Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Egy darabig igen. De ha nem hiszed, próbáld ki.
A peltier és a kanna közé tennék egy sokszoros felületű 2-3 mm vastag alulemezt, persze pasztával.
Létezik olyan merülővízforraló ami DC 12v-on működik
A hozzászólás módosítva: Máj 25, 2015
Csak éppen kb 100A kellene hozzá...Ha egy 2000VA-es inverterrel csinálunk 230V-ot oda mehet, (bár azok inkább 48v-osak)
Lehagytad az írásjelet. Így kétértelmű a mondatod. Most kérdezed, vagy közlöd velünk?
Létezik ilyen. Nem éppen a gyorsaságáról híres, de autóban lehet főzni vele egy kávét, vagy teát. A hozzászólás módosítva: Máj 25, 2015
Elkapkodtad a választ. Ha inverterrel csinálunk 230V-t, az is kér a 12 voltból pár tíz ampert. Akkor már jobban járunk, ha közvetlenül elfűtjük, és kihagyjuk belőle az inverter alkatrészeinek fűtését. Vagy tévednék?
Egyébként létezik. Kávéfőző is kapható 12V-ra. Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Máj 25, 2015
Tulajdonképpen igazad van, csak én nem gondoltam hogy a kérdező 170w-ra gondol ( a P=U*I az mindig igaz)
Valóban létezik Bővebben: Link
De meg ne kérdezd, hogy az a kocsi, amelyiknél ezt használják, mennyit fogyaszt 100-on
Az az akku, amit mutatsz a legalja kategóriába esik. Sokan félreértésben vannak, az 5000mAh típusszámot kapacitásnak hiszik. Az akku ténylegesen a feltételezett harmada körül teljesít. Manapság a legjobb akkumulátorok is még csak megütik a 3000mAh-t, afölött csak fénykép formájában létezik, megvenni nem lehet.
Lítium celláról működtetett LED egyszerű meghajtására én az AMC7135 (L7135) analóg áramgenerátor IC-t ismerem. Filléres alkatrész, még NYÁKra szerelve, kész modul formájában is. A legigénytelenebb felhasználás egy 3,3(4,7) Ohm ellenállás áramkorlátozóként. Ha egy állandóan kéznél levő zseblámpa kell, akkor érdemesebb körülnézni, 500-1000Ft környékén már jobbfajta, zoomolható lámpát lehet venni. A hozzászólás módosítva: Máj 26, 2015
Köszi a leírást! A képet csak ilusztrációként raktam, Itt a 3,7V 18650-re akartam kitérni. (egyébként ilyeneim vannak kiszedve laptop akkuból) Akku. Azért köszi a figyelmeztetést. Van egy jó pár ilyen akkum és gondoltam összebütykölnék egy lámpát még ha egy picit nagyobb lenne is mint egy zseblámpa.(erdős kirándulásra gondoltam jól fogna) (zseblámpát egyet rendeltem-majd kiderül miylen lesz). Megnéztem az általad említett AMC135 adatlapját, végül csak ez kell bele meg egy kondi? De boltba nem találom sehol.
A hozzászólás módosítva: Máj 26, 2015
Kínából kész panelon érdemes venni, akár 20-50db tételben. A legtöbb 3xAAA zseblámpába pont passzol egy 18650 cella. Egy aránylag jól alkalmazható ökölszabály szerint a 3-5 üzemmódú zseblámpák ilyen, vagy PWM szabályzásúak ("kínai piac").
Kedves emberek életem első egyenirányítását szeretném létrehozni van egy adapterem melynek a kimeneti adatai:
24v 450mA 50Hz ezt szeretném le egyenirányítani minél kisebb veszteséggel ehhez szeretnék segítséget kapni hogy hogyan is kössem be a diódákat illetve mien jelölésűeket használjak. Segítséget előre is köszönöm!
A legkisebb elektromos veszteséget a kétutas egyenirányítással éred el, nagyáramú (túlméretezett) Schottky diódákkal. Ehhez kéttekercses transzformátor kell.
A nagyobb Schottky diódákon azonos áram esetén kisebb feszültség esik, mint kisebb társaikon. Egyenirányításkor a Graetz kapcsolás esetén a nyitófeszültség kétszerese esik, mert két-két diódán keresztül folyik az áram, de elég az egytekercses transzformátor. Ha lehetőség van kéttekercses transzformátorra, akkor elég két dióda a Graetz négy diódája helyett.
Köszönöm! Ez ugyan azt tudja csak 5W-ig? Bővebben: Link
Igen, ilyesmire is gondoltam. Mondjuk nekem nem egyértelmű a leírás, mert nem értem, mi alapján dönti el a driver, hogy mekkora áramot toljon (1,2 v 1,05A). Esetleg át lehet szabni? Erre csak az eladó tud válaszolni.
Át mennék ide Bővebben: Link és esetleg itt ha válaszolnál gondolom jobb lenne.
Kedves fórumozók!
*** Erre van az apróhirdetés! -moderátor- A hozzászólás módosítva: Máj 28, 2015
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni egy olyanba, hogy van egy porszívóm és azt szeretném meg oldani, hogy a porszívó akkor induljon el ha a kisflexet elinditotam. A kisflexnek 1a a üres járati áram felvétele, és csak egy 220v relét müködtetne az áramkör. Köszönöm a segítséget! A hozzászólás módosítva: Máj 28, 2015
Használj master-slave elosztót!
Sziasztok!
Megépítettem az itt a HE-n található wien hidas oszcillátort. BF244 helyett BF245C sikerült bele. A probléma a következő. A frekvencia állító kettős potmétert felfele tekerve a kimenet amplitúdója nem stabilis. Konkrétan azt csinálja az áramkör, hogy pl a 100Hz 1000Hz sávban 100Hz-291Hz tartományban van kimenet, aztán teljesen megszűnik, ahogy tekerem felfele a potmétert, de 700 Hz felett megint megjelenik. A kettő között semmi. Tudnátok segíteni? Izeg
Rakj be egy linket, a kapcsolási rajzzal, hogy lássuk, miről van szó!
Úgy látom a BF245-ből kapásból két féle bekötésű van, valószínű azzal lesz a gond! A hozzászólás módosítva: Máj 28, 2015
És még egy dolog: a kettős potit méregesd ki, mondjuk 1kohmonként, tehát beállítod 1k-ra megméred az egyik, majd a másik potit, ezután 2k-nál ugyan így, 3k-nál stb. Minden állásban azonosnak kell lennie a két potinak. Ha csak 10-20 ohm eltérés van az jó, de ha nagyon sok, akkor a poti nem jó.
A trimmerket próbálgattam, a torzítást meg az amplitúdót tudja állítani, de ez a kihagyás maradt. A potira rámértem, az egész tartományban van kb 400 ohm különbség a két oldal között. De az elejénél meg a végénél mégis működik. Úgyhogy ötletem nincs.
Szia.
Qvasz2 kolléga tökéletesen rátapintott a problémára. A kettős potméter együtt futása nagyon fontos. Biztos vagyok benne hogy ez a probléma. Amikor írtam a cikket es fejlesztettem a kapcsolást, a harmadik vagy negyedik poti hozott elfogadható eredményt. A legjobb lenne egy 10 fordulatu kettős poti, vagy egy digitálisan vezérelt digitális sztereo poti, ahogy a cikkben is írtam. Próbálj ki egy kicsit drágább minőségi potit es nem fog elmaradni az eredmény. Szerk: nézd, itt anno le is kaptam a problémát : youtube A hozzászólás módosítva: Máj 28, 2015
Sziasztok
Akarok csinálni egy USB aljzatot gk-ba. És van egy adapterem ami 5,37V-ot ad ki (tudom, lehet kapni szivargyujtóba dugható USB töltőt, de ezekbe nem bízom + fontos, hogy be legyen építve + ez már 10 éve bevállt, nem fog kinyiffanni) Okostelót akaorm tölteni menet közbe, szerintetek ezt a pár tizedvoltos többletet, hogy tolerálja a telcsi? Merjem rákötni? Üdv
Ha 10 éve működik, akkor egyre nő az esély, hogy el fog romlani.
Az USB szabvány maximum 5,5V feszültséget emleget. Az bírnia kell egy készüléknek. Mindenesetre a beépítés után többször ellenőrizd a polaritást, mielőtt a telefont rádugod. A hozzászólás módosítva: Máj 29, 2015
|
Bejelentkezés
Hirdetés |