Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Kitaláltam egy olyat, hogy egy hangkártyából csináljunk erősítőt ![]() ![]()
Veszett fejsze nyele a dolog.
Én anno csináltam olyant hogy kivágtam egy pci kártya mintáját és azon készítettem el a gépbe erősítőt de az más tészta.
Heló
Többnyire a régi hangkártyákon (ISA portos) külön volt az erősítő IC a vezérlő IC-től. Általában műveleti erősítő van a hangkártyán, tehát nagyon kicsi teljesítményű. Maximum fejhallgató erősítőnek tudod használni, de ez is kb 100Ft boltban, tehát nem éri meg még kiforrasztani sem. Ha erősítőt szeretnél építeni, akkor nézegesd a TDA, vagy STK erősítőket. (STK jobb, de drágább is)
Pontosítok: megnéztem egy régi hangkártyát, ezen nem művelet erősítő van, hanem egy 6W-os erősítő IC. Ez kb 2*2W lehet, mert a 6 W-ot 18V-ről adja le, és a PC-ben maximum 12V-ot kaphat...
Hello! Én sem hiszem hogy hangkartyából Olyan erősítőt tudnál építeni, ami egy kicsit is megérné a fáradozást. Én nem rég egy rossz televízió panelben találtam egy TDA2030-ast. Csináltam is belőle egy 20w-os mélynyomót.
Nem gondoltam hogy tv-be ilyen (relativ) nagy teljesítményű ic-t találok. De azóta tökéletesen működik.
Hali!
Én TDA2040-esekkel szerelt panelt szedtem ki egy régi német TV-ből, csináltam hozzá tápot (nem szimmetrikus kellett neki szerencsére), és ezt használom a 15W-os hangfalakhoz. Szépen szól, bár van egy érdekes baja: néha felhangosodik egy picit, majd visszahalkul arra a szintre, amire be van állítva. Nem tudjátok, hogy ezt mi okozhatja?
Elsőként a 2-es lábra 680 ohm-al menő 22µF elkót cseréld ki.
Szia drhati,
régebbi Grundig óriástévékben volt 2x50W-os végfok is, hozzá méretezett hangváltó, kétutas bass-box hangsugárzó rendszerrel, pöpecül szólt... ![]() TaTa
Sziasztok
Én Videoton tvmbe is 2db TDA2040 van.Van a tvn külön hangfal kimenet is.
háng kártyából erősítőt remélem sikerül
![]()
Hali! Itt van 2 kép arról a 20w-os subról. Az egyik maga az erősítő rész, a másik meg a láda hátlap és bél nélkül.
ez a kapcs nagon egyszerűnek tűnik!
A ládához grat, szép lett ![]() fel tudnád rakni a kapcsirajzát az erősítődnek? ![]()
Kösz! Itt a kapcsrajz, meg a beültetési.
Bocsi! Nagyon hülye vagyok
![]()
Hello! datasheetcatalog.com-on keresd meg a tda2052-es ic adatlapját! 4 megásat keress! a 6. oldal bal felső sarkában van egy grafikon, ott a mélyet tudod egyszerű módon vágni (PL:ciripekhez,én 9centis hangszóróhoz 220µF-ot használtam), a 10. oldalon pedig 4kondiból és négy ellenállásból low-pass filter van. (ja,meg high-pass is). sztem érdemes megnézni!
Hello!
itt van a link: TDA2052 datasheet, és itt megtalálható a low-pass filter. Kipróbáltam, és eszméletlenül meg vagyok vele elégedve!Gyönyörűen szól a mély, pont jó frekvenciánál vág,és nagyon meredeken. Csak annyit lehet hallani, hogy dübörög a hangfal. Lehet venni rengeteg pénzért mélyláda hangváltót, ami kb. hasonló dolgot művel, de az rengeteg pénz (az alkatrészekhez képest,ami felhasználásra kerül). Van az oldalon állítható Sub-filter, de abban sztereó poti van, és az megnyomja egy picit az árát. Ajánlom mindenkinek!
a hangkartyas erositore lennek kivancsi mert nekem is van egy felesleges meg 1994 bol
![]()
mar csak a hangkartya tapjara lennekkivancsi hogy hova kel a tapot kotni
![]()
Milyen típusú IC-k vannak a hangkártyán?
hat nekem ez egy nagyon regi hangkartya meg 1994 bol valo itt a kep remelem tudtok segiteni elore is kosz
![]() ![]() ![]()
A kérdés továbbra is az, hogy
Idézet: „Milyen típusú IC-k vannak a hangkártyán?” Megnézted a fotókat, amiket küldtél? Szerinted látható rajtuk? ![]()
csa.amugy epp most csinalgatom a hangkartyat amugy kreative hangkartya es creative markaju ic-k vannak rajta meg van egy kulon aminek a szama TEA2025B ez egy kulon reszen van kondikkal korulveve szerintem ott lehet az erosito de vekkep nemtoom hogy a tea ic az erosito e meg nemneztem utana meg meg van 2 drb ML7805A ha tudsz segits elore is kosz
![]() ![]() ![]()
Stimmel a TEA lesz a végfok...,
Bővebben: Link
kosz szoval akkor lehet belole csinalni valamit ugye
![]() ![]()
ja meg most vettem eszre hogy van rajta 1 TDA1543T ic is
![]() ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |