Fórum témák
» Több friss téma |
Úgy emlékszem simán ki kell húzni hátrafelé, a két oldali műanyag sinben csúszik.
Tudnátok segíteni egy mosógép motorjának bekötésébe, Univerzális motor 2 kivezetés a keféké 2-2 meg az állórészé de hogy kell bekötni?
Mindent sorba. Van +2 vezeték a tengely végén lévő jeladóba megy oda ne köss semit.
szóval egyik vezeték pár a jeladóé nekem csak a kefék és aaz álórészé kell? Mert egyszer már próbáltuk sorba csak akor mindent semi nem történt csak levágta az órát
Valahogy csinálsz/csináltatsz rá egy tengelyt.
4 vezeték van.2 az állórész 2 a forgórész.A forgórészt sorba kötöd az állórésszel ilyen egyszerű.
Csak vigyázz,mert terhelés nélkül a soros motor szétpörgeti magát!
Igen azt elfelejtettem írni hogy csak egy pillanatra dugd be vagy tegyél rá egy toroid transzformátort.
Köszönöm szépen. Én is erre gondoltam, de sikattyúval megfogva és erre ütögetve is csupán pár millimétert sikerült hátrahúznom.
Üdvözletem!
Kérnék némi segítséget egy Whirlpool AWT 5098/4-900 mosógéppel kapcsolatban. A hibajelenség röviden: lényegében bármelyik programot elindítva néhányat fordít a motor lassan, aztán viszont nem szív vizet, hanem megáll. Néhány hete kezdődött a dolog, akkor még a program egy részén végigment, forgatta is a programkapcsolót, csak azután állt meg. Mindenféle hasznos ötletet köszönettel fogadok!
Elsőkörben a motorszénkeféket és atachogenerátort nézd meg.
Levettem az oldalát, a motor csatlakozójának saruját megtisztogattam, mert oxidált volt kicsit, illetve a fűtőelem egyik vezetéke is le volt szakadva (gondolom, a mozgástól), azt rögzítettem.
Most úgy néz ki, hogy működik, beszívta a vizet, illetve elindította a programot, és már odébb is tekerte a programtárcsát. ---- Aztán egyszer mégis megállt program közben, és ugyan centrizett majd leállt, de szerintem mégsem vitte végig a programot: a ruhák melegek voltak (tehát a hidegvizes öblítés elmaradt) és mintha a mosószer sem lenne kimosva belőle rendesen. A tachogenerátort merrefelé kellene keresnem, illetve hogyan néz ki, mit vizsgáljak rajta?
Üdv :
Próbáld meg a fütö betétröl lehuzni a fütö vezetéket ( ami sarus ) és megnézni müszerrel a fütöbetétet hogy nem szakadt e ha mutat valamit a müszer akkor annak 25 -26 Ohm nak kéne lennie , majd testhez képest is nézd meg hogy nem huz e át néhány Kohm -ot és utánna a termisztor -nak az ellenállását meg mérni , annak kb szoba hömérsékleten 30-40 Ohm között kell lennie Csak vigyázz ezeket a müveleteket fesz mentes állapotban csináld !! Üdv
Sziasztok
Tud valaki abban segíteni hogy a mosógépem miért csapja le az áramot. Valamikor már egyből bekapcsolásnál valamikor pedig vmelyik programváltásnál. Ez lehet fűőbetét probléma. Zanussi zwg 1100m mosógép típusa. Köszönöm.
Lehetséges hogy a bejövö zavarszürö kondi zárlatos a testhez képest vagy át üt ,de ha a fütöbetét lenne zárlatos akkor csak akkor jelentkezik ez a probléma mikor elkezd füteni .
Üdv
Sziasztok!
Édesanyám whirlpool awo d-41125 típusú mosógépe az alábbi képen látható hibaüzenettel leállt. a szervízleírás szerint ha jól értelmeztem ez valamilyen motor vagy tachogenerátor hiba. Tuda valaki segíteni, hogy konkrétan mit ellenőrizzek le, hol keressem a hibát? Előre is köszönöm!
Holnap megméregetem délután a fűtőbetétet, bár érzésem szerint nem a fűtéssel van a gond (szerintem a meleg ruhák abból származtak, hogy nem csinálta meg a hidegvizes átöblítést a program végén), én (nem szakértőként) inkább valami programvezérlő-hibára gyanakszom, esetleg a programtárcsa léptetőmotorjára.
Köszönöm a válaszokat!
Szia!
Első ránézésre szénkefe probléma. Elkoptak és nem megy a motor. Ezt a kódot rögtön bekapcsolás után csinálja? Ha elindítasz egy programot mit csinál? Elkezd e forgatni vagy dobja a kódot? Üdv, Palkó.
Szia!
Az NTC-nek 20kOhm körül kell lennie szobahőmérsékleten, a betétet testhez képest mérve 2MOhmos állásban, ha mutat valamit a műszer, akkor azzal van gond. Gondolom nem szakadt, ha melegek voltak a ruhák. Üdv, Palkó.
Mivel az alapprobléma az, hogy nem megy végig a program (különböző helyeken áll meg), ezért gondolom, hogy nem nagyon lehet köze a fűtőbetéthez...
Szia!
A programok elindulnak rendesen általában a centrifugálásnál jön ki, de ott sem mindig. Van amikor újraindítom a hiba után és akkor meg végigcsinálja a teljes programot.
Sziasztok,
Van egy viszonylag ú Electrolux mosógépem, ami olykor gondol egyet és a centrifugázást egyszerűen kihagyja a programból. Nem tudom a jelenséget ruhatöltethez, vagy programhoz kötni, viszont minden esetben centrifugál, ha utána kézzel megadom neki. Talán vezérlési probléma lehet? Üdv, Gábor A hozzászólás módosítva: Márc 2, 2015
Sziasztok!
Van egy eudora WA755 mosógépem.Az a jelenség, hogy mosóprogram elindításakor vizet engedi be, a szivattyú pedig azonnal nyomja is ki.Mi lehet a oka? Erre kérném a segítségeteket. Köszönöm. Panel tipusa: minisel 1400. Kód:546073200-01
Sziasztok! 2 év eltelt, a vízmelegítés ismét megadta magát. A forrasztás nem olvadt le a kapcsoló relé lábáról, mint korábban. Rászántam magam a relé cserére. Szobahőmérsékleten nem volt hajlandó bekapcsolni. Rá kellet csapni a mosogatógép elejére. Amikor már elérte a gép a 40C fokot utána már működött a relé. Kicseréltem most már rendesen kapcsolja a fűtést. Nem bírtam megállni, hogy ne szedjem szét az alulméretezett relét (125v). Mellékelem a képeket. 440Ft-ot megért.
A hozzászólás módosítva: Márc 2, 2015
Electrolux esf4150 vezérlőpanel: edw 1500 v-d-r
Sziasztok!
Van egy polar felül töltős mosogépem és az ajtózár zárlatos lett.Ettől ki ment a biztositék ellenállás az ajtó zár triakja.Az alkatrészeket kicseréltem és a gépet ha be kapcsolom akkor elöszőr a start gomb villog majd mint ha el inditottam volna ki áll,hogy nincs be csukva az ajtó és ki áll hibára.Persze az egész folyamat alatt a start gomb folyamatosan villog és semmit nem csinál. A segítségeket előre is köszönöm.
Szia! Meg oldódott a probléma, tegnap szereztem egy program kapcsolót, MÉH telepről, 300ft. , igaz az egy minimat volt, kipróbáltam mikor haza értem, adtam a szinkron motornak áramot és teljesen jól működött. Azért nem azt tettem be mert annak a típusnak közbetétess a tengely vége, szét szedtem a kapcsolókat és ami a képen van azt az oldalit rá tettem az enyémre. A képen be jelöltem a hibát hátha tudok ezzel segíteni másnak is. A fehér fogaskeréknek meg kopott a végén a csap meg a persely és így át lépett a fogaskerék. Köszi a segítséget!
A hozzászólás módosítva: Márc 3, 2015
|
Bejelentkezés
Hirdetés |