Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hangkártya (tuning)

Témaindító: uli, idő: Szept 22, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 3
(#) Tomi20 válasza subwoofer911 hozzászólására (») Feb 11, 2008 /

Heló

A TDA IC az nem erősítő a TEA2025 lesz az.

Megnézed az adatlapot, amit Medve linkelt be. Jó esélyed van, hogy a hangkártya gyártója az adatlapban található kapcsolást építette bele a kártyába. Sterintem a "Figure2" rajz lesz az. Megnézed a panelt, és elvágod ott a réz pályát, ahol az erősítő bemenete van. (hogy lekapcsold a végfokot az előtte lévő DAC-ról) Továbbá a tápfesz vezetékét is megszakíthatod, nehogy másik IC elkezdjen füstölni... A kimenet és a GND ugyan az marad, mint eddig volt.
Reméljük eddig még nem nyírtad ki...
Az IC kb 2*2W tehát fülhallgatón kívül nem érdemes mást rákötni.
(#) subwoofer911 válasza Tomi20 hozzászólására (») Feb 11, 2008 /

kosz de megsem lelem a kapcsolast nemtoom hol van nde ha csak 2*2W nekem akkor is jou mert csak ipodra kel es az legalabb arra jo kosz a segitseget De elmondom hogy csinaltam en en ugy csinaltam hogy ami van a hangkartyan ami megy bele a cd rom ba hatra az audio kimenet oda tettem az ipodot mert a cd rom bol is ott kapja a hangot aztan a fulhalgato kimenetjere rakotottem a reprot radugtam az alaplapra bekapcsoltm mindent de nem ment nemtudtam mi a baj sztem jou ktottem ossze ha megsem javits ki :yes: de az is lehet hogy elszalt a hangkartya es az nemjo :no:
(#) Tomi20 válasza subwoofer911 hozzászólására (») Feb 11, 2008 /

Igazábol nem értettem, hogy mit hova kötöttél. Ha jól tudom a CD ROM hátulján lévő audio csatlakozó az digitális (ez nem biztos). Mit is szerettél volna ezzel az összekötéssel? Ha jól értettem: A CD lejátszó hátsó kimenetére kötötted az Ipod kimenetét, és a Cd lejátszó első panelján lévő 3,5-ös jack dugón hallgattad?
(#) titi válasza Tomi20 hozzászólására (») Feb 11, 2008 /

Szerintem a hangkártya fülhallgató kimenetére kötötte.

subwoofer911!
Az ok, hogy a hangkártya fülhallgatókimenetére kötötted a reprakot, de a bemenetet nem oda kéne, ahova kötötted.
Ugyanis a hangkártyán a CD-Audio bemenet nem közvetlenül csatlakozik az erősítő IC-re.
Hanem közben van egy-két más dolog is.
Gondolj bele, a hangerőt álltalában szoftveresen állítod egy hangkarin, ebből következik, hogy min. van a kettő között egy előerősítő, amit szoftveresen vezérelsz.
Tehát, ha csak feszt adsz a kártyára, és bekötöd a be- és kimeneteket, az még nem elég.

Esetedben tehát a bemenetet közvetlenül a végfok bemenetére kösd.
Az adatlapból kiderül, melyik két lábról van szó (7,10)
Ezen lábak előtt van 1-1 kondi.
Na ezek elé kell bekötnöd a bementetet.
Remélem érted...
(#) titi válasza subwoofer911 hozzászólására (») Feb 11, 2008 /

Ja, most nézem, hogy a hangkártyát bedugtad az alaplapba.
Drivert, szoftvert felraktad hozzá?
(#) subwoofer911 válasza titi hozzászólására (») Feb 11, 2008 /

nem nincs driver mert nekem csak van 1 alaplap amin kiprobaltam de az az alaplap csak ugy van maganak mert nincsen gepbe se csak ugy csupaszon de most gondolkodom hogy ugy nem is fog menni nem ?? ha nincsen driver vagy megis??

Úgy nem!
Csináld azt, amit írtam.
A bemenetet kösd a kondik elé.

nem hanem van a hangkartyan egy negy csatlakozasu konektor amit a cdrom hatso kimenetevel kel osszekotni es a hangkartyan erre a 4es csatira kotottem az ipodot es a hangkartya fulhallgato kimenetere meg a reprot mar erted??

nemigazan ertem de mar kezdem

Én értem, erről beszélek, hogy az úgy nem fog menni!
Mert az a bemenet nem közvetlenül csatlakozik a végfok IC-hez!
Onnan a hangjel csak akkor fog eljutni az erősítő IC-n keresztül a hangszóróig, ha azt szoftveresen biztosítod!
De esetedben ez nem lehetséges!
Azért kell az ipod-ot a végfok IC bemenetére kötnöd, ill. a bemenete előtti kondenzátorra, hogy pontosan fogalmazzak.

ertem ertem de az igy nagyon bonyolult es nemerdemes akkor vele enyit baszodni ugyis csak 2x2watt nagyjabol meg raadasul ez egy nagyon regi kartya meg 1994bol valo meg szovjet biztos es azert ilyen bonyolultna de azert kosz

Szerintem nem bonyolult, de te tudod...
Ha tudsz jó minőségű, jó felbontású képet adni (nem mobiltelósat) a végfok IC környékéről, a panel mindkét oldaláról, akkor be tudom neked jelölni, hogy hova kell forrasztanod a fehér, ill piros vezetéket.
De ha úgyérzed, kevés hozzá az elektronikai tudásod, akkor valóban hagyjuk!
Üdv!

hat holnap megprobalok feltenni kepet vagy meg ma nemtoom de a kartya mek oldalarol kel neked ahol vannka a kondik ick stbk vagy a sima oldal???

Mint írtam, mindkét oldalról, és csak a végfok IC (TEA2025) környezetéről. (nem kell az egész kártya)
Ráér holnap, ma már nemsokáig vagyok.
(#) subwoofer911 válasza subwoofer911 hozzászólására (») Feb 11, 2008 /

jaj a vagyok huje mar irtad hogy mindket oldalarol kel kep jaj de huje vok biztos faradt vok mar meek mingyar aludni

na itt a kartya a netrol huztam majd jelold be ha tudod eleg jou felbontas elore is kosz

na most van itt a kartya

Az egyik vezetéket nem tudtam bejelölni.
Magyarázatot megtalálod a képen!
Ha így kötöd be akkor működnie kell!
Ha mégse megy, akkor valószínű nem jó az IC. -> kuka
Remélem tudtam segíteni!
Üdv!

jelölt.jpg

(#) subwoofer911 válasza titi hozzászólására (») Feb 12, 2008 /

kosz szepen megprobalom bekotni ugy es majd utana irok hogy jou e vagy nem kosz mindent
(#) subwoofer911 válasza titi hozzászólására (») Feb 12, 2008 /

hurra hurra hurra beindult boldog vagyok nemis volt olyan bonyolult aminek hittem hurra kosz mindent .De mar csak azt kene kitalalnom hogy hogy hova csatlakoztassam a tapot azert hogy nekeljen hozza alaplap mar csak ez a kerdes
(#) subwoofer911 válasza subwoofer911 hozzászólására (») Feb 12, 2008 /

beindult csak az egyik kimenet nemjoul szol csak halkan megy a zene es sistereg az mitol lehet???de amugy ugy forrosodik hogy majdnem begyul de teszek ra ventit meg hutest akkor jou lessz es szobaba nagyon is megfelelo mert eleg joul szol es meg ha megkerdezhetnem a tapot azt nehez lenne megkeresni ???
(#) csatloczki hozzászólása Feb 12, 2008 /

szevasztok. nekem van egy régebi mobilom amibe be lehet álítani a frekvenciát és ha egy adóvevőbe kicserélem a hitelesitő kvarcot egy olyankvarcra amelyre a telefon van álitva akkor a telefonba bejövő hivást tudom fogni? vagy csak zavarni?vagy azt se.
(#) Tomi20 válasza subwoofer911 hozzászólására (») Feb 12, 2008 /

Megnézted az IC adatlapját? Ott van, hogy melyik lábra kell kötni a tápfeszt...
(#) Topi hozzászólása Feb 12, 2008 /

Agyam eldobom... Erre már nem találok szavakat.

Te subwoofer911 nem egyszerű. Előbb DVD lejátszóból erősítő, majd CD lejátszóból erősítő, most meg hangkártyából erősítő.
Ez már a sírva röhögés kategória.
(#) subwoofer911 válasza Tomi20 hozzászólására (») Feb 12, 2008 /

megneztem de igazabol nemtudom mekre kel mert van ott sok + es gnd is

es nemtood hogy kb menyi amper es volt kel neki en asszem 12v de hany amper???
(#) Tomi20 válasza subwoofer911 hozzászólására (») Feb 12, 2008 /

A mintakapcsolást nézd! Nem tudom, hogy neked a 16 vagy 20 lábú tokozású IC van-e... Ha 16 lábú, akkor a 16. a tápfesz, ha 20 akkor a 20. Maximum 1,5A (ez is az adatlapban van)

16VOLT????a gepol nem max 12ot vehet fel??? de akkor az ic re kel a tapot csk meg nemtoom hova na mind1 megcsinalom vhogy
(#) titi válasza subwoofer911 hozzászólására (») Feb 12, 2008 /

Az IC-re +12V-ot köss! Többet ne!
Egyébként 3-15V között lehet a tápfesz.

(Amit Tomi20 írt, az nem a fesz. értéke, hanem, hogy hányas lábra kell kötni.)

táp.jpg

(#) titi válasza Topi hozzászólására (») Feb 12, 2008 /

Hali Topi!

Mentségére szóljon, hogy nem ő nyitotta a témát, nem neki fordult meg először a dolog a fejében!

Előszőr engem is meglepett, azért reagáltam így.
Aztán láttam, hogy nem lehet eltántorítani a dologtól, hát mondom magamban, jó, akkor essünk neki...
Következő: »»   2 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem