Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   68 / 1171
(#) Macsek71 válasza Norberto hozzászólására (») Feb 19, 2008 /

Nekem van(volt) valahol hasonló kinézetű IR led+foto?? egy tokban ( Nyomtató papírérzékelőjéből ugrott ki)
(#) szasza10 hozzászólása Feb 19, 2008 /

van egy golyós régi egerem mert nem volt szívem kidobni
Milyen alkatrészek azok a képen?A képen az elko alatt vannak :yes: az egyik olyan színű mint az infra ledek,a másik pedig átlátszó.Meg tudja valaki mondani hogy mik ezek,és mire jók?

A másik alkatrész pedig az a fekete nemtudommi a második képen ezt egy rossz DVD lejátszóból szedtem ki.Erről már mutattam képet,de nem kaptam választ,valószínűleg a képek minősége miatt(telefonnal csináltam őket) Vajon mi lehet?

A segítséget mindenkinek előre köszönöm
(#) Vacok válasza szasza10 hozzászólására (») Feb 19, 2008 /

Az egérben lévő alkatrészek, az átlátszó egy infraled, a vele szemben lévő fekete pedig egy infra érzékelő, és mondjuk fel tudod használni egy infrás fénykapuhoz, jelen esetben 2-höz, vagy 3-hoz, attól függ hány pár van az egeredben.
(#) szasza10 válasza Vacok hozzászólására (») Feb 19, 2008 /

Köszönöm!Igazából 2 egerm van, és összesen 4-4 db ilyen.
(#) szasza10 válasza Vacok hozzászólására (») Feb 19, 2008 /

Az egyik egérben 3 lábú a vevő a másikban pedig már 4.Ezeket hogy kell bekötni?
(#) Vacok válasza szasza10 hozzászólására (») Feb 19, 2008 /

Az infra érzékelőnek általában 3 lába szokott lenni, ebből kettőre megy a táp, a harmadik pedig a kimenet, a lábkiosztás típusonként vátozó, olyannal még nem találkoztam, aminek 4 lába lenne.
(#) jalos hozzászólása Feb 19, 2008 /

Hali midenki ! Én alkatrész után kutatok,de csak egy helyet találtam ahol lehet kapni. MPXA4100A6U tipusú nyomásérzékelőről lenne szó.Magyarországról szeretném beszerezni.
(#) jalos hozzászólása Feb 19, 2008 /

Ha valaki tudna segiteni.,előreis köszönöm!!!
(#) Medve válasza jalos hozzászólására (») Feb 20, 2008 /

Valóban, magyarországon nincs nagy választék ezekből. Nálunk pár éve az MPX4115-öt láttam, a szegedi RET-nél ill. a miskolci SOS Electronic-nál. Nézd meg, lehet-e helyettesíteni. Gépjárműbe lesz, vagy barométerbe?
(#) Vacok válasza Medve hozzászólására (») Feb 20, 2008 /

Conrad-nal is lehet kapni.
(#) jalos hozzászólása Feb 20, 2008 /

Köszönöm a tippet
(#) jalos hozzászólása Feb 20, 2008 /

Az alkatrészt sikerült megtalálni a RET-nél,ami szerintem jól lesz, hasonló paraméterekkel bír.RC vitorlázóba készülök loggert epiteni,és a magasság méréséhez kell az alkatrész.
(#) Medve válasza jalos hozzászólására (») Feb 20, 2008 /

Akkor inkább a 4115 jó, azt ajánlják barometriai célra"
(#) zoly15 hozzászólása Feb 20, 2008 /

sziasztok!
egy régi 250Mb-os kazettaolvasóból vagy miből kiszedtem ezt a valamit a panelen Q2-nek volt írva lehetséges h ebben sok tranya lapul?

üdv!

HPIM1497.JPG

(#) Vacok válasza zoly15 hozzászólására (») Feb 21, 2008 /

Szia!
Az biztos, hogy ebben sok tranya lapul, de nem hiszem, hogy olyan formában, mint ahogy gondolod, mert szerintem ez egy IC, hogy megtudd, hogy mire lehet használni, vagy mi célt szolgált, ahhoz látni kéne az adatlapját.
(#) vtsoftware hozzászólása Feb 21, 2008 /

Sziasztok

Vettem egy ilyet, kis áramhoz/feszhez kell (kb. 3V) de nem tudom mennyit lehet vele Max. kapcsolni.
Meg tudjátok nekem mondani?

Köszi szépen
(#) szabi83 válasza vtsoftware hozzászólására (») Feb 21, 2008 /

Contact rating: .15A @ 250VAC or DC

150mA ?

Bővebben: Link
(#) vtsoftware válasza szabi83 hozzászólására (») Feb 21, 2008 /

Nagyon köszönöm
Erről a TME-ről még nem is hallottam...
(#) perlaci hozzászólása Feb 21, 2008 /

Lehet, hogy már van ilyen, de nem találtam.
Alkatrészüzletek cím jegyzékét keresném.
(#) Moderátor hozzászólása perlaci hozzászólására (») Feb 21, 2008

"Vásárlás... Mit, hol?" c. topic. És a

K E R E S Ő

használata...
(#) zoly15 válasza Vacok hozzászólására (») Feb 21, 2008 /

szia!
Ezért tettem fel ebbe a topicba mert nem találtam adatlapot :no:

üdv!
(#) jocc hozzászólása Feb 21, 2008 /

sziasztok egy kérdésem lenne 1 alkatrészről:

14 pines ic, nem pic sajna, a logóját nehéz beazonositani, csak anyit tudok hogy 8 ledet hajt meg elvileg lábanként 3 led van hozzá 2 kondi ami valoszinüleg a fényerő le futását és felfutását (erősödés halványulás) szabájozza.

nem tudok rájönni hogy mi lehet ha esetleg tud valaki egy ojan oldalt ahol látom a gyártók logóit az is jó lenne kép alapján ez egy 4szög akar lenni

link ahol a képek vannak :
Bővebben: Link

nagyon örülnék a segitségeteknek segitsetek ha tudtok..

(#) Balazs_555 hozzászólása Feb 21, 2008 /

Hello!
Úgrókódos távadóban van egy alkatrész, amit nem tudtam azonosítani.
Fém ház, 7mm átmérő, 2mm magas, gy néz ki mint egy gomb elem, alul 4 kivezetés, 2-2 összekötve. Az egyik pár kivezetés a GND-re, a másik pár az IC PWM lábára van kötve (gondolom ezzel küldi a jelet).
Képet nem tudtam feltenni.
A következők vannak ráírva:

S+M
R 670
LKO

Azt szeretném tudni, mi a neve, hol lehet beszerezni, milyen értékű?

köszi
(#) Vacok válasza zoly15 hozzászólására (») Feb 21, 2008 /

Ehhez amúgy elég nehéz lesz adatlapot találni, mert ezeknek a japánszerű dolgoknak elég sajátos jelölése van, ami csak számokból áll, és ezt keresőben nem valószínű, hogy meg fogod találni. Esetleg megpróbálhatod beírni http://www.alldatasheet.com-ra a számát, és hátha találsz valami kézzel foghatót.
(#) kocici17 válasza Balazs_555 hozzászólására (») Feb 21, 2008 /

Pedig kép nélkül nem könnyü.
(#) kocici17 válasza jocc hozzászólására (») Feb 21, 2008 /

Megnéztem a linket, és az a gyanum, hogy Atmel az az ic, mert ha megnézed a BIGKIT-nagykészletet vagy a TINIKIT-et akkor az egyikbe egy ATMEGAxxxx van a másikba meg egy ATTINY 2313, következés képpen a legkisebbe meg egy pici Atmel kontroller lehet.
(#) Balazs_555 válasza Balazs_555 hozzászólására (») Feb 22, 2008 /

Hello!
Felraktam egy képet(jobbat most nem tudok), de szerintem látszik rajta.
Alul 4 kivezetés, 2-2 összekötve, 2 kivezetés a PWM-out-ra, 2 a GND-re van kötve.
Ezek vannak ráírva:

S+M
R 670
LKO

Azt szeretném tudni, mi a neve, hol lehet beszerezni, milyen értékű?

köszi

tx.JPG

(#) kocici17 válasza Balazs_555 hozzászólására (») Feb 22, 2008 /

Ez egy gyönyörü fótó.Nem semmi .Holnap reggel körülnézek itthon, valami hasonlón van , és akkor felveszem a szemüvegem,/hogy jobban lássam/ és megirom, hogy mi a nyavaja az.Ilyesmi?
Nagy segitség lenne a távirányitó pontos neve, meg mindenami rajta található.. Nagyon valószinü, hogy nem infra, hanem rádio adó.

tavir.jpg

(#) kocici17 válasza Balazs_555 hozzászólására (») Feb 22, 2008 /

Csak megjegyzés..nem biztos de lehet, hogy az oszcillátor ic.
(#) Balazs_555 válasza kocici17 hozzászólására (») Feb 23, 2008 /

Szia,
A képet telefonnal csináltam , azért ilyen, de a lényeg szerintem látható...
Ez egy kp-zár távirányító, alul csak 3 kivezetés van, leforrasztottam, mert alata van a felirat a panelon (433), ebből következően 433MHz-en ad szerintem, csak azt nem tudom milyen néven keressem. A panelon még van 2 gomb, 4 db 1n4148, 3 kondi: 2p2, 1p, 102, 1 tranyó: 9018, 1 led, 3 ellenállás 33k, 2k2 és 220, egy 5v1 zener és az encoder: HCS300.
Az biztos hogy nem infra, hanem rf.
Köszi a választ
Következő: »»   68 / 1171
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem