Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 10, 2005
Témakörök:
A boxnál akkor a tekercs megy párhuzamosan a magassal, és a kondenzátor meg a tekercs elé a pozitív ágban sorosan .
Egy DC 2080 dobozát szeretném felhasználni. A hangszórókészlete kritikán aluli állapotban van, valószínűleg a hangváltó is. Nem az eredeti állapotot szeretném vissza, mert az elég drága megoldásnak tűnik. Reflex dobozt szeretnék belőle, a magas helyére menne a cső, a közép helyére a magas, illetve egy 20 centis mélyközép.
Van a tarsolyotokban valami olcsó megoldás 20 centis hangszóróval, kb 25 literes dobozzal, egyszerű hangváltóval? Nagy igény nincs, csak a mostani hallgathatatlannál valamivel jobb legyen, de nincs szívem kidobni ezt a dobozt, mert a doboz hibátlan állapotban van.
Pontosan.
Holnap ha minden igaz megcsinálom a Ha20-hoz a hangváltót.
Mondd királyfi, te hiszel még a mesékben?
Amúgy, most méretem a napokban HA20-569-et, és egészen prémium mélyközép olcsón, az a darab, ami hozzám került. Igaz csúnya fényes a porvédő. A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2014
Mondtam, nagy igény nincs, csak szóljon.
Eddig is ilyen csúnya porvédő volt, de a hálón át nem zavaró. Milyen magassal lehetne összehozni? Kétutasan működne?
Persze, lehet kétutas, nagyon szép a középtartomány.
Mekkora a kivágás? Én ehhez is ajánlom a napokban nézegetett Sony papíros magasat, csak ahhoz valami keretet kellene készíteni.
Gondolom a HA20-as hangváltómnál (amit rajzoltál) A magas pozitívja mehet a mély 560-as tekercse elé, a mélynél a kettő meg a negatív jelre és kész ?
Nem értem.
Bocsánat rajzon érthetőbb lesz mellékeltem.
(Bocsánat ezért a sok kérdésért csak nem szeretném elrontani azért van ez a sok kérdés, amúgy szoktam én ilyeneket csinálni). (Megjegyzés: A autobox hangváltója jó lett szépen szól.)
A magasat fordított polaritással kösd be.
Értem, köszönöm a segítséget akk hozzáfogok forrasztani
Sony 102? Ezt hol lehet beszerezni?
Sony 637-tel nem lehetne összehozni (van itthon 2)?
Jelölésekkel egy kicsit érdemes lenne foglalkozni.. Amúgy hangszórónál nincs igazából pozitív és negatív. Az egyik kivezetést is csak azért jelöljük + jellel, mert ha erre a másikhoz képest + feszültséget kapcsolunk, a membrán előre mozdul, és így könnyebb az egymáshoz képest azaonos vagy fordított fázist eltalálni.
A 637-re gondoltam. A kis 102-eset már régebben kivették az eladó sorból.
Ha akarsz hozzá ellenőrzött váltót, akkor gyorsan jelezd, mert holnap reggel kilenckor elviszik tőlem a hangszórót.
Ha nem gond, akkor igen.
Sziasztok esetleg tudna nekem valaki tervezni egy 3 utas hangváltó 50w 8 ohm ring 150w 8 ohm közép és 700/1400w 8 ohm mély hangszórókhoz ?
Te sem gondolod komolyan ,hogy ez elegendő információ egy hangváltóhoz , ugye?
Még annyira nem nagy gond.
mély: 1,0mH ferrites magas: 1,0µF + 4,7R
Ui: a doboz kicsi b-reflexnek, inkább maradjon zárt, a váltót is ahhoz igazítottam.
(#) bakaruha Biztos van aki megtervezi, de ahhoz szüksége lesz a hangszórókra dobozba építve, 20-30 munkaórára, és egy pár kiló váltóalkatrészre. A hozzászólás módosítva: Dec 30, 2014
Ha a 4.7 ohm -ot csökkentenéd pl 3.3 ohm-ra akkor az 1 kHz feletti rész 1-2 dB -el feljebb kerül ,és ezzel még lineárisabb lesz. Jól gondolom?
Amiket készen lehet venni azok felejtősek ? mert ugye nézegettem kész váltókat is.
Ha nem SAL vagy MNC vagy hasonló olcsóság, akkor működőképes lehet. Jól szólni valószínűleg nem fog, mert nem veszi figyelembe a hangszórók+hallgatók igényeit.
Szia ez nem gyerekjáték azért is kérdeztem hogy van e rá megoldás?
Szerintem arra már kaptál választ.
Ezek a hangszórók nem gagyi kategória szerencsére! azért is kérdeztem hogy mi lenne a legjobb megoldás de már rájöttem hogy ide komoly szakértelem kel hogy minden tökéletes legyen!
Sziasztok közben az merült fel hogy esetleg egy három utas aktív hangváltóval nem járnék jobban annak tudatában hogy van 3 Castone végfokom 1200/ 600/ és egy 200-as.
Egy aktív váltóval ki tudsz szűrni pár nehezítő körülményt. És nem nagy kunszt megépíteni sem.
Köszi!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |