Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   671 / 1176
(#) sunside válasza minimodel hozzászólására (») Jún 20, 2015 /

ferrites átvezető, talán 5,5 és 11 MHz szűrők, potméter, 6k-s ellenállássor, szűrő 4 MHz? potméter, talán VDR.
500KHz, 450 KHz szűrők.
Ha valami nem stimmel, majd kijavítanak.
A hozzászólás módosítva: Jún 20, 2015
(#) szucsistvan123 hozzászólása Jún 20, 2015 /

Első kép:
1. oszlop: Dióda, vagy egy ferrit gyűrűbe dugott drót.
2. oszlop: kvarc
3. oszlop: valami trimer(kondenzátor?)
4. oszlop: ellenállásháló
5. oszlop: olyasmi mint a második.
6. oszlop: 100K-s trimer
7. oszlop: valószínűleg egy varisztor.

2.Kép: két kerámia rezonátor. RÉSZLETEK
(#) elektroncso válasza minimodel hozzászólására (») Jún 20, 2015 /

A harmadik trimerkondi. Az ötödik 4MHz-s rezonátor. A többit már elmondták.
(#) proli007 válasza minimodel hozzászólására (») Jún 20, 2015 /

Hello!
1. egy dióda (nem látszik..)
2. kettő, sávszűrő. Vélhetően TV hang-kép fokozatából.
3. trimmerkondi (lomnak való)
4. ellenállásháló (több ellenállás egy esőkabátban)
5. kerámia rezonátor 4MHz-es, valami mikrokontroller mellett lehetett.
6. trimmerpotméter
7. egy nagyfeszültségű kondi. (hálózati zavarszűrőből)
8. két kerámia rezonátor vagy szűrő 500kHz és 450kHz-es. Rádió vagy távrángatóba való.
(#) sunside válasza elektroncso hozzászólására (») Jún 20, 2015 /

tényleg trimerkondi, két lába van
(#) elektroncso válasza sunside hozzászólására (») Jún 20, 2015 /

Nem 5,5, hanem 6,5 MHz-s sávszűrő.
(#) sunside válasza elektroncso hozzászólására (») Jún 20, 2015 /

Igaz, romlik a szemem.
(#) kadarist válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Jún 20, 2015 /

Az első egy zavarszűrő, ferritbe foglalt vezeték.
(#) szucsistvan123 válasza kadarist hozzászólására (») Jún 20, 2015 /

Hát azt írtam én is csak kicsit másképp!
(#) elektroncso válasza minimodel hozzászólására (») Jún 20, 2015 /

Illetve kiegészítésnek még a végére, a trimerpoti egy többfordulatú, ú.n. helikális trimerpoti. Sokkal pontosabb beállítást tesz lehetővé, mert ugyan akkora elfordulási szöghöz sokkal kisebb ellenállás változás tartozik mint a hagyományos trimerpotinál.
(#) Hp41C hozzászólása Jún 21, 2015 / 4

Régebbi a datlapok, katalógusok kincsestára.
(#) minimodel hozzászólása Jún 21, 2015 /

Köszönöm mindenkinek a gyors és részletes beazonosításokat.
(#) agostonl hozzászólása Jún 22, 2015 /

Kérlek titeket, magyarázzátok már el nekem, hozzá nem értőnek, hogy ez így hogy?

Batteriser
(#) uniman hozzászólása Jún 22, 2015 /

Olvasd el! Az nem csak egy fémlemez, hanem van a végén egy DC/DC konverter, amely megemeli a lemerült elem feszültségét pártized volttal...
(#) agostonl hozzászólása Jún 22, 2015 /

Így már értem. Imádom, mikor összedobnak egy cikket és butaságot írnak bele.
(#) mikrokapcsolo válasza agostonl hozzászólására (») Jún 22, 2015 /

A youtubeon az EEVBlog csinált erről egy videót. Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Jún 22, 2015
(#) Chipmunk1960 válasza uniman hozzászólására (») Jún 22, 2015 /

Szia, Akkor ez elméletileg jó az olyan fényképezőkhöz, amiben nem lehet átkapcsolni AA akkumulátoros módba? Mert ott az a gond, hogy a tápfesz eleve 1,5 helyett, csak 1,2 és elég hamar kimerültet jelez, s kikapcsol. Már régóta agyalok rajta, hogyan lehetne akár az egyik cella helyére is beépíteni egy dc-dc -t, ami akkor 1,2 ből csinálna 3V-ot, mert egy 2100-as cella is tovább bírná, mint mikor mér 1,1V-on lekapcsol a gép.....
(#) kameleon2 válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Jún 22, 2015 /

Ilyenekre lett kitalálva, illetve ha végigolvastad, azt írja, hogy így jóval tovább lemeríthető az elem is. Én mondjuk újratölthető elemekkel megoldottam a problémás Olympusom ilyen gondjait, de nagyon okos megoldásnak tartom. Kérdés, hogy a geometria mennyire engedi a szűkös helyeken való felhasználást.
(#) nedudgi válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Jún 22, 2015 /

Nem vagyok egészen meggyőződve arról, hogy ez így, lemerült elemekkel működhet relatíve nagyobb áramfelvételű készülékekkel. Ez egy sima step-up konverter, ami a meglehetősen lemerült elem feszültségét alakítja át. A lemerült elem belső ellenállása már eleve nagyobb, ezért inkább alacsonyabb áramfelvételű kütyükben képzelhető csak el. Inkább az lehet a cél, hogy egy elemlámpában már használhatatlan elem egy faliórában, távvezérlőben reinkarnálódhasson. Persze, jó formában levő NiMH akkumulátor esetén jó lehet, de én nem ruháznék bele ilyesmibe. Azt külön kiemelem, hogy fényképezőben a memóriakártyával csúnyán elbánhat egy hirtelen jött áramszünet.
(#) kameleon2 válasza nedudgi hozzászólására (») Jún 22, 2015 /

Az Olympus gépem a vadonatúj elemekre és akksikra is finnyás. 8A -es rövidzárási áramot mértem az 1,2V-os akksin és letiltott a gép. Gondolom ilyenekre van kitalálva. 1,5V-os újratölthető elemből sem mindegy milyennel etetem és mikor töltöttem. Nem értem miért kellet így elrontani - mert gyanítom, hogy szoftverhiba, de az Olympus tojt a problémára. Pedig anno vagy 40.000Ft-ba került a gép. Azóta nem is veszek Olympust - pedig amúgy a leképező elektronikája jó lenne. 3MP-es géppel készítettem olyan címlapfotót, hogy megszólalt. Kár, hogy 3 kép után összeesett. Én szívesen kipróbálnám az 1,2V-os akksijaimmal, de a méret miatt kicsit szkeptikus vagyok.
(#) Bakman válasza kameleon2 hozzászólására (») Jún 22, 2015 /

Kb. az összes olyan gép ezt csinálja (nem kicsit bosszantó módon), amelyiknek nem lehet elmagyarázni, hogy 1,5 V-os elem helyett 1,2 V-os akkut raktál bele.
(#) fnszunyo hozzászólása Jún 22, 2015 /

Sziasztok! A következő alkatrész beazonosításában kérem a segítségeteket. Egy 5V-os kapcsolóüzemű tápban figyelt, valaha 6 lába volt. Pont az az egy lába nem volt beforrasztva, amelyik fölfelé ágaskodik. Valószínűleg ő hajtja a sorban utána következő 13003-as tranzisztort. A panelen U1 jelöléssel szerepel, tehát nem opto, hanem ic lehet. A típus, (már amennyi látszik) a képen látható. Köszönöm a segítséget.

on4.....jpg

(#) martin66789 hozzászólása Jún 23, 2015 /

Sziasztok
Mellékelek pár képet 2 db készülékről, amikről szeretnék információkat kapni hogy mire jók és hogy használhatóak-e még, meg hogy ki tudom-e valahogy próbálni őket hogy rendesen működnek-e.

A magyar gyártmányúról tudom hogy szélessávú erősítő, a másik német az is szerintem valami antenna erősítő lehet, nem tudom hogy használhatóak-e még valamire meg hogy hogyan tudnám őket kipróbálni.
(#) kameleon2 válasza martin66789 hozzászólására (») Jún 23, 2015 /

Szélessávú és úgynevezett ház-erősítő. Mindkettő antennajel erősítésére alkalmas. Kérdés, mennyire használható a mostani sávokon. Arra van kitalálva, hogy a bejövő jelet jól megtolja még az osztók, leágazások, csillapítók felé, azaz még akkor amikor a legnagyobb a hasznos jel és a legjobb a jel/zaj viszony.
(#) Istuge hozzászólása Jún 23, 2015 /

Üdv! Mi ez a készülék, és mire használható? Előre is köszi a segítséget!
(#) tocs hozzászólása Jún 24, 2015 /

Sziasztok.
A képen látható hangyomásmérőhöz keresnék segÍtséget. A szép csengésű Prazisions-Impulsschalpegelmesser Robotron 00 023 névre hallgat. Rajzot nem találtam hozzá, csak egy hasonlóhoz (00 017)de szerintem csak a szűrőkben van külömbség. Igazából a műszer már működik, csak a két osztó használata nem tiszta. Ha esetleg valaki már használt ilyet, vagy a német leÍrás alapján el tudná magyarázni, annak nagyon örülnék.
A másik problémám az egyik mikrofonerősÍtővel van (MV201),ehhez is jó volna egy rajz .
Bővebben: Link

rob00023.jpg

(#) nedudgi válasza Istuge hozzászólására (») Jún 24, 2015 /

Töltő legalább 35Ah ólomakkumulátorhoz.
(#) kameleon2 válasza Istuge hozzászólására (») Jún 24, 2015 /

A képen látható adatok alapján akkutöltő. A bemenet 230V 50Hz, a kimenet minimum 35Ah akkumulátor. Maximum töltőáram 7A.
A hozzászólás módosítva: Jún 24, 2015
(#) djsms hozzászólása Jún 24, 2015 /

Ügyfélnél találtam...
Szerintem tv antenna akar lenni.
Igen, ez egy fém tál és egy anód
(#) Sebi válasza djsms hozzászólására (») Jún 24, 2015 /

Nem ér többet, mint egy darab vas - antennaként.
Lehet, hogy alkotója messziről látott egy helix-et...
Következő: »»   671 / 1176
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem