Fórum témák
» Több friss téma |
Felmerült aa processzor kérdése bennem is, le is vettem a hűtést, de mint sejtettem, integrált, így nem tudtam kivenni és kizárni.
Ha proci baj van, azt drágán cserélik?
Szia, A kis Notek-ban integrált van, de a prociba a legkevésbé valószínű. 8.5 $-ért találtam kapcs rajzot, de előbb a főbb pontokat ellenőrizd, azokban sok közös van, nincsen még rá szükség. A főbb felépítésük nagyon hasonló. Csinálj fényképeket, és kezdj el mérni. Mint írtam, ha nem melegszik/nek az ic-k, akkor nem folyik áram > nem kap. Ha már melegszik de nem dolgozik rendesen, BGA valószínű forrasztás repedése. Reflow, ha utánna sem jó chip-csere. / Ha megnézed az adatlapom, külföldön élek, fogalmam sincsen a hazai árakról.
A hozzászólás módosítva: Jún 8, 2015
Ok, hazamentem szétkapom és ránlricskélek! Közben fényképezek.
Sziasztok! HP Pavilon 6000-ről van valakinek javítási tapasztalata. Nem indul, nem csipog, nem pislog. AMD Turion X2 proci van benne, meg egy Nvidia MCP67M-A2. Egy Lengyel oldalon annyit találtam, hogy sorra behalnak, gyári hibás, csak a csere segít.
Ha semmi életjel a betápnál van gond. Mérd ki, hogy meddig jut el a szufla.
Szia, Tápok, 5, 3.3, 1.5V meg vannak, Ledek világítanak, proci melegszik, mintha csinálna is valamit, de semmi. A hibakódot, a LED-ek villogtatásával kellene jeleznie, de addig már nem jut el.
Akkor a logikai panel nem indul el.
Tipikus hiba a HP pavilion szériában. Két lehetőség van. 1. BGA kontakt hiba jobb esetben melegítés rosszabb esetben reball. 2. Maga a logikai chip halt meg cserélni kell. Meg kéne nézni, hogy az északi és a déli híd megkapja-e a feszeket. Ha megkapja akkor a BGA hibát kell tesztelni. Egy rámelegítéssel meg kell próbálkozni. Ha semmi akkor vagy reball vagy csere. Amennyiben minden más hardver tesztelve van, de ha nem jelez vissza semmit valószínűleg alaplap hiba van. Jelenleg nekem is van egy ilyen lapom csak DV8000 es. :S
Szia! Bevallom őszintén, eddig AMS-s notikkal nem foglalkoztam. Itt van a fényképe mindkét oldalról, a proci, az ATI chip-en kívül a mások oldalon 2 nagyobb IC van, az egyik a KB kontroller a másik a LAN/modem, Ricoh. Én sem É, sem D-hidat nem látok, S ettől lehidalok, csak egy nagy beépítetlen üres területet. Nemrég maradt itt egy DEll 5030-as, leesett, vagy lelőtték a kijelzőjét, de az,csipogott legalább, és ott a 2 chip!! Reflozva sem lett tökéletes, mert csak akkor indult, ha megnyomtam a 2 chip között a fóliát. Egy 6mm-es plasztik BB golyó megoldotta a problémát, amit a lemez alá nyomtam. Tudom, ez már nem egy profi megoldás, de ha fólia-repedt...
Hova a fenébe tűnt erről a lapról az integrált VGA.
A fekete papírokat tépd fel. Ezt kellene látnod: https://www.laptophardware.hu/hp-pavilion-dv6000-hasznalt-laptop-al...8P8HAQ Remélem jó a link. A proci mellett van az északi híd ha minden igaz. Viszont horror árban van egy ilyen lap. O.O kéne egy kép, hogy pontosan, hogy is néz ki a nálad lévő lap mert lehet valaki lekapta róla az északi hidat vagy a VGA-t és azért nem megy. O.o A hozzászólás módosítva: Jún 12, 2015
Amit mellékeltem, nem én fotóztam, de pont úgy néz ki! Se BGA se a 2 másik chip. 120€ a 2 generációs ára, + ship. Most lefotóztam, de látszik, hogy sohasem volt beépítve!
Ez anélkül pedig nem fog menni. Ha külső kártyát nem lehet rá rakni akkor ez a lap így használhatatlan. Nincs videó kártya még a videó mem is hiányzik. :'D
Most vagy sose volt beépítve és lehet bele external kártyát tenni (Amit kétlek) vagy valaki nagyon ügyesen lepucolta róla mert kellett neki.
Az igen, ilyet se láttam még.
Hát én sem... Itt egy Lengyel videó az nVidia MCP67M-A2 cseréről, és ott is tisztán látszik, hogy gyárilag üres a hely, alig van valami a lapon! De mitől működött idáig? Ez itt a nagy kérdés! A processzorát áttettem az DELL5030-asba, de nem indult el vele. Az AMD turion 64 x2- van benne, elméletileg lehetséges lenne a 2 híd bele integrálása, de nem olvastam róla ilyet... Most vettem egy másikat próbára, majd beszámolok, hogy mire jutottam. Üdv: Mike
Az Nvidia MCP67M chipsetben, ha jól tudom, valamelyik GeForce 7000 /lehet 7150/ szériájú integrált grafika van, amit Ti olyan odaadással és energiával kerestek. Csak meg kell nézni a datasheetet és minden kiderul.
Szerintem a turionba nincsen vga. Én most rendeltem a másik HP-ba egy ilyet. Pontosabban sempron 3500+ volt benne, most pedig egy turion 64 x2-es. De itt ugye külön megvan a vga chip és bga is vala. Érdekes. Kivácsi vagyok mi sül ki.
Hali! Egy Acer Travelmate 2410-es notival kapcsolatban lenne egy olyan talán nem is vészes probléma, hogy a beépített sztereó hangszórók nem szólnak. Az összes driver fenn van, s a fejhallgató kimenet működik, azaz csak úgy van hang, ha mondjuk egy erősítőt kötök rá. Olvastam, hogy a jack dugós csatlakozóban van egy kapcsoló ami kikapcsolja a beépített hangszórókat ha a fejhallgató kimenetbe bent van a jack dugó. Ezt hogyan tudnám megnézni, úgy, hogy ne okozzak kárt? Vagy inkább hagyjam? Már fél éve, hogy így használom a gépet.
A csatlakozót szétszedés után ki lehet mérni egy multival, hogy kapcsol e.
videoton6363 nak igaza van. Nekem Toshiba Tecra S1 el áll fent ez a helyzet. Mérésre nem kapcsol.....Nesze neked javítsd meg.
Mérd ki és rögtön meg tudod.
Sziasztok! Szerintem is a kapcsoló, nekem is van egy hasonló. Mi lenne, ha szétszedés előtt kívülről kapna egy kis kontakt-sprayt?? Egy próbát megér. Mellesleg kiforrasztani sem oly egyszerű, némelyik úgy be van préselve a nyákba. Ráadásul nem is egyformák, nem könnyű szerezni újat.
Bár nem fontos de érdekes. Vettem 2GB ramot egy hibás laptopból és a laptopot is adták hozzá.
Gondoltam miért ne. Van neki jó 250GB-os vinyója 2GB ramja. Meg egy jó 17 colos kijelzője újszerű burkolata. Ha máritt van foglalkozok vele egy kicsit. HP DV9500 as gép bekapcsolás után elindul leáll. Vár egy kicsit újra próbálja. Ezt csinálja a végtelenségig. Ebben még nem is lenne semmi fura de ha a billentyűzeten megnyomok bizonyos gombokat nem kapcsol ki hanem kép nélkül megy. Maga az alaplap nem indul el de minden led világít és nem kapcsol ki. A hűtés vezérlése megy ahogy melegszik a gép úgy emeli a fordulat számot. A másik érdekesség, hogy melegszik. Annak ellenére, hogy nem indul a lap egész forrót fúj egy idő után persze nem olyat mintha égne csak aránytalanul melegebbet mint társai ilyen esetben. Mi lehet gond vele? Esetleg zárlat? Bár akkor kétlem, hogy gombnyomásra elindulna vagy újra próbálna indulni. Amit próbáltam: Fölösleges hardverek kivétele a hiba változatlan. Akku kivétele hiba változatlan. Bios reset hiba változatlan. Szétszedni csak akkor akarom ha van esély, hogy javítható az alaplap. Előre is köszönöm.
Végül szét kaptam. A cucc hűtését kicsit leamortizáltam és bekapcs. vár. A melegedés hatására változik a hiba. Valószínűleg az északi híd forrasztása nyavajgós.
Ja és prosztó magamnak mert ebben sincs külön VGA pedig Thurion X2 es gép és ugyan olyan a lap mintha letakarították volna róla a VGA-t pedig nem. Szóval szerintem ugyan ez a hiba lesz Chipmunk1960 gépénél is. BGA/halott logikai chip és az északi hídba van integrálva a GPU :/ A hozzászólás módosítva: Jún 17, 2015
Szia, Tudnál képet feltenni róla, érdekelne. Még várok a másik procira, /15€ max/ ha azzal sem megy biztosan VGA, mert más nincs is a lapon.... De akkor mi kerül benne 120€-ba???
Szét szedni még egyszer a halálom lenne. Max ha lesz hozzá egy új alaplapom bár nem fűzök hozzá sok reményt max ebay ről mert sehol se találtam.
Kerestem szám alapján egy képet róla. http://i01.i.aliimg.com/wsphoto/v0/1637937751_1/For-font-b-HP-b-font-Pavilion-font-b-DV9500-b-font-DV9700-AMD-Motherboard-466037.jpg
Szia, Köszi ugyanaz szinte, sehol nem találom a 2 hidat, lehidalok Egy újabb gen2-es Ati IC 50€ körül van a hasznáét fele annyi, de hol a garancia. + amiért cserélik. Mint írtam, az ebay-en 120€ ami garos, s működik is....
A hozzászólás módosítva: Jún 18, 2015
Ezen én is lehidaltam. nincs ötleted miért kapcsol ki be? Minden létező dolgot kivettem belőle még a procit is és úgy is csinálja. Ami érdekes, hogy a kijelző halványan bekapcsol egy pillanatra. Kezdek agyfütyit kapni mert egyik pillanatról a másikra kezdte ezt el csinálni mintha BGA-s lenne de a melegítés nem oldotta meg.
A tápokat kellene megmérni a DC-DC konvertereken, kiszűrni, esetleg valamelyik eltűnik...Ha megjön a másik proc megírom, hogy változott-e valami. Most találtam egy linket a tanyán, ott is azt írják, hogy a GPU hibás. Maga belül a BGA tok, így a reball sem segít.
" Sajnos a dv széria a HP-knál nagyon hamar elvérzik. ez a hibajelenséget 99,99999%ban a vga chip leválása okozza ha kézzel nyomva tartodakkor 10böl 10x be fog indulni. Sajnos 30esetböl 30x nem lett hosszú életű a vissza melegítéssel sem. 10ől 9x a levétel újragolyózás visszarakás 5honap max 1 évre megoldja a problémát. a másik 1 esetben Ped-el együtt van leszakadva vagy a chip van megdögölve. Sajnos mi anno a szervizben ezeket azonnal halottnak nyilvánitottuk. és sajnos abszolut nem érte meg vele foglakozni. akármennyire imádom a HP-t és jónak tartom. sajnos a DV széria a világ legocskább laptopja és 2percet sem éri meg vele foglakozni ilyen hiba esetén. mondom ezt kb 150 próbálkozás után. és sajnos nagyon az országban sem ismerek mást aki sikeresen tudta volna javítani Véleményem szerint érdemes atomjaira bontani vagy egyben vaterán és társain meghirdetni barkácsolóknak. Tam78, 2013-02-17 15:06 ID:184338 REF:184048 " A hozzászólás módosítva: Jún 18, 2015
Elő fordulhat, hogy reballozni kéne. Sajnos ez mondjuk igaz, hogy ócska a dv széria az nvidia chipek miatt. A dv8000 met csak a csíkos képig sikerült melegítéssel helyre hoznom. Először rá lett melegítve, hogy eltűnjenek a csíkok. Ez meg is történt ment egy ideig aztán halál semmi kép külső monitoron van kép de szét van esve dollár jelekkel van tele és a win csak 8 bites színt ad.
Na paff mondom meghalt a vga csip. Kicsit mindegy alapon újra rámelegítettem és most ott tartok ahol a part szakad. Külső monitoron tökéletes de belsőn csíkos megint a kép. Minden második oszlop fekete mert az egyik meghajtó kontaktos, másik kijelzővel meg teljesen fekete ez miatt a kép. Ez meg egyszerűen nem indul. Gratulálok a HP nek pedig a kedvencem. >.< Mondjuk az Acer aspire széria se sokkal különb. Ott az alul méretezett hűtés miatt halnak meg hamar a BGA chip ek bár az valamivel javíthatóbbnak bizonyult. Van egy aspire 5051 esem amit még szétszedni se kellett. Bekapcs vár egy kicsit, annyira felmelegszik, hogy vissza forrasztja saját magát. Egyszer megcsináltam lassan 2 éve hibátlanul működik csak figyelnem kell, hogy ne melegedjen túl. A HP sajnos trollkodik velem. Mondjuk a Toshiba is tud fura dolgokat produkálni. Egy régebbi Tecra S1 ben ugyan az a gond mint a HP dv8000 esbe. Csak ott a belső kijelzőn nem csíkok hanem dollár jelek vannak meg krikszkrakszok, nyomásra abba hagyja de melegítésre semmi. De legalább nem csak a HP nak vannak gyerek betegségei. Vároma fejleményeket nálad mit sikerül alkotni. A hozzászólás módosítva: Jún 18, 2015
Ja még azt elfelejtettem. A gép most is itt megy mellettem. Értelmetlen ez most számomra. Ha megnyomok egy gombot a billen ami persze változik, hogy épp melyikre reagálva abba hagyja a kikapcsolósdit és megy a végtelenségig és el kezd melegedni mintha üzemelne.
Ezért fura nekem ez a hiba. Mindenesetre holnap ha a nagy asztalhoz végre hozzá férek neki esek a mérésnek. A hozzászólás módosítva: Jún 18, 2015
Ha csak belül vacakol, de kívülre ad képet, akkor szerintem a GPU tökéletes. Az LCD re menő jeleket kellene tanulmányozni. Ezen se benn, se kinn semmi.
Lehet, hogy a komplett lapot át kéne melegíteni. Ezt megpróbálom. Viszont egy érdekes dolog. A dv9500 ma egy kis időre feléledt. Amikor mondtam, hogy itt megy mellettem még nem adott képet. Kikapcsoltam majd rögtön be és elindult. Amikor elkezdett volna boot olni viszont lefagyott az alaplap és azóta megint nem indul.
Csak szerintem kontakt hiba? Bár mozgatásra nem jön helyre. Most ez vagy kontakt hiba vagy chip hiba vagy kvarc hiba. Szkóp nélkül a kvarc/chip hibát sajna nem tudom kimérni. A hozzászólás módosítva: Jún 19, 2015
|
Bejelentkezés
Hirdetés |