Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Tudna valaki (aki megépítette) egy összehasonlítást, véleményt írni az említett erősítők (JLH, Hiraga, B5) és a VF2 között?
Köszönöm.
Egy ilyen osszehasonlitas mindig nagyon szubjektiv lesz es ahany ember annyifele velemenyt fogsz hallani/olvasni.
Nekem az emlitett erositok kozul ketto keszult el eddig: az A osztalyu JLH es a B5 az ajanlottol eltero vegtranzisztorokkal ill. kisebb tapfeszultseggel. Nekem mindketto hangja tetszik de hosszabb tavon a B5 fog zenehallgatasra megmaradni. Ha kesz lesz a masodik B5-os erositom es be lesz dobozolva, akkor azt a JLH-val egyetemben szivesen felajanlom majd osszehasonlitasra/meghallgatasra ha valakinek ilyesmire tamad kedve, esetleg meghallgatna valamelyiket mielott megepiti, stb.
Sziasztok!
Végre valahára elkészült az ICD2-őm. 2 napig szívtam vele, de végül sikerült működésre bírnom. Az első képen a jobb oldalon lévő ICD2-őt az Ebayről rendeltem egy pár hónapja, a bal oldalon lévő pedig az általam épített. még majd egy kapcsoló jön rá, illetve megpróbálom valahogy feliratozni a dobozt. az utolsó képen pedig egy "bukott projekt" egy JMD programozó.
még egy két kép...
Nagyon szép lett, de talán kicsit kisebb felbontású képekkel is beértük volna. De már nem gond, csak a jövőre nézve írom.
Ügyes vagy!
Mennyi volt az Ebay-es?
kereken egy 10 rugó szállításal együtt. sajnos miután megrendeltem, azután kezdte el Norberto szervezni ezt a KIT-et, és ilyet mindenképpen szerettem volna építeni, márcsak tapasztalatszerzés miatt is. De sebaj így kettő van , valszeg az egyiktől megválok.
Sziasztok!
Ha már "ki mit épített", akkor csatolnám képen a tegnap előtt elkészült TL hangfalaimat.
Nagyon szép munka s biztos jó a hangja is! (én sem kedvelem a basszus nyításokat, látom Te se)
![]()
Nem akarom elvenni a kedved, de a TL (Transmission Line) hangfalak lényege pont az, hogy nyitva vannak, egész pontosan egy méretezett cső szolgál hangfal gyanánt, amit annak hossza miatt általában összetekernek. Az ilyen kialakítás az alsó frekvenciatartományokban akár 6 dB-es emelést is biztosít. A hangfal igazán olcsó somogyis mélynyomóra épül, (2500 HUF), ennek paramétereihez lett számítva doboz; csatlakozóstól, ragasztóstól, magassal együtt kijött kb. 15e-ből a pár!
A hangja valóban durva, lebontja a házat. Nagyon mélyre le tud menni, több jön ki belőle, mint amire számítotam.
És természetesen köszönöm a dícsérő szavakat!
![]()
Nem veszed el ;op, csak a képen nem láttam, s a kettő nem fért össze, TL nyílt doboz s zártnak tűnt,..
Epp tegnap írtam egy hsz -ben, hogy,.. ![]()
Jó lett.
![]()
Üdv.
Nagyon jól néznek ki a hangfalaid. Azt elárulnád, hogy milyen hangszórók vannak benne :worship:
Nagyon jó lett
![]() Amúgy mivel vagy hogyad tervezted a dobozt?
Ejha nemsemmi.
![]() Biztos jól szólhat... A tervezés engem is érdekelne
Természetesen elárulom:
Somogyi Audio Line (SAL) SR2010-es a mély, http://www.somogyi.hu/jsp/folap.jsp?oldal=cikk&pozicio=01.03.01.06&...k=3168 és DTF-20-as a magas, http://www.somogyi.hu/jsp/folap.jsp?oldal=cikk&pozicio=01.03.03.01&...k=2655 Mindkettőt Győrben vettem. A hangváltó jóformán teljesen el lett hagyva, a mély a teljes anyagot megkapja, a magas hangszóró elé pedig be van téve egy 4.2 µF-os kondi, amit fénycső-armatúrákban használnak. A legszebb magasakat ezzel a kondival hallottam eddig. Még egy soros ellenállást be fogok tenni elé, picit soknak is érzem, de gyönyörűen cicereg.
Őszinte leszek, nem én terveztem a ládát.
Ilyen mélynyomók vannak a kocsimban is, és azokkal annyira meg voltam elégedve, hogy kimondottan erre a hangszóróra kerestem rá. Akkor találtam meg a készre tervezett ládát, amit végül is összeraktam. Megérte. Csatolok egy képet... A tervezésről itt tudsz olvasni: http://forum.terminal.hu/viewtopic.php?t=4493 Elméletileg itt lesz link esetlegesen a tervezőprogramra is, bár elég jól átbeszélik az elméletet. És rengeteg ötlet is van.
Kössz a linket!
Egész jól hangzik az hogy gyengébb hangszórókkal is jól szól... Nemtudod hogy mnc-kről volt-e szó? Mert nekem van itthon két 25centis eclipse2-esem, szivesen kipróbálnám ilyen hangfalban ![]()
Gery,
Az az MNC hangszoro elvileg akar jol is mukodhet egy TL dobozban (vagy zartban is), de sztem jokora meretek adodnanak TL-be! Egyebkent fura az MNC adatlapja ... az oldalukon a kep mellett megjeleno nehany adat tartalmazza az erzekenyseget. Eszerint a Te 25 centised erzekenysege: 92dB/1W/m. Ha viszont megnyitod az adatlapot, a felugro ablakban mar azt latod hogy 88.45dB/2.87V/m az erzekenyseg ... azert tudnak vmit az MNC-nel is ![]()
Nyilván a kisebb
![]() Különben felejtős ![]() ![]() ![]() Mind1 akkor mert mostmeg kocsihifibe fogtam bele szóval nemtom...Most megzavarodtam hogy micsináljak ![]() ![]()
Sziasztok!
Én a klónseregemet építem ki. ![]()
hy!
1 hozzászóláshoz is felrakhattad volna a képeket ![]() de amúgy csak így tovább az alkotással egész pofásak a cucaid ![]()
Nem tudom, hogy említették-e az MNC hangszórókat, annyit mindenesetre sejtek, hogy hasonlóan brutál eredményeket lehet elérni a TL típus használatával az MNC hangszórókkal is.
!De mindenképpen számítani kell, ehhez a már csatolt linken mindent segítséget megkapsz. Már az első hozzászólás tartalmazza a méretezéshez szükséges képletet, a többi paraméter a hangszóród adatlapján megtalálható.
Sziasztok!
kicsit bővítettem a HIRAGA-t. A tápegységébe bekerült a rengeteg puffer. Hangképében a következő változások adódtak tőle ehhez képest. Élőbb lett a hangja, ha lehet még precízebb, nyíltabb, és még több mélye lett. Valamivel közvetlenebb lett, de a JLH emberközeliségét még nem érte el. Még jobban betelíti a szobát a hangja. A kegyetlensége megszünt, helyett egy kiegyensúlyozott hangzásvilág jött. Abszolút nyugodtabb lett. Szóval csak használt neki az a rengeteg puffer kondi. Még annyi, hogy rendes vezetékek helyett kis csipeszes pilincka kábeleken megy a táp, sőt azon megy a hang kimenet is. üdv.: Zoli |
Bejelentkezés
Hirdetés |