Fórum témák
» Több friss téma |
Ezeket az értékeket használd:R1=530-560 Ω,R2=2,2k,T1=E13007,kis trafó=230V/9V/4W,P1+R5=1,8M,C4-C5=összesen 1 darab 22nF/630V,TR=BT151/800,Cx=16µF/450V (motor üzemi kondi),C3=22µF/63V,gyújtótrafó=Zsiguli gy.trafó,szikraköz=10-12mm.Ha nagyobb a kondid (22uF) nem baj,az is jó.Feszültséget C6 (Cx) kondin mérj,lesz ott 4-500V között szerintem.A frekvencia kb. 3kHz körül lesz.
Szia:A gyújtótrafó ellenállása 3ohm körül van ha raksz bele másikat javaslom mérd át.
Kezdem feladni. Jó a gyújtótrafó is. Mondjuk két gondom van ami lehet a nem jó működésre utal. A 22uf kondin nem mérek semmit. A sorba kötött kondi a gyújtótrafóval csak 130-40 volt között mértem,és annyi látszik rajta ahogy a tirisztor vezetni kezd,mozog 3-5V még pluszba.
Akkor az 1M-os ellenállásod, vagy a poti szakadt, mert ott lenni kell feszültségnek.
Szia:Vedd le a 230/9voltos trafóról a 230-as részét és rámérsz a 230-as részre akkor mit mutat a műszered.
Szia.Szeretnék készíteni egy riasztot a villanypásztorra ami a szakadást illetve a rövidrezárást indikálja.Ha valakinek lenne egy kacsolási rajza ..hálás lennék.A pásztorrajz az a klasszikus kapacitiv kisülésű lenne.Köszönöm.
Én ezt építettem meg villanypásztor visszajelzőnek.
Előnye,hogy nincs kontaktban a vezetékkel és a led kikapcsolt azaz sötét állapotában az áramfelvétel 0 mA. Az elkó azért kell, hogy kicsit hosszabb ideig világítson a led. De az egész egységet személyre lehet szabni. Én egy műanyag ruhacsipesszel oldottam meg azt, hogy az antenna közel legyen a karámvezetékhez. Meglehet oldani hogy kapcsolatban legyen a vezetékkel, de akkor egy osztót kell tenni a bemenetre. Az egész egységet belelehet tenni egy cateye vagy hasonló elemes bicikli lámpa házába
Szia.Az elko elektrolitik,polarizált??? +-???mégis milyen közel legyen deróthoz??
A hozzászólás módosítva: Máj 15, 2015
Helló!
Igen polarizált a pozitív van a bázis fele. Már 5 centiről érzékeli. A leddel lehet párhuzamosan kötni egy piezzo zümmert is akkor hangja is lesz.
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy egy villanypásztor működhet e úgy, hogy a ház falán van körbevezetve a stablondeszka alatt? Nyestek elleni védelemre kellene, elég jó mászók és a deszkát kirágva jutnak be, tehát a földön körbevezetve nem működne. A falon szoktam látni a sáros lábnyomokat tehát 90%, hogy nem ugranak át fákról a tetőre, hanem másznak, de a környező fákat is megritkítanám. Köszi előre is.
Szia!
Lehet,de a testszálat is ott el kell vezetni 5-10cm távolságra párhuzamosan az áramszállal.
Értem, akkor ha én 3 szálasra szeretném mert kb 15-20 cm szélesre kinyúlva szeretném vezetni akkor úgy lehet hogy az első kerámiaszál a középső test és még egy kerámia? A testelt is lehet a gyári vezeték vagy ahhoz fémdrótot használjak?
A hozzászólás módosítva: Máj 17, 2015
Üdv!
Érdeklődnék vajon egy 12v 1A trafó graetz-el pufferrel elbírná-e ezt a villanypásztort, valamint mivel én elsőre építek ilyet a panel kész van, de kérdezném tudom-e csak ezt tesztelni trafó nélkül? Valamint a 2 potit hogyan kell állítani? Nagyon hálás lennék minden válaszért köszönöm ipi A kapcsolás! A hozzászólás módosítva: Máj 17, 2015
Elbírja, az enyém is ilyen dugasztáppal megy.
Ok! De a 2 poti mit állít mert egy ic-vel tudom de itt kettő van ? A kitöltést mindkettőnél igazítani kell? Sajnos éles próbát nem tudok csinálni, igen messzi lesz ez felhasználva, villanyszerelő tulajdonában lesz neki kéne megmondanom hogy állítsa be.
Jó lehet a megoldás,testnek inkább fémszálat javasolnék,de lehet négy szál is test-karám-test-karám megoldásban,azt kell figyelembe venni,hogy ezek az állatok bújva közlekednek.
köszönöm szépen!
Mekkora az a távolság ahol még nem húz át a test és a karám között? Akár 2-3 centire is tehetem egymástól a drótokat?
Attól függ mekkora a kimeneti nagyfeszültség és mekkora szikraközt tettél,ha nem nagyobb a szikraköz 10mm -nél akkor akár 3cm távolságra is teheted.
Sziasztok! Építettem egy villanypásztort, egy hozzáértő rokon segítségével, és működött is. Az egyedüli baj az, hogy nem elég erős (medve ellen is kellene működjön), és még a kutyáimat sem rázza meg annyira, hogy ne jöjjenek fel a teraszra. Azt szeretném megkérdezni, hogy valaki tudja-e, hogy hogy lehetne felerősíteni a gyújtótekercset?
Kapcsolási rajzot még nem tudok mellékelni, még le kell rajzoljam, és be kell szkenneljem. Előre is kösz a segítségért!
Szia.Visszatértem egy pár kérdéssel a villanypásztor riasztó kapcsán.Meg akarom csinálni az alábbi kapcsolást,el is készítettem a nyákot is.A relé vezérlésére kicserélem a bc-t.... bd -re de nem vagyok tisztába milyen diódát tegyek az optokapcsoló bemenetére,5v1 zéner -e vagy 1n5408?A másik kérdés a Pc 817helyébe tehetek 4n25 avagy a MOC szériábol?Köszönöm mindenkinek előre is a válaszát.Üdv. Deák Ferencz.
Nem véletlen raktak oda TVS diódát zener helyett. 1N5908 van a hestore-ban is. Optó típus nem lényeges.
Üdv!
Bocsánat a türelmetlenségért, de már holnap használatba kellene állítanom a panelt, így sürgős volna hogy a potikat hogyan kell beállítani mik a szempontok amihez mérten kell tekergetni?
Mutasd meg a pontos rajzot,akkor talán tudunk segíteni.A gyújtótekercset magát nem hiszem,hogy valahogy is fel lehetne erősíteni,máshol kell az okot keresni.
Ha jól értelmezem a kapcsolást akkor az elsővel (47k előtt) kell azt az időt beállítani,hogy milyen időközönként adjon a kimenet (gyújtó trafó) szikrát (az IC kimenetén-3 láb kell másodpercenként egy jelnek lenni),a szabvány 1mp időt javasol.A másodikkal az IRFP250 nyitási idejét kell optimálisra beállítani,hasraütésre,ahol a trafó a legkövérebb szikrát adja és a fet nem melegszik s az áramfelvétel is a legkisebb.Ne várj ettől a kapcsolástól sokat,bár nem tudom milyen nagyfesztrafó lesz a végén,de még akkor is.......
Köszönöm, nem kell sokat vigyen egy veteményes, egy neveletlen szobakutya kútfúrási késztetéssel, és egy idős gazda esete lesz, ha picit megcsípi a kutyát és elmegy a kedve a veteménytől már boldogok vagyunk
Hát,majd a próba eldönti,jó minőségű vezetékkel talán 25 méteren működhet a dolog.
Esetleg skóp nélkül tudok ennek a kimenetén mérni ha nem teszem rá a gyújtótrafót vagy terheletlenül kijön a drága füst?
Nem jön ki a füst,miért tenné.Mutatós műszerrel láthatsz változást,de a rövidség miatt nem lesz látványos.
A MOC széria opto triak, egyen áramra nem jó, ide csak tranzisztoros optocsatoló jöhet számításba
A relé tranyója meg mindegy, csak pnp legyen ahogy a rajzon is
Köszönõm szépen.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |