Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektronikában kezdők kérdései
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal!
- Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni!
- És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Lapozás: OK   2509 / 3984
(#) proli007 válasza BEMcorp hozzászólására (») Feb 27, 2015 /

Persze nem tudni mit és hogy számol. A 12V/3,1V-nál nem sok jelentősége van a dolognak. De így igazad lehet, mert nagyobb ellenállás érték fog neki kijönni..
(#) kisdever válasza Mircsof hozzászólására (») Feb 28, 2015 /

SZIA! Ez a három szin van rajta:fekete,fehér,barna! ezt egy rovar csapda elekromos részébol vettem ki mert füstölt gondolom ez a rossz. Ki szeretném cserélni hol tudok ilyet venni?
(#) kendre256 válasza kisdever hozzászólására (») Feb 28, 2015 / 1

Egy ellenállás nem kezd el magától füstölni. Ha beteszel egy újat, az is füstölni fog, ha nem keresed meg azt a rossz alkatrészt, ami elindította a füstölést. A füst csak jelzi, hogy valami más romlott el.
A hozzászólás módosítva: Feb 28, 2015
(#) kisdever válasza kendre256 hozzászólására (») Feb 28, 2015 /

Így néz ki amiből kivettem, ott a helye ahol meg van barnulva. mi lehet a rossz? Tud nekem valaki segíteni?
Köszönöm!
(#) nedudgi válasza kisdever hozzászólására (») Feb 28, 2015 /

A rovarirtó egyébként működik? Nem lehet, hogy az egyik áldozat távozott füst formájában? Az ellenállás mérete, és feltételezett értéke jogossá tesz némi barnulást az alaplapon, az ellenállás környékén.
Nekem nagyon fura a barna,fehér,fekete kombó. Nincs még egy sáv azon az alkatrészen?
19 Ohm még az E192-ben sincs.
(#) kisdever válasza nedudgi hozzászólására (») Feb 28, 2015 /

Ez van rajta nincs több szín! És ez füstölt lehet latni a vezetéken is ,szétszedve bedugtam és láttam _! füst! Lehet valamivel potolni? valami olcsó dologgal hogy müködik vagy nem?
(#) Leaslie hozzászólása Feb 28, 2015 /

Sziasztok!!
Lenne egy nagyon gyors ámbár számomra fontos kérdésem.
Szeretnék dry fóliás megoldással egy lm1036 os hangszínszabályzónak a paneljét elkészíteni.
Ámbár ide sajnos negatív maszk kell. Légyszíves tudnátok nekem segíteni, hogyan tudnám ezt megcsinálni ebből a pdf file-ból?
Sürgős lenne, ugyanis 12 órakor bezár az írószer bolt, ahol tudok fóliára nyomtatni

Köszönöm előre a válaszotokat / segítségeteket

Idézet:
„láttam _! füst!”
Ez magyarul mit jelent?

Ez egy filléres alkatrész. Az a dolga, hogy melegedjen. A vezeték szerintem attól pörkölődött meg, hogy hozzáért ehhez. A hiba valószínűleg máshol van, például a rácson összeérhet két szomszédos szál, vgy valami fémtárgy került közéjük.
(#) kaqkk válasza Leaslie hozzászólására (») Feb 28, 2015 /

Gimp ben szoktam invertálni a pdf eket , de szinte bármilyen képszerkesztő megfelel ami "beveszi" a pdf et

Bocs! Amikor bedugtam a hálozatba füstölt ez az alkatrész! Semmi más baját nem látok a lámpája világit...

A lámpa világítása független a rácstól.

Ez a model! Hol tudok ilyen alkatrészt venni és kb mennyi?

lámpa.jpg

(#) Leaslie válasza kaqkk hozzászólására (») Feb 28, 2015 /

Photosop 7.0 -ám van. Valami kis indulási alapot tudnál mondani hogyan tudnám invertálni az én kis pdf-emet?

Mindig azt írja ki hogy nem lehet értelmezni a behozatal parancsot, mert a fájlformátum modul nem tudja a fájlt elemezni

Már leírták előttem, hogy a hiba nem ebben az alkatrészben van. Ne akarj ilyet venni, ha rossz lenne nem füstölne/melegedne.
(#) nedudgi válasza Leaslie hozzászólására (») Feb 28, 2015 /

Garancia nélkül:
Az Acrobat Reader-ben állíts be 4-800 dpi export felbontást, jelöld ki a nyomtatandó területet, és másold a vágólapra. Importáld a képszerkesztőbe, ellenőrizd, hogy ugyanolyan felbontása legyen a képnek, mint ami az Acrobat Readerben volt. Invertálás, nyomtatás.
(#) Leaslie válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Feb 28, 2015 /

Köszönöm szépen!
(#) devergo74 hozzászólása Feb 28, 2015 /

Szeretnék venni egy akkumulátort fúrógéphez. Sajna nem nagyon vágom az akkumulátorral kapcsolatos dolgokat. Van kettő kiszemelt példány, az egyik 1,5ah a másik 1/2ah gondolom a nagyobb ah-ás a jobb? Csak elégé nagy az árbeli különbség, a nagyobb ah-sokkal drágább. Ér annyival többet, vagy sokkal tovább birja?
(#) Gabszi hozzászólása Feb 28, 2015 /

Sziasztok!
Légyszi segítsetek nekem. Adott egy DC 12 voltos RECO relé, aminek 200 Ohmos a tekercse. Kérdés az lenne, hogy mekkora kondi kellene ahhoz, hogy kb. 20 másodpercig húzva tartsa a relét a tápfeszültség megszűnése után?
Segítségeteket nagyon köszönöm!
(#) balint66 válasza morgo hozzászólására (») Márc 1, 2015 /

Heló ! a kapcsolás jónak tűnik ! kevés alkatelemmel ! de ez jó lehet egy időjárásközpont kijelzőjéhez is ?

35041012.png

(#) nedudgi válasza Gabszi hozzászólására (») Márc 1, 2015 /

Pontos típus, és adatlap ismerete nélkül 0,2 és 0,5 Farad közé saccolom.
Ilyen időzítést inkább segédtáppal és időzítővel olcsóbb megoldani.
(#) Gafly válasza nedudgi hozzászólására (») Márc 1, 2015 /

Igazad van, valószínűleg maga a kérdés butaság. Majd elmondja hogy mit szeretne ténylegesen...
(#) zenetom válasza nedudgi hozzászólására (») Márc 1, 2015 /

Képlet alapján is valami hasonló jön ki.
Viszont szuperkapacitásból inkább az 5V-osak a népszerűek, szóval mondjuk két 68000µF-os, min. 16V-os elko kéne párhuzamosan, legalább.
A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2015
(#) Gabszi válasza nedudgi hozzászólására (») Márc 1, 2015 /

Köszönöm szépen a választ, akkor nem is próbálkozok ezzel a kondis megoldással, beiktatok egy időzítőt.
(#) TFeco hozzászólása Márc 1, 2015 /

Sziasztok....szeretném a véleményeteket kérni...forrasztópáka állomás vàsàrlàs elött àllok,érdekelne FAHRENHEIT 28003 -as rol érdemes beruhàznom rà..? Weller-re sajnos nekem nem futja ( olvasgattam hogy az a tuti ..itt ott. ) , ha valaki tud ebben segiteni kérem irjon , de mas termek is érdekelne ami esetleg a 28003 as àrkategoriàba esik..és még jo is...persze fölleg cél lenne hogy alkatrész ( pàka hegy meg ilyesmi ) könnyen beszerezhetö legyen.
(#) nedudgi válasza TFeco hozzászólására (») Márc 1, 2015 /

Átmeneti megoldásnak jó lehet. Szaktopik.
A használt TCP-t nem sokkal drágábban lehet kapni.
(#) zoka hozzászólása Márc 1, 2015 /

Sziasztok! Egy kis mixert építek, ami tl072 smd ic-re épül. +/- 5V tápfeszültségről megy. Sajnos nem találtam meg, de érdekelne, hogy egy ilyen IC mennyi mA-t fogyaszt a + és a - ágon. Eddig 17 db ilyen IC lesz, ami már lehet, hogy jelentős fogyasztás...
(#) TFeco válasza nedudgi hozzászólására (») Márc 1, 2015 /

Köszönöm...átolvasok pár hozzászolást.
(#) nedudgi válasza zoka hozzászólására (») Márc 1, 2015 /

Az adatlap szerint egy erősítő maximális árama 2,5 mA.
(#) granpa válasza zoka hozzászólására (») Márc 1, 2015 /

Jól megnézted az adatlapját? Aszerint "supply current/erősítő 1.2-1.4 mA". Ha el nem néztem.
(#) Peet19 hozzászólása Márc 1, 2015 /

Sziasztok!
Egy egyszerű astabil-ból szeretnék csinálni egy automata ventilátor szabályzót aminek a bekapcsolási idejét az 1M Ohm -os potival lehetne szabályozni. A ventilátor üzemi ideje alkalmanként 10mp lenne. A kondik töltési idejét (R*C)*5 -el számoltam.
A mellékletben a rajzom gyakorlatban működne?
Előre is köszönöm a segítséget!

astabil1.png

Következő: »»   2509 / 3984
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem