Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Telefon (tablet) GPS jelerősítés
Témaindító: tejeskifly, idő: Ápr 13, 2010
Szevasztok.
A témát azért nyitottam, mert van egy Nokia N95 típusú telefonom, beépített gps-el. A gps sajnos elég nehezen talál jelet, és gyenge is a jel. Ez egy típushiba, mert elég szerencsétlen helyre tették az antennát. (asszem első beépített gps-es nokia, de nagyon korai az biztos) Youtubon találtam elég sok videót, hogy hogyan lehet jelet erősíteni, és egy olyat néztem ki, ahol meghosszabbítják a gps antennát. Van ennek értelme? Video Ez alapján szeretném megcsinálni, ha működhet akkor speciális kábel kell hozzá? Vagy egy egyszerű kábelről leszedem a külső borítást, és az is jó? Ha speciális kell, akkor az hol, és milyen áron szerezhető be? A válaszokat előre is köszönöm! Üdv.: tejeskifly
Elég nehéz elhinni, hogy egy darab drót hiányzik csak a jó GPS vételhez.
Az antennanyereség növelése javítja a vételt. Ha a hosszabbítás eredménye a nyereség növelés, akkor jó. Azonban rontani is lehet az antenna nyereségét, és akkor ellenkezőjét éred el. Tök mindegy, hogy milyen vezetékkel toldod meg az antennát.
Azt tudni kell még, hogy tényleg nagyon rossz helyen van a gps antenna, mert a telefon szétcsúsztatása is segít a jelerősítésben, így már az is jó eredmény lehet, hogyha nem kell kinyitni a gps vételhez. De akk veszek hozzá csavarhúzót, és nekiesek majd valamikor.
Az egyéb jó tanácsokat még várom
Ha jól tudom, akkor az sem mindegy, hogy mennyivel hosszabbítod meg az antenna hosszát. A hullámhossznak stimmelnie kell. Szerintem ez nem valami jó megoldás, sajnos a telefonokba nem igazán érdemes már ilyen téren belenyúlkálni, mert általában itt már nagyon finom a hangolás és egy ilyentől könnyen csak rosszabb lehet.
Egyébként bármilyen kábellal meghosszabbíthatod, de legjobb tudomásom szerint a legjobb a Litze huzal.
Ez a litze huzal, ha jól olvastam elkészíthető otthon is, csak egy trafóról le kell tekerni a huzalt, aztán egybe összecsavarni. (a sima kábelhez képest ugye csak annyi a külömbség, hogy ezen van egy lakkréteg?)
Üdv!
Részemről kételkedem, hogy ez egy nagyon kis mértékben is javíthatna a vételen,a képeken látható "megoldás".Abban az esetben ha eltekintünk attól, hogy ezt talán a gyártó is megoldhatta volna,még akkor is ott van a néhol árnyékoló lemezhez érő kiegészítés(anyagát tekintve ónszívó huzalra tippelek).Nem beszélve a 20cm-es hullámhosszra vonatkoztatva egy kicsit hosszú és rendezetlen(bizonytalan hullámellenállás) megoldás.
Sziasztok! Én is láttam a videót, és megcsináltam ugyan úgy ahogy ott volt! Nem mondom hogy fúúúúúú de jó lett, de viszont sokkal hamarabb talál műholdas kapcsolatot az N95 mint addig, és persze erősebb a jelszint is! Szerintem érdemes rászánni egy kis időt! 20 percbe kerül az egész! Próbálkozzatok, szerintem megéri!
Sziasztok!
Egy érdekes problémám van, több helyen próbáltam megtudni mi lehet a baj de sehol nem tudták megmondani hogyan lehet kiküszöbölni a hibát. Az autómban (Ford Focus C-Max 2004) szeretnék használni egy tabletet (WayteQ xTAB-7x Quad) navigációra. Működik is szépen a dolog de amint a tabletet tölteni kezdem, a gps vétel egyre rosszabb lesz majd végül teljesen elveszti a jeleket. Többféle töltővel és kábellel próbáltam. Pontosan mi zavarhatja a vételt?
Ez így nagyon " X " aktás dolog. Kellene még néhány teszt, valami jobb minőségű töltővel; a saját gyári töltőjét is próbáltad? Esetleg kérj kölcsön egy más típusú GPS-t, és próbáld ki azt is.
Ha új, garis a tablet, akkor megpróbálnék a vásárlás helyén érdeklődni, cserét kérni. Még egy dolgot próbálj ki: utassal menj egy próbakört, és ne a tartóba tedd a kütyüt, hanem az utas fogja a kezében, és tartsa a szélvédőnél: úgy is elveszíti a jelet? A hozzászólás módosítva: Jún 15, 2015
Nekem egy olyan tippem van, hogy amikor bedugod a töltőt akkor a tablet negatívja meg az autó negatívja közös lesz. Na idáig nem is lenne gond. Csakhogy! Ott a szélvédőfűtés, ami ha nincs bekapcsolva akkor a teljes nagyon finoman fűtőszállal behúzott üveg egy nagy árnyékolásként működik, mert a testje az állandó, és a pozítívot kapcsolja egy relé. Ez a probléma szerintem.
A hozzászólás módosítva: Jún 15, 2015
Ezt a kérdezőnek kell tudni, szerintem a 2004-esben már benne van, onnantól meg szinte az összes kocsiban van. Ha közelről nézel egy olyan szélvédőt akkor nagyon finoman látszik benne a fűtőszál
Én ezt a jelenséget egy FM transmitter-rel tapasztaltam. Mindegy, hogy a GPS töltőn volt-e vagy nem. Több autóban is teszteltem (egyikben sincs szélvédő fűtés), egyértelműen az FM Transmitter zavarja valamilyen úton-módon a GPS vételt. Sokat nem foglalkoztam vele, kivágtam, vettem egy másik típust.
Az szinte biztos, hogy a zavaró eszköz kapcsolóüzemű tápegysége okozza a bajt, de ettől mélyebben nem merültem bele. Én készítenék egy "áteresztős" tápegységet a tablet részére, az talán megérdemli. A hozzászólás módosítva: Jún 15, 2015
Az is lehetséges, de a szélvédőfűtésről konkrétan tapasztalatból tudom hogy ilyet csinál. Ford szervízes vagyok..
Igen, van szélvédőfűtésem. A telefonommal (LG G2) nincs ilyen probléma de egy másik (Alcor) tablettel igen.
Akkor a szélvédőfűtés az oka? Mi az az "áteresztős" tápegység? Köszönöm a válaszokat..!!
Mert az LG azért minőségi cucc, ezekbe a szitanyomott márkájú tabletekbe meg a legócskább dolgokat rakják bele, így a gps se valami jó.
Az áteresztős táp nem kapcsolóüzemű hanem a többletfeszültséget/áramot elfűti. Mondjuk van neked ugye (álló motornál) 12,6V-od, de a tabletnek 5 V kell, mindezt például 1 A-es áram mellett, akkor a tápod 12,6 - 5 = 7,6V, ezt megszorozzuk az árammal, és már ki is jön hogy 7,6W-ot fog fűtésre fordítani. Télen hasznos. Egyszerű szerkezetek csak nagyon veszteséges.
Köszönöm a gyors válaszodat! Hol tudok venni egy ilyen "áteresztős" tápot? Milyen néven keressem? Bocs a hülye kérdésekért de teljesen amatőr vagyok a témában.
Nem a vita kedvéért, de a WayteQ egy elég jó minőségű kütyü, csak, hogy megvédjem! Bár ezt is, mint már majdnem mindent, ide értve az LG is, Kínában gyártják. Ha nem is az egész terméket, de a benne lévő alkatrészek 99% biztos...
Inkább építeni tudsz ilyet, de elég egyszerű szóval akárki össze tud rakni egy ilyet aki tudja hogy a páka melyik végét fogjuk. 2-3db 7805 IC-t párhuzamosítasz a jobb terhelhetőség miatt, meg rárakod bordára, két szűrőkondi, és kész is vagy.
Nekem is wayteq tabletem van, nincs vele gondom, csak azért az alkatrészek amiket ezekben használnak nem ugyanazok. Saját tapasztalatból: Amikor a tableten már nincs wifi, gyakorlatilag nem is írja ki a hálózat nevét, akkor a telefonon (samsung galaxy y, tehát nem egy high-end) még a 4-ből két egységet jelez, és stabilan megy a net.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |