Fórum témák
» Több friss téma |
Ez a dióda mérési feladatokra van kitalálva, nagyon rövid impulzusokat visel el csak, hosszú szünetekkel. (azaz villanások között pihennie kell, sokat)
A tokozásán is láthatod, nem teljesítményre van. Nézz meg lézerdiódákat használó projektekről képeket/videókat, és meglátod mi kellene neked.
Igen, a jel szünet arány 1/10000. Akkor talán egy "orbitális" sugársorompóhoz.
Sziasztok! Van egy 5tengelyes (piros) tb6560-as bipoláris vezerlom. Tap 24v 10A, a 3 vezerelt leptetomotor 2,8A 1,2Nm. A gondom , hogy ha nincs vezerelve akkor siman el tudom forgatni a motorokat, viszont ha vezerlem, nagyon eros. Elvileg a vezerlon 100% os a tartoaram beallitas. Mi lehet a gond? Koszi!
Hello, állítsd be a szoftvert úgy hogy hagyja meg a motorok engedélyezését a forgatás leállítása után is
Szia! Es abban tudnal segiteni h ez a beallitas hol lehet a mach3-ban? Koszi
Urak!
Használ valaki ilyen vagy hasonló leválasztó kártyát amit tömegével árulnak az ebay-en? Mennyire használható, megbízható ez?
Szia!
Én egy darabig használtam, utána áttértem ERRE. Alapvetően nem volt vele gond, de a linkelt kártya teljesen tökéletes. Magyar "gyártmány", Megbízható eladó, stb...
Szia!
Azért a stb.-re kíváncsi lennék, mert azért (ha jól tudom) van egy kb. 400%-os árkülönbség a kettő között. Megéri a különbséget? Miben jobb a kínaitól?
Nem kínai...
Ami a külsőt illeti: teljesen tökéletes kivitelezés, ami a kínairól nem mondható el. A többit pedig a leírásban megtalálod. Való igaz drágább, de szerintem megéri spórolni rá. Viszont ha nem akarod a több funkcióját kihasználni akkor vedd meg nyugodtan. Mondom gondom nem volt vele, csak annyi, hogy át kellett minden forrszemet forrasztani, takarítani, a csatlakozókat rozsdamentesíteni, utána már jól működött. Egyedül a külső táp (nem 5v) csatlakozási lehetőséget hiányoltam róla. A hozzászólás módosítva: Nov 7, 2014
Idézet: „Való igaz drágább, de szerintem megéri spórolni rá.” A leírás első lapjáról idézet: Idézet: „Főbb jellemzők: - Olcsó” Hát ezen besírtam így elsőre.
Szerintem tudásához, a felhasznált alkatrészek minőségéhez, és amint említettem a kivitelezés szerintem átlagon felüli minőségéhez viszonyítva tényleg olcsó.
Most nézem ezen már van külső táplálási lehetőség, és még néhány egyéb dolog is... Ez jobb mint ami nekem volt. Ha azt küldi ami a képen van az megéri...
Amiről beszélve vagyon azt Motion gyártja 7 papírpénzért, nekem is ilyen van, igazából ez csak azért drágább mint a kínai mert jóval többet is tud, sokkal többet, a kínai is tökéletesen használható amire készült, csak semmi extra funkciója nincs ami sokszor jó lenne, ez olyan mint a Trabant és Porsche esete.
Idézet: „semmi extra funkciója nincs ami sokszor jó lenne” Mire gondolsz pontosan? Pont ez volt a kérdés, hogy miben jobb mint a kínai. Ha van tapasztalatod akkor biztos jobban tudod, mert a leírások összehasonlításából nem nagyon látok lényeges különbséget. Értem én, hogy az egyik egy nagy szériában gyártott kínai, a másik meg egy kézzel gyártott magyar termék, de ez csak az érem egyik oldala. A kínai 5 tengely, viszont nincs enable, de ugyan úgy van 4 bemenet, PWM kimenet, igaz csak 1db reléje van és kisebb a tápfesz tartomány. Ezek csak bizonyos nézőpontból hátrányok. Szóval kíváncsi lennék a tapasztalatokra. A hozzászólás módosítva: Nov 7, 2014
Port teszter funkció, Charge Pump felügyeleti áramkör, Galvanikusan leválasztott fordulatszám szabályzás /PWM to Voltage/, 2 Relé kimenet. Max. terhelhetőség:230V/5A, Motorvezérlők engedélyezése /ENABLE/, Tápfeszültség igény: 7-35V, Nagyon kis beépítési méret /62x77mm/, és nem utolsó sorban itt van garancia.
Köszi, jól hangzik. Hol lehet megtalálni a készítőt? Nem nagyon látom hirdetni.
Más: Láttam a Youtube-on, hogy egy potival szabályozta az ember a megmunkáló motor fordulatszámát és ezt követte a mach3, a képernyőn mutatta az aktuális fordulatszámot. Ezt, hogy lehet megvalósítani?
Amit te keresel az a frekvenciaváltó+ egy speckó motor.
Többi magánban.
Közben megtaláltam, simán a motorra van téve egy jeladó ami fordulatonként ad egy jelet az egyik bemenetre.
Sziasztok!
Légyszi segitsen valaki, pár éve megépitettem az mm2001-et, pár nap használat után a gmfc a vágószál bekapcsolásakor ezt a hibaüzenetet dobta 'wire heat lower than 2%'. Akkor egy haver elvitte a vezérlömet és ártott neki valamit, de nem árulta el hogy mit,közben meg kiment külföldre... most megint beüzemeltem a gépet és ugyanez a probléma.
Kaptam egy abszolút enkódert. Sajnos semmi adatlapot nem találtam hozzá, így nincs ötletem, hogy lehetne bekötni.
Baruffaldi Encoder Assoluto MOD. OBC 10 COD**** BIN (hiányzik egy rész a feliratból, de gondolom arra utal, hogy bináris) Matricola 5571 24V, 50 mA DIV. 12 RSS Ilyenről van szó 9 vezeték jön ki belőle: sárga, zöld, barna, fekete, lila, piros, kék, fehér, és az előbbiekhez képest jóval vastagabb fehér. Van ötletetek? Hogyan lehetne kimérni?
Én úgy szoktam, hogy szétszedem, úgy megtudható, hogy melyik a táp, aztán fülre "kilámpázom" egy piezóval, hogy melyik adat mi...
A hozzászólás módosítva: Nov 19, 2014
Nincs kizárva, csak gondolom nekem nem zöld csíkos az árnyékolás, hanem a vastag fehér az árnyékolás. Mondjuk a 12 osztás egy fordulatra, most nagyon kevés nekem, úgyhogy talán máskor hasznát veszem.
Van nekik valami hazai képviseletük?
Gondolom van. Ott a magyar zászló a doksi végén.
Jónapot kívánok!
Énis egy cnc-gépen dolgozok, az ötlet a Rádiótechnika Évkönyve 2014-es számából származik. Ott van egy cikk, ami elvileg egy komplett, házilag könnyen elkészíthető cnc gép megépítésével foglalkozik. Ennek én nekikezdtem, és csak most kezdek találkozni a nehézségekkel. Szereztem a cikkben említett 24V/0.3A-es motorokból 3db-ot, és most ahogy akartam építeni a motorvezérlőelektronikát, az egyszerűbbel szerettem volna kirpóbálni, szerintem hibás a nyákrajz, az IC-k nem úgy passzolnak, ahogy kellene. A másik, kicsit komplikáltabb vezérlővel szintén gondjaim akadtak, arról lemondtam. Esetleg nem találkozott valaki ezzel a cikkel, vagy építette után a cnc-gépes, esetelg tud vezérlőt ezekre a motorokra? Válaszaikat előre is köszönöm, üdv: Tibor! itt a motorok: http://bolthely.hu/galaxisdiszkosbolt/id/01936_Step_leptetomotor Rádiótechnika Évkönyve 2014: http://elitforum.info/index.php?/topic/208766-r%C3%A1di%C3%B3techni...-2014/
CNC-s termékek adásvételére létrehoztam egy oldalt ahol egy alkategória kimondottan erre lett kialakitva. Oldal elérhetősége: www.multiapro.hu
Közvetlen cnc-s aloldal: hobby-cnc.multiapro.hu
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata ezzel a kínai vezérlővel? Bővebben: Link Bővebben: Link Ezzel a párosítással próbálok egy léptető motort működésre bírni manuális vezérléssel, de semmi A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2014
Ez a cucc csak a saját szoftverével és kódjával megy...
"CNC USB Controller" programot használom, ez a kínai vezérlő ehhez a programhoz készült vezérlőnek a klónja, sikerült megoldanom a problémát a motor meghajtó engedélyező, logikáját értettem félre...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |