Fórum témák
» Több friss téma |
Ne haragudj, nem szerettem volna neked írni. Szerintem nem is történt ilyen. Csak a hozzászólásodhoz kapcsolódva volt mondandóm, bárkinek, aki olvassa.
Csak éppen 5 literes dobozba nem lehet egy ekkora hangszórót beletenni. Maga a hangszóró is elvesz kb 2 litert.
5+2=7?
Idézet: „Mi lehet a gond?” Leginkább az, hogy ez a kapcsolás még viccnek is durva Szerintem sem elméletileg, sem gyakorlatilag nem működhet...
Ennek az oldalnak én (is) a szerkesztője vagyok, de azért köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmemet! Az egyetlen ilyen témával foglalkozó blog/honlap, amely ilyen részletességgel tárgyalja a termoakusztikát. De ez itt Off és bocsánat érte...
Hangszóró2000 írta, hogy netto 5 liter, tehát bármi, amit beleteszünk az ugye hozzáadandó. Egyébként a hangszóró mágnese tényleg elég bika és nagy, de nincs 2 L. Ettől függetlenül köszönöm mindenkinek, aki segítő szándékkal hozzászólt a témához! A hozzászólás módosítva: Nov 3, 2014
Sziasztok!
Ennek valaki ismeri a paramétereit? FSB52605A-5603 köszi
Sziasztok!
Valakinek nincs meg véletlen a Bass Box Pro6 mert már letöltötem egy csomot de mindegyik csak tele szemetelte a gépem.
Szia! Ajánlom az unibox nevű egyszerű és nagyszerű progit. Én egy zenekari bassreflex ládát építettem a segítségével és tök jó lett. A reflex hangolást nagyon pontosan számolja.Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Márc 20, 2015
Köszönöm Tamás megvan az unibox jó kis progi csak az én hangszoróm adatai sajnos nincs benne.
Ha megvannak a hangszóró TS paraméterei, azt fel lehet vinni az adatbázisába (balra fent a tipusnév alatt). Utána már csa át kell írni a hangszóró nevét és jobbra, a választó listánál katt a "save" gombra... A többa szükséges adatot a(z) Unibox kiszámolja magának.
Üdv!
Szóval, hangdobozt szeretnék építeni, 2 utast, ezzel a méllyel és valamilyen tölcséres magassal, b-reflex kialakításbán, 30 Hz-re hangolva (ami a HA31 gyári ajánlása is) Hasonló kialakitásban, mint itt. Ezzel a magassal, tölcsér majd még alakul. A kérdésem. WinISD miért számol ilyen rossz átvitelt 50 Hz alatt, amikor gyárilag 60-84 literes b-reflex doboza ajánlják 30 Hz-re hangolva? WinISD ehhez 300! literes dobozt számolt.. Mellékletben ott a kép. Illetve, milyen hangváltót kellene használnom? (hozzáteszem, nem építettem még hangdobozt!)
A hangolási frekvencia nem egyenlő az alsó határfrekvenciával.
64 literes dobozban 30Hz-re hangolva 40Hz az alsó határ (töréspont), a képen látható módon. A programok számításai csak bizonyos függvényekhez és szűrőkarakterhez kiszámolt dobozméretek/hangolások, nem ajánlások. A hangváltóval akkor lehet haladni, ha megvan a tölcsér. Mindenesetre nehéz ügy lesz, mivel a magasról nem sok infó áll rendelkezésre, a mélyközépnél pedig vannak gyártási eltérések, körülbelül úgy, mint a Videotonnál. Azért megpróbálok majd segíteni, a mélyközépnél szükség lesz egy olyan szűrőre, ami csökkenti a 2-3kHz körüli, túlzottan nagy hangnyomást. Ehhez tudok mérések után egy körülbelül jó ajánlást adni. Ilyen magashangszóróm viszont nincs, azt majd hallás után kell hozzáigazítanod.
Na, például ezt sem tudtam.. nem nagyon vagyok tisztában ezekkel a dolgokkal, én "hangra" megyek.
De igazából bármit meghallgatok, ha esetleg tudsz / tudtok hasonló árkategóriában más hangszórót, ami jó lenne nekem, figyelek! ( 30 cm-es legyen , ha lehet, és 130 W-ot minimum viseljen el) Magas is lehet bármi, amit ajánlotok, csak tölcséres legyen. Ilyen végfokról lesz hajtva, +-45 V-ról. (A hifiben ez van.) Ami fontos lenne, a relatív jó mélyátvitel, (de gondolom ezekhez a gyári 13 cm-es meg a 20 cm-esekhez képest ég és föld a HA 31 is), meg a terhelhetőség.
Még igazából SAL SRP 4050-el is barátkozok.. tudom, hogy a sal sz*r, de 4500 Ft-ért darabja nem is olyan rossz ár.. és ugye nem audiofiil füleknek lesz tervezve.. szerintetek?
Nekem, ez nagyon bejött.
http://www.arwill.hu/termekek/elektroakusztika/hangszorok/hangfalba...70954/
Sokat kerestem, 5 közül ez lett.
Ezzel, jolmegértik egymást. http://www.cserebere.hu/termek/mnc-hangszorok A hozzászólás módosítva: Ápr 13, 2015
Igazából a többi hasonló árú hangszóró sem jobb, mint a H2000/Videoton. Legalábbis amikről én tudok. De ha van még ötlet, a többiek biztos kiigazítanak. A HA31 mélyátvitele nem rossz annyira, érzékenysége is van, a terhelhetőség nem annyira magas, de sokszor még a textilszélű PA célokra árult hangszóróknál is >50mm a lengőcséve mérete. Tehát nem is annyira vészes.
Remélem az STK még eredeti. Mert újat nem vennék, amióta a SANYO nem gyárt. Legalábbis az ONsemi gyártmányokon kívül (ami kimerül az STK404 és 433 különböző változataiban) a többi (pl. PMC) szerintem nagyon bizonytalan. Magasakat a többiek jobban ismerik, de szerintem ez az fs audio is használható lesz, mert ami biztosabb gyártótól származik, úgyis többszörösébe kerülne.
Valószínűleg sokkal jobban lehet nyúzni, de tény, hogy mély- és középtartományban is rosszabb a hangja.
4500,- tényleg nem sok érte, ha még egyben van. Ez az ortodnamikus AKAI és az MNC együtt nagyon mosolyogtató. ))
Tudom tudom, vagyis sejtem.. csak közben olvasgatok utána ezerrel, és találtam olyat, hogy a HA31 b-refflexben 40 Hz-en már 13 W-nál eléri az Xmaxot.. ez kissé zavaró, mert a 13 W a hifin kb 2-es hangerő. Nem 2-esen szeretném használni, és mivel főként house fog menni rajta, igen sok 40 Hz vagy azalatti hang kerül rá, és gondolom mocskosul torzít, miután eléri a maximális kilengést. Ezért jutott eszembe a SAL, egyrészt 40 cm-es, tehát (gondolom) valamivel jobb mélyátvitele van, meg talán kisebb hangerőn is adja ugyanazt a hangnyomást. Néztem youtube videót SRP4050-ről, szép mélye volt abban a dobozban, nem puffogott, nem kopogott.. szinte tetszett!
Természetesen eredeti! (kicsit öreg már, ráfér egy átkondizás, de nagyon szép hangja van még így is ) Nem ezzel akarok termet hangosítani, de amire használnám talán? elég. Szerk: Csak most viszont bajba vagyok hogy H31 vs SRP.. zavar az a 13 W-os Xmax-os dolog, de az sem tetszik túlzottan, hogy rosszabb hangzás. Ennyi a max keret sajnos, ebből kéne kihozni, amit lehet! Igen, egybe van, szinte újnak néz ki! A hozzászólás módosítva: Ápr 13, 2015
Az SRP mondjuk halkabb is valamivel, tehát több bemenőteljesítmény kell ugyanahhoz a hangnyomáshoz.
Elméletileg, ahogy nézem, a modellezés szerint 55W-ig lineáris tartományon belül marad a 31-es mély, ez maximum +-4,0mm-t jelent, 22Hz fölött. Magasabb hangolási frekvenciával tovább csökkenthető a kitérés mélytartományban. A +-6,0mm-hez tartozik a kb. 120-130W
Értem amit mondasz, de most már nem tudom mi legyen.
Az a "baj", hogy az erősítő tényleg leadja azt a 150 körüli Wattot, és jobb lenne egy akár kevésbé hangos, de jobban terhelhető hangszóró, mert esetleg illuminált állapotban odacsavar neki az ember, aztán kijön belőle a füst -na ezt nem szeretném-.. Meg a szemem előtt van az, hogy 10 alatt meglenne a 2 mély.. így talán még 30ból is kijönne az egész, ami elég kecsegtető. (ha meg picit halkabb, hát majd EQ-val kompenzálom. A Hifi +12 dB-el tud kiemelni 23 és 60 Hz-en..) SRP 4050 hol találtad meg a T/S paramétereit? Megtaláltam ugyan a gyári PDF-et, de én nem értem mi-mi..
Füst szempontjából hasonlóan reagálnak, mindkettő 50mm-es lengőcsévével készül. Ha torz a bemenőjel, akkor előbb-utóbb füstölnek. Mechanikailag nyúzható lényegesen jobban az SRP. Mivel a h2000 hangosabb, ezért kevésbé igényel nagy bemenőteljesítményt, de tény, hogy jobban kell vigyázni rá.
Na, nekem ez a mechanikailag jobban nyúzható dolog tetszik nagyon!
Sajnos észrevettem, ezzel a végfokkal 2 pár hangdobozt pusztítottam el (egyszer nem figyeltem, hogy 4 Ohmos és 100W a másik meg a saját, gyárija (elégett az egyik mély konkrétan + vitte a magasat is) Itt ez a vigyázás kevésbé menne egy házibuli alkalmával, attól félek. Valaki megnézi, "óóó ez még csak 6oson van, adjunk neki" aztán pápá.. Szóval most SRP felé húz a szívem, meg a pénztárcám is.. Eléggé elképzelhetőnek tartom, hogy ezzel lesz, még dobozterv is van (bár érdekes.. van 2db reflexcső, + egy lyuk a hátulján.. minek? Nagy dilemma.. Ja meg a váltó. Mivel tölcséres magas lesz, elég 1 kondi. Csak a mélynek kell egy váltó, ami csillapítja mondjuk 2000 Hz felett.. A hozzászólás módosítva: Ápr 14, 2015
Az SRP-vel közép nélkül nehéz elképzelni életképes hangot. Olyan alacsonyan az a magas nem használható.
Van olyan ismerős, aki sokáig használt HA31-es mélyeket bulihangfal célokra, és elégedettebb volt vele minden szempontból, mint az azonos méretű SAL-lal. A HA31 volt a szub a 30cm-es SAL alatt. Hogy aztán kinek mi tetszene jobban, azt én nem tudom. Ha az erősítő ennyi hangszóróval gondokat okozott, akkor biztos, hogy nem csak a hangszórók tehettek erről. Főleg, ha a magas is tönkrement, akkor nagy valószínűséggel torzításba volt vezérelve a végfokozat. A dinamikus tölcséres magashangszóró is legalább másodrendű szűrőt szeretne alacsonyabb keresztezési frekvencián. Szerintem. A hozzászólás módosítva: Ápr 14, 2015
Közepem még talán van is.
Énis valószínűleg elégedett lennék, csak félek, füst lenne a vége. Ezen a videónis közép nélkül szól, ha valami ilyesmit szólna én már örülnék. Első esetben, amikor elhalálozott, az a 4 Ohm miatt volt. 8 Ohm-ra ad le 150 W-ot maximum kivezérlésen, és 4 Ohm-os kapott közel maxot, ha jók a pufferek kaphatott 2-300 W-ot is kis időre, nem is bírta. A gyári meg.. a franc se tudja. Sima 775 mV-os jelet kapott EQ nélkül, de nem bírta.
Erre, inkább használt, autos subbcső, 2db és szétesik a ház.
Talán, http://olx.hu/hirdetes/surgosen-elado-egy-autos-passziv-szublada-ID...b94fa8 |
Bejelentkezés
Hirdetés |