Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Lézershow építése

Témaindító: sportcipo, idő: Júl 21, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   122 / 138
(#) djseed1 hozzászólása Feb 1, 2015 /

Sziasztok.

Az NLS program is LPT porton keresztül működik? Mert olvasgattam a topikban és látom hogy NLS meg LPT port. Nekem valahogy nem megy. Az output hardware-t kell beállítani? Mert van ott két lehetőség, de leokézom és valami hibaüzenet jön ki.

1dfsdf.jpg

(#) Noo válasza djseed1 hozzászólására (») Feb 1, 2015 /

Ugyanúgy LPT porton megy. Pontosan nem emlékszem mit kell beállítani.
Itt van egy driver, lehet, hogy csak valami fájlt hiányol: Link

Vagy az eredeti helyről biztos le lehet szedni ami kell: Innen
A hozzászólás módosítva: Feb 1, 2015
(#) djseed1 válasza Noo hozzászólására (») Feb 1, 2015 /

Köszönöm.
Én arra gondoltam, hogy win7 64bit-el nem megy. Pld csak xp-vel. De a win7-en a popelscan se megy nekem. Az is valami driver hibát ír.
(#) Noo válasza djseed1 hozzászólására (») Feb 1, 2015 /

Mondjuk az sem kizárt hogy a 64bit ami gondot okoz.
(#) djseed1 válasza Noo hozzászólására (») Feb 1, 2015 /

De xp-vel is ugyanezt csinálja.
Letöltöttem ezt a 4 fájlt, de hova is kell őket rakni?
(#) epyn válasza djseed1 hozzászólására (») Feb 1, 2015 /

Próbáld meg ezt a verziót.
Bővebben: Link
Amit letöltöttél (1.7-es verzió) csak a dedikált USB vezérlővel működik(Framestarter Xpress)
A program (1.6.7) csak XP-n működik LPT porton DAC0832 IC-re épitett áramkörrel.
Nekem pl egy PCi port kártyás LPT -n is ment.(mivel nem volt alaplapi nyomtató portom)
A hozzászólás módosítva: Márc 22, 2015
(#) djseed1 válasza epyn hozzászólására (») Feb 1, 2015 /

Értem, köszönöm.

Szóval Win7-be nem is kell gondolkodni, hmm.
(#) epyn válasza djseed1 hozzászólására (») Feb 1, 2015 /

Meg lehet próbálni.De csak 32bit-en.
Tulajdonképpen,ha jól emlékszek én is w7-en használtam :
saját képernyő mentés
(#) djseed1 válasza epyn hozzászólására (») Feb 1, 2015 /

Xp-n működik, kipróbáltam!

Csináltam egy ilda tesztet, hát olyan, hogy szégyelném még felrakni is képet róla.
Valami nagyon el van rontva.
Először, ha megoldottam neki a megfeleő tápot, szerintem akkor már jobb lessz a helyzet , de biztos lessz hibája.
Hosszú menetelés lessz ez nekem.
(#) djseed1 hozzászólása Feb 2, 2015 /

Hello.
Megint kérdeznék.
A megfelelő tápfeszültség megoldásához csak trafót tudok a cuccnak szolgáltatni. Megfelelő e neki a trafó, mert látom inkább a kapcsolóüzemü tápról építik. Úgy gondolom a végfokoknak megfelel majd, de a lézerdiódákat mindenféleképen kapcsolóüzemüről táplálnám.
(#) epyn válasza djseed1 hozzászólására (») Feb 2, 2015 /

Teljesen mindegy miről kapja a tápfszültséget.
Az smps-eket a tömeg hely és költségek ill. az alábbi előnyök miatt használják ma már szinte mindenhol:
Rövidzár-,túláram-,túlfeszültség-, stb védettek és a kimenetük stabil.

Egy vasas trafónál ezek nem mondhatóak el továbbá ahogy emelkedik a leadandó teljesitmény úgy meredeken növekszik a tömegük is.
A 300VA toroid trafó majd' 3kg,mig ugyenez SMPS-ben 1kg körüli.

2x17VAC legalább 80VA trafót javaslok.
Ez pufferelve kb 2x 24VDC lesz ami megfelelő.
Ebből pedig előállitható stabkockákkal a DAC feszültségforrása is.
(#) djseed1 válasza epyn hozzászólására (») Feb 3, 2015 /

Pont ugyanígy gondoltam én is. De biztosabb vagyok mostmár, hogy egy hozzáértőbb véleményét is megtudhattam.
A legkissebb trafóm ami van az 200-250W körüli. (diszkófényben volt, 24V 250W-os izzót hajtott)
Úgy gondoltam, megtekerem kb 2x18VAC-ra, 1mm-es huzalból. Meglessz a kb 24V és ahogy írtad a többit elintézi a stabkocka.
A hozzászólás módosítva: Feb 3, 2015
(#) djseed1 hozzászólása Feb 6, 2015 /

Üdv.
Lenne mégegy kérdésem.

A galvóban az infra lednek milyen feszültséget kell adni, hogy jól és sokáig üzemeljen?
(#) epyn válasza djseed1 hozzászólására (») Feb 6, 2015 /

AGC áramkör táplálja.
Vagy meg kell nézni az adatlapját mi az üzemi árama és azt áramgenerátorral előállitani.
(#) djseed1 válasza epyn hozzászólására (») Feb 6, 2015 /

Hát nekem egyenlőre úgy múködött, hogy 12V és közte egy 100K-s ellenállás.
(#) epyn válasza djseed1 hozzászólására (») Feb 7, 2015 /

'hát' ha mükodött akkor?!?
Ezek a LED-ek egy ellenőrzött áramkörben dolgoznak,amit szuppper petike csinált egy adszurd.Vagyis nem is ő csinálta,ellopta mástól!!!!Tipikus magyar.
Ne várjál túl sokat a szervótól(amit tévesen PID-nek hivtok amihez semmi köze a maga 2 darab potmééterével és a silány önelégült tervezésével)
(#) djseed1 válasza epyn hozzászólására (») Feb 8, 2015 /

Hát telefon kamerájában látszik hogy világít. Ebből gondolom, hogy működik.

Miért is ne várjak túl sokat a szervótól? Nemértem.
(#) Djatis hozzászólása Márc 20, 2015 /

Sziasztok!

Adott egy régi nagyon szuper kis szoft ami dos alapú és a pc ben saját dac kártyája van.
Egy a baj gogy az x/y vezérlés jön csak ki és ez veszéjes mert diódát nem vezérel.
hogyan lehet megoldani ha a scanner kap figurát bármelyik irányba csak akkor kapjon a lézer vezérlést.
Valahogyan valami X és Y avagy mindkét irány figyelő áramkörre gondoltam ami aztán vezérel pl egy relét amin keresztül ad a tápról 5 voltot a lézermodulnak hogy csak akkor nyisson amikor ábra megy kifele.
Már átméregettem de sehol nem találok külön ilyen fesz kimenetet.
Előre is köszönöm.
(#) Szabi1 válasza Djatis hozzászólására (») Márc 21, 2015 /

DAC kártyának van kapcsolása? Szerintem FET-el kellene kapcsolni a lézert relé helyett, a relé az lassú. Kellene tudni, mikor milyen feszültséget ad ki a kártya, és hogy mint van ez az egész.
A hozzászólás módosítva: Márc 21, 2015
(#) epyn válasza Szabi1 hozzászólására (») Márc 22, 2015 /

Galvo scan fail monitor.Keress rá.Hasonló az elve illetve van ahol követelmény is.Figyeli a galvo erősitő jelét ha nem haladja meg a beállított szintet addig tilt(jelet ad a modulátorokak hogy kuss)
Vannak preciziós áramkörök ms-os késleltetéssel akár(eyemagic iris)
(#) sound.man hozzászólása Márc 22, 2015 /

Bővebben: Link Van egy ilyenem. Az a problémám, hogy ami van fehér motor, és ott van az a nem is tudom igazából mi az.. Amit forgat az a fólia szerű akármi. Az tönkre ment az enyémbe, viszont nem is ekkora hanem valamivel kisebb. Mivel tudnám ezt helyettesíteni? Arra gondoltam, hogy kis lézer pointernek az elejére való fejjel esetleg. Valakinek ötlete?
A hozzászólás módosítva: Márc 22, 2015
(#) Djatis válasza Szabi1 hozzászólására (») Márc 22, 2015 /

Üdv!

Sajnos nincs kapcsolása de egy ellenállás lábat találtam olyat ami negatívban műxik ha megy kifele ábra lenulláz a fesz rajta ha kikapcsolom a vetítést minusz 5 volt jelenik meg rajta a testhez képest.
(#) Djatis hozzászólása Márc 25, 2015 /

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni nagy bajban vagyok!
Van egy panelem ami beépített ábrákat tartalmaz stb mikrofon is vezérli mint egy normális dmx panel.
Csak ez egy léptetőmotoros scannerben volt a prociról sajnos le van csiszolva az írás de sehol nem találok rajta olyan x/y kimenetet amin kijönnének az ábrák persze a léptetőmotorokon már kijöttek mert egy ULN2803A vezérli őket a prociről.
De kérdésem az lenne hogyan lehetne erről kis feszes x/y kimeneteket varázsolni ?
(#) tybord válasza Djatis hozzászólására (») Márc 26, 2015 /

Szia !
Ezeket a DMX paneles vezérlőket csak csakis léptető motorok vezérlésére tudod használni, mert az uln ic egy bipoláris vagy unipoláris jeeket fogad a Procitól.
Amúgy Winbond Gyártmányú Mcu van benne amit egy kinai programózóval lehet Rx Tx-en írni olvasni, persze ha a gyártó le nem védte ezeket.
(#) epyn hozzászólása Márc 29, 2015 /

Sok éves a tapasztalat de most mégis kifogott rajtam a lézer...
Adott egy alu doboz.Nagy.
Ebben foglal helyet 23db actuator tűkrőkkel diffaktorokkal és egyéb.Saját tervezésű zenére dolgozó vezérléssel(nem publikus).
Plusz kettő galvo ami külső ILDA-ról megy.
Ezek a galvók kettő db sorba kőtőtt tápról mennek-24V-osok,SMPS.
Rendben vannak bekőtve a galvók műkődnek is szépen.
Csak hogy:
Az actuatorok egy külón 5V-os tápról mennek ÉS ha ez a táp áram alá kerül a rendszer megbolondul.
A galvók elkezdenek torzitani,mintha egy csodaszép főldhurok lenne jelen.Zajt vesznek fel.
Amint lekapcsolom az 5V-ost a jelenség megszűnik.A GND csillagban van bekőtve.Ahogy kell.
A lézer modulok (sok Watt) egyetlen 12V @30A tápról műkődnek ami nem szól bele semmibe.
Csak az actuatorok 5V-os tápja.
Őtlet?
(#) Djatis válasza epyn hozzászólására (») Márc 29, 2015 /

Üdv!

Ami nem publikus abból nekem kellene kettő
Vagy essetleg tudsz e átprogramozni léptetómotorra készült panelt hogy legalább legyen a procin egy x/y kimenet ?
(#) epyn válasza Djatis hozzászólására (») Márc 29, 2015 /

Üdv.
DC motorok az aktuátorok (útváltók) , az X/Y scannerek pedig galvók ILDA vezérléssel notebookról.(egy SD ILDA olvasót még tervezek bele)
Nincs léptetőmotor mikroprofesszor.
Az aktuátor saját tervezésű és egyszerű vezérléssel műkődik,szépen csendben.Addig amig a galvók nincsenek áram alatt vagy épp forditva...

Lehetséges hogy van valahol egy zárlat vagy a dc feszültség kikerül a dobozra és ettől bolondul meg a galvó erősitője.
Nem rég készült el a lézer és a tervezési fázis alatt nem volt gond,most jött elő.
Szétszedem és újra összerakom több figyelemmel.
Ha jól működik majd bemutatom egy videóval de nagyjából ilyesmi az enyém is.
(#) epyn válasza epyn hozzászólására (») Márc 31, 2015 /

Megtaláltam a hibát.
Az audio AGC-je és komparátora egy külön panelon helyezkedett el amit nyákcsatlakozók kötnek össze a vezérlés elemi részeivel.Volt egy rosszul beforrasztott csatlakozó ami a zavart okozta(feszültség alá került a GND pont) .
Még jó hogy a lézer modulátorok forditott polaritás és túlfeszej ellen védettek.
(#) tybord hozzászólása Ápr 21, 2015 /

Sziasztok!
Kicsit építgettem, vagyis már nem sok van hátra, RGB Mini Lézer Projekt.
20kpps Galvo
1w-os 445nm Kék
500mw-os 638nm piros
és 520nm még a kérdéses de remélem tudok jó árban szerezni.
(#) Zsooti87 hozzászólása Ápr 30, 2015 /

Sziasztok!

Vettem két 1W-os lézerprojektort kínából. Első projektoraim, eslő tapasztalatok és első szerelgetés. Van néhány kérdésem.

Egyikkel van egy olyan problémám, hogy a piros sugár baromi vastag. Három méterről van több is mint két centi. A zöld meg körülbelül 5mm ugyanott. Talán főként ez okozza a két projektor közötti lényeges színeltérést.
Szóval úgy döntöttem megnézem mit lehetne tenni vele és feldaraboltam. Ahogy néztem a beállítását, a kék dióda is csík alakú fényt ad, csak más szögben van a vöröshöz képest. Arra tippelek, hogy ha elforgatom a házban a diódát, akkor megoldódik a probléma. Odáig eljutottam, hogy a dióda egyedi aluházából az optikát kihajtottam, de még egy rézgyűrű is tartja a diódát. Van rajta két lyuk/süllyestés. Ezt milyen szerszámmal lehet meglazítani?
Következő: »»   122 / 138
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem