Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Autórádió (fejegység) problémák, kérdések, válaszok
Témaindító: angel83zs, idő: Máj 14, 2006
Témakörök:
Szuper, köszönöm a gyors választ.
![]() A hozzászólás módosítva: Márc 17, 2015
Nem. Akkor csak a szétszerelés marad.
Hogy mit akarsz, meg mit nem, a lőtéri kutyát sem érdekli. Az antenna kábelt úgyis át kell húzni. Nem hinném, hogy a táp is be volna húzva gyárilag, tehát azt is pótolni kell. Ha véletlenül nem vezérelné a rádió, egy erre szolgáló kapcsoló beszerelésével akkor is megoldható...
Nekem úgy rémlik, hogy ott van a kapcsolt szál, anno a mienkbe is került motoros antenna. Az antenna kábelre meg rakhat egy aljzatot és összedugja. Veszteség, de nem kell újrafűzni.
Sziasztok!
a tegnapi nap folyamán sikerült szereznem egy Sencor SCD-3404MR típusú CDs autós rádiót, akitől kaptam ezt a lejátszót egy Opel B-s corsa tipusú gépjárműve van és a problémám az hogy az ő autójában tökéletese működik a lejátszó, viszont az én Roveremben nem akar menni, pedig a bekötés ugyan az mint ami a lejátszó tetején található gyári bekötés, ötletetek esetleg van hogy miért nem működik az én autóban? és még annyit hogy a levehető előlap alatt a magnón találtam egy reset gombot, lehet hogy azt kellene megnyomni még a Corsában....??? előre is köszönöm a válaszokat!
Helo. Mérd meg, hogy a Te autódban megvan e a 3 alap csatlakozó pont. Test, állandó 12V és a kulcs által kapcsolt 12V. Ha ezek fellelhetőek akkor csak valami bekötési gond lehet. A rádió szabvány ISO csatlakozós, nem? Legalább is az Opelban az van, a Rovert nem ismerem.
Végülis... Bár én nem bíznék azokban a 20 éves rozsdaboglya kábelekben, ha már új antennát veszek.
Sziasztok!
Vettem használtam egy Blaupunkt Viking TMC 148 autórádiót. (Nem tetszettek a modern rádiók az "új" autómba, és a régi autóban beleszerettem a régebbi Blau rádiókba.) Az eladó azt állítja, hogy a rádió háttérvilágítása működik, csak összeköt két vezetéket, amiről fogalmam sincs mi lehet. Én a rajz szerint bekötöttem, tökéletesen működik a rádió, viszont háttérvilágítás NINCSEN, semmilyen. Milyen ötletetek van rá? Én ez alapján a rajz alapján kötöttem be...(Az előtte az autóban lévő Sony rádió jól működött!) Köszönöm előre is!
Az "A" csatlakozó "világítás" feliratú pontjára adj +12V-ot. Régi Blaupunktnál találkoztam olyannal, aminek csak így volt világítása. Egyéb rádiók inkább csak arra használják, hogy lejjebb vegyék a világításuk, ha ez él, hiszen akkor valószínűleg sötét van.
A hozzászólás módosítva: Márc 18, 2015
Sziasztok!
Van nekem egy USB-s fejegység, amiben YD 1028 végIC található, papiron 18W. Lehetne cserélni esetleg egy erősebbre benne a végfokot? Köszönöm!
Inhouse, köszi.
![]() ![]() ![]()
Az ilyen bekötésű szerintem ritka. Ha a kimenettel sorba van egy kondenzátor esetleg annak a nagyobbra cserélésével lehet némi hangerő növekedést elérni, esetleg kisebb ohm-os hangfalakkal.
A nagyobb teljesítményű végfokok kapcsolás technikája más. (bár szerintem a túlzottan nagy wattok sem reálisak. Egyszerűen azért , mert a tápfeszültség, és a hangszóró impedancia eléggé behatárolja. 12V táp 4 ohm hangszóró esetén max 20W a reális. ( az autós erősítők ott nyernek, hogy a 12V ból 20-50V-ot állítanak elő, és ez a végfokozat tápja.)
Mekkora kondit lehet beletenni? Ez az IC képes leadni azt a 18W-ot a 4 csatornán? Esetleg hidalni nem lehet? Elég lenne nekem 2 csatorna is. Autóban 4x45W-os cd-s Sony van, betettem az autóba kipróbálni, de azonnal vettem is ki belőle. Úgy döntöttem, hogy szobába, esetleg kertipartyk-ra lenne majd használva a fej.
Az ic -nek két kimenete van, így a négy csatorna csak két ic-vel lehetséges. Persze lehet hidalni, kérdés, az eredeti felállásban hány IC van benne? Hány fele van szétosztva? Az adatlapja szerint 13,5V 4 ohm esetén 13W , gondolom ezt hídkapcsolásban. vagy 2 ohm-os hangszóróval normál bekötés mellett 9W csatornánként.
1 db IC van benne. Csatoltam egy képet a cuccról, hátha az segít. A kondicserés dolog még mindig érdekel, ha megoldható. Nagyobb feszről hajtva, nem lenne nagyobb a teljesitmény?
Üdv!
El kell hogy keserítselek, de átverés a rádión a felirat. Ez a végfok az adatlapja szerint csak 2×6W körül tud 14V-on, hídban 18W körül (csatoltam a képeket). Ez egy stereo végfok, nem 4 csatornás. Valószínű a rádiódon a két jobb ill. bal kimenet egyszerűen közösítve van. Esetleg a képen a végfoktól balra lévő két kondit cserélheted nagyobb kapacitásúra, de csodát ne várj. Ez ennyit tud. Üdv! Tomi Ja és stereoba kötve 2 Ohmon(két 4Ohmos párhuzamosan) adja le a megadott teljesítményt, hídba kötve 4Ohm a minimum!! A hozzászólás módosítva: Márc 23, 2015
Köszönöm válaszod, akkor ez tényleg karcsú. Kondicserékkel mi fog változni? 40-ig lehet állitani a hangerőt, 4ohm-os 15-20W-os hangfalakkal hajtva még lehetne hangosabb, mert torzítás nem hallható, csak ha megdobom a mély kiemelést 2-3 dB-el.
Azt mondják az okosok, hogy RF kábel csatlakozási pont -3dB, azaz a fele jel oda. De szerintem nem lesz gond vele.
Idézet: „Kondicserékkel mi fog változni?” Elvileg semmi, azok a kondik méretezve vannak, szerintem felesleges cserélni őket. Amivel nyerhetsz, az a nagyobb érzékenységű hangszórók, ha ez nem megy, akkor fejcsere...
Szép Jó Napot Mindenkinek.
Segítségért fordulok hozzátok. Olyan gondom lenne h. a Magnóm nem kap áramot CD70 márkájú gyári Opel magnó. Nem rég vettem az autót, magánszemélytől, így reklamációnak nincs helye ![]() Már kettő hónapja nem kap áramot, a biztosítékok jók, kábelszakadásra gyanakszom,mikor elkezdődőt az egész egyszer kapott áramot ,egyszer nem. Valakinek valami ötlet vagy információ, relé lehet a bűnös, és az hol található. Már nagyon sok fórumba írtam, de sehol semmi válasz. Az autó egy Opel Zafira B. Előre is köszönöm a segítséget.
Segíteni elég nehéz.Magnó nem szól , mint hibajelenség. Ez azt is jelentheti, rossz a magnód. Egyik típusú szerviz. Rossz az autó vezetékezése másik szakember....
Igazából a magnó csatlakozójában kellene mérni egy terhelhető feszültséget, az esetleg eldöntené melyik a hunyó. (vagy egy másik , hasonló csatlakozású magnóval tesztelni.) Ha hol jó hol nem, a kábelek mozgatása is segíthet, de hozzáértés, műszer nélkül eléggé szerencse kérdése az egész.
Mértem már feszültséget is, de semmi, kipróbáltuk egy másik autóba, ott kap rendesen áramot, meg működik minden. Szóval fogalmam nincs h. hol mi lehet a gond?!
Köszönöm a Gyors Választ!!
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy ezek a mostanában kapható autóhifi fejegységekben van valami áramkör ami a tápfeszültséget megnöveli? Ha le van állítva a motor, akkor csak az aksi tápfeszültsége megy rá, például 12,5V, de ha jár a motor, akkor ugye 14V is mérhető. Tehát kell lenni valami áramkörnek, ami felkonvertálja a feszültséget, hogy mindig ugyanannyit tudjon teljesítményben. Mert, ha nincs, akkor álló motornál kevesebb lenne a kivehető teljesítmény. A szóban forgó hifi egy sony régebbi cd-s modell, amiben TDA7386 van. És az csak úgy tudná a ráírt 4x45W-ot, ha 18V-ról menne. (Végsősoron le lehet mérni az IC táplábán, de nem akarom szétszedni)
A hozzászólás módosítva: Márc 28, 2015
Nincs benne semmi ilyesmi, az akkufeszről jár a végfok. És úgy van ahogy gondolod, leállított motornál kevesebb a kivehető teljesítmény.
A 4x45W-ot sehogy sem tudja akkufeszről, elég megnézni az adatlapot. Elfogadható torzítás mellett 18W-ot tud 13,2V-nál (adatlap 3. oldal). Az IC táplábán nem tudod lemérni, ellenben a hangszórón igen, ha van szkópod.
Hát az elég gáz, PC tápról járatok most egyet, akkor az 12-12,5V-ot kap és annyiból gazdálkodik az IC is. Adatlap szerint 12V-ról kb. 4x15W-ot kapok elfogadható torzítás mellett.
Akkor ezek szerint óriási kamu ez a manapság elterjedt 4x50W körüli fejegységek. Én bíztam benn, hogy van bennük valami feszültség felturbózó kapcsolás, de akkor ez csak a külső végfokokban van (mert ott lenni kell). Viszont akkor a fejegységeknél egyszerűen az IC elméleti max. kimeneti teljesítményét adják meg? (Azért 2x10W is nagyot tud szólni megfelelő hangsugárzókról, a kocsiban meg azt használják még ki, hogy közelről van hallgatva) De eléggé szemét dolog, hogy ráírnak 4x50W-okat az már igaz.
Lehet 2 ohmos hangfallal, maximális feszültséggel tudná. De azért még mindig közelebb van a valósághoz, mint régebben a PMPO - nak hívott valami.
Segitsegek legyszi!
2001-es Sharanom van, regi kis navigacioval. Hiaba teszek be barmilyen cd-t, nem jatsza le. A kovetkezo feliratokat irja ki: de cd wordt gecontorleerd. Wachten A.U.B. er is een cd-fout opgetreden controleer de cd nem tudom mit jelent. Mit kellene csinalnom, hogy tudjak cd-t hallgatni? Elore is koszonom a segitseget!
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni,hogy van egy JVC KD-LH401 fejegységem,és az vele a gond,hogy van mikor normálisan be pörgeti a lemezt,de van hogy kézzel rá kell segíteni hogy el kezdje forgatni.Jelenleg le van véve a teteje és úgy férek hozzá a lemezhez.Volna ötlet hogy mi is lehet vele a baj? Előre is köszönöm.
Próbaképpen cseppents egy kis wd40-t a cd pörgető motor tengelyének a tövéhez a csapágyra
A hozzászólás módosítva: Ápr 11, 2015
Köszönöm István a gyors tippet,megpróbálom.
A hozzászólás módosítva: Ápr 11, 2015
|
Bejelentkezés
Hirdetés |