Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Laptop javítás, tuning

Témaindító: angelero, idő: Jún 15, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   194 / 281
(#) Chipmunk1960 válasza Gabó hozzászólására (») Máj 18, 2015 /

Már a házát is kicseréltem, amiben a kapcsoló van, de a "network&sharing center"-ben nem látja...
(#) mrobi válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Máj 18, 2015 /

A második ő megvolt. Viszont az első nem. És meg is lett a probléma forrása. Köszönöm.
(#) zolika60 válasza mrobi hozzászólására (») Máj 19, 2015 /

Sokszor a legegyszerűbb dolog a megoldás, így nem mindig jut eszünkbe.
(#) vottokar válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Máj 19, 2015 /

Köszönöm én is! Pont ma délelőtt egy gép karbantartása után kértek meg, hogy nézzek rá két notira, mert nem működik a wifi. Az egyik megvolt pár perc alatt, mert csak engedélyezni kellett, de a másiknál én sem kerestem meg az általad elsőre linkelt kapcsolót. Olvasva hozzászólásod, homlokracsapás és egy gyorst telefonos "távszervíz" után a másodikon is megy!
(#) Doncso válasza Kovidivi hozzászólására (») Máj 20, 2015 /

Igértem, hogy referálok, ha megjön a proci. Hogy frissítsem a leírtakat. Adott, egy HP nx6325-ös lapi. Sempron 3500+ procival, 2GB ram, SATA, WINxp. Nem túl gyors. Ma megérkezett bele egy AMD Turon 64 X2-es kétmagos proci. 2x2GHz. Hát, nem mondom, sokkal jobb lett a dolog. Érezhetőbben gyorsabb, a videók nem akadnak, az oldalbetöltés és görgetés is jobb, na már csak egy jó nagy SSD kellene
(#) Hurkafej1 hozzászólása Máj 20, 2015 /

Sziasztok!
Egy Lenovo laptop töltőjének megtört a vezetéke, így a tápcsatlakozó dugó előtti 3 cm vezetéket ki kell vágni, és utána pedig egyből jön a zavarszűrő, amitől az új dugó külső műanyagját nem lehetne forrasztásnál elhelyezni, tehát a szűrőnek mennie kellene. A kérdésem az, hogy ez nagy baj? Vannak olyan töltők, amikbe nincs ilyen. Mi van a kis fekete hengeres részben egyeltalán?
(#) zolika60 válasza Hurkafej1 hozzászólására (») Máj 21, 2015 /

Egy ilyesmi ferrit van benne. Vagy vegyél egy ilyet ami szerelhető, vagy faragd ki és zsugorcsövezd újra a régit. Ha nincs benne, esetleg zavarni fogja a rádió / TV vételt.
(#) ufi hozzászólása Máj 21, 2015 /

Sziaszok!
Tudtok nekem segíteni egy Tosiba Satellite A300 az inverterével kapcsolatban?
Most vettem használtan az invertert,de nincs háttérvilágításom
6 lába van az inverternek,milyen feszűltséget kellene rajta mérjek?

1. lábon 5.16 v.
2. lábon 5.16 v.
3. lábon 0 v.
4. lábon 0 v.
5. lábon 0 v.
6. lábon 3.19 voltot mértem!

Szerintetek megfelelnek az adatok?
(#) bbalazs_ válasza ufi hozzászólására (») Máj 21, 2015 /

Elegge ritka az 5V-bol mukodo hattervili, altalaban az akkucsomag feszultseget kapja.
Az egyik bemenet direkbe megy egy picike biztositekra az inverter alaplapjan, azt merd le, ha ott 0V van, akkor a laptop alaplapja nem ad rendes feszt (11V vagy felette).
Ha ott merted az 5V-t, akkor nem szoltam...
(#) ufi válasza bbalazs_ hozzászólására (») Máj 21, 2015 /

Biztosítékon 5,16 voltot mérek!
tekercs lábaihoz nem megy feszűltség,ez szerintem nem jó,vagy lehet hogy tévedek?
A hozzászólás módosítva: Máj 21, 2015
(#) bbalazs_ válasza ufi hozzászólására (») Máj 21, 2015 / 1

A biztositek MINDKET oldalan ott az 5V?

Attol fugg, milyen a kialakitasa, altalaban push-pull rendszerben hajtjak oket.
Elsokent nezd meg, hogy a 3db 0V-os osszesipol-e (magyaran foldek-e), a ket 5V-os szinten.
Ha ezek jok, akkor az a 3.3V szerintem az engedelyezo. De akkor hol van a fenyero vonala?
Az engedelyezo a laptop bekapcsolasakor alacsony, utana magassa valik, ha felbontast valtasz, rovid idore alacsonyra megy ismet.
A notebookon van egy fenyero, altaban Fx es a Fn gombok egyuttes megnyomasaval jon elo, zolddel vagy kekkel van a gombon.
Ha ezeket nyomogatod, akkor az egyik vonalon valtoznia kell a feszultsegnek (altalaban PWM a jel, de multimeterben vagy az RC tag utan quasi analog feszultsegkent jelentkezik).
Nehany notebookon van fel-fenyero vezerlesi vonal is. Ritka, de az 5V-os taplalas is ritka volt
(#) ufi válasza bbalazs_ hozzászólására (») Máj 22, 2015 /

Nos meg van a probléma!
A szigetelés meg volt szakadva és valószínüleg áthuzott! Érdekes,hogy nem csinált zárlatot!
Most már biztos hogy 5V-os táplálása van
Köszönöm a válaszokat mükszik
(#) Anakin007 hozzászólása Máj 24, 2015 /

üdv minden kedves Kollegának!

A segítségeteket kérném, alkatrész ügyben: sürgősen szükségem lenne egy max 8717 töltésvezérlő IC-re, hp dv9xxx-es sorozatokban tutira van. Nincs valakinek ilyen romja vagy valami, amiben ilyen IC van esetleg? Bp-i megoldás kellene a gyorsaság miatt..

Előre is köszönöm!
(#) Doncso válasza Anakin007 hozzászólására (») Máj 24, 2015 /

Nekem van hp nx6325-ös alaplapom, amiről le lehet bontogatni ezt azt. Chipset baja volt.
(#) Anakin007 válasza Doncso hozzászólására (») Máj 24, 2015 /

Sajna abban elvileg nincs ilyen, rajz szerint (legalábbis NX6320-as rajzban), max8724-el szerelt és az nem helyettesítheti sajna. Ha mégis van a tiedben, akkor érdekelne!

Mindjárt kihúzok és meglesem, hol és mit keressek? Úgyértem merre található és hány lábú ez az ic?

Max 8760-as van benne
(#) Anakin007 válasza Doncso hozzászólására (») Máj 25, 2015 /

Azért köszönöm a fáradságot!
(#) Scenic hozzászólása Máj 25, 2015 /

Egy DELL E4200 laptopon van időnként ilyen csíkozódó jelenség. Ez a szokásos videókártya probléma vagy valami más? Külső monitoron még nem próbáltam.
A hozzászólás módosítva: Máj 25, 2015
(#) Doncso válasza Scenic hozzászólására (») Máj 25, 2015 /

Meg kellene próbálni külsőről, ott is ezt csinálja e.
(#) Scenic válasza Doncso hozzászólására (») Máj 25, 2015 /

Most próbáltam. Ugyan olyan külső monitoron is mint a saját kijelzőn.
(#) Doncso válasza Scenic hozzászólására (») Máj 25, 2015 /

Akkor szerintem kezdődő vga chip problémád lesz. Ez lehet chip probléma, vagy vga memória probléma, esetleg vga forrasztási probléma. A három közül az egyik.
A hozzászólás módosítva: Máj 25, 2015
(#) Near válasza Doncso hozzászólására (») Máj 29, 2015 /

A szúrós szemű HP megjavult.
Tegnap rosszabbra fordult a helyzet már külső monitoron is rossz lett a kép és a belső monitorra már egyáltalán nem adott képet csak feketeséget mint az újjal.
Elvittem egy ismerősömhöz aki már reballozott és még tegnap helyre állt a rend és most az új kijelzővel vígan megy a gép remélem ez egy darabig így is marad.
Ezer hála segítségért.
(#) Doncso válasza Near hozzászólására (») Máj 29, 2015 /

Mondtam én neked, hogy ott lesz a probléma. Nálam már a harmadik reflowos hp született újjá. Reméljük igy marad. Beruháztam egy lézeres hőmérőre, igy elég jól lehet követni a megfelelő reflow hő karakterisztikát, egy hagyományos hőléggel. Persze kis gyakorlat nem árt. Reballozást is ki akarom majd próbálni, érdekesnek találom.
(#) Near válasza Doncso hozzászólására (») Máj 29, 2015 /

A későbbiekben én is kiszeretném csak előtte eszközöket kéne vennem. Na meg olyan gépeket szereznem amiket biztos nem fogok használni. De ezt inkább olyanra bíztam aki már csinált ilyet.
(#) Doncso válasza Near hozzászólására (») Máj 30, 2015 /

Én rendeltem ebayról 2000 körül egy lézeres hőmérőt, meg egy 3000ft-os hőléggel támadok. Utóbbi kölcsön is kérhető. Reballoz kell golyó, ami 500ft, sablon 300ft és egy kis flux. No meg sok sok kézügyesség. Persze hobbi szintű próbálkozásról beszélünk, nem szakjavitásról. Ezt hozzá kell tennem.
(#) Chipmunk1960 válasza Doncso hozzászólására (») Máj 30, 2015 /

Szia, Vagyis infrás, mer a laser csak az irányzék. Van egy K-típusom is, de nem egyformát mutat.
(#) Doncso válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Máj 30, 2015 /

Öööö, vagyis igen. Biztosan téved, de a saccográfomnál azért pontosabb. Nálad mennyi a különbség a kettő között?
(#) V1rusH hozzászólása Jún 7, 2015 /

Sziasztok!

Kaptam egy régi laptopot. Típusa FCS ELITTEGROUP GREEN 320 Töltő nélkül
Azzal a hibával került hozzám, hogy nem lehet bekapcsolni. Töltő feszültség 19V de az akkun már 14V van. Más típus megjelölés is látszik, mint a kép mutatja. Akitől kaptam próbálta a saját töltőjvel, de nem indúlt el. Nyilván kisebb feszültségű is. Itthon kipróbáltam labprtápról indítva, de még áramot sem vesz fel!
A töltés visszajelző lámpa világít, de ha megnyomom a bekapcsoló gombot, ki is alszik és amíg meg nem szüntetem az áram ellátását, addig nem is világít. Újra tápot adva nik a jelenet megismételhető.
Kivettem minden mkívűről mozdítható egységet / optikai, hárd -drájv, memória kártya, nem-e ezek közül zárlatos valami. sajnos a helyzet nem változott semmit. A gép nem indúl. A lámpa a gomb megnyomásáig világít.

Tapasztaltabbak elképzelését kérem! Nekem nincs jártasságom számítógép elemi szintú javításában, max hardver hiba felismerése, cseréje.
(#) Chipmunk1960 válasza V1rusH hozzászólására (») Jún 7, 2015 /

Szia! Akkor itt a nagy lehetőség, hogy megszerezd! Veszteni valód nincsen, rajzot sajnos nem találtam, így tübb tér maradt a képzeletnek! A táp csatitól kiindulva, kezdjél el feszültségeket méricskélni az induktivitások, /fekete kockák/ környékén. Ha lehet tegyél fel képeket, meg az Ic-k típusát a környéken. Ha a processzor nem melegszok bekapcs után, mégha nem is csinál semmit a gép, akkor valószínű, hogy nem kap tápfeszt, agy hibás...
Következő: »»   194 / 281
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem