Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Szünetmentes táp javítása, élesztése
Témaindító: Thomas10100, idő: Aug 13, 2006
Témakörök:
Elnéztem egy biztosítékot, a töltőáramkörben halt meg egy. Kicserélem és beszámolok az eredményekről. Ha megint lehal további diagnosztika kell. Lehet hogy csak 1 hónap múlva lesz ez, mert egy Littelfuse 5A 125V ment ki, amit csak Kínából tudok venni úgy hogy meg is érje (itthon 2x drágább+posta). Az ilyen kategóriájú nyákba szerelhető biztosítékok legjobbja szerintem, nem szeretném gyengébbel helyettesíteni.
Sziasztok
Egy FSP 800-as szünetmentesselküzdök és nem találom a hibát. A hiba röviden: lemetült az aksi és úgy ketyegett még 4 honapig hogy rosz volt az aksi, ezután aksi csere és lásss csodát müködik az első áramszünetig ami kb 5s volt. Azóta rövid ideig müködik (20s) és utánna 5 perc semmi, aksi le várok 5 percet majd viszadugom ésismét 20s müködés és semmi. Van valakinek ötlete?
Szia.
Esetleg az aksi már alapból rossz. Lehet hogy már régóta állt a boltban. Szünetmentes aksit vettél vagy riasztóba valót? A hozzászólás módosítva: Jan 28, 2015
riasztobavalót de most egy vad újról tesztelem, lehet hogy az áramleadása gyenge?
Na ott a hiba. Sok ampert kellene leadni rövid időn belül. És azt meg nem tud. Ezért áll le a szünetmentes.
De most konkrétan csak az elektronikavan rajta, még a trafó is levan húzva. Illetve most ráadtam a szünetmetesaksira egy labortápot és azzal sincs áramfelvétel, semmi csak amit az aksi felvesz.
Hamarosan feltelepítem a softvert és megnézem a beállitásokat.
A leadott amper számít. A riasztó aksi 0.5A körül tud leadni. Mig a szünetmentesnek 1.5-3.0A közötti kell.
A hozzászólás módosítva: Jan 28, 2015
De áramfelvétel relatív nincs vagy cak csekély. Az elektronika(relék és vezérlő)n vehet fel sokat.
Siker, ha jólsejtem ha aksi merülés álltal kikapcsol akkor csak akkor lehet visszakapcsolni ha teljes feltöltött állapotban van az aksi, most 10%-on van ás simán müködik nem kapcsolgat ki.
Bocs, elfelejtettem mondani, hogy az akksit egy kb. 47 Ohm körüli ellenálláson keresztül add rá mert a biztit kiverheti az üres elkóra folyó áram. Nem szikrázik, és pár másodperc után kiiktatandó. A mi kisebb gépeinkben 3-5 5A-os van párhuzamosan, és ha abból csak 1-2 száll el sajna nem mérhető egy ilyen akksi felrakás után (A mienk ilyen). Tehát ellenállással told rá a sarut!
Joe PS.: Mousernél láttam biztit 1,5 € körül van +posta A hozzászólás módosítva: Jan 28, 2015
Sziasztok! Kaptam egy szünetmentes tápot, pontosabban a maradványait... Működik, de hiányzik a feltehetően előlapi panel. Az oda menő vezetékek közül a barna és a zöld volt összetekerve, így bekapcsol, ha szétszedem őket, akkor leáll a táp. Típust nem tudok, csak annyit, hogy a panelra az van írva, hogy: IPS-CTL-013 REV.:01 CODE:12. Szeretném beüzemelni, egy kapcsolási rajz kellene, legalább az előlapi panel bekötéséről. Az előlapi panelhez 6 vezeték megy, a táp lelke egy SG3524-es IC, ez mellett van benne még 2db LM324, egy db LM339, és egy TC4081. 4db FET van benne, IRFZ44V típusúak. A táp valószínűleg tud RS-232 kommunikációt, látszik, hogy a csatit kiforrasztották. Aki tud az előlapi panel felépítésében/bekötésében segíteni, kérem ne fogja vissza magát.
A hozzászólás módosítva: Feb 24, 2015
Szereztem egy akkuhibás PowerMust 800usb szünetmentest
Tesztnek rákötöttem 3db 2Ah akkut(párhuzamosan) A szünetmentes működik, de amikor az akkuról üzemel nem stabil az áram, egy olvasólámpa a tesztalany és vibrál. Mi lehet az oka? Köszi!
Beszereztem egy multimétert
A szünetmentest hajtó akkukban 12.7 Volt van(feltöltve 13,5) A kijövő feszültség akkuról hajtva csak 160 volt A felvett áram az akkuról 0,7A üresjáratban egy 60wos izzóval pedig 3A Szóval az akkuknak bírnia kellene
Hali,
A Smart UPS 2000i javítási projektre visszatérve: A biztosítékot beszerelve sem javult a helyzet, süket mint az ágyú. Úgy döntöttem hogy nem költök többet a javítására, bontásra ítéltem. Van viszont egy SU1000INET típusú APC-m ami bekapcsolás után az öntesztkor internal UPS fault-ot jelez. A hibajelenség: amikor akkumulátor tesztelésre kapcsolna, a trafó egy nagyon furcsa és erőteljes búgó-zörgő hangot hallat (mintha egy elektromos fűnyírót indítanánk be), aminek következtében az egész szünetmentes letilt és a ledekkel hibát jelez. A tápot korábban megpróbálták már javítani, szemmel látható sérülés nincs rajta. Ami észrevehető az az új szalagkábel ami az előlapi panelhez vezet, a régi valószínűleg elszakadhatott. Egyéb cserélrt komponenst nem véltem felfedezni. A kérdésem a következő: találtam egy képet, ami nem pont ugyanez a típus, hanem kicsit újabb, de alapjaiban megegyeznek. Ami fontos rajta az a bordákra vezető fekete és fehér trafó kábel: http://obrazki.elektroda.pl/7443419800_1360346604.jpg Nálam ezek fel vannak cserélve, okozhatja-e ez a hibát? Valamint mi a legrosszabb forgatókönyv ha megcserélem őket, és kiderül hogy mégis jól voltak rákötve?
Sziasztok !tudna valaki segiteni?Szünetmentes tàp trafojànak mejik a bemenete ahova rà tudom kötni esetleg a 230 voltot.Ha valaki tudna segiteni az irjon.köszi.
Idézet: „mejik a bemenete ahova rà tudom kötni esetleg a 230 voltot.” A kimenete. Előfordulhat, hogy elé kell tenni egy ellenállást. Ez tápfüggő, mert úgy oldja meg az akku töltését, hogy csökkentett feszültséggel táplálja meg a nagy trafót.
De èn autós ràdió hajtàsàt szeretnèm megoldani vele.leheccsèges?bocsi a bemanete.
A hozzászólás módosítva: Márc 5, 2015
Lehetséges. Mindenképpen kell még utána egyeniránító, pufferkondenzátor és ha túl magas a feszültség, stabilizátor is.
Ez lenne a trafo.
Ez már rég nem ide tartozik. Transzformátor (információ) készítés Itt kb naponta leírják, hogy először kimérni a tekercsek kötését, ellenállásait, majd égővel rákötni a 230 V-ra a legnagyobb ellenállású tekercset. Ezután közvetlenül rákötni, mérni az üresjárati áramot.Ha kevés a szekunder feszültsége, lehet váltogatni a megcsapolásokat.
Máskülönben, hacsak nem ismeri valaki pontosan ezt a transzformátort, senki nem tudja megmondani neked, melyik két szál jó az 5-ös (hatos) csatlakozóból. A 3 vastag a szekunder.
Üdv! 3 db APC CS650 is itt van nálam parlagon, akkucsere után is új akkut követelőzik...
Ismeri valaki ezt a hibát? Villog a Replace Battery és csipog... Friss új akkuval és hálózattal kényeztetve és mégis.
Az új akku behelyezése után hagyni kell az UPS-t úgy 14-16 órán át tölteni az új akkut, utána elvégzi az öntesztjét, és onnantól már jónak kell lennie. Feltéve, hogy az új akku hibátlan és a csatlakozások is rendben vannak.
A hozzászólás módosítva: Márc 13, 2015
Köszönöm! Kipróbálom. Eddig rövidebb ideig volt a hálózaton és próbálgatva, mert ezt a csipogást folyton művelte...
Egy másik fórumon elkeserítettek, az van, amit sejtettem, spec kábel és progi, amiben nyugtázni kell, hogy nem a Józsi bácsi cserélt akkut, hanem a szenteltvízzel meghintett szakszervíz.
Amúgy meg el se lehetne rontani, semmilyen más fajta és feszültségű akkut nem lehetne belenyomorgatni, inkább lehúzás illata van a dolognak. Egy külföldi fórumon is írtak erről, akármeddig is a töltőn volt az új akkuval, akkor is csinálja a hibajelzést és akármilyen jó akku (új) van benne. Egyelőre nem küldeném jókívánságaimat a gyártónak... Vajon hány új berendezés állta, állja a helyét egy ilyen kis húzásnak? Az egyik, nálam landolt készüléken a szervíz ezt írja: Javítása gazdaságtalan... Persze, miért is néznének utána, az nem üzlet, újat eladni, hulladékba a régit. A hozzászólás módosítva: Márc 13, 2015
Gondolom AVR-es vezérlés van benne. Szenvedtem én is hasonlóval, nincs értelme. Ha megér neked annyi melót (vagy pénzt a tulajnak) akkor kell bele fabrikálni egy analóg vezérlést, és akkor örökös.
Ezt azért nem értem, mert a családban vagy öt APC szünetmentest használunk, és még van kettő a szekrényben használaton kívül. Ezekben évek óta én cserélem az akkut, megveszem a riasztós boltban fele-harmada áron, és kész. Sose volt ilyen jellegű problémánk, hogy ne fogadta volna el az akkut. Az újabb modelleket nem ismerem, de a régiekhez van kábelem, mindkét fajta, és régi szoftverem is.
Nem tudom okát, 3 darab is itt cincog, ahelyett, hogy rendesen működne.
Szereznem kell kábelt, hátha...
Vagy megcsinálod magadnak, nem túl bonyolult. Itt van egy elég jó gyűjtemény, hátha köztük van az is, ami neked kell.
A hozzászólás módosítva: Márc 13, 2015
Heurékli!
Szétszedtem és mit tesz isten? Ott volt egy 470µF 16V-os puposka kondika. Kapott egy normálisat, azóta meghúzza magát... Így van 3 db hadra fogható szünetmentesem! Ez ezek szerint egy típus hiba! |
Bejelentkezés
Hirdetés |