kellene a nyákokra tervezni, felprogramozásnál hozzáérinted, megnyomod a pickit-en a programozó gombot és kész is a fw frissítés
(#) Frankye válasza MPi-c hozzászólására (») Jan 26, 2008 /

Igazi MPi-c minőség! Emelem kalapom! Gratula, nagyon tuti lett!
(#) hapro hozzászólása Jan 27, 2008 /

Beépítettem az utolsó láncszemet is a végtranyókat a B5-be, most indításra készen állok, majd ráérő időmben beizgatom, azt beszámolok az eredményekről JLH viszonylatban. Sőt kicseréltem az első hibás indítás után meghibásodhatott alkatrészeket is.

üdv.:

Zoli

b5.jpg

(#) szabi83 válasza hapro hozzászólására (») Jan 27, 2008 /

nagyon jól néz ki
(#) sprofan válasza hapro hozzászólására (») Jan 27, 2008 /

hello
nagyon szép lett! gratula! reméljük most minden rendben lessz az indításkor.
Lenne egy kérdésem, azokat a fekete hűtőbordákat hol vetted?
(#) tirisztortetróda hozzászólása Jan 27, 2008 /

Sziasztok, én is dicsekednék egy kicsit ebben a részben, "majdnem elkészültem egy 100w erősítővel, ennek a képeit küldeném. Nagyon örülök ennek a témának, így láthatjuk egymás munkáit, és gyüjthetünk ötleteket.
(#) voodoo válasza tirisztortetróda hozzászólására (») Jan 27, 2008 /

Hmm elég egyszerű, olcsó és fincsinek tűnik az erölködőd
(#) hapro válasza sprofan hozzászólására (») Jan 27, 2008 /

Szia!

Vatera-n, de úgy tudom Urban-nál is lehet kapni asszem 900Ft/db, de ezt még tavaly láttam nála, de lehet tavalyelőtt.

Jó kis borda 400cm2 felülettel.
Csak van amelyik hátsó sík fele domború, így nálam is muszály volt az "L" profilt alkalmazni, hogy kiegyenesítse a hűtőbordát.

Egyébként ismét probléma van az egyik oldallal, de az erősítős topicban írtam erről bővebben kérve a segítségetek.

Tirisztortetroda:
Ugye ez a Horváth Péter féle 100W-os végfok?
Ott figyelj oda, hogy a beültetési rajz és a kapcsolási rajz nem egyezik meg, egy ellenállás értéke más az egyiken és más a másikon, a helyes. Ez az amelyik a BD139 tranyó előtt van az a 2W-os. Beültetési rajzon 470ohmosnak van feltüntetve, a kapcsolási rajzon meg 56ohmosnak. Az 56ohmos a helyes! Már én is megépítettem ezt a végfokot, nem vagyok elájulva a hangjától de nem rossz végfok. Sokan szidták, hogy ilyen sza...r meg olyan sz...ar. Nekem rossz tapasztalataim nicnsenek róla, mondjuk nem is buliztam vele még soha.

üdv.:

Zoli

(#) árpix válasza MPi-c hozzászólására (») Jan 27, 2008 /

szuperjólett ! gratula !
(#) sprofan válasza hapro hozzászólására (») Jan 27, 2008 /

Köszi,
sajnos mivel messze van innen Budapest, ezért csak az online árlistára tudtam támaszkodni, azon meg ugye nincs ilyen. Ha legközelebb járok arra, megnézem, addig is marad Vatera.
(#) tirisztortetróda válasza hapro hozzászólására (») Jan 27, 2008 /

Köszönöm, hogy felhívtad a figyelmemet erre a dologra.
Ezelött kb 3 éve megcsináltam már egyszer ezt a végfokot, de akkor nem jöttem rá,hogy mi a baj.
Mostmár tudom..... Azt akkor szét is bontottam, most meg szükség lett egy ilyen végfokra, mivel,hogy volt készen panel, ezt rakom most össze. Igazából az sem hagyott nyugodni, hogy régen miért nem ment...
Most majd subwofer erősítő lesz belőle némi változtatással, ugyanis hiányzik egy aktív láda a házimoziból. Egyébként most nem követtem el azt a hibát mert hiányzik a leírásból a beültetési rajzom, de splayoutba csináltam meg a nyákot, így rá írtam az értékeket, a kapcs rajz alapján. Köszi mégegyszer.

üdv.:

István
(#) tirisztortetróda válasza tirisztortetróda hozzászólására (») Jan 27, 2008 /

Azt megmertem én is tippelni, hogy nem lesz egy csúcsminőségű cuccos kb 30 alkatrész az egész végfok... remélem arra jó lesz amire szánom.
Egyébként megépítettem az rx 500 reflexet, kb két éve, az túl komoly lett otthonra, úgyhogy el is adtam...
(#) dundee82 válasza Dióda hozzászólására (») Jan 28, 2008 /

sziasztok!
van vkinek kb 100 w os 12v-os autoerösitö/szub/kapcsolási rajza???
kezdö vok!
de érdekel a t-ma...
ha tud vki segiteni azt megköszönném... :yes: :yes:
(#) Moderátor hozzászólása dundee82 hozzászólására (») Jan 28, 2008

Szia!

Ha kezdő vagy, akkor nem azonnal ilyen szintű kapcsolással kellene kezdened. Ez csak jótanács, nem kötelező megtartani, csupán a tapasztaltabb ember javaslata.
Azon kívül ez itt nem MSN, hanem fórum, úgyhogy légy szíves az ilyenekt, mint
Idézet:
„vok; t-ma; vki”
, a továbbiakban mellőzni! Köszönöm.
(#) dundee82 válasza (») Jan 28, 2008 /

elöször is elnézést szeretnék kérni!
másrészt pedig van egy ismerösöm aki segit öneki ez a profilja.tehát ha tud valaki segiteni egy rajz-zal azt megköszönném..további szép napot mindenkinek...
(#) Steve hozzászólása Jan 28, 2008 /

Sziasztok!

Én is bővítettem a Nixie órát építők táborát.
Az óra 4017-esekkel működik, 50Hz-es frekvenciaosztással, és tranzisztoros csőhajtással.
(#) huba válasza Steve hozzászólására (») Jan 28, 2008 /

Nagyon tetszik. A glimmek kémcsőbe vannak bebújtatva?
(#) Steve válasza huba hozzászólására (») Jan 28, 2008 /

Akváriumba való világításnak van ilyen védőüvege, arról vettem le.
(#) levii válasza Steve hozzászólására (») Jan 28, 2008 /

Szép!
Már csak egy szép doboz kéne hozzá
(#) tbence3 válasza Steve hozzászólására (») Jan 28, 2008 /

Ahh! nagyon szép! Basszus ez nagyon jól sikerült! Csak gratulálni tudok.
/ tbence3 épp keresi az állát a padlón :eek2: /
(#) Szebence válasza Steve hozzászólására (») Jan 28, 2008 /

Nem hiszem el, hogy próbapanelre csináltad meg
Grat hozzá! Szép teljesítmény!!!
(#) vicsys válasza Steve hozzászólására (») Jan 28, 2008 /

Csecse lett! (és nem kicsi...)
(#) Steve válasza Szebence hozzászólására (») Jan 28, 2008 /

A próbapanel miatt kb. 20 óra huzalozás.
(#) csikosgabi hozzászólása Jan 28, 2008 /

Sziasztok.A hétvégén csináltam LM3915-el egy 10LED-es kivezérlésmérőt az APT-100 -asomba.Így a ledes a bemeneti jelszintet a mutatós meg a kimenetet méri.
(#) szabi83 válasza Steve hozzászólására (») Jan 28, 2008 /

frankó lett
Következő: »»   183 / 1685
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem