Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Én azt szeretném kérdezni hogy mi a neve annak az alkatrésznek (már ha van ilyen): egy üvegcsőbe van egy kevés higanyszinű folyadék, a cső két végén kijön 1-1 láb. és ha mágnest teszünk ezen alkatrész közelébe akkor vezetővé válik ez az egység, és ha elvesszük akkor már nem vezet. köszi
ááá köszi
gondolhattam volna havernak csinálok riasztót és ennek a felhasználásán gondolkozok de még meglátom.
De ha riasztó és mágnes, akkor miért nem reed relét használsz?
Egyépként a higanykapcsolót inkább olyan helyen használják, ahol döntés, billentés esetén kell kapcsolni. (Pl.:motorok riasztójánál) reed relé
A higanykapcsoló nem mágneses térre kapcsol... De valszeg az lesz.
Egyébként hol lehetne ilyen kapcsolót venni?
Ez az oscillátor ill. rezonator és amit én raktam fel neked az ugyan az, és itt unatkozik nálam. .
Amit én scanneltem ki az meg egy vezeték nélküli csengö adojában van, és a 433===433Mhz.
OK.
köszi
Sziasztok én szeretném megkérdezni hogy mire jó ez az alkatrész (bocs a rossz képminőségért)
Szia!
Nekem nagyon tekercsre hasonlít. Szerintem egy vastagabb lakkozott rézdrót feltekerve pár menet(10-20), és lehúzva a mintáról, érsd levegő van benne. Egy oldalpozicióból készített kép többet érne (a minőség türhető, vannak sokkal rosszabak is) Üdv. Tóbi
köszönöm szépen a választ ha nem baj teszek fel még kérdéseket mert még sok van .(Még kezdő vagyok)
nem tudom hogy mi lehet ez. (Itt viszont most tényleg siralmas a képminőség ezért mellé írtam hogy mi van ráírva)
Nem baj ha kérdező. Ilyen kezdő kérdésekkel MSNen is szoktak "zaklatnia".
Ha jól sejtem, akkor ez egy kétlábú alkatrész, a lábai bal oldalon találhatók. Ez egy krisztály lesz, ha megfelelő feszültséget kap, akkor elkezd rezegni (nem fizikailag, hanem rezgéseket kelt, ilyen kvarcok vannak a digitális (az elemes mutatós órákban is) órákban). Ez a kristály ha jól sejtem 4,194304MHzen fog rezegni. Pontos időmérésre fogod tudni majd egyszer felhasználni, de szerintem elteheted, egy évig biztos nem fogod tudni használni, hacsak nem beteszed egy ugyanilyen, de rossz helyére.
Bocs elirtam 4.194304 Mhz.
A képen még vannak :ellenállások, elektrolitikus kondenzátorok, thantál kondenzátorok, egy 8 lábu ic-t is látok. na meg egy szerintem is tekercset.
köszi
Akkor módosítok reed-csőre és az egység lesz a kereten a mágnes pedig az ajtón. Azt mjad kitalálok vmi kapcsolást neki...
köszönöm szépen (valahol el kell kezdeni ) hogy ilyen kedves vagy .Találtam még1 ilyet (kristály) de most nincs ráirva a rezgés magassága (kép mellékelve, minőségéért tényleg elnézést kérek a kamera nem tud kicsi betűket kellő hatékonysággal fényképezni)
Tessék használni a hozzászólás szövegében felül a válasz gombot, így biztosan lehet látni, hogy kinek írsz.
Szerintem ez egy 1205Hzes kristály (de lehetne akár ekkora MHzes is, nem vagyok benne biztos).
Ha van igazság akkor ecliptek gyártmányú és 12000000 Hz-es kristály az az 12 Mhz ha jól számoltam.
Elnézést már megvan. És ez az Ecliptek egy Márka vagy mi?
Tehát az első 3 az érték, a 4dik pedig a a 10es hatványkitevő. Kösz az információt én is tanulok. Ez a 12MHz kicsit szebb érték.
Az esetek 90% ban az utolso szám a 10-es kitevő és minden esetben az elektromos alapértékhez kell számolni:az az indukcionál Henri, ellenállásnál Ohm ....stb. mint amivel számolsz a képletekben.
Elnézést Tkobi nem neked hanem ranneknek szolt ezt megint el b............tam
Ez se nyert KTobi és nem Tkobi bocsánat az elirásért de valahogy kihámozzátok.
Fáradt vagy, megbocsájtom.
Sajnos megszoktam, hogy elneveznek. (A Kovacsics vezetéknevet nagyon kevesen tudják leírni)
és azt nem tudod hogy a tekercseknek mi a szerepük?
egy újjabb kérdés. Ezek szerintem ic-kde nem tudjátok hogy mire lehetne felhasználni?
Hello
Lenne két alkatrészem melyről nem tudom, hogy mik azok. Egy porszívó triakos vezérlőáramköréről lenne szó. A triak és a két ismeretlen alkatrész mellet csak két ellenállások, és potenciométerek vannak. Az ismeretlenek: 1. fekete tokozás, mint egy diódának, melyben van egy fehér és egy fekete csík. Analóg multiméterrel mértem, és az ellenállása végtelen. Két kivezetés 2. fóliatekercs, két kivezetéssel, ellenállás végtelen. felirat rajta : C210, 47R M, 100V -. Szerintem fóliakondi de nem vagyok benne biztos. Előre is kössz a segítséget.
sziasztok!
1 matávos autótelefinből kiszedtem ezt a kijelzőt a panelon ven vezérlő is (szerintem az az) 2db leöntött IC vagy mi plussz még alul az az IC Kérdésem lenne hogy ezt mire lehetne használlni? Esetleg géphez kötni?? Légyszi segítsetek ebben a témában üdv! |
Bejelentkezés
Hirdetés |