Fórum témák
» Több friss téma |
Igen, USB-ről működik (és a legtöbb laptopban még a helye is megvan a kijelző fölött, csak nem építették be gyárilag).
Sziasztok! Szeretnék segítséget kérni, mert nem tudom mi lehet a baja a gépemnek. Van egy asztali pc-m, nvidia gforce 8800 gt-s videókártya, fujitsu alaplap, 4 gb rammmal, bár ebből csak 3,25-öt tud használni. Windows 7, 32 bites op. rendszer. Olyan problémám van, hogy szinte minden játéknál kifagy, kilép, legyen az régi vagy új. Olyan játékok sem futnak rajta, ami régebben simán ment. Többször újratelepítettem, különböző lemezekről, az eredmény ugyanaz.Memoria tesztet futtattam, azzal elvileg nincs gond, gpu teszt progit is futtattam és az rendszerint szintén kiakad, csak főkapcsolóval tudom leállítani a gépet. De valami gond van az egérrel is, mert folyamatosan klikkel, olyankor is amikor nem kellene (új egér). Ezért nem vagyok biztos, hogy a videókari a hibás, lehet, hogy alaplap? Vagy esetleg valami más? Már az őrületbe kerget, hogy a legegyszerűbb játékokkal sem lehet játszami. Ja, és az illesztőprogramok is frissítve vannak. Megköszönném ha valaki tudná, hogy mi okozhat ilyen hibát!
1., alaplapi kondik ellenőrzése, cseréje
2., táp próbaként csere 3., videókártya másik gépben próba...
Sziasztok! Van egy laptop ami bekapcsol pörög a ventillátorja is,jel viszont nem sok jön ki a képernyőre(vagyis semmi)
![]()
Valamelyik hozzászólásban olvastam hogy ha rávilágítunk az LCD kijelzőre akkor látszik ha van kép. Ha ezt teszed látnod kell ha van valami kép rajta.( ebben az esetben a kijelző világítása a ludas. Ha nincs kép ( és külső monitorral is ugyanez a helyzet )akkor a videokártya a ludas.
Ezek csak lehetőségeg, de hasznos lehet.
Köszönöm a hozzászólást! Este ki is próbálom. A rávilágítás az mivel? vagy emeljem a kijelzőt a közvetlen lámpatesthez? Na majd este kísérletezem. Ha a videokártya lesz a ludas akkor alaplap csere.
![]() A hozzászólás módosítva: Márc 24, 2015
Idézet: „A rávilágítás az mivel?” Egy zseblámpád csak van. ![]()
"4 gb rammmal, bár ebből csak 3,25-öt tud használni. Windows 7, 32 bites op. rendszer".
Szerinted miért? A hozzászólás módosítva: Márc 24, 2015
Szia.
Csak pár gondolat amit így megjegyeznék. - az alaplap gyártók le írják hogy milyen videokártyával megy megbízhatóan az alaplap - le írják hogy mennyi és milyen RAM - ot támogat (persze az oprendszer határai ettől még megmaradnak) - a frissítésekkel az a baj hogy menetőzben ugyanazon a néven újabb verziók jönnek ki amik apródólgókban különböznek az eredetitől de az épp elég is lehet.... - Ha már ilyen jellegű problémáid vannak akkor ott ütközés is lehet és még sok minden más is. ( klikkel az egér). - Ha már baj van egy gépel akkor érdemes talán alap gépről indulni ( vinyó, videokártya ,billentyűzet, egér) tesztelés céljából kicsit szórakozni vele..... szerintem ebből már el lehet indulni...... A hozzászólás módosítva: Márc 24, 2015
Köszönöm az eddigi válaszokat. Tudtommal azért nem használja ki a ramot, mert 32 bites az op. rendszer. Igazából az a problémám, hogy ezt így hirtelen kezdte el csinálni a gép. Egyik nap még jó volt, akkor utána kezdett szórakozni az egér. Kicseréltük, de nem változott semmi. Az illesztőprogramokból most a legújabbak vannak fönt, ez igaz, bár alapvetően úgy vettem észre, hogy a régebbieket jobban szereti, de mivel gond volt a géppel, így megpróbáltam frissiteni őket. Szóval, igazából az a gond, hogy ugyanezekkel a progikkal, hardverekkel kb. 2 évig gond nélkül futott minden rajta csak most szórakozik velem.
Csak hangosan gondolkodom, nem melegszik valami? (A por az egyik legjobb hőszigetelő)
próbálkozhatsz videokártya cserével is de egyre gyanúsabb lesz az alaplapi hiba is....
Nem lehet hogy mostanság tettél bele RAM-ot?
Sziasztok! Kipróbáltam rávilágítottam ,próbáltam kábelen keresztül is de semmi. Így gondolom alaplapi videók hiba.
Szia! Na a sokszori próbálkozás és cserélgetés után nehezen de sikerült a telepítés !Az utolsó csere ami történt az a BIOS elem volt és ezek után végig ment a telepítés (bár igen lassan tette a dolgát)! Köszönöm a segítségedet ! További szép estét kívánok !
Sziasztok! Találkozott már valaki hasonló dologgal? Telepítve lett a windows majd a driverek és a hang mikor meglett,mondom lejjebb húzom mert túl hangos, és elkezd visszakúszni a csúszka magától fúl hangerőre. Bármennyiszer is lehúzom megy vissza magától . Ez mitől lehet?
Melegedni nem melegszik nagyon, van rajta hőmérséklet figyeló progi, 74 foknál nem nagyon megy feljebb a videókari hője és a többi is jó. Porosnak nem poros, kifújtuk, Ramot sem tettem bele. Én is attól félek, hogy alaplapi probléma lesz, de púpos kondit vagy ilyesmit nem találtam rajta. Semmi szembetűnő. Mindenesetre köszönöm a segítséget és elkezdem nézegetni az alaplapokat.
Probléma megoldva. Így sztornó a kérdés.
Ja semmi különös,én sem tapasztaltam még ilyet.
![]() Letöröltem a drivereket,majd újratelepítettem ,most jó.
Tiszta dili ez a gép
![]()
Nincs kikapcsolva? [Fn]+Fxx gombokkal szokták.
Nekem van talonba egy régi P4 laptop, az szokott ilyet csinálni, hogy hol a touchpad, hol a billentyűzet, hol egyiket se látja. De az -valószínűleg- kontaktos csak. A hozzászólás módosítva: Márc 25, 2015
Sikerült, fönt jobboldalt van egy finom érintkezője olyan mint az ujjlenyomat olvasó. (tehát nem gomb).
A gépemen 32 bites Win7 Prof. fut (ASROCK B75M R2.0 alaplap, Intel Celeron G1630 processzor, 4 GB RAM, GeForce MSI N210 video kártya, 250 GB SSD).
Gondoltam egyet, kipróbálom a Win 8.1-et (MS-ről letöltött ISO). Azonnal az elején elakad a telepítés: a processzor nem támogatja végrehajtás védelmet. Az alaplap, a BIOS, a processzor támogatja ezt. A Bios-ban engedélyezve van: Advanced > CPU Configuration menu > No execute Memory Protection > Enabled Szerintetek mi lehet a gond?
Üdv!
Hogyan próbálod telepíteni? Frissítés, vagy tiszta telepítés, esetleg VM? Mennie kellene, esetleg egy BIOS frissítés kellhet neki. Én a tiszta telepítést ajánlom, ha nem úgy próbálod.
A probléma megoldódott (hátha valakinek még lesz ilyen problémája):
A Bios beállításban a "No execute Memory Protection"-t nem "Enabled"-re, hanem "Disabled"-re kell állítani. Még egyszer figyelmesen elolvastam a szöveget, és a "No" miatt pont fordítva kell beállítani. Mentségként mondom, hogy az Asrock Support javaslata volt a beállítás itt, a 4-ik pontban. Jól elszúrták. ![]()
Sziasztok!
Van egy olyan problémám, hogy a gép nem tudja mérni a CPU hűtő fordulatszámát (150000 RPM-et ír ki). Annyi változás van a gyárihoz képest, hogy a 4 PIN-es alaplapi csatlakozót átalakítottam 3 PIN-es sima csatira, mert kellett az, hogy a gép állítsa a CPU hűtő fordulatszámát. Állítja is, ezzel nincs baj, csak hülyeségeket ir ki. Mi lehet a baj? Mintha a PWM miatt hibásan jelezné vissza a fordulatszámot..
Ezt a "4 PIN-es alaplapi csatlakozót átalakítottam 3 PIN-es sima csatira, mert kellett az, hogy a gép állítsa a CPU hűtő fordulatszámát" dolgot nem értem.
A 4. csatinak pont az a feladata, hogy vezérelje a ventit. Ha 4pin-es alaplapi csatlakozód van, arra simán rá lehet dugni a 3pin-es ventit. Illetve fordítva is igaz, láb-kompatibilisek. Ha az alaplapad feszültséggel szabályoz (3pin), akkor csak rádugod a ventit és kész. Milyen "átalakítást" végeztél, konkrétan?
Pontosan, a PWM miatt hibás a viszajelzés. A 4 pines ventikben nincs megszakítva a PWM-el a fordulat visszajelzés tápja, a te esetedben pedig igen.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |