Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Pontosan én sem vagyok tisztában az árakkal, azért írtam, hogy "tán". Mivel a vas már régi technológia eléggé bevált is az elmúlt kb. 100 évben, gondoltam az a legolcsóbb.
A legfontosabb különbség talán, hogy a PVC nem fog annyit hőtágulni, mint a vas, fém cső, és így elkerülhető a jellegzetes kattogó hang, mikor bekapcsol a kazán.
Én épületgépészeti szerelő vagyok, igaz már nem benne dolgozom, mert elegem lett a sok kókányolásból, és a sok fagyoskodásból
A vízvezeték rendszert ötrétegű műanyag csőből vagy műanyag Rehau csőből szokás csinálni. Az ötrétegű cső az olcsóbb, elég jól lehet vele dolgozni, nem olyan akaratos mint a Rehau cső. Réz csővel is szokás csinálni, de inkább csak panel lakásban, ahol falon kívül van minden. A fűtési rendszerhez is használható: Acélcső, ez a leg olcsóbb megoldás, és mechanikailag a leg szilárdabb, hátránya a korrózió. Itt is alkalmazható az ötrétegű cső. A Rehau cső is alkalmazható, de figyelni kell rá hogy fűtéscső (piros) legyen. A rézcső is kézenfekvő megoldás lehet, gyorsan meg lehet vele bármit csinálni, hátránya a nem olyan nagy mechanikai szilárdság, és az hogy falon kívül van, esetleg be lehet tenni a falba, de akkor az esetleges forrasztási hiba el lesz takarva. Idézet: „A legfontosabb különbség talán, hogy a PVC nem fog annyit hőtágulni, mint a vas,” Csak megjegyezném, hogy a műanyag hőtágulási tényezője 8X akkora mint az acélé
Nem tudom miért ez maradt meg. :S
Bővebben: Link
Sőt az ötrétegű cső PE cső az még többet tágul, nem beszélve a KPE csövekről, láttam már olyat hogy egyenesen volt megszerelve, majd melegedett és olyan lett mint egy kígyó
PVC mellett? Ez biztos? PVC= Lefolyócső (szürke) vagy a kültéri KG (narancssárgás)
Belekezdtem az autóm hengerfej felújításába,ezért kellett valami célszerszám a szeleprugó összenyomására, pici internetes tanulmányozás után csináltam is egyet.
Rugó összenyomó_1 Rugó összenyomó_2 Az eszköz jónak bizonyult, pikk-pakk kikapkodtam a 16 szelepet.
Milyen hatást gyakorol egymásra az elektronika, kémia, biológia?
-Jövök haza ma, saját építésű PIC-es kapuvezérlőm nem megy (kb. 6 éve hibátlanul ment). -Szétszedem és mit látok? Beköltözött egy pók és fészket rakott a sarkában. Esett az eső és beázott egy picit a vezérlő doboz (kb. 5 csepp víz, pont ott ahol a pók lakott). Pechjére a fészek pontosan a +5V és GND tápvezeték alatt volt. A DC táp 5V-ja, meg a vizes pókfészek elektromos kontaktusba került. Eredmény: Pókfészek kémiai reakcióval (valószínűleg elektrolízis, mert habot találtam a szétbontáskor) megsemmisült, egy időben a felette lévő +5V nyákvezetéket szétmarva (lakkozva volt a NYÁK), ami viszont a pókkal együtt az én pechem is volt. A hozzászólás módosítva: Szept 25, 2015
Ügyes kis szerszám lett. Az összeszerelés is könnyen fog menni.
Szeretnék készíteni egy káposztagyalut. 4db. kés megvan hozzá. Valakinek van e tervrajza hozzá? Miből csináljam. Láttam fenyőből, de bükkből is.
Rajzom nincs, de kell az hozzá? Bükkfából tartósabb, de fenyőből is jó. Nem ipari készülék lesz gondolom, így abból is elvan vagy ötven évig.
Fenyőfám van. Csak itthonra kéne, évi 20kg káposztához.
Abból is kiváló lesz. Gondoltam hogy az könnyebben van otthon. Fenyő deszka minden ház körül akad.
Köszönöm!
Remélem a beszerelés is könnyen fog menni, mert kiszedni könnyű volt a kis gyűrűket mágnessel
Jó lett! Irigykedek, hogy mikre nincs helyed és lehetőséged. Én itt a lakótelepen nem sok mindent tudok kezdeni a kocsimmal, pedig én is bütykölném sűrűbben.
A hozzászólás módosítva: Szept 25, 2015
Vidéken erre van lehetőség. Én is a ház előtt szervizeltem a verdát. Generátor ki-be szerelés. (A felújítását szakira bíztam). Szíj , görgők, gyertyák cseréje.
Sziasztok!
Elmúlt 25 éve,hogy folyamatosan,megszakítás nélkül dolgozom egy cégnél.Az eltelt évekért és a munkámért (egy veszélyes géppel dolgozom nap mint nap baleset mentesen) kaptam egy meleg kézfogást. Nem egészen ezt vártam,vagy nem tudom............
Sziasztok!
Van-e valakinek infója üzemzavarral kapcsolatban az Eutelsat 9a-n?Tegnap óta nem fogható.
Köszönöm!
Ez csak egy gyors kis célszerszám volt, mert hengerfej felújításban vagyok Az autómat csak én (esetleg segítséggel) szervizelem, majd 2 éve van meg és egyszer volt még csak szerelőnél, ellenben én már több 100 órát feküdtem alatta/ fölötte
Akkor részemről kapsz egy vállveregetést, és ha találkozunk, akkor egy sört is. Ritka alkalom, legyél rá büszke
Szia!
Mi volt az a tevékenység amit fojtattál? Miért hagytad ott a céget? Sajna a hálálkodás, megbecsülés manapság köddé vált, így kár is ilyesmi várni
Én a generátort is felújítottam itthon, csapágyak cseréje, csúszógyűrű felszabályozás, és szénkefe csere.
Szerintem még most is ott dolgozik, mindössze annyit írt le, hogy így hálálták meg az eddigi kitartó munkáját. Hasonló történet, ismerőssel, bár sokkal inkább bicskanyitogató: Egyik évvégi bulin borítékosztás, minden borítékban 500 (azaz ötszáz) Ft. Következő évben borítékosztás, benne egy papír: "Köszönjük a + hozzáállást!"...
A cégről és a konkrét tevékenységről bővebben nem írhatok.Nem hagytam ott,ki sem rúgtak,továbbra is ott dolgozom.Egy olyan géppel dolgozom ami eléggé robosztus,tonnákat mozgat,nagy szerkezetek mozognak közvetlen közelemben,kb 25 műveletet végez 8 másodpercenként (nem elírás),melyek egymásba fonódnak és ismétlődnek immár 25 éve nap mint nap 10 órában s tudni kell azonnal beavatkozni hiba esetén.Frissen tartja a reflexeimet.
Nem CNC,nagyon messze van a valóságtól,még a feladatkör sem hasonlít.Sajnos nem írhatom meg bővebben,bár ezt is számítógép irányítja az én utasításaim alapján,mert még ez is változik,anno a működését egy kollégámmal mi alkottuk meg,mi találtuk ki s aztán ezt vitték számítógépre,máig nincs pontos kezelési leírása,csak a fejemben és még azok sem tudnak mindent kiket én tanítottam be,hogy ne legyek egyedül.Nem kell szupertitkos gépre gondolni,de mint céges infó,nem adhatom ki.
Tudna nekem e-bay-en linkelni ehhez a forrasztóállomáshoz való pákát? De olyat amivel mukodni is fog. Nagyon megkoszonnem.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |