Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD monitor probléma

Témaindító: Squall, idő: Aug 14, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   208 / 313
(#) tothe válasza belfi2 hozzászólására (») Márc 13, 2015 /

Na ne. Elnézést a pontatlanságért. 214T a tipusa. Nem láttam az előlapot, el volt rakva. Azon írja. A táp 13,05 V-ot ad. A trafóknak mekkora kell, hogy legyen az ellenállása? Induktivitást nem tudom mérni.
(#) belfi2 válasza tothe hozzászólására (») Márc 13, 2015 /

Típustól függ. de mind nem lehet egyszerre rossz tehát kizárásos alapon amelyik nagyon eltér lefele irányban az a rossz. A lukas alkatrész pozíció számát azt add már meg , mert az egy stabilizátornak tűnik és nem igazán lehet lukas. Vagy ha ez a kettő is lukas akkor ...... nem tudom. de lehet olyan a típosa.
A hozzászólás módosítva: Márc 13, 2015

Nem az. De nem tudom honnan van, hogy lukas nem írtam lukast. Az a hátlapja fémháznak, most jut eszembe. Ahol belevilágítottam és akkor látszik a képből azon a részen. A trafókat lemérem és majd írok.

A kékkel berajzoltra gondolok ami zörög vagy én olvastam rosszul?
Ird már le a pozícióját!

ja értem bocsi S301 a száma. Bekapcsoláskor a megjelölt két lábán 210mV ra megy, azután pillanatra 0V, azután 4,91V miután felvillan. Biztos ez zörög. Neten S jelölés kapcsolót jelent. Bár attól, hogy csörög amikor ütögetem.

nn.jpg

Ok de én nem azt kérdeztem hanem amit Te kékkel jelöltél be! mert a kettő nem ugyan az.Az meg zöröghet mert egy úgynevezett rezgés / ütés / dőlés érzékelő. Végül is mindegy mert nem hiszem hogy itt lenne a baj, mármint ebben a panelben.

ja nem az. Azt hittem, hogy az az S301 van bejelölve. Amit kékkel karikáztam az egy ic. Most látom csak. Nem azt akartam, elnézést.
(#) tothe válasza tothe hozzászólására (») Márc 13, 2015 /

Az S301 jelűben csörög valami
(#) Andr3wJ válasza tothe hozzászólására (») Márc 13, 2015 /

Forgatható a monitor? Mert akkor az egy sima mechanikus elforgatás érzékelő. Gondolom a benne lévő golyó zörög.
(#) Puklee hozzászólása Márc 13, 2015 /

Üdv! Kaptam alkatrésznek egy Targa visionary típusú monitort. Most már felkapcsol, viszont egy vízszintes csík látható rajta, benne függőleges csíkokkal. Mitől lehet ez ? Hirtelen ötletem sincs, kábel, kondi, vagy valami más?

monitor.jpg

(#) Buvarruha válasza Puklee hozzászólására (») Márc 13, 2015 /

Hibás a kijelző, cserélni kell.
(#) Puklee válasza Buvarruha hozzászólására (») Márc 13, 2015 /

Szerintem megtaláltam az lcd-n van két panel és onnan mennek szalagkábelek magára a kijelzőre. a Függőleges oldalon, az egyik szalagkábelen van egy mélyedés.. Szerintem ez lehet, mert ha mozgatom, nyomkodom, akkor igaz picit de változik. Magyarán akkor vagy szerzek hozzá egy komplett kijelzőt, vagy használom így, esetleg eladom.
(#) Buvarruha válasza Puklee hozzászólására (») Márc 13, 2015 /

Így van.
(#) tothe válasza Andr3wJ hozzászólására (») Márc 13, 2015 /

Forgatható, jobbra 90 fokot. Biztos az lehet. Azzal akkor nincs baj.
Egyébként külső inverterből táplálva egy neont látszik valamelyest a kép. A jobb felső sarka erősebb ,mint akárhol.
(#) Laurox válasza belfi2 hozzászólására (») Márc 14, 2015 /

Köszönöm a választ! Vennem kell egy multimétert, nincs mese. Viszont ezen a tápon csak egy trafó van, vagy én vagyok láma... lehet, hogy ez egy "duplikált" változat?

932b táp.jpg

(#) Laurox válasza Buvarruha hozzászólására (») Márc 14, 2015 /

Köszi neked is!
(#) belfi2 válasza Laurox hozzászólására (») Márc 14, 2015 / 1

Hali!
Van ott több is a kép másik felén. Úgy értem a fonákján.
Csak egy tömben vannak elhelyezve.
A hozzászólás módosítva: Márc 14, 2015
(#) Laurox válasza belfi2 hozzászólására (») Márc 16, 2015 /

Hát a fonákját még nem néztem meg (Mármint a trafóét, nem a nyák-ét) holnap érkezik az ónszippantóm és akkor kiolvasztok mindent amit elérek! Na de félrehülyülve a téveséget:
Már megrendeltem 2 db ilyen tranyót az íbéjen, majdnem fillérekért. ( ) Ha mellényúltam a "diagnosztikával", akkor is jó lesz valamire.... Ugye?

Köszi a választ!
(#) belfi2 válasza Laurox hozzászólására (») Márc 16, 2015 /

Bocs egy kicsit félre érthető voltam . Nem tranyó hanem trafó . A forrasztási oldalon lehet jobban látni hogy ez két trafó.
(#) Laurox válasza belfi2 hozzászólására (») Márc 17, 2015 /

Szerintem meg én voltam félreérthető. Azt hittem, hogy a tranyó=trafó, de ezek szerint mi a beceneve? Tranzisztor? Na mindegy, kb 2 hét múlva megjön a trafó és akkor "okosabb" leszek. Nem kerül sokba, ha tévedtem.

Köszi!!
(#) belfi2 válasza Laurox hozzászólására (») Márc 17, 2015 /

Azt írod mind a kettőt meg vetted. Tegyél már fel egy képet mire gondoltál.

Képzeld, sikerült megcsinálnom a moncsit! a z inverter trafót kicseréltem és azóta csodásan muzsikál!
(#) belfi2 válasza Laurox hozzászólására (») Márc 17, 2015 / 1

Gratula!

Egyébként Tranyó=Tranzisztor. Trafó=Transzformátor
A hozzászólás módosítva: Márc 17, 2015

Még csak megrendeltem 2 db inverter trafót ,majd jön Kínából.... de azóta találtam itthon is egy belevalót. Majd a másik kettő jó lesz másra.

Lehet hamarább szét kellet volna nézned.

nem gond, amiből kiszedtem úgyis kijelzőhibás volt. samsung 930N-ben volt, de tök ugyanolyan.

Most már tényleg érdekel mit szedtél ki , letudod fotózni? Kétféle lappal gyártották ezek szerint.
A hozzászólás módosítva: Márc 17, 2015
(#) peze hozzászólása Márc 20, 2015 /

Sziasztok! Van egy HP monitorom (HPL1940),amin a bekapcsolás után Kb.2 másodpercre tökéletesen megjelenik a kép,majd kikapcsol.Mi lehet a gondja? Esetleg ezek bekapcsoláskor rávizsgálnak a fényerőre?
Előre is köszönöm! PZ
(#) belfi2 válasza peze hozzászólására (») Márc 20, 2015 /

Szia!
Teljesen lekapcsol, vagy csak a fény tűnik el?
A hozzászólás módosítva: Márc 20, 2015
(#) peze válasza belfi2 hozzászólására (») Márc 20, 2015 /

Szia! A "power" led világít tovább.
Következő: »»   208 / 313
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem