Fórum témák
» Több friss téma |
Hm. Mik nincsene?! Valoban letezik. En meg a 200V-os hatarnal tartottam, de az is magasabb nyitofeszultsegu, mint a kisfeszultseguek. Pl. az MBR2060 es az MBR20200 kozotti kulonbsegbol is latszik, hogy a nagyobb feszultsegunek ugyanarra az aramra nagyobb a nyitofeszultsege. Azonos feszultsegu, de nagyobb aramu Schottky-nak altalaban alacsonyabb a nyitofeszultsege.
Es lattad ennek a 600V-os peldanynak a nyitofeszultseget? 2.1V.
Sziasztok! A minap kaptam két trafót. De egyikről se tudok semmit és a neten se találtam semmit.
Az egyikre az van irva, hogy 101-578318-A9. A másikra meg az, hogy WM48-609-5-D. Köszi a segitséget. Üdv A hozzászólás módosítva: Júl 6, 2015
Szia!
Ezek hálózati trafók és a szekunder feszültségüket meg tudod mérni, de egyebet nem lehet kideríteni róluk.
Annyit még hozzátennék, hogy bele van építve a hőbiztosíték.
Sziasztok !
Ez egy gázkazán panelja. Sok alkatrészt láttam már de ilyent még nem. Lehet diak ? Vagy szikraköz ? Egy biztos, hogy félvezető nélkül rövidrezár egy 400nf-os kondit a gyújtótrafón keresztül, ami szikrát ad a gáznak, most ezt nem teszi. 80V van a kondin ha a kérdéses alkatrészt egy nyomógombbal rövidre zárom akkor van szikra... Mivel lehetne helyettesíteni ?
Köszi az infót !
Valóban kb. 90V van rajta. Megnézem alaposabban az áramkört. Létezik, hogy meghibásodna ?
Kiváltottam elektronikával. Tökéletesen működik.
Mire való a szikraköz?
Talán mégsem igazi szikraköz, hanem glimm, ami - mondjuk 75V-on begyújt, ezzel sütve ki a kondit. Régen még tirisztor gyújtására is használtak így felépített áramkört (mikor még nem volt DIAC). A szikraköz is tulajdonképpen átüt a névleges feszültségén - így akadályozva meg annak káros emelkedését. Hálózaton jövő tüskék, villám okozta csúcsok levezetése a dolga - akár az élete árán is (persze nem a közvetlen villámcsapásé...)
Egyetértek veled. Én is egy DIAC-os tirisztoros áramkörrel váltottam ki. Amikor eléri a feszt akkor kisüti a kondit a tekercsen keresztül a triak. Ütemesen szikrázik a gyújtó rész, mintha meghajtó áramköre volna.
Igen valóban a fólia égett el. Megmértem a mellette lévőt, dióda vizsgálaton 689 értéket mutatott. Amugy én nem jöttem rá hogy Schottky, a felirat kód alapján hol találni ezt meg,mert még van pár elektronika hasonló bajokkal. Túlfesz miatt eldurrogtak bennük ezek a védelmek.
Szia, Ha 6xx körül mértél akkor az normál dióda. Akármit betehetsz, ami V-ban, A-ben megfelelő, akár egy sima 1N400x-nek is be lehet fordítani a lábát. A Schottky-nak 2-300 között van ez az érték, és a maradék fesz is a ,65V-nak a fele kb.A kapcsolást nézve a frekvenciát nem ismervén, nem zener, hanem valamelyik egyenirányító. Így értettem, bocsi, ha nem voltam egyértelmű.
A hozzászólás módosítva: Júl 9, 2015
Értem. Ez a bemenő pozitív lábakon van, kettő is volt ami elsült, a 30as és a 15ös kapcson. Cseréltem benne egy TVS-t is. Ez egy busz klíma kezelője egyébként. Az akkuja nagyon le volt pukkanva, és megbikázták, ami elég nagy túlfeszt adott a vezérlőknek. Klíma, ABS, Retarder...ezekben mind ki vannak sülve ezek a diódák. Csak ezekkel a kódokkal vagyok meglőve. Köszi akkor keresek belevaló diódákat.
Es ennyi info/tudas alapjan akarod az ABS elektronikat javitani? Hol jar ez a busz, mert arra nem megyek.
Üdv!
Van egy NIMH, és egy NIcd akku gyors töltőm. Négy darab akkut képest egyszerre kezelni. A problémám az, hogy elfüstölt az egyik töltőkör FET-je, típusa APM7318 dual N csat. MOSFET, SO8 tokozás...Ennek keresem a helyettesítőjét. Várom a javaslatokat! Előre is köszönöm!
IRF7313, csak egy kicsit kevesebb áramot bír. Idmax 6.5A a 8A helett.
Pl., hogy távirányítóval tudj hangerőt változtatni...
Ha meg építem akkor még erősítőben is lehet használni?
Vannak erősítők amikben ilyesmi van, hogy Te meg tudod e tervezni építeni azt csak Te tudod. Kell hozzá mikrovezérlő, és olyan erősítő terv, amiben minimális áramot átfolyatva a digitális potenciométeren megvalósul a hangerőállítás.
Annyira nem vagyok még profi. Azt szeretem volna tudni hogy csak olyan TV-ben vagy Hi-Fi- ben működik amiben ez volt vagy után építve bár hova beépíthető.
Sziasztok
(Remélem jó helyre teszem fel a kérdést, más fórumot nem találtam.) Kaptam egy Floppy-t a mellékelt képen látható 3,5"-os eddig rendben is van de az van ráírva hogy 2.0MB. Most ez tényleg 2MB-os lenne, sajnos a régi gépem nem ismeri fel le sem tudom formázni 1,44 MB-ra. Mit kezdjek vele, látszatra hibátlan benne a lemez.
Írásvédő pöcök feltolás, hogy takarja a lyukat?
Az csak egy maximum érték. 1.6-osat használtunk ami 1.2-re lehetett formázni. Volt olyan, hogy szoftveres segítséggel 2 Mbyte felett használhattunk. 1.44-re simán le lehet formázni, normál meghajtóval. De azért jó ilyen floppyt látni képek címkével. Annak idején még jó pár kép ráfért... A hozzászólás módosítva: Júl 10, 2015
A pocköt már mindenhogy próbáltam, de semmi, esetleg a win98-nem tudná, megpróbáljam az újabb gépembe belekötni egy floppy meghajtót és azzal próbálkozzak újra ?
A win 98-on annyit ír ki hogy vagy a választott kapacitás nem érvényes a lemezre, vagy rossz és ki kell cserélni. (Amúgy másik rendes 1,44MB-os flopy-n találtam képeket kemény 6kbyte helyet foglalt és egész normális képek abból volt rajta egy pár darab.)
Keress olyan programot, ami nem fájlonként olvassa a meghajtót. Ilyen például a WinImage, HxD Hex Editor.
EZ a típus csak kontrollerrel vezérelhető, mert SPI-busza van. Léteznek olyanok is, aminek van FEL és LE nyomógomb bemenete és azokkal lehet az ellenállásosztóját léptetni.
Sziasztok!
Van egy NCP1400 amire az van ráírva, hogy DAVFN. Ha nem tudnám, hogy ez egy NCP1400 akkor hogyan lehetne megállapítani, hogy mi ez? Bővebben: Link |
Bejelentkezés
Hirdetés |