Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Igen, én is így vagyok. Párszor már csináltam hülyeséget (földelt áramkörnél földtől eltérő potenciálra a föld csipesz), bírta!! Elnézést azoktól, akik ezt a beszélgetést nem ide kívánják.
IOsys működik, nem? Az a lényeg. Amúgy csak a kijelző része mennyibe került anyagáron? Csak mert 1-2e huf-ért lehet kapni 3digites panelműszereket, én egy olyat hangoltam át.
Forrasztóállomás II Egyébként a bele nem volt meg a számítógép tápnak hogy trafót használtál?
1000 Ft volt a kijelző, saját kézzel akartam egyet csinálni, még tanulok. Még dolgozok az ügyön, mert külön nem jött össze.
A linket nézem. A tápot felrobbantottam túlterheléses módszerrel. Olyan jól sikerült, hogy a szikra lyukat ütött a burkolatba. Hehe nekem is ugyanígy néz ki az asztalon az a rész, csak a táp is egy átalakított PC táp. A hozzászólás módosítva: Ápr 10, 2015
Sziasztok.
Ebbe a forumba* nemsokat írtam idáig. hátha elfér.. mod * témába A hozzászólás módosítva: Ápr 12, 2015
Már hogyne férne el. Aranyos ez a kis erősítő, és tetszetős is. Gratulálok hozzá. Ha megengedsz egy apró megjegyzést, szerintem jobban nézne ki olyan szürke előlappal mint az oldala, vagy feketével, mint a műszer kerete. De ha direkt választottad a zöld színt, mert Neked az tetszett, akkor nem szóltam.
Szia!
Pofás darab lett, nekem nagyon tetszik, gratula! Belül nem fűtenek nagyon azok a csövek? A zöld szín picit tényleg furcsa, de nem vészes.
Szia!
Mondhatni egyáltalán nem. Néha úgyfelejtem egy egész éjjszakára.. Ha a kiszűrődő fényre gondolsz - a kijelző háttérvilágítása nincs burkolva. A hozzászólás módosítva: Ápr 12, 2015
Annyira ráindultam. hogy ezt kapta a barátom a szülinapjára. Ugyan kicsit last minutos volt az elkészülés de osztatlan sikert aratott! Szpesöl Tenksz* Kocsgab002 segítségéért !
mod: * Magyarul? A hozzászólás módosítva: Ápr 12, 2015
Nagyon jó lett
Az enyém is elnyerte végleges formáját
Szuper! Ez a lengyel cucc?
Nem, ez még az egyszerűbb.
Jól néz ki! A kapcsolási rajzát,vagy az oldalt ahol van meg lehetne tudni? Üdv!
Közben elkészültem a titokzatos kapcsolásommal ami természetesen a tavaszhoz méltóan egy óra
Picit továbbgondolva az előző furat szerelt órámat ezt most SMD-ben és RGB LED-ekkel készítettem el. Itt is mint az előzőnél 16F628 PIC-el készült a kapcsolás, de ezúttal megtámogatva 2db 74HC595 és 2db ULN2003-as IC-ékkel. A működése roppant egyszerű, még is picit bonyolult. Mivel 3 szín van, így külön kellett válogatnom a vonalakat, az egyik 74HC595 felel a piros és a kék szín vezérléséért a másik pedig csak a zöld színért. Mivel 3 szín van ezért 3x3 vezeték kell a Bináris óra adatainak színekben való megjelenítéséhez és persze az oszlop léptetés. A piros szín az 1.-es Shiftregiszet alsó 4 bitjén, a kék a felső négy bitjén és a zöld a 2. shiftregiszer alsó 4bitjén tárolódik. Az ULN2003-at gondolom nem kell bemutatni, szimplán kapcsoló és terhelés mentesítésként van benne, könnyebb volt mint 12 különálló tranzisztort elhelyezni és felszerelni a nyákra. Az oszlop infókat a PIC PNP tranzisztorokon keresztül juttatja el a megfelelő helyre, semmi extra, folyamatos léptetés és a feszültség kapcsolgatása. A színeket 10 másodpercenként egy véletlenszerű számgenerátor-függvény sorsolja ki, szóval mindig más.. Egy videó is készült a működéséről: DPTP System - SMD RGB Bináris óra Később pedig elkészítem hozzá a dobozát.
Kész a midi theremin előlapja!!
Nem vagyok rá a legbüszkébb, de az adott anyagokból délelőtt erre futotta!!
Azért a YAMAHA feliratot levenném róla.
Mivel Süni (a prototípus) jól működött, így készült belőle gyártatott példány is:
Tetszik, amikor valaki áldoz időt arra, hogy az alkatrészek felirata szabvány szerint álljon.
Láttam az interneten egy videót , apával (lajos1969) megalkottuk. Az alkotás videója katt ide.
Ügyesek vagytok. Itt egy használhatóbb megoldás.
Jó kis jármű! 35 éve a használhatatlan szovjet kishajómat ( amely a hajócsavar tömítetlensége miatt belefulladt a fürdőkádba) édesapámmal hasonló " szélhajtásra " alakítottuk át. Én faragtam a hajótestet hungarocelből, apám a légcsavart fából. Sok sikeres alkotást kívánok nektek együtt.
A hozzászólás módosítva: Ápr 18, 2015
DVD dobozát felhasználva, elkészült egy passzív előfok.
Hat bemenet, hangerő, fejhallgató és erősítő kimenet, hangerő szabályozás előlapról és távvezérleve is beállítható.
Hm... mit is mondjak... egyszerűen gyönyörű!
És passzív fejhallgató erősítő van benne. Na, erre varrjál gombot..
Elnézést, nem fogalmaztam pontosan.. Passzív nem a fejhallgató kimenetére vonatkozóan írtam. Látom érdemes konkrétabban fogalmazni, leegyszerűsítve látom félrevezető lehet. Idézet: „És passzív fejhallgató erősítő van benne” Ezt nem írtam, de lehet így s értelmezni, ha akarod.. A hozzászólás módosítva: Ápr 18, 2015
Gyönyörű lenne, de az LCD kijelző olyan benne, mint a karbon fólia egy ferrárin. Szép VFD kellene bele és akkor nagyon gyönyörű lenne bekapcsolva is.
Igazad van, lehet kapni VDF kijelzőt, ami pontosan illeszkedne az LCD helyére...
Na ez igen! Én is ilyenre vágyok, de bútorlapokból nem sokra megyek.
VFD kijelző ide vagy oda, de majd' kiszúrja a szemem, hogy nincs középen. |
Bejelentkezés
Hirdetés |