Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD monitor probléma

Témaindító: Squall, idő: Aug 14, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   214 / 313
(#) Laurox válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Máj 13, 2015 /

Igen, ez nálam is előfordult már... de itt nem erről van szó, mert szépen leragasztottam ragszalaggal az LVDS kábelt, ahogy azt a gyárban is tették, anno.
(#) Laurox válasza Buvarruha hozzászólására (») Máj 13, 2015 /

Igen, és köszi!

Tehát: Csak "át kellett kondizni" a táp/invertert és a scalert is. Nagyon szépen muzsikál azóta a monitor, remélem ez így is marad!
(#) Dinoka válasza Buvarruha hozzászólására (») Máj 14, 2015 /

Szia! Megvan a megoldás, az inverter körben két smd tranyó volt a hibás, a FETeken nem maradt állandó a fesz ezért mindig lekapcsoltak.

A segítségedet és a tippeket köszönöm.

Üdv.
(#) Buvarruha válasza Dinoka hozzászólására (») Máj 14, 2015 /

És rendesen világít midnegyik cső? Már a gyáriakra gondolok, vagy végülis cserélted őket? Csak mert ezekról álandóan leszakad a kábel és megy ugyan, csak kicsit eszi az áramot és azért döglik az inverter (áthúz a nagyfesz).
(#) Dinoka válasza Buvarruha hozzászólására (») Máj 14, 2015 /

Rendesen megy mindegyik régi és új is. A régi csöveknél nem nagyon mertem a vezetéket feszegetni, de az újat hagytam benne.

Köszi még 1x.
(#) tothzsolt hozzászólása Máj 15, 2015 /

Üdv. Van 1 Lg Flatron W1946S monitorom, ami bekapcsolás után pár másodpercre elsötétül aztán pár másodpercre rá a led is kialszik. A tápjában nincsenek hibás kondik. Hol lehet a probléma?
(#) Buvarruha válasza tothzsolt hozzászólására (») Máj 15, 2015 /

Elég jellegzetes primer puffer hiba, minek hatására leáll az IC. Ha nem látszik a kondin semmi (például láb tövénél kifolyt trutyi), akkor mérni kell.
(#) tothzsolt válasza Buvarruha hozzászólására (») Máj 15, 2015 /

Mértem ESR mérővel és jó értéket mutatott.

Akkor a tápvezérlő IC tápfeszültségét ellenőrizd. Szedj le doksit az IC-hez és nézd meg, hogy mekkore a minimum fesz amin még működik és indítva terhelés alatt mérd ezt a feszültséget, ha a minimum alám essik, azért ál le. Nem is indul újra? Tápfeszültségek is eltűnnek a szekunderről?
A hozzászólás módosítva: Máj 15, 2015

Rákötve a kijelzőt és a neonokat nem tudtam kipróbálni, mivel nem lehet hozzáférni az IC-hez.

Legalább azt tudni kellene, hogy megvannak-e a tápfeszültségek miután elalszik a led. Ha máshogy nem megy, akkor össze kell építeni a kijelző hátán, valami szigetelőlapon.

Rendben, megpróbálom. Köszönöm.
(#) szucsistvan123 hozzászólása Máj 16, 2015 /

Helló! van egy Fujitsu Siemens L19W-3 típusú monitorom, ami bekapcsol, és pár másodperc után elmegy a kép. De van amikor elindul, és megy egész nap hiba nélkül.Csak néha rájön az 5 perc. EZT csinálja.
Mi lehet az oka?
(#) Buvarruha válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Máj 16, 2015 /

Tipikus kábelszakadás a csöveknél, amikor épp áthúz a nagyfesz akkor leáll, ha nem, akkor megy.
(#) szucsistvan123 hozzászólása Máj 16, 2015 /

Ami azt illeti, láttszott a fénycső kábelén a (tápcsatlakozónál), hogy elég rojtos. Majd belehúzom egy zugsorcsőbe és akkor gondolom jó lesz! Köszi a választ!
(#) Buvarruha válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Máj 16, 2015 / 1

Szerencsés esetben, viszont azt kihagytam, hogy ez a kábelszakadás belül, a csöveknél szokott előfordulni az esetek 99%-ában, konkrétan leég a kábel a cső végéről..
(#) szucsistvan123 válasza Buvarruha hozzászólására (») Máj 17, 2015 /

Ott nem volt égésnyom, se barnulás.(szét lett szedve az egész kijelző)
Úgyhogy nem hiszem, hogy ez a helyzet!
(#) Buvarruha válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Máj 17, 2015 / 1

Húzogasd meg a kábeleket, amelyik a kezedben marad, az volt leszakadva. Ellkenőrizd, cseréld a pár pikofarádos nagyfeszültségű ballaszt kondikat az inverter kimenetén, azok okozhatnak még ilyesmit.
(#) szucsistvan123 válasza Buvarruha hozzászólására (») Máj 17, 2015 /

A húzogatás már meg volt, és mind benne maradt! A kondikat azt majd cserélem, azokra gondoltam én is. Köszi a segítséget! Megy a
(#) glazbox hozzászólása Máj 19, 2015 /

Sziasztok!
Régi LCD monitorom egy ideje elkezdett melegedni, zúrni és csak többszöri bekapcsolásra ad képet, egyébként sötét. Kondenzátor hiba lehetne? Mire utalhat a melegedés?
Ahogy elnéztem a kijelzőt szabványos csatlakozókkal szerelték, és ez csatlakozik egy külső elektronikára, ami áramot ad a háttérvilágításnak és átdolgozza a VGA jelet.

Vajon meg lehet kerülni ezt az elektronikát úgy, hogy egy külső VGA-lcd kártyára kötöm? Vagy csak egy kondenzátort kéne lecserélni?
(#) bbalazs_ válasza glazbox hozzászólására (») Máj 20, 2015 /

Valoszinuleg csak a hattervili ment el - kerlek, olvass vissza a topicban, kb a 90%-a errol szol.
Vagy cso vagy tap nagy valoszinuseggel a hiba oka. Ha bekapcsolaskor rozsaszines-voroses derengest latsz alul vagy felul (sotetben, ures kepernyonel), akkor cso.
(#) BlackForce hozzászólása Máj 20, 2015 /

Üdv mindenkinek!
Van egy Samsung S22A300N monitorom,ami semmi életjelet nem ad.
A betápja különálló 14v és jól működik,de a biztonság kedvéért labortápról is lepróbáltam,de semmi életjel (még a kontroll led sem világit).
Esetleg van e valakinek rajza róla,vagy ötlete hogy honnan kezdjem?
Régebbi tipusú csöves megvilágitású monitorokat már jópárat javitottam(aminek a tápja is a monitorban van),de sajna ilyennel,vagy hasonlóval még nem volt dolgom.
(#) bbalazs_ válasza BlackForce hozzászólására (») Máj 20, 2015 /

Belul lesz egy direktbe kotes a hattervili fele, az 14V-rol megy es egy 5V vagy 3.3V kapcsuzemu tap. Valoszinuleg biztositekkal vedve a bemenetek. Keress F1,F2 alkatresznevu dolgot a lapon.
Nezd meg a kapcsuzemut, hogy ad-e le feszultseget a mikroproci fele. Ha az rendben, akkor procihibas lehet. De persze a banalis hibakon tul, pl. mikrokapcsolo kontakthiba, csatlakozo kontakthiba.
(#) BlackForce válasza bbalazs_ hozzászólására (») Máj 20, 2015 /

Valamivel tovább haladtam ahiba detektálása terén,vagyis megtaláltam egy árnyékoló lemez alá rejtve az IC-t ami valójában a 14V ból csinálja az 5V-ot.Na ez szállt el(sajna).IC600 paneljelzéssel.Elég szépen megpukkadt a teteje.Nem tudom hogy miért(szokott csak úgy magában eldurranni,vagy várható itt még gond).Mik a tapasztalatok?
Az egészben még az a szép,hogy nem tudom az IC jelzését leolvasni.
A neten találtam hasonló rajzokat,talán ez valakinek segit kisilabizálni az IC jelzését.
Sajnos ide nem tudom feltenni a limitált terjedelem végett,csak igy:
Bővebben: Link1
Bővebben: Link2
Bővebben: Link3
A hozzászólás módosítva: Máj 20, 2015
(#) Laurox hozzászólása Máj 20, 2015 /

Sziasztok!
Samsung 173P monitorral kapcsolatban van valakinek tapasztalata? (Külső tápos) Folyton kikapcsol 10-20 perc után, lemegy standby-ba, de van, hogy a led is kialszik ilyenkor. Újra kapcsolgatással visszajön egy időre a kép. Nem táphiba! A feszültség leállás után is megmarad a táp csatlakozóján. (van a monitorhoz 2db 14V 3A tápegység is, mindkettővel ugyanezt csinálja.)
Valahol már olvastam, hogy ez a hiba jellemző erre a típusra.

Köszi előre is!
L.
(#) glazbox hozzászólása Máj 21, 2015 /

Nem hiszem, hogy a fénycső, mert az begyújt. Legalábbis háttérvilágítást kap a kép, de maga a kép nem jelenik meg. 5x 10x ki be kapcsolásnál idővel a kép felső negyedében látszik, alatta meg olyan mintha maga az lcd lenne elsötétedve. (a pixelek)
Utána ha szerencsés vagyok, akkor "begyújt" és úgy marad. Ha nem, akkor a felső negyedben látszik a kép, majd lassan elsötétül. Jó 10 éves monitor már, egyike az első LCD-knek
(#) BEMcorp hozzászólása Máj 21, 2015 /

Üdv!

Kaptam egy működésképtelen monitort (Xerox XM3-19W), azzal hogy: "nem jó".
Valóban, se kép se hang. Illetve valami mégis: a táp ütemes, kb fél másodpercenkét pattog.
Kivettem a táppanelt, önmagában is ezt csinálja.
A csatlakozóin 14V helyett kb10V , 5V helyett (ütemesen) ugráló 3V mérhető.

Zárlat miatt nem indul el? Ha igen merre keressem?
A csöveket nem húztam le az inverterről, bekapcsolható a táp csövek nélkül is? (úgy értem nem szalad meg a feszültség?)
(#) bbalazs_ válasza BEMcorp hozzászólására (») Máj 21, 2015 /

Szerintem elsonek valaszd le a hattervilit, egy kis bizti vagy egyszerubb esetben vekony atkotes vezet hozza.
A legvaloszinubb oka szerintem az egyik trafot kapcsolo felvezeto zarlatba menetele.
Ha nem, akkor mehet a tobbi ok feltarasa, visszafele. Mindenesetre ha mar ujraindul, az jo jel, hogy a vedelem old le, tehat a halozati resz rendben van.
(#) szucsistvan123 válasza BEMcorp hozzászólására (») Máj 21, 2015 /

Helló!
Nekem is volt ilyen problémám! (csak az zárlatból kifolyólag) Nálam a visszajelző rész volt a hibás, és az 5V kimeneten egy Zéner volt zárlatos (emiatt kattogott nálam). Kicseréltem az optot és a zénert, és működött, utána már nem ugrált a feszültség, és nem kattogott.
(#) BEMcorp válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Máj 21, 2015 /

Köszi!
Kedden megnézem, most irány viharzóna mert mikor menjen az ember kirándulni a balatonra, amikor ott a legrosszabb az idő...
Következő: »»   214 / 313
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem