Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit gyűjt, retro cuccok
Van egy ennél jobb SHARP magnóm, majd azt is megmutatom, ha odajutok, mert kicsit koszos, el kell mosni plusz nem működik a felvétel sem. De most egy B46 orsós van az asztalon. Deck...hát...majd lesz valamikor, de hogy mikor? Nem tudom. Hidd el, egy 8-10 éves gyereket nem érdekel még a hangminőség.
Akkor inkább a B46, ha már választani kell. Mondjuk olyat meg én nem láttam belülről, bár gondolom, semmi meglepő, szokvány B4 mechanika, sztereó elektronikával. Minálunk sztereóként csak a B43 volt forgalomban. Olyat még szeretnék egyet, elfogadható áron.
Előző oldalon mutattam egy képet róla. Majd mutatok róla képeket, csak javítsam meg. Valamiért nem akar elindulni a motor. Valahol elakad a tápfeszültség. De már méregetek.
Közben elindult a motor. A biztosítékfoglalat volt kontakthibás. Érdekesen van megoldva a primerkör ebben a magnóban. A bal felső sarokban.
Én katonai híradástechnikai készülékeket gyűjtök (rádiókat, morze billentyűket), mellette rádióamatőrködéssel is foglalkozom néha.
Nekem van egy 1973-as audio keverő/erősítőm nevezetesen Kenwood ksq-400 Tökéletes állapotban, ki kell benne cserélnem 2db izzót illetve egy üveg biztosítékot
Néhány darab az utóbbi fél évben általam felújított, majd gyűjteménybe eladott retró készülékek közül..
A hozzászólás módosítva: Márc 31, 2015
.. és magnódeckek, rendesen felújítva-beállítva. Simán hozzák a jó könnyűzenei LP-k hangminőségét, a 90-es évek közepén gyártott modernebb szalagokra beállítva valószínűleg túl is teljesítik gyári specifikációjukat.
/Két oldallal előrébb tettem fel egy korábbi adagot is.. Idézet: „Simán hozzák a jó könnyűzenei LP-k hangminőségét” Bocs! Ez kizárt!
Nyilván milliós High-End hangrendszeren meghallgatva a nyomába se érne, ez tény - különben a stúdiók is ezt használták volna. Akkor fogalmazzunk úgy, hogy - az én rendszeremen, ill. lemezjátszómon - nem igazán hallok lényeges különbséget a magnóra vett, és a FLAC-ben letöltött lemez hangja között. Mindenesetre egyértelműen jobban szólnak így beállítva, mint ahogyan azt a régi felvételek, vagy a műsoros kazetták hangja alapján gondolná az átlagember..
Ez sem mai darab, de még működik..
A hozzászólás módosítva: Ápr 4, 2015
Na ez ám a valami. Talán nem is létezik manapság gyártott ilyen minőség. Tartósság és hangminőség szempontjából.
Igen, sokáig használtam ezt a típust, most javításra került hozzám.
Még mindig stabil darab.
Nemrégiben én is begyűjtöttem két darabot.
Én gyerekkorom óta Grundig mániás vagyok, egy kép a felújított R35 receiverről.
Továbbra is néhány Grundig...
A hozzászólás módosítva: Ápr 6, 2015
Már nagyon régóta nem létezik, legfeljebb professzionális célra gyártott berendezések között..
Nekem csak az ,,alaptípus", a CT-506 van meg, de arra se lehet egy rossz szavam sem. A gyári szíjakkal és motorral megy még, és egyáltalán nem hallani nyávogását. (Na jó, a görgő már nem eredeti benne..) A 90-es évek közepén gyártott kétmotoros-háromfejes Sony deckben már rég berágódott a motor csapágyazása, kátránnyá olvadtak a gumiszíjak és megrepedt két fogaskerék - az utolsó tette be végleg a kaput neki.. A hozzászólás módosítva: Ápr 6, 2015
Nekem is a CT-506 van, akkor nagyon régen vettem, amikor importálták. Príma, rengeteg üzemórával, de a gumiszíjak nálam elporladtak. Nem tudom beszerezhetők-e, de a beszerzési nehézségek és árak helyett inkább vettem egy CT-W850R használtat, mivel az csak 10e.Ft. volt. Kétkazettás, szalaghoz kalibrálós, komolyabb kategóriás, kiváló állapotú sok-sok évesen. Ehhez a tudásához képest ma szinte ingyen lehet hozzájutni, és ez az öreg masina mint az új olyan minden szempontból.
Nekem egy Aiwa R450-em van.
Az első fizetésemből vettem használtan. Remek formában van még mindig. (Nevezzetek szentimentálisnak, tudom, hogy van ettől sokkal jobb is de mégis........)
A Fakalapács borozóval szemben próbáltad a beszerzést? (Déli felett, Nagyenyed×Böszörményi)Vagy írj méretet, arra jártomban rákérdezek.
A hozzászólás módosítva: Ápr 7, 2015
Megértelek, nekem is van egy AIWA, már vagy öt éve be sem kapcsoltam, de nem adom el.
A Pioneer PL100 lemezjátszóhoz kerestem ott szíjat, nem volt, olyasmit mondtak, hogy nemigen tartanak gumiszíjakat. De ma mondta valaki, hogy Pioneer márkaszervíz van Budapesten, ott állítólag minden van, vagy beszerzik.
Köszönöm.
Itt egy tartós magnó. Új korától enyém. Magyar BRG gyártmány, MK25A típus. 30-35 éves, agyonhasznált, néhány fej és nyomógörgő cserével ma is tökéletesen működik. Fiam nyüstöli szórakozásból, agyonvághatatlan. Talán csak bomba tudná lebénítani.
A gumiszíja eredeti, tökéletes mint újkorában. Gyanítom, akkor a BRG gyártotta a világ legjobb gumiszíjait. Abból a korból semmi más szíj nem maradt meg mára eredeti állapotában. A hozzászólás módosítva: Ápr 7, 2015
Akkor Te mázlista vagy. Motor (nem a japán motorral szerelt) és a felvételi átkapcsoló garanciális időn belül is tönkrement többségében. Nem beszélve a kuplungról..
Én pont a Pioneer gramofonomhoz vettem ott (gumi)szíjat (igaz, jó pár éve). Lehet, engem is érdekelni fog a szerviz. Csak megnézem a típusát.
A kuplung tényleg elég gyenge konstrukció, többségének gyárilag túl erős volt a felcsévélése, aminek két következménye is lett. Egyrészt ennek semmi értelme, legfeljebb a méretpontatlan, szorulós kazetták nem akadtak el benne - cserébe minden szalagot gyorsan megnyújtott. A másik dolog, hogy az a dörzsáttétel sem sokáig bírta ezt a nagy erőkifejtést, és elkezdett csúszni, majd ledarálódni a recézett futófelületen. És akkor előbb-utóbb már pont, hogy túl kevés lett a feszítés, és amúgy normális kazettákkal is kezdett elakadni-szalagot bekapni. Mindkét probléma aránylag könnyen megszűntethető, ha a kuplungtárcsákat egymásnak feszítő rugóból lecsípsz egy-másfél menetet. Ettől hamarabb megcsúszik a kuplung, nem a gumi fog a műanyagon megugrani - és még szalagkímélőbb is. Persze a kor Polimer/Magna/Orwo kazettáit lehet, hogy így nem vinné rendesen; és az évtizedek alatt ledarált gumikerék problémáját sem oldja meg utólag.
A másik két gond itt pont nem fog fellépni, ez 25A típus. Ebbe került a japán hangszóró és motor (a beépített stabilizátorral). Jobban is szólt és sokkal stabilabban ment. Az eredetibe egy zsebrádióba való orosz hangszóró került, ami egyrészt gyenge volt, másrészt hajlamos volt megszorulni is. A BRG motornak meg a különálló panelen felépített fordulatszabályzó áramkör - pontosabban annak beállító potmétere - volt az átka, ezt kicserélve megszűnt a fordulatszám le-föl változása.
Sziasztok! Akkor pár képet én is felteszek a gyüjteményemről a teljesség igénye nélkül.
Írod a Polimer kazettát (szalagot). Erről jut eszembe, borzasztó katsztrófális valami volt. Öt perc alatt beszennyezte a fejet, annyira jött le róla a saját vasrétege. "Drop out" egyenletesség hiba állandó erős volt ennél a szalagnál, sztereo magnó keskeny negyedsávján már erősen hallható volt az állandó elhalkulás hangerő ingadozás. A Pioneer CT-506-on is, ami normális szalaggal tökéletes volt. Tehát biztosan nem magnóhiba amit írok.
És még szorulós is volt, gyakran vagy inkább mindig beszorult a lépcsősen tekercselődő szalag a tokba. Nem tudtam használni.
A Polimer kazetta új korában sem volt jó semmire. Manapság meg már csak vitrinben mutogatásra lehet jó. Had lássa az ifjúság ilyen is volt. De magnóba tenni tilos.
Azért ez nem egészen így van. A Polimer kazettákban BASF szalag volt a kezdeteknél. ( A verebek ezt csiripelték legalábbis.) Épp egy CT-506-ost használtam én is velük. Nem tapasztaltam ilyesmit. Pedig akadt jó pár Polimer kazetta is, amit azzal vettem fel. Jó, a legtöbb nem sima FE volt.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |