Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Színes LCD + PIC

Témaindító: pici, idő: Feb 19, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   34 / 46
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Máj 14, 2014 /

A C2-05 NOKIA -ból származó kijelző adatai:

4850818 020NA02A

Van még egy kijelzőm, ennek sem tudom sem a lábkiosztását, és a kijelző vezérlő típusát.

Feliratok:

10192P02 0544GN
4850319
0511050021
(#) tiggersoft hozzászólása Máj 15, 2014 /

Sziasztok
Szintén Nokia kijelző...
C1-1, 12pólusu forrasztott fólia kábeles tehát nem a megszokott
Nokia csatlakozós. Eddig annyit sikerűlt kideríteni, hogy a
10-11 a háttérvilágítás. 1,4,9,12 gnd. Elvileg Epson-Seiko.
A maradék néhány kivezetés és némi infó a kijelzőről jól jönne.
(#) nagzso hozzászólása Jún 10, 2014 /

Sziasztok! Nokia 5630 xpress kijelzőhöz keresnék valami datasheet szerűséget. A kijelző típusa: H220QT02 V1, de megtalálható így is: 4850231
A hozzászólás módosítva: Jún 10, 2014
(#) Szabolcs91 hozzászólása Dec 2, 2014 /

Sziasztok!

Egy hőcserélő rendszer szabályozásán dolgozom. A kijelzéshez egy Raystar kijelzőt használok, RX12864D3-BIW, a vezérléshez pedig egy PIC18LF45K22 mikrovezérlőt. A kijelzőt sehogy se tudom szóra bírni. Sajnos a kijelző adatlapja nagyon silány és átirányit az LCD driver (ST7565) adatlapjára. A vezérlő jelek közti időzítések itt se találhatóak meg. Proteusba leszimuláltam az áramkört egy hasonló lábkiosztású LCDvel és addig próbálgattam az időzítéseket amíg a szimuláció tökéletesen működött. A valós kijelzőn viszont semmi sem történik.
Tudna valaki segíteni?Valaki már dolgozott ezzel a kijelzővel, találkozott ezzel a problémával?

Üdv,
Szabi
(#) Norberto válasza Szabolcs91 hozzászólására (») Dec 2, 2014 /

Szia!

Bővebben: Link

Próbáld meg a 61. oldalt megnézni, hátha segít.
(#) Istvanpisti válasza Szabolcs91 hozzászólására (») Dec 2, 2014 /

Szia!
Előrebocsátom, hogy ilyen kijelzővel nincsen tapasztalatom, de átfutottam a driver és az LCD dokumentációját. Van néhány kérdésem:
- 6800, vagy 8080 módban akarod használni? (L, vagy H szintet kötöttél a 31-es lábra)
- bekötötted a C1..C5 kondenzátorokat ?
- külső, vagy belső ellenállásokat szeretnél használni a V5 feszültség beállítására? (L, vagy H szintet kötöttél a 34-es lábra)
- ha ezek mind megvannak, akkor van-e valamilyen inicializáló kódod a driverhez? (általában nem elegendő a tápot ráadni és végrehajtani egy HW resetet, ahhoz, hogy működjön)
Talált nekem a gugli Bővebben: Link erre a driverre kódot, (az csak csel, hogy a fájl fejlécében KS0108.c szerepel, ez a fájl valójában az st7565p.c) az alábbi utasításokat küldi ki a HW reset után:

0xae //set display off
0xa2 //lcd bias select 1/9 BIAS
0xa0 //ADC select,NORMAL 0-->127(a0,a1)
0xc8 //com select,NORMAL 0-->63(c8,c0)
0x24 //RESISTOR RATIO
0x81 //ELECTRONIC VOLUME mode setting
0x21 //Set reference voltagel register
0x2f //power control(VB,VR,VF=1,1,1)
_delay_ms(5);
0xaf //set display on
0xf8; //set booster ratio
(#) andykaaa válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Dec 23, 2014 /

Hello,
Nekem is van egy ilyen kijelzom de meg nem talaltam ra semmi hasznalhatot.
Ha esetleg talaltal valamit, kozzeteszed ?
Elvileg en ChipKIT -hez szeretnem hasznalni.
Kosz
(#) GPeti1977 hozzászólása Jan 11, 2015 /

Használja valaki ezt a kijelzőt, én most ismerkedem vele.
Bővebben: PIC32 GUI

Lenne pár kérdésem róla, a Microchip én is tudom biztos te is tudod alapon semmi leírást nem ad róla mit is tud hogyan kell használni.
Elég drága de olcsón felépíthető, bár a kijelző lábkiosztása a kapcsolási rajzon nem mindenben egyezik azzal amit találtam kijelző típusáról, lásd pdf.
Például 3.láb GND az egyik rajzon a másikon meg LCD CS.
(#) Zsora válasza GPeti1977 hozzászólására (») Jan 11, 2015 /

Nem használom, de /LCD_CS nem szokott lenni a TFT kijelzőkön. (De ha mégis lenne itt, akkor azt úgyis le kelle húzni alacsony szintre, azaz GND-re.)
Még valami: látom hogy a TFT kijelzőnek 24-bites RGB busza van (RGB888), de az MPU csak 16-bites módban (RGB565) hajtja meg. Ahogy bekötötték (R5,R4,R3,R2,R1,R5,R5,R5), az nem túl szép színátmeneteket eredményez. Így sokkal szebb: R5,R4,R3,R2,R1,R5,R4,R3
(#) GPeti1977 válasza Zsora hozzászólására (») Jan 13, 2015 /

A valóságban tényleg így van, kimértem a panelt és a 3. lcd láb a PIC32 92. (RA.7) lába GND-n van. Összerakom valahogy olcsóbban, kijelzőm már van ezeket találtam hozzá:
Bővebben: SRAM

Bővebben: PIC32 board

A PIC32 board-ot lehett venni nem régen üresen pár száz forintért akkor vettem párat és felforrasztottam rá a PIC-et, így olcsóbban kijött.
Az LCD-k sűrű lábú szalagkábelétől sem kell megijedni, egy QFP - DIP adapter board levágott oldalára kell felforrasztani a szalagkábel csatlakozót, lásd kép.
A hozzászólás módosítva: Jan 13, 2015
(#) dcsabi hozzászólása Feb 7, 2015 /

Sziasztok.
A mellékelt kijelzőkkel "szemezgetek". Egy kicsit még távolállnak tőlem, de hamarosan veszek egy hasonlót. Jelenleg csak 4x20-as kijelzőket használok PIC 18F4550 és 18F8722-vel. A célom, hogy egy ilyen grafikus felület együtt működjön az említett PIC-es vezérlővel. Arra azért gondolni sem akarok, hogy a program mellett a PIC képeket grafikonokat kezel. Ezt úgy képzelném el hogy egy másik processzor (vagy esetleg a mellékelt cucc tudhatja is?) "kezeli a képeket, grafikonokat, változókat, amiket egy PC-s progival lehet szerkeszteni és feltölteni. A saját eddigi vezérlő egy RX-TX TTL vagy valamilyen vonalon kommunikálva megjeleníti az ábrákat szöveget, változókat...stb illetve a tuch is visszamegy rajta. Van-e ilyen dolog valahol, vagy csak nem találom, vagy tud-e ilyent valaki alkotni? Ha nem publikus minden részlete privátban is kereshet.
A hozzászólás módosítva: Feb 7, 2015
(#) ernosz válasza dcsabi hozzászólására (») Feb 7, 2015 /

Szia! Kb. egy éve foglalkoztam az LCD kijelzők PIC-es vezérlésével, de nem vagyok profi, csak olyan bitbarkács. Ennek az oldalnak a tetején írtam az FT800-as vezérlőről, amivel úgy gondolom meg tudod oldani azokat a feladatokat amiket említettél. SPI-n kell küldeni a kijelezni kívánt parancsokat, adatokat, és a képgenerálást a vezérlő elvégzi, ha jól emlékszem 480x272 kijelző, 3x8bites színvezérlés.(Tud hangokat is de az nem érdekelt.) Van potméter, tolópoti, kijelző sáv, mutatós műszer, grafikon, alkalmas szövegek, és értékek karakteres megjelenítésére is. Valahol olvastam, hogy már lehet olyan kijelzőt is venni, ami eleve ezzel a vezérlővel van szerelve, tehát csak egy táp, és egy SPI vonal kell a használatához. Az ára nem összevethető azzal a kínlódással, amit az FT800-hoz szükséges panel elkészítése jelent. Egy éve megálltam ezzel a témával, (nyák) de azok a funkciók amiket említettem azok működtek-működnek, csak nem volt több időm vele foglalkozni. Keress rá a neten!
(#) dcsabi válasza ernosz hozzászólására (») Feb 7, 2015 /

Első nekifutásra az adatlapba néztem bele. A chip bekötése teljesen megfelene a kivánságomnak. A parancsokat lehet tanulgatni meg próbálgatni egy darabig...A panelt illetően, tényleg nem egyszerű házilag megcsinálni. Ha le is gyártatom (ennek bizosan nem állnék neki) a beforrasztás nem egyszerű. Használok TQFP80 tokot, 10-ből egy általában kuka vagy kimelegít, utána 50 % esély a következőre. QFN8-al is kinlódtam már, ot 50-60% körül volt a siker. Nekem is pontosan 480x272 4,3" vagy 5" méret kellene. Első nekifutásra nem találtam ilyen kész cuccot. Nekem egy kicsit konkrétabb dolog kellene, ahhoz közelebbi, amit írtam. Pl: most elsőre nem világos, hogy hogyan lesz egy spi kódokból kép? Van-e ehhez forrás generáló PC program? Nem igazán akarok egy kép vagy grafikon megszerkesztésére több hetet szánni. Amit beillesztettem kép, az is valami hasonló elven működhet, a megszelidítés gyakorlata ott mégjobban homályban van számomra. Egyébként köszi...
A hozzászólás módosítva: Feb 7, 2015
(#) ernosz válasza dcsabi hozzászólására (») Feb 8, 2015 / 2

Amikor belevágtam ebbe a témába, akkor egy EVE modult vettem, (ez egy komplett egység, vezérlő + 5"-os kijelző. - már nem tudom mennyibe került. Tudtam, hogy ezt a panelt nem tudom megcsinálni, mert nem volt ezzel kapcsolatban semmi tapasztalatom, ezért kellett a gyári.
EVE modul
Ezzel elég sokat kínlódtam mire sikerült elindítani. A kijelzőhöz használható függvény könyvtárakat nem sikerült megértenem, ezért az egészet megírtam magamnak. (házi barkács - de így legalább tudom, hogy mit csinálok) A grafikus lehetőségek nagy részét megcsináltam, ez hibátlanul működött, tehát csak bátorítani tudlak, hogy ha belevágsz, akkor viszonylag egyszerűen tudsz nagyon látványos kijelzőt csinálni - ráadásul az érintő képernyő is rendelkezésre áll. Ez nekem egy hatalmas lépés, és hatalmas élmény volt. (3210-től kijelzőtőé indulva Lehetséges, hogy a piacon már van többféle, ehhez hasonló kijelző is, de ezekről jelenleg nincs semmi információm. Email-re majd küldök egy pár képet.
Az SPI adatból úgy lesz kép, ( és elnézést kérek mindenkitől ha nem pontos a leírás) hogy a meghajtóban van egy "Display_List" memória terület, ebbe kell kiküldeni a parancskódokat, és a paramétereket 4 byte-os csoportokba rendezve. A parancs az előre programozott funkció, (a leírásban megtalálható), a paraméterek, koordináta, méret, pl a műszer kijelzésnél, osztás, min. érték, max. érték, és a műszer mutatójának értéke. Nagyon látványos. Bitkép kijelzést nem próbáltam, grafikon van kb 4 féle, de ha Neked oszlop vagy vonalas grafikon kell azt is összerakhatod. Nem kell forrás generáló program, egyszerűen parancs soronként írod le a grafikus feladatot. (Én CCS-C-ben írtam.)
A meghajtónak csak annyi "hátránya" van, hogy folyamatosan kell küldeni a képtartalmat a frissítéshez, ami leköti az MCU-t. Bocs! Ez félreérthető. Az LCD kijelző kép frissítését az FT800-as csinálja, csak a képtartalom parancsokat, adatokat kell küldeni, a kijelzőn látható adatok frissítéséhez.
(#) Zsora válasza ernosz hozzászólására (») Feb 8, 2015 /

Üdv!
Az FT800 (FT801) grafikus vezérlőbe lehet betölteni teljes 480x272 méretű 18 bites képeket is, vagy csak a lista alapján generált előre rögzített, paraméterezhető kütyüket (alakzatok, grafikonok, stb.) jeleníti meg?
(#) dcsabi válasza ernosz hozzászólására (») Feb 8, 2015 /

Graphic editor Valami ilyesmire gondoltam, Mellékelt link...Az informatika evoluciója már rég túlhaladott a pixelek egyesével vagy éppen tizesével való mozgatásán. Ha egymillió egyforma cuccra kell program, elfogadom ezt a módszert. De hobbi, félhobbi, esetleg kisvállalkozó aki megszállottságból ilyesmit csinál némi térítés ellenében, -illetve kis szériás 1-10-20db cucchoz nem ez a megoldás. Nem szívesen állok neki a homokszemek összerakásával várat építeni. A PC megcsinálja helyettünk. Ennyi erővel a hex filet is megirhatnánk "direktben" egy 10000 oldalas táblázat segíségével.
A hozzászólás módosítva: Feb 8, 2015
(#) source2 válasza dcsabi hozzászólására (») Feb 8, 2015 /

FT800 pont ezt tudja, amit linkeltél, csak itt nem az egérrrel rakod le a cucokat, hanem SPI parancsokkal. Vannak megadott "objektumok", pl csúszka, analóg óra, szövegdoboz, gombok, textúra, mindennek megvan a parancsa és a paramétere, pl csúszka, megadott a helyét, méretét, maximális értékékt és azt ahol áll "százalékosan" (integer értékben, és kettő aránya számít). Hibakezelést érdemes írni hozzá, nem szereti a rossz parancsokat bizonyos objektumok esetén.

A célja az EVE-nek véleményem szerint, hogy olcsón és egyszerűen le tudják cserélni a meglévő karakteres vagy grafikus monokróm kijelzőket. (pl orvosi műszerek, lift kijelző, termékinformáció kijelző, stb) Körülbelül erre képes, persze kihozható belőle sokminden, ajánlom a gamearduino 2, asszem ez a neve, ahol egész jó kis játékokkal mutatják be mire is képes a kontroller. Szóval a lényeg, hogy nem kell sokbites adatbusszal külső SRAM vagy SDRAM-al és GPU játszadozni, tervezni.

Azért persze megvannak a maga hátrányai is, ha nem "generált" képet szeretnél használni, pl egy bitmap képet háttérnek akkor már korlátokba ütközhetsz, attól függően mit szeretnél, hiába használja a 24 bites RGB vonalak, valójában az asszem a generált objektumokra vonatkozik, és az is 18 bites és dithering-el van 24 bit. bitmapok csak 16 bitesek, vagy palettásak, ami a mai okostelefonoknak hála, már elég csúnyak mondható és nem vonatkozik rájuk az élsimítás. Tehát összegezve ha képekkel dolgozol akkor erós 90-es évek érzésed lesz a grafikát illetően. Mondjuk ez talán picit igaz az egészre, de én nem vagyok nagy "dizájner" ilyen téren. Viszont, hogy ne csak rosszat írjak, ami nagyon tetszik benne az az élsimítás, és az alpha csatorna kezelése, akár bitmapnál is. Gyors, nem az van hogy 3-4 framet tudsz kirani másodpercenként, hanem 60-at is ha akarod és nem kell hozzá egy ARM-or használni, akár egy 8 lábú mcu-val is lehet kezelni.
(#) source2 válasza Zsora hozzászólására (») Feb 8, 2015 /

Hali

Csak 16 bites RGB565 bitmapokat lehet használni, 256kbájt méretű a GRAM, tehát egy kép éppen belefér. De ha egyedi betűket szeretnél használni akkor azok is bitmapként tárolódnak, tehát nem biztos elfér egy teljes kép, de tudsz RGB332 vagy monokróm (L8,L4,L3) képet is, az kevesebb helyet foglal. Ezt egy picit kevésnek találtam én is, főleg hogy úgy kezdik az adatlapot hogy 4Mbájt lináris memória, jah csak nagyrésze unimplemented, vagy reserved vagy regiszter.

Üdv
(#) dcsabi válasza source2 hozzászólására (») Feb 8, 2015 /

Köszi a válaszodat. Akár bíztató is lehet, habár egy kicsit kényelmesebb megldásra vágynék. Ha nem találok másik megoldást, akkor lehet, hogy rendelek párat. (Annyira belelendültem kész vagy félkész megoldások keresésébe, hogy bekaptam egy virust is közben. Okosan volt álcázva, két órába került mire darabokra szedtem és el tudtam távolítani.) Ezt nem egyszerű elkészíteni sem házilag. Nyilván a panel, azt le kell gyártatni. A cuccot meg felkészülten kell összeforrasztani.

Hali

Szerintem minden más megoldás, drágább és "bonyolultabb", itt még a nyáktervezés is egyszerű, mert nem kell keresztbe kötni a 24bites buszt, ha a csati olyan pozicíóba kerül rá, belülről mindent meg lehet cserélni. Ha nem akarsz qfn nyákot, akkor vegyél kijelzővel egybeépítettet, habár én nem javaslom, mert drágább és nem tudod cserélni a kijelzőt, ha találsz olcsóbban. Mivel exposed pad-es IC, házilag nem egyszerű, de javaslom a eurocircuit-ot, habár már kicsit drága lett, vagy a kínai gyártás (iTEAD studio), elsőre egész jó nyákokat küldtek, asszem csak egy volt rossz a 10-ből, de csak 26$ volt. Azóta nem rendeltem tőlük, mert munkahelyváltás volt és mostmár csak programozok.

Üdv

Ez valójában készen van? Csak éppen más a video (és tuch) kontroller? Ez így nem tűnik soknak. Szerinted ezt meg lehetne szelidíteni?TFT_4,3 A bal felsőre és a jobb felsőre gondoltam.

SSD1963, nem ajánlom, mert abba mindent pixelenként kell csinálni és 24 bites/16bites adatbusza van + vezérlőjelek, nagy fogyasztás, ehhez már nagy lábszámú vezérlő kell és lesz 3-4 frame/s frissításed.

RA8875 ez már egy fokkal jobb, de ehhez is érvényes az előbb leírtak, itt is mindent pixelenként kell neked számolnod, kalkulánod, habár van blockmásolás, karakterek belülről, ami kicsit segít, viszont kicsi a belső ram, így minden kép nem biztos belefér.

http://www.tme.eu/hu/details/mikroe-1430/starter-kit-ek-egyeb/mikro...lick/#, lehet van farnellen is, de chipcadnél biztos olcsóbb, nem ua 9500+áfa. De az IC 1500+áfa körül mozog farnellen, de már lehet máshol is lehet kapni, mikor én vettem akkor még csak ott volt.

Megjegyzés az ebay-hez, most lehet kapni, 2 hónap múlva lehet nem, vagy már nem ua verziót kapod, szóval csak óvatosan.
(#) source2 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Feb 8, 2015 /

Hali

Igen, szerintem is ez volt az alap, de más is gyártott ilyen "okos" kijelzőket, ilyenem is van, sokat nem foglakoztam vele sokat, csak tartalékterv volt, ha az 'A' megoldás nem működött volna megfelelően. Hasonlóan működik, asszem UART-ot használ, de van fejlesztőkörnyzet és írhatsz bele saját kódot is. Talán nem annyira egyszerű használni, mint az FTDI-t, habár az adatlapja neki sincs elárasztva sok fontos infókkal, pedig egyszerű használni.

Próbáld ki az FTDI-t, tölsd le a simulátort, ott ki tudod próbálni a parancsokat, ami a mintákba van, és láthatod miket lehet vele csinálni.

Üdv

A 4D Systems amit használ Uart, az másközel áll az én elképzeléseimhez. A mindennapi tevékenységem mellett nem tudok ilyen mélyre menni az aprólékos programírásba. Pl ha Uarton vagy RX-TX TTL vonalon a mester (Pl: PIC) a maga programja mellett soros vonalon "kezeli" az intelligens kijelzőt. Az intelligens kijelzőbe meg egy PC-s alkalmazás segítségével megszerkesztjük ésbeletöltjük az egész "SPI buszra szánt" programot, modjuk egy PIC-be. A PIC a soros vonalon megy egy jóval egyszerűbb módon, akár néhány byte segítségével kezeli az előre "megtanított" intelligens kijelzőt. A SOS-nél lévő 4D-s cuccok hasonlóak lehetnek, csak nagyon drágák. Voltak régebben ugyanitt az EA-kit cuccok, azok is hasonlóan működtek, csak azok is szemtelenül drágák voltak. Valójában valaki lelményesen csinált egy ilyen illesztő rendszert, és 3x annyit kér érte mint a kijelző maga. Innét már nem messze van egy kisebb PLC ára.

Ha jól értem, akkor neked statikus képek között kéne váltanod, elég annyi. FT-vel az talán körülményesebb, mert nem tud letárolni több képet, hogy betölsd indulásnál.

De ezt az uartos dolgot nem értem, a 4D annyiban különbözik, hogy az uartot használ utánna ugyanúgy vannak parancsok, meg paraméterek, az FT-ben SPI-n küldöd a parancsot nem UART-on ennyi, de ott is parancs aztán paraméter következik.
(#) source2 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Feb 8, 2015 /

uVGA III, egy VGA-s projecthez kellet, de végül másik megoldással lett, mert árba ua volt, viszont annak a megoldásnak már ismertem mindenét és kód is meg volt írva. FTDI-ből, meg kijelzős demo kit. uVGA eladó ha érdekel

Majdnem. Van egy saját fejlesztésű kis vezérlőm PIC18f8772 vel. Eddig 4x20-as kijelzőt használtam. Tobbra is a vezérlési feladat a fontosabb számomra mint maga az TFT kijelzés "külcsinje". Pl egy adott projektnél van 20-25 db kijelzéskép, ez lehet akár teljesen szöveg is, teljesen kép is, meg egy ábra grafikonnal változók beágyazva, tuch gombok, stb...
Ha PL van egy ábra,(kép) amin meg kell jelenítenem 4 válzozót meg egy menű gombot esetleg egy sor szöveget, ez uarton 8-10 bytba beleférhet, (itt is gondolom parancs, paraméter...) SPI-n mekkora terjedelmű parancs kell hozzá? Egy kicsit én a PLC-knél megszokott módon gondolom ezt.
(#) dcsabi válasza dcsabi hozzászólására (») Feb 8, 2015 /

Pontosabban, a video chip+TFT és az én PIC-em között van egy másik processzor. Ez a processzor kezeli az "objektumokat" spi vonlon a video chip felé. Ezeket egy PC-s segédprogival lehetne megszerkeszteni. Az én PIC-em meg soros vonalon néhány bytos parancssokkal meghívja az adott objektum csoportot. Tehát az én elgondolásom alapján a pár 100 vagy akár 1000-s nagyságrendű SPI parancssor a töredéke adattal kezelhető lenne.
Vagy valamit én értelmezek rosszul?

Értem, azért ehhez több dolog kell. Úgy képzeld el hogy, hogy van egy memóriaterület, ami 8k méretű, ez a display list, vagy command list, ki minek akarja nevezni. Egy parancs 4/8/'lezáró karakter' bájt hosszú, a parancsok egy makróval vannak definiálva, pl (C kód)

dl_start();
Clear(0,0,0);
Color_RGB(0x00FF00FF);
Rectangle(20,20,40,40);
display();
dl_end();

és ez törli a kijelzőt, beállítja a színt, kirak egy téglalapot és megjeleníti. (röviden), ha pl egy betöltőcsíkot akarsz akkor ezt hozzá kell adni:

ProgressBar(0,0,50,50,75,100);
cmd_Text(100,0,"abcdefg");

és ez egy kirakegy progress bar-t és egy szöveget. Nem olyan bonyulult, mondom én, de valóban nem árt egy közepes programozási, illetve PC grafikai alapismeret (pl openGL), arra hogy rendesen tudd használni, de minden csak idő és gyakorlás kérdése. Van hozzá elvileg szerkeztő kódgeneráló a mikroe oldalán, de a szimulátor is megteszi. (ua makrókat beveszi, ha az FTDI példából indulsz ki)

Üdv

Köszi a biztatást. Azt hiszem nem lesz mostanában időm ezt ilyen mélységben elsajáítani. Közben nem adtam fel, keresgéltem. A mellékelt Link szerint szerintem ugyanaz mint amire gondolok, csak egy kicsit drága. TFT_link
Következő: »»   34 / 46
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem