Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » CNC vezérlő elektronika és progi
Lapozás: OK   78 / 115
(#) KBal76 válasza giskard hozzászólására (») Nov 3, 2014 /

Ez a dióda mérési feladatokra van kitalálva, nagyon rövid impulzusokat visel el csak, hosszú szünetekkel. (azaz villanások között pihennie kell, sokat)
A tokozásán is láthatod, nem teljesítményre van. Nézz meg lézerdiódákat használó projektekről képeket/videókat, és meglátod mi kellene neked.
(#) giskard válasza KBal76 hozzászólására (») Nov 4, 2014 /

Igen, a jel szünet arány 1/10000. Akkor talán egy "orbitális" sugársorompóhoz.
(#) almacsutka hozzászólása Nov 4, 2014 /

Sziasztok! Van egy 5tengelyes (piros) tb6560-as bipoláris vezerlom. Tap 24v 10A, a 3 vezerelt leptetomotor 2,8A 1,2Nm. A gondom , hogy ha nincs vezerelve akkor siman el tudom forgatni a motorokat, viszont ha vezerlem, nagyon eros. Elvileg a vezerlon 100% os a tartoaram beallitas. Mi lehet a gond? Koszi!
(#) Medve válasza almacsutka hozzászólására (») Nov 4, 2014 /

Hello, állítsd be a szoftvert úgy hogy hagyja meg a motorok engedélyezését a forgatás leállítása után is
(#) almacsutka válasza Medve hozzászólására (») Nov 4, 2014 /

Szia! Es abban tudnal segiteni h ez a beallitas hol lehet a mach3-ban? Koszi
(#) Pali79 hozzászólása Nov 7, 2014 /

Urak!
Használ valaki ilyen vagy hasonló leválasztó kártyát amit tömegével árulnak az ebay-en? Mennyire használható, megbízható ez?
(#) vanzerr válasza Pali79 hozzászólására (») Nov 7, 2014 /

Szia!

Én egy darabig használtam, utána áttértem ERRE. Alapvetően nem volt vele gond, de a linkelt kártya teljesen tökéletes. Magyar "gyártmány", Megbízható eladó, stb...
(#) Pali79 válasza vanzerr hozzászólására (») Nov 7, 2014 /

Szia!

Azért a stb.-re kíváncsi lennék, mert azért (ha jól tudom) van egy kb. 400%-os árkülönbség a kettő között. Megéri a különbséget? Miben jobb a kínaitól?

Nem kínai...

Ami a külsőt illeti: teljesen tökéletes kivitelezés, ami a kínairól nem mondható el.

A többit pedig a leírásban megtalálod.

Való igaz drágább, de szerintem megéri spórolni rá. Viszont ha nem akarod a több funkcióját kihasználni akkor vedd meg nyugodtan. Mondom gondom nem volt vele, csak annyi, hogy át kellett minden forrszemet forrasztani, takarítani, a csatlakozókat rozsdamentesíteni, utána már jól működött. Egyedül a külső táp (nem 5v) csatlakozási lehetőséget hiányoltam róla.
A hozzászólás módosítva: Nov 7, 2014
(#) Pali79 válasza vanzerr hozzászólására (») Nov 7, 2014 /

Idézet:
„Való igaz drágább, de szerintem megéri spórolni rá.”

A leírás első lapjáról idézet:
Idézet:
„Főbb jellemzők: - Olcsó”

Hát ezen besírtam így elsőre.

Szerintem tudásához, a felhasznált alkatrészek minőségéhez, és amint említettem a kivitelezés szerintem átlagon felüli minőségéhez viszonyítva tényleg olcsó.

Most nézem ezen már van külső táplálási lehetőség, és még néhány egyéb dolog is... Ez jobb mint ami nekem volt. Ha azt küldi ami a képen van az megéri...
(#) Melphi hozzászólása Nov 7, 2014 /

Amiről beszélve vagyon azt Motion gyártja 7 papírpénzért, nekem is ilyen van, igazából ez csak azért drágább mint a kínai mert jóval többet is tud, sokkal többet, a kínai is tökéletesen használható amire készült, csak semmi extra funkciója nincs ami sokszor jó lenne, ez olyan mint a Trabant és Porsche esete.
(#) Pali79 válasza Melphi hozzászólására (») Nov 7, 2014 /

Idézet:
„semmi extra funkciója nincs ami sokszor jó lenne”

Mire gondolsz pontosan? Pont ez volt a kérdés, hogy miben jobb mint a kínai. Ha van tapasztalatod akkor biztos jobban tudod, mert a leírások összehasonlításából nem nagyon látok lényeges különbséget. Értem én, hogy az egyik egy nagy szériában gyártott kínai, a másik meg egy kézzel gyártott magyar termék, de ez csak az érem egyik oldala.
A kínai 5 tengely, viszont nincs enable, de ugyan úgy van 4 bemenet, PWM kimenet, igaz csak 1db reléje van és kisebb a tápfesz tartomány. Ezek csak bizonyos nézőpontból hátrányok.
Szóval kíváncsi lennék a tapasztalatokra.
A hozzászólás módosítva: Nov 7, 2014
(#) Melphi válasza Pali79 hozzászólására (») Nov 8, 2014 /

Port teszter funkció, Charge Pump felügyeleti áramkör, Galvanikusan leválasztott fordulatszám szabályzás /PWM to Voltage/, 2 Relé kimenet. Max. terhelhetőség:230V/5A, Motorvezérlők engedélyezése /ENABLE/, Tápfeszültség igény: 7-35V, Nagyon kis beépítési méret /62x77mm/, és nem utolsó sorban itt van garancia.
(#) Pali79 válasza Melphi hozzászólására (») Nov 8, 2014 /

Köszi, jól hangzik. Hol lehet megtalálni a készítőt? Nem nagyon látom hirdetni.

Más: Láttam a Youtube-on, hogy egy potival szabályozta az ember a megmunkáló motor fordulatszámát és ezt követte a mach3, a képernyőn mutatta az aktuális fordulatszámot. Ezt, hogy lehet megvalósítani?
(#) Melphi válasza Pali79 hozzászólására (») Nov 8, 2014 /

Amit te keresel az a frekvenciaváltó+ egy speckó motor.
Többi magánban.
(#) Pali79 válasza Melphi hozzászólására (») Nov 8, 2014 /

Közben megtaláltam, simán a motorra van téve egy jeladó ami fordulatonként ad egy jelet az egyik bemenetre.
(#) logan77 hozzászólása Nov 18, 2014 /

Sziasztok!
Légyszi segitsen valaki, pár éve megépitettem az mm2001-et, pár nap használat után a gmfc a vágószál bekapcsolásakor ezt a hibaüzenetet dobta 'wire heat lower than 2%'. Akkor egy haver elvitte a vezérlömet és ártott neki valamit, de nem árulta el hogy mit,közben meg kiment külföldre... most megint beüzemeltem a gépet és ugyanez a probléma.
(#) Primary hozzászólása Nov 19, 2014 /

Kaptam egy abszolút enkódert. Sajnos semmi adatlapot nem találtam hozzá, így nincs ötletem, hogy lehetne bekötni.
Baruffaldi Encoder Assoluto
MOD. OBC 10
COD**** BIN (hiányzik egy rész a feliratból, de gondolom arra utal, hogy bináris)
Matricola 5571
24V, 50 mA
DIV. 12 RSS
Ilyenről van szó
9 vezeték jön ki belőle:
sárga, zöld, barna, fekete, lila, piros, kék, fehér, és az előbbiekhez képest jóval vastagabb fehér.

Van ötletetek? Hogyan lehetne kimérni?
(#) Medve válasza Primary hozzászólására (») Nov 19, 2014 /

Én úgy szoktam, hogy szétszedem, úgy megtudható, hogy melyik a táp, aztán fülre "kilámpázom" egy piezóval, hogy melyik adat mi...
A hozzászólás módosítva: Nov 19, 2014
(#) csatti2 válasza Primary hozzászólására (») Nov 28, 2014 /

PDF

11.oldalon van valami gyanús. Nem ez az?
(#) Primary válasza csatti2 hozzászólására (») Nov 29, 2014 /

Nincs kizárva, csak gondolom nekem nem zöld csíkos az árnyékolás, hanem a vastag fehér az árnyékolás. Mondjuk a 12 osztás egy fordulatra, most nagyon kevés nekem, úgyhogy talán máskor hasznát veszem.
Van nekik valami hazai képviseletük?
(#) csatti2 válasza Primary hozzászólására (») Nov 29, 2014 /

Gondolom van. Ott a magyar zászló a doksi végén.
(#) Tibko hozzászólása Dec 6, 2014 /

Jónapot kívánok!
Énis egy cnc-gépen dolgozok, az ötlet a Rádiótechnika Évkönyve 2014-es számából származik. Ott van egy cikk, ami elvileg egy komplett, házilag könnyen elkészíthető cnc gép megépítésével foglalkozik. Ennek én nekikezdtem, és csak most kezdek találkozni a nehézségekkel. Szereztem a cikkben említett 24V/0.3A-es motorokból 3db-ot, és most ahogy akartam építeni a motorvezérlőelektronikát, az egyszerűbbel szerettem volna kirpóbálni, szerintem hibás a nyákrajz, az IC-k nem úgy passzolnak, ahogy kellene. A másik, kicsit komplikáltabb vezérlővel szintén gondjaim akadtak, arról lemondtam.

Esetleg nem találkozott valaki ezzel a cikkel, vagy építette után a cnc-gépes, esetelg tud vezérlőt ezekre a motorokra?

Válaszaikat előre is köszönöm, üdv: Tibor!

itt a motorok: http://bolthely.hu/galaxisdiszkosbolt/id/01936_Step_leptetomotor

Rádiótechnika Évkönyve 2014: http://elitforum.info/index.php?/topic/208766-r%C3%A1di%C3%B3techni...-2014/
(#) plutoka hozzászólása Dec 26, 2014 / 1

CNC-s termékek adásvételére létrehoztam egy oldalt ahol egy alkategória kimondottan erre lett kialakitva. Oldal elérhetősége: www.multiapro.hu
Közvetlen cnc-s aloldal: hobby-cnc.multiapro.hu
(#) ecostar hozzászólása Dec 28, 2014 /

Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata ezzel a kínai vezérlővel?
Bővebben: Link
Bővebben: Link

Ezzel a párosítással próbálok egy léptető motort működésre bírni manuális vezérléssel, de semmi
A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2014
(#) csatti2 válasza ecostar hozzászólására (») Dec 28, 2014 /

Milyen szoftvert használsz?
(#) kaqkk válasza csatti2 hozzászólására (») Dec 28, 2014 /

Ez a cucc csak a saját szoftverével és kódjával megy...
(#) ecostar hozzászólása Dec 29, 2014 /

"CNC USB Controller" programot használom, ez a kínai vezérlő ehhez a programhoz készült vezérlőnek a klónja, sikerült megoldanom a problémát a motor meghajtó engedélyező, logikáját értettem félre...
Következő: »»   78 / 115
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem